Колкото по-малко знаеш, толкова си по-щаслив - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Колкото по-малко знаеш, толкова си по-щаслив
преди: 4 месеца, 29 дни, прочетена 630 пъти
Спроред мен колкото по-малко знае човек толкова е щаслив. Често нашето щастие зависи от това, което ни е в главата. В момента интернета изобилства от информация, която на 98 процента не е вярна или поне не относително вярна и не във всички случеи. Например: Еди коя си кола е боклук не сполучлива със скъпи части. Ти преди да го прочетеш си си купил такава и после почва да те гложди нещо, че си се прекарал. А то реално тия писаници са от хора дето това го чули от чичо Гошо кварталния майстор дето толкова е и майстор. Ако не го беше прочел щеше да бъдеш по-щаслив. Или чуеш, че брат ти е казал пред някакви хора нещо лошо за теб. Обаче той е бил пиян или сте се скарали просто и е било в момент на афект и може да се скарате лошо, че и за цял живот понеже ти си го възприел като злепоставяне. Ако не го беше чул нямаше да знаеш и щеше да си запазиш добри отношенияс брат ти. Често се пресмиваме на простоватите и неграмотни хора, примерно циганите, ама те тумба лумба се забавляват по цял ден и им е кеф циганката ражда всяка година и хич не им дреме за глобалното затопляне, за войната в Украйна, и за риска от цироза от прекалената употреба на алкохол. Той дори не знае какво е цироза. И е по-щаслив.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 28 дни
hash: 6c7eba30df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Аз предпочитам възможностите да се информирам максимално. Също и да разбера, ако брат ми или друг мой близък човек е говорил нещо лошо за мен и така ме е злепоставил.
Вярно е, че е пълно с фалшива и подвеждаща информация из мрежата, но това донякъде е и за добро, защото така хората малко по малко се учат да мислят повече, да отсяват и да развиват критично мислене.
Простоватите и неграмотни хора може да не знаят какво е цироза, но това не значи, че не изживяват последствията от нея. Между другото точно те често реагират много бясно и агресивно, ако разберат, че са били злепоставени от свой близък човек. Изобщо не мисля, че по-простите, неинформирани и неграмотни хора са по-щастливи. Циганките, дето раждат всяка година не са по-щастливи със сигурност. (за протокола да вметна - аз лично не се присмивам на циганите) Знаеш ли колко много инциденти от глупост се случват на тези хора - веднага се сетих за случая "4-годишно дете е с тежки изгаряния в 'Пирогов".
Ти си напълно свободен да се наливаш с алкохол и с жена ти всяка година да правите деца. Да си спреш интернета. Изобщо, за нищо да не се информираш, от нищо да не се интересуваш.
Това, което ме провокира изобщо да ти пиша е, че усетих лицемерието ти. Усетих, че ти си човек, който би искал възможно повече хора да не са толкова информирани, но ти задължително да си от информираните. Дори подозирам, че си с точно такова виждане за себе си.

 
  ...
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: 5ca8907eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Незнанието е нещо не окей, когато знаеш имаш шансове нещо да правиш да е добре положението, когато не знаеш, нищо яко не те чака, логично е, щото няма да можеш да покажеш потенциала си, всеки има такъв и доброто е да покаже потенциал.

 
  ...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: 12357c0953
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Защото простотията и грубото отношение се толерират и са издигнати на пиадестал у нас.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: 1e05bb68a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Авторе, зависи от ситуацията: за какво точно става въпрос?

Има случаи, когато е по-добре да си напълно информиран, за да можеш да вземеш правилното решение!

Има и ситуации, в които е по-добре да знаеш по-малко!

Така, че така зададен - въпросът ти е некоректен и размит!

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: c43c95b444
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Така е, затова и най-простите хора са почти винаги с голямо самочувствие. Познавала съм не един такъв. Правят се на велики, но всъщност са едно голямо нищо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker