Защо тийнейджърите слушат чалга - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121582)
 Любов и изневяра (29813)
 Секс и интимност (14412)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18629)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо тийнейджърите слушат чалга
преди: 5 месеца, 13 дни, прочетена 766 пъти
Здравейте! Аз също съм тийнейджър - но не мога дори да погледна чалга. Толкова ми е гнусна -извратена и циганска. А чалгата я слуша почти всеки тийнейджър... Не разбирам на какво се дължи това. Аз слушам само The Weeknd. За мене той е религия. Но какво е вашето мнение относно чалгата? ПП- Ако има някой фен на The Weeknd -ще ми е много приятно да коментира.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 13 дни
hash: cc7263345e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не всички хора, които слушат чалга са пропаднали. Момиче на 15 съм и само да ти кажа, че аз слушам чалга, но слушам и поп/R&B/рап-черно/понякога рок или метал. Всичко квото се сетиш. Харесвам и главно Бионсе, но чалгата е за настроение, за шегата я слушам. Особено когато ти е тъпо просто си пускаш и ти идва настроението. Няма нищо лошо. Бъди по-толерантен към избора на музика на хората. Ми има такива, дето мразят The Weekend ама не го хейтят нали!

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 5bc2f3fe91
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Попиват от родителите си от най-ранна детска възраст!
Нашите деца не слушат чалга - подквасили сме ги с рок, метъл и поп... Когато попораснаха сами си намериха стилове като кей-поп и т. н., но никога чалга!
То е въпрос и на интелект, според мен.

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: fc729e3cd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Както казва 3 децата се учат от родителите си- като цяло от средата. Аз също не слушам чалга, предпочитам поп.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 0a413c7bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Няма нищо лошо човек да слуша разнообразна музика. На мен пък са ми много интересни хората, които обясняват как чалгата "възпитавала" децата. Как така даден стил музика ти възпитава децата? Ти защо си станал родител?

Относно The Weeknd - чувал съм го. Племенникът ми показваше някакви негови неща. По - новите биват, по - старите му неща ми идват много наркомански. И въпреки това, никога не бих забранил на сина ми да го слуша ако му харесва.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: dff2637c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   България може да се води, че е на континентът Европа, но поне 90% от българите не са европейци. Те не приличат на европейци, не се държат като европейци, не ги влече нищо европейско. Какво европейско има в един остриган, брадат, мергаляв, татуиран, ходещ с анцуг и маратонки плюещ по улиците гнусен балкански примитив? Те не могат да изградят просперираща държава със самоподдържащ се ред. Нямат толкова акъл. Ако сложиш пред едно прасе купа с помия и чиния с патица по италиански приготвена от известен италиански чеф, прасето веднага ще забие зурлата в купчината с помията, а патицата изобщо няма да забележи. Така е устроено генетично, така го влече. Също както и мухите не кацат на злато, а кацат знаете на какво. Защото така са устроени генетично и затова са мухи. Не може да очакваш от балкански примитиви да слушат Моцарт пред чалгата. Така са устроени генетично. И които българи накацат по чалгата това заедно с турската брада и остриганата кифирица и храченето по улиците е един от признаците по които се познават, че генетично са турци, а не европейци. На европееца му се обръщат червата от отвращение, като чуе чалга. Трагедията в България е пълна.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 9efbfc19ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Първи го е казал - за майтапа, за настроение, за купона. Но някой отдават прекалено много значение. И аз винаги съм слушала всякаква музика. Сутрин докато съм на работа си пускам Радио 1, Бг радио, Сити... Чалгата е за купоните. В последно време пък започнах и много да слушам изпълнители като Албано и Ромина, АББА, Тото Кутуньо, френски шансони. Много ми харесват например песните на Емил Димитров на френски. Пускам си и Жо Дасен, Адриано Челентано, българска естрада... Общо взето държа на музикалното разнообразие, днес съм на една вълна, утре на друга. Но слушам и балканска музика. Това че някой не слуша чалга не го прави автоматично нито добър човек, още по-малко интелигентен човек. Но е пълно с хора с предразсъдъци. Никога родителите ми не са ми налагали какво да слушам и какво не. Имала съм пълна свобода. И сама съм си изградила вкуса и мога да правя разлика коя музика за кое време е подходяща. Сама си сформирах вкуса, родителите ми сега даже се изненадват като се качат в колата ми. А тия със забраните не знаят колко смешни са. Една приятелка слушаше тайно от родителите си Азис и знаеше на изуст всички песни. Родителите й я хвалеха как не харесва чалга, но не я виждаха как се раздава по купоните на най-мазните кючеци. :D:D:D
ж, 25

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: d962c42801
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Това е техен избор, добре е да искат позитивни, весели и лежерни песни, все пак те са феновете.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 4f5f7264a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   А защо теб те бърка каква музика слушат другите? Вместо да се фокусираш върху вкусовите предпочитания на хората се фокусирай в стойността, която тези хора носят, фокусирай се и върху своята. В интерес на истината музикалните предпочитания на мен никога не са ми били критерий за това колко е качествен човек, тъй като в огромната си част хора, които не слушат чалга имат разсъждения и вътрешен свят на изключително пропаднали хора, обратното също е валидно.

Жалко е, че често хората се фокусират върху по-повърхностните неща и не могат да погледнат отвъд тесногръдието и предразсъдъците си. За протокола, аз свиря на пиано и стига да е качествена слушам абсолютно всякаква музика, включително и тази на твоя любимец The Weeknd, който всъщност имаше сериозни проблеми с наркотиците. Правя това уточнение, защото тесногръдието и тук има почва за развитие като нерационално етикетира слушателите на въпросния изпълнител.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: bc9a315672
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Защото чалгата възхвалява комерсиалното, а то е на пиедестал послените поне 20 години

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: d39b55e617
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   Номер 5, ще отговоря на въпроса Ви как чалгата възпитава децата.
Децата вземат пример от чалга певците-взаимстват от тях начин на обличане, стил на говорене, дори характер. На тази възраст те всъщност се оформят като личност и подреждат ценностите си, така че всичко може да им повлияе. Ако сте чували текстовете на голяма част(не всички)от чалга песните ще разберете защо някои родители не предпочитат да пускат чалга на децата си. Смятам, че оценката ми е сравнително правилна, тъй като аз самата съм тийнейджър. Мога да ви кажа, че децата, които слушат чалга и децата които не слушат са много различни. А питате, , Ти защо си станал родител? " При положение, че децата се учат от родителите си, ако родителят слуша чалга 99% и детето ще слуша точно защото така са го възпитали (насърчили) родителите му, което както вече казах ще му повлияе като личност.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: c1e75cea1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Да слушаш каквато и да е музика не е проблем, проблем е когато възприемеш чалгарски начин на живот. За съжаление обаче, в 90 % от случаите става точно така. Още от дете у нас се слуша само това, съответно на 14 вече си мечтаеш за силикон и нацепен батка със скъпа кола... и на 18 вече си завършена к.. ва готова да легне с всеки, който има пари. А, ако си момче, правиш всичко възможно да станеш нацепен батка-сводник или дилър щото така ще ти се лепят яките мадами и ще имаш кинти. Проблемът е, че това вече е мечтата на цяло едно поколение.

 
  ...
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: 99fa308b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Лично мен The Weeknd изобщо не ме кефи, че даже го изкарваш и като религия. Твърде женствен ми се струва. Слушам чалга, но само за настроение, когато съм на дискотека или на домашно. През останалото време слушам по-стари така наречени "europop" песни, които родителите ти са слушали като са били на твоята възраст просто защото те ме кефят

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: 9f6da69417
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Точно пък the weekend си е баш най големия чалгар и циганин на света, по нищо не се различава от "истинската" чалга, срещу която ти плюеш. А и гласчето му е тъничко и лигаво като на гейче, и сексуалната му ориентация също много ме съмнява...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker