Кредит от банка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кредит от банка
преди: 4 месеца, 25 дни, прочетена 583 пъти
Здравейте, преди година изтеглих на няколко пъти кредити и сумата достигна до 26 хиляди лева. От няколко месеца не съм внасяла пари към кредитите си, от банката постоянно ми звънят страх ме е че лихвата се трупа и няма да мога да се издължа никога и после мойте деца и роднини ще страдат заради мен.
Възможно ли е след моята смърт банката да иска от детето ми или брат или сестра ми да връщат чужд заем или да им вземат жилището понеже са мой роднини много се притеснявам да не и съсипя живота.
Моля дайте ми съвет много се притеснявам банката да не вземе жилището на детето ми или да ги накара да плащат кредита след моята смърт, това възможно ли е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 67ad4a0762
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Да, наследниците наследяват и задълженията. Ако ти не ги върнеш, ще ги връщат наследниците. Единствения вариант да не ги върнат, е да се откажат от наследството като цяло. Ако например нямаш жилище и няма какво толкова да наследят, по-добре да се откажат от наследство, защото ще наследят повече задължения от активи. Но не може да наследят само активи, наследява се всичко - и активи, и задължения. Или наследяваш и двете, или нито едното, ти си избираш. Може предварително да си прехвърлиш цялото имущество на някого.

Можеш да отидеш в банката и да им обясниш, че си затруднен/а и да ти дадат някакъв гратисен период или разсрочване за по-дълъг период, за да ти падне вноската. Ако не го направиш и продължиш да не плащаш, ще те дадат на ЧСИ и започва процедура по принудително събиране на вземане. Т. е. ще ти запорират сметката, заплатата, дохода. Но има една вратичка, че трябва да ти оставят някакъв социален минимум, с който да живееш. От там нататък ако шефа ти се навие, може да те води на минимална заплата и да ти дава остатъка под масата. Но си е тегаво, защото постоянно трябва да се разправяш с години. Може и вещите да ти конфискуват. Не ти препоръчвам да се стига до там. Голям стрес, постоянно ще те притискат, тормозят, ще се поболееш и ще умреш. Знам за такива хора и знам за какво говоря. Най-добре върви в банката и обясни като човек и заедно да търсите решение. Ако може и някой близък да ти удари едно рамо, още по-добре.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 1913d338ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Абсолютно!!!! ЩЕ вземат къщи и коли и каквото имаш още на твое име.... плащай си кредитите и спри да се жалваш и да се измъкваш, като вземаше парите, добре ти беше, а сега като трябва да ги връщаш, кофти...

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: a442266201
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да, детето ти ще бъде наследник и ще дължи твоите кредити.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 1eb912432c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ами роднини братя, сестри, братовчеди могат ли да наследят кредитите?

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 1fff99de37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ами то да изтеглиш кредит от банка не е като да вземеш заем от приятел и после да не му го върнеш... Подлежиш на наказателна отговорност според цялата сила и тежест на закона!
Единственият начин да не търсят заема от наследниците ти е приживе да прехвърлиш цялата си собственост на някого (ако имаш такава) и до посъветваш наследниците си да се откажат от наследство, като по този начин няма да наследят и дълговете ти.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: ade80bde91
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Отиваш в банката и се опитваш да си предоговорим задълженията и да ти обединят кредитите.

После говориш с някой близък по възможност богат да ти помогне.

Парите не са безумно много, но трябва да направиш нещо, понеже лихвите си текат!

Дано тая тема я видят повече хора, даже да я направят 'Избор на редактора'

На хора бедни, особено без финансова култура кредит НЕ се дава! Това е сигурен начин да затънеши да те превърнат във финансов роб с години!

По-добре живей с 2 лева в джоба, но да са твоите, в една стара стая, но да е твоята

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: aba48638d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Авторке, нещо не ми харесва че те притеснява главно това: какво ще стане след твоята смърт? И ще търсят ли кредита от детето ти или от роднините ти след твоята смърт?

И го казваш така, сякаш ще се случи скоро!

Нали не мислиш да се самоубиваш?

Дано да греша!
Но, ако ти наистина ти минават подобни мисли, ще ти кажа, че в никакъв случай не трябва да правиш такова нещо!
Защото ще погубиш душата си и ще отидеш в ада, и то не за малко, а завинаги - през вечния живот!

За да не пиша сега дълъг коментар, особено ако няма нужда, само ако имаш наистина такива мисли - прочети коментара ми под номер 8 в тази тема, от същия раздел "Други" със заглавие: "Изгубих надежда за живота ми"
http://spodeli. net/3/story-174729. html
(махни интервалите от връзката, защото иначе няма да се отвори, сайтът автоматичкно поставя два интервала във сяка връзка)
Там съм обяснил подробно, защо човек никога не трябва да се самоубива!

Такива мисли са от лукавия(дявола), който се стреми да погуби душата на човека! Отхвърляй ги и се стягай!

В коментарите по-горе хората са ти дали добри практически съвети - следвай ги! И всичко ще се нареди!

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: f8ec712f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 4 ако се водят наследници Да могат да наследят кредити!

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 1913d338ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До #4: Само ако няма собствени деца, тогава наследяват майка, баща, брат, сестра, моя леля, която нямаше деца, а мъжа и умира преди 40 г., почина и апартамента го наследиха моята майка, като пряк наследник и децата на другите и брат и сестри.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: e77143c969
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Естествено, че ще ги накара да плащат. Ти как си представяш: теглиш маса пари и казваш: ами сори, не мога да ги върна и банката: ами добре, няма проблем. Тогава всеки щеше да го прави, не мислиш ли?
Най-добре се стегни, иди в банката и виж как можеш да предоговориш / разсрочиш плащанията. Остави тия приказки за смърт и прочие, виж как можеш да оправиш нещата. И да, съгласна съм, че на хора с ниска финансова култура не трябва да се отпускат кредити, защото затъват лесно.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: c425d4873d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Прочетох абсолютни глупости, ще ти вземат оная работа. Ако не става дума за ипотекирано жилище, а си е твое и е единствено не могат нищо да ти вземат.
Никой нищо няма да плаща, има един адвокат Христо Расташки, доста добре обяснява в тикток дори, погледни му канала.
Банки, чси-та, бързи кредити всички пият една студена вода ако имаш едно жилище, работиш без заплата на хартия и нямаш кола. След като дълга ти бъде продаден на ЧСИ и той опита да ти запорира сметките, но ти нямаш нищо за събиране започва да тече 5 г. срок в който ако нищо не може да събере след като изтече дългът ти се погасява по давност - не съм сигурен за процедурата, трябва да провериш как става по съдебен ред да бъде погасен по давност.
Какво се панирате от тия кредити, спокойно можеш да напуснеш държавата и да не ти пука, имам познат, който завлече сума ти банки и се покри в друга държава, която дори е в ЕС и не му пука грам. Тези лоши заеми са включени отдавна от банките в лихвите на плащащите.

 
  ...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: e77143c969
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   11, не е толкова просто. Не са 5 г., а 10 и не е толкова елементарно да живееш на черно. Да, жилището не могат да й вземат ако е единствено, но не трябва да има нито стотинка официален доход, следователно осигуровки, нито кола.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: c31589285f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   11, то за моженето, може, ама струва ли си цял живот да живееш като мишка. Да не се осигуряваш, да не можеш да си купиш нищо, да не можеш да теглиш кредити за нещо наистина смислено, да се криеш постоянно и да те тормозят. Сигурно има и такива, които не им пука, ама не е за всеки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker