Инвестиция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Инвестиция
преди: 4 месеца, 18 дни, прочетена 484 пъти
Здравейте!
Мисля да инвестирам сума в злато в Тавекс, колкото да пази парите, не се надявам на печалба. Но ми прави впечатление, че има разлика цената, на която купуват и продават има разлика с около 50 до 100 лв, които реално губиш… аз ли не схващам? Не е идеята да го продавам после, ами да е дългосрочна инвестиция, но тези пари, които се губят не ми харесва това и се чудя заслужава ли си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 17 дни
hash: 8542c65182
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   А не ти ли прави впечатление че в банката и чейндж-бюрото има разлика между курсовете купува и продава?

Не е обида, ама по-добре си изхарчи парите, не използвай думи като Инвестирам, при положение че не знаеш нито какво е инвестиция, нито спред. А при златото/ценните метали/суровините имаме и нещо друго.

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ...
преди: 4 месеца, 17 дни
hash: b11d0c108f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Естествено, че ще има разлика. От къде мислиш, че печелят? Естествено тия пари идват от клиентите и за тях са си загуба. В чейнджбюрата как има курс купува и продава. Вече клиента си преценява дали му се плащат тия пари. Реално излиза, че златото трябва да поскъпне с 2-3%, само за да излезеш на нула. А за муден актив като златото това не е никак малко движение. Ако видиш една графика на златото, че видиш, че преди 12 г. (2011 г. ) си е било пак на същата цена като сега, а от тогава живота е поскъпнал двойно и тройно. Т. е. златото реално е изгубило поне половината си стойност последните 12 г. Та колко е хедж срещу инфлацията е много под въпрос. Можеш да си направиш справка и още по-назад в годините каква доходност носи спрямо инфлацията. Аз като финансист и инвеститор съм си играл да правя подобни проучвания и ти казвам, че случаите, в които златото в действителност е било инфлационен хедж се броят на пръстите на едната ми ръка. В 90% от случаите не може да компенсира инфлацията. А сега е на абсолютен връх в историята в абсолютно изражение. Дали ще направи още по-голям процент ръст в следващите години, че да компенсира инфлацията? Мммм на теория всичко е възможно, но аз лично не бих заложил на това. Да, вероятно ще е по-добре от кеша, но пак си е загуба макар и малко по-малка. Отделно има и вероятност да не ти купят обратно монетите, когато някой ден решиш да ги продадеш. Защото знам от познати, че се заяждат, че уж били надраскани и не знам си какви само и само да ти пдбият цената. Така че и на тия цени, които са обявени в сайта не разчитай на 100%. Само да го имашнпредвид

 
  ...
преди: 4 месеца, 17 дни
hash: d6c484cffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 2 е прав, печалба от златото няма да имаш, нито ще те предпази от инфлацията! Можеш да си купиш малко, колкото да му се радваш на красотата, друга работа няма да ти върши... освен ако някога не върнат пак златния стандарт :D Аз си купих 1 грам преди 4-5 години някъде, тогава се продаваше на 100 лева, а се изкупуваше на 90. Сега гледам че се изкупува на 120 лв. Така уж имаш "печалба" 20 %, но за това време реалната инфлация е поне 100 %. Така че пак си яко на загуба, може би една идея по-малко отколкото ако си държал парите само в кеш. Но пък и другият проблем е че може да не ти го изкупят(не са длъжни) когато тръгнеш да продаваш или да ти го купят на много по ниска цена.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker