Защо на най-добрите се случва най-лошото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121250)
 Любов и изневяра (29722)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18541)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо на най-добрите се случва най-лошото
преди: 4 месеца, 16 дни, прочетена 810 пъти
Здравейте! Не искам да бъда песимист или нещо подобно (по-скоро искам да бъда реалист), но забелязали ли сте, че винаги лошото се случва на най-добрите? Например много свестни двойки не могат да си имат деца, а ромки на 12-13 годишна възраст раждат даже второ дете. Децата, на които се подиграват в училище, са такива душички, на лошите никой не им се подиграва. Мъжете, които са психичноболни и пребиват редовно от нищото жените си(не говоря в случаи, в които жените са виновни и си заслужават шамарите), им се падат толкова добри жени.. На кифлите им се падат толкова добри мъже, които не смеят да шукнат и им ходят по акъла 24/7.. Деца, които са толкова добрички, остават сирачета, а толкова лоши деца си имат и майка, и баща (разбира се, има и изключения, но са много малко).. Невинни хора лежат в затвора с години, серийни убийци си щъкат на свобода... Дечица, които са тежко болни(с рак, централна парализа и тн), са такива душици.. Защо на най-добрите им се случва най-лошото? Защо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 80249b3632
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Защото животът е шибан, просто няма никаква справедливост. Всеки, който мисли, че доброто винаги побеждава над злото, има нужда да си изхвърли телевизора от прозореца, да излезе навън и да прогледне истинската реалност, която далеч не е толкова розова, каквато е по филмите.

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 412473aadb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Това не е вярно!

В живота на всеки човек има и хубави и лоши моменти!

А и по принцип в живота на всеки човек си има трудности, изпитания, проблеми, болки, скърби и това е напълно нормално и естествено!

Изпитания се пращат от Бога на абсолютно всеки човек(дори и на ромките, които според теб с лекота раждат) защото те са необходими! Изпитанията са нужно лекарство против нашата гордост!

Напротив, дори ако живееш на пръв поглед безоблачно е мно по-лошо и опасно за душата ти!

Защото тогава можеш да чуеш думите, които е чул богаташът от притчата за Богатия човек и бедния Лазар: чедо, ти получи доброто си приживе, а Лазар злото, затова сега той тук се утешава, а ти се мъчиш! - цитирам по памет - но ето и цялата притча:

Рече Господ тази притча: Някой си човек беше богат, обличаше се в багреница и висон и всеки ден пируваше бляскаво. Имаше тъй също един сиромах, на име Лазар, който струпав лежеше при вратата му и петимен беше да се нахрани от трохите, що падаха от трапезата на богаташа, и псетата прихождаха, та ближеха струпите му.

Умря сиромахът, и занесоха го Ангелите в лоното Авраамово; умря и богаташът, и го погребаха; и в ада, когато беше на мъки, подигна очите си, видя Авраама отдалеч и Лазаря в лоното му и, като извика, рече: отче Аврааме, смили се над мене, и прати Лазаря да намокри края на пръста си във вода и да ми разхлади езика, защото се мъча в тоя пламък. Авраам пък рече: чедо, спомни си, че ти получи вече доброто си приживе, а Лазар – злото: сега пък той тук се утешава, а ти се мъчиш; па освен това между нас и вас зее голяма пропаст, та ония, които искат да преминат оттук при вас, да не могат, тъй също и оттам към нас да не преминават. А той рече: моля ти се тогава, отче, прати го в бащината ми къща, защото имам петима братя, та да им засвидетелствува, за да не дойдат и те в това място на мъката. Авраам му рече: имат Моисея и пророците: нека ги слушат. А той рече: не, отче Аврааме, но ако някой от мъртвите отиде при тях, ще се покаят. Тогава Авраам му рече: ако Моисея и пророците не слушат, то и да възкръсне някой от мъртвите, няма да се убедят (Лука 16:19-31).

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 9a24617f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Нищо подобно, какъвто си това привличаш, явно темата е феик, не се хващаите.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 7c193a65ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз противно на общоприетото не смятам въобще така. Дори като изключим, че "лошо" и "добро" има само при хората и те са чисто човешки възприятия примерите пак не ми се струват валидни. Поне лично ми се струва много емоционално да имаме толкова силна емпатия и да възприемаме хората за "добри", защото са в "лошо" положение.
Първият пример за ромските деца, които на крехка възраст стават майки, какво прави тях по- лоши от тези "свестни двойки", това са деца нямали шанс за нормално детство и живот. Не е ли по-лошо това, което се случва на тях отколкото това да нямаш биологично дете, но да можеш да осиновиш и да имаш добър живот? Ето, че не се случват най- лошите неща на добрите хора или целият пример не е на място. А биологичната способност една жена да зачене и износи дете (също възможността и мъжа да може да има деца) се влияе от фактори независещи от това дали човек е "добър" или "лош". Не бива да се фокусираме само върху това, има достатъчно добри родители с големи семейства и достатъчно неподходящи без.
За подигравките в училище, предполагам под "добри" деца тук се визират спокойни, които не искат караници, които не се отстояват, отстъпват, винаги се извиняват дори да не са виновни и не се изправят срещу някого ако ги е нагрубил. От кога това са добри качества? Да позволяваш да те мачкат и да нямаш самоуважението да се защитиш са добри качества за може би другите, но как ти помагат в живота. Да си винаги "добър", да позволяваш да те използват и прочее. Обратно, ако дете не бива подигравано как изведнъж става лошо и откъде знаете, че това дете не е придобило "лошото" си поведение от родителите си, които се държат само така с него да речем. Защо гледате едностранно на нещата. Ето сценарий, в който "доброто" дете просто има ниско самочувствие, не се защитава, държи се добре, за са няма конфликт, но вътрешно таи злоба, обижда зад гърба хората пред, които се държи добре, защото не може да им каже нещата в очите. "Лошото" дете пък живее в лоша среда, вижда само агресия и съответно възприема това поведение за нормално чисто подсъзнателно, закача се повече отколкото трябва, защото това вижда в домашна среда и това за него се възприема за игра, не за нещо толкова лошо. Или, за да не идеализираме да кажем, че е възможно да го прави нарочно, защото иска отдушник на вътрешната си болка от липсата на родителска обич. Сега пак ли ще кажете същото и впрочем това са доста реални сценарии. Ако подхождахме с разбиране и дълбочина към децата вместо да им слагаме етикет "добро" и "лошо" нямаше да има толкова много неразбрани и нещастни възрастни.
Следващият пример- кой кара тези "добри" хора да седят и търпят и какво означава "виновни и си заслужават шамарите"? Нима не е "лошо" да оправдавате физическо насилие с вменяване на вина? Ако един мъж е достатъчно интелигентен и знаещ как да се държи би ли посегнал независимо коя стои пред него? Не, би си тръгнал, не би си хабял времето с драми и не би вгорчавал своя живот и съответно на жената, защото най- малкото има по-важни неща за правене и знае, че не си струва. Това, че повечето хора търпят, нямат лично уважение, подобно на коментара ми относно детето- държат се добре пред околните, за да не ги съдят, но вътрешно само те си знаят, живеят във филм, в който сами се вкарват (и тук няма значение пола) и много други как точно ги прави "добри"? Най- отвратителните обиди към другите и говорене зад гърба чувам от хора, които стоят с усмивка и винаги са на разположение. И това не означава, че привидно добрите са лоши и обратното, глупости. Просто не съществува подобно нещо като изцяло "добри" и изцяло "лоши" хора. Ще дам пример, имаме семейна жена с деца, тя търпи мъжа си, съответно децата са повлияни от средата, живеят в неподходящ пример, виждат от майка си, че по- добре ако се държат така с тях да търпят, придобиват нейното поведение и в бъдеще със своите партньори позволяват същото или придобиват поведението на бащата и се случва един порочен кръг, който за разлика от твърденията, които споменахте е доказан от психологията. Та... сега тази добра жена, която прощава винаги, търпи, иска само спокойствие и т. н. не е ли една лоша майка в очите на децата си?
Всичко, което разбрах до момента, за да си "добър" трябва да изглеждаш безпомощен, без капка воля за противоречие, да те съжаляват и да си готов да пренебрегнеш себе си, за някой, който не те уважава, така ли е и ако не е така тогава какъв е смисълът от примерите? И как смеете да наричате деца "лоши", как едно дете, което възприема света само от това, което вижда и усеща от родителите си е "лошо", та то дори не е достатъчно зряло, за да покаже реалният си потенциал и собственото си разбиране, а Вие вече му сложихте етикет "лошо" без да знаете какво е видяло, без да знаете дали ако Вие бяхте на негово място щяхте да реагирате така, без да знаете дали ще се промени като порасне, дали ще стане "добър" човек и т. н. Не е ли "лошо" да се съди?
Малко по-реално възприемайте нещата, нищо не е толкова просто, че да попада в 2 крайности и то без ясна дефиниция. А на въпроса "защо" или от личен избор, както сам избираш дали да търпиш насилие над себе си или не, или по стечение на обстоятелства независещи от това дали си "добър" или "лош" като природата, генетиката, случайността, бе търсете повече от това, няма смисъл. А към номер 1 и хора с подобно мислене, много жалко, че не могат да видят колко красив е животът, не е нужно да е перфектен, за да си заслужава и да се оцени.
Един съвет, когато изпитате съжаление и емпатия към някого, моля не определяйте веднага, че е "добър" и съответно противоположната страна е "лоша", а анализирайте, не съдете прибързано без нужната информация и не си го слагайте присърце. Ако можете да промените нещата към по-хубав резултат без да го правите от съжаление, давайте, ако не, не влагайте ненужни емоции и не съдете. Изключително обидно е да говорите така категорично и да поставяте етикети на хората без да имате нито статистика, нито някакви реални факти, нито нужните познания и право (било то и морално) да категоризирате така кой какъв е.

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 5d559882fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Защото няма такова нещо като "божествена справедливост".

НИЕ СМЕ ОТГОВОРНИ да има справедливост! Стига сте обвинявали съдбата, Бог, Вселената и т. н.

Падне ли ти се кифла за жена - изхвърляш я.

Ако си добър с някой и той се държи зле с теб - изхвърляш го.

Ако някой извърши престъпление спрямо теб и законът не реагира - ТИ СТАВАШ ЗАКОНА!

За ромките конкретно няма да се съглася. Ромите са малцинство с традиции, макар и патриархално и изостанало. Създават семейства млади и имат деца.

Българите си забравиха традициите, изпростяха и след 5-10 неуспешни връзки, колко пък да са "свестни двойки"!?

И на 30-40 не могат да имат деца... изненада! Особенно за жените си има биологично време в което могат да имат деца.

Имам един приятел дето се унищожи от наркотици, курви и люлинчанки (те са по-разпорени боклуци и от курвите - ебат ги цигани, наркомани, всякви отрепки) и не може да има деца.

Съдба - нали!? :D

НЕ САМ СИ Е ВИНОВЕН!

Народът ни е мързелив, народът ни е неморален, народът ни чака някой друг да донесе справедливост. Еми казал са хората:

"Всеки народ си заслужава съдбата! "

А съдбата на българите е да изчезнат! :)

Поздрави!

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 718ad8a8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Защото ти не си се образовал/а и имаш пропуски в разбиранията!!!
На света няма изцяло добри и изцяло лоши хора, хората сме съвкупност от добро и зло! Дори папата не можем да обявим за добър или лош ти реши да слагаш етикети на всеки човек дали той бил добър или лош. Не можем да кажем за който и да е човек че е добър или лош, това са определения за постъпки не за човешки същества. Само отделните постъпки могат да бъдат добри или лоши!
По какво ти преценяш че една двойка била свястна? Само по фактът че имат проблем с възпроизводството си ли? Не знаеш ли че повечето хора с проблеми в възпроизводството сами са си виновни, не са се хранили правилно като млади, приемали са неправилни храни или вещества, настивали са често защото са ходили в студено време с дънки с ниска талия и оголен кръст и са си увредили органите. Ромките не ходят с толкова изрязано облекло зимата, хранят се най често с варива (боб, леща, поне три пъти седмично) от съвсем малки, ядат често речна риба от близката река, ядат диво набрани зеленолистни (лапад, киселец), ядат сезонни плодове, крадени но сезонни, затова имат здрави детеродни органи. българите се хранят от деца с бургер, пица и пържени картофи, ядат оранжерийни домати и краставици резулатът го виждаш. Толкова е просто!
Подигравките в училище са продукт на поведението на нападнатото дете, а то така е възпитано да се държи че да му се подиграват, има липси в семейното му възпитание. И подигравките в училище са начин, обществото му да го накарат да се научи да се справя, да си промени поведението, училище е мястото където човек се учи да живее с общество в което ще живее целия си живот, някой се научават други не, такъв е животът!
Жените които са пребивани редовно сами са избрали за кого да се омъжат и всеки ден имат права да се разведът, решението да търпят е на самите жени! Колко да са добри тези жени, които всеки ден решават да продължат да са слугини на насилник?
Не пожелавам на никое дете да остане сираче, но защо реши че всички сирачета са добри??? Защо реши че повечето деца с двама родители са лоши, и добрите сред тях били изключения??? Обърка ме! Нима казваш че повечето деца на света са лоши, щом имат двама родители?
Това с невинните затворници е доста спорно, а серийните убийци не са изцяло лоши, само постъпките им свързани с убийство са лоши.
А това да решиш че само добри деца се разболявали а имало лоши деца които по принцип не боледуват е най... Аз съм на мнение че няма лоши деца, има деца които понякога постъпват зле и вината за лошите им постъпки е изцяло на възрастните около даденото дете!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 91ba9eebac
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Защото хората са много примитивни, първични и озлобени, което им отключва приматските инстинкти, когато видят някой добър човек. Приемат го за малодушие, а този човек е израснал като личност и не намира смисъл да се вкарва в проблеми.

Някои им казват на тия прмитивните емоционални, аз им казвам изроди, изверги и всякаква озверяла сган.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: eb48a32720
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Глупости е написал авторът. Загубил е Бог и търси смисъла другаде. Без Господ няма смисъл и човек почва да бърка какво е "добро" с какво му носи удоволствие.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 0733faae35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Няма такова нещо. Просто едни хора понасят несгодите по-добре и могат да отработват ситуациите. Преборват се и продължават напред. Други просто изпадат в депресия и целия свят им е виновен.
Нямаш си идея комшията ти с какво се бори и как оцелява. Не може да си правиш изводи само от крайния резултат. Затова не прави такива изказвания.
Разликата е основно в това кой как и колко се бори.
Това с трудното зачеване е вече масово и важи за всички! И колкото повече жените смятат че младостта е въпрос на вътрешно усещане, толкова повече ще се задълбочава тоя проблем. Нали се сещаш че дори ти даваш пример за това - "добра двойка, вероятно в 30те" и циганета - тинейджъри... Какво очакваш, двойките да си живеят до пенсия и тогава да решат да имат дете? Ако циганите чакаха 30 за деца и те щяха да имат същите проблеми. Просто на икономиката й трябват млади, можещи и нископлатени кадри - това са хората в 20те. Без оглед на това къде остава бъдещето на тия хора. Капитализъм в пълна сила.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: 8dd50ff30b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Когато на някого се случи нещо лошо, започваме да го възприемаме като жертва, да го съжаляваме и да се питаме защо точно на него, Но замисли се, ако на който и да е около теб се беше случчило, щеше ли да си кажеш за някого, че го е заслужавал например? Както когато някой почине, всички повтарят колко добър човек е бил, който и да е той. Забравяме неприятните страни от характера му веднага. Но лошите неща се случват на всеки, не само на добрите.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 2b8a1726c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   До номер едно, много си прав

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 8006a2a300
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Причинно-следствена връзка = карма
Никога не знаеш кой човек, какъв изрод е бил в предишния си живот и какво количество ла*на трябва да изяде в този. Не е и наша работа. Всеки си има своето количество карма, с която да се занимава.

Душите не избират тялото по това колко ще им е лесен живота. Те имат мисия, която трябва да изпълнят. В началото обаче имат "изпитателен срок", в който могат да се уверят че в това тяло ще изпълнят това аза което са пратени. Затова на бебетата за известно време им е меко темето, откъдето душата влиза и излиза. Защото душата може да реши че средата в която ще живее няма да й подхожда
Не бива да ти е тъжно. Хубаво е да изпитваш състрадание, но трябва да си някъде в средата..
За кого ще ти е по тъжно, за това това че антилопата е изядена от лъва или за лъвчето, че е умряло от глад? .
Ние живеем в божествения план и имаме задача да еволюираме по определен модел (ДНК). Всички живи същества са така.


Живота не работи на принципа на справедливостта, а на принципа на еволюцията!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker