Откъде идват парите в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121238)
 Любов и изневяра (29721)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21898)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3180)
 Образование (7305)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18535)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Откъде идват парите в България
преди: 3 месеца, 27 дни, прочетена 869 пъти
Здравейте, чудили ли сте се откъде идват парите в България?

Как се построиха всичките тези хотели, блокове, скъпите коли, даже обикновени стоки.

Влезте в магазина за нещо - било храни, дрехи или каквото и да е друго(уреди, техника, стоки) и ще видите, че няма почти нищо с произход 'България'.

Всичко се внася. Добре да, ама за да се внесе нали трябва да се плати с нещо? С какво плащаме ние за всичките тия стоки, след като нищо не произвеждаме?

Да, имаме там 2-3 неща като износ на пшеница, ток и злато, но това е крайно недостатъчно, за да платим всички стоки, които се внасят и търговския баланс със сигурност е отрицателен.

Аз въобще не знам откъде идват парите БВП на България и с какво плащаме като държава за всички тия продукти и стоки, които се внасят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 48a625b1e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Погледни държавния отчет и ще разбереш!
14% от БВП идва от туризъм, голям процент носят услугите, но и износът ни съвсем не е токова малък колкото си мислиш. Стоката която произвеждат ИТ повечето се води износ, затова и заплатите им малко по големи.
https://www. investor. bg/a/515-ikonomika-i-makrodanni/380783-rastat-na-bvp-na-balgariya-za-vtoroto-trimesechie-be-korigiran-leko-nagore

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 3f3894c86e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Изнасяме доста стоки. Чувал ли си, че в ЕС вече няма произведена кола, в която да няма поне една част, произведена у нас? Ами... вярно е, че няма такава. Изнасяме страшно много неща. Сещам се за няколко завода със стотици работници, които произвеждат мебели и всичко е за износ. Германия и Франция предимно. Има и доста, работещи на ишлеме. Всъщност имаме доста разнообразен износ.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: fb196e8f67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Фирмата за която работя, изнася услуги - тоест обслужваме клиенти по цял свят. Те си плащат и парите влизат в БГ.
Български фирми произвеждат много стоки за изност - да това не са стоки за масови потребители - като телевизори или коли, за това не ги виждате по магазините.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 8245ca7936
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Сива икономика 70%
Наркотици, проституция, оръжие и трафик на хора. Тези пари се перат от хотели, строителни фирми, хранителната мафия, тотото, казината, футболните клубове и тн..

Останалите 30% се делят между заеми от ЕС, с които кърпят бюджета и пари, пращани/внесени от работещите в чужбина.

Собствена честна продукция имаме не повече от 5%, в сектори без които не може, ремонтни предприятия, АЕЦ, тецовете, Лукойл, златото и тук таме разни заводи за части в Пловдив, Хасково и тн. Мисля че цементените заводи, които все още работят. Но отново, това са не повече от 5-10% БВП..

Реално истината е че ако мафията се махне от България, ще се превърнем в Италия

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 07750086fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   ИТ сферата дърпа БВП много нагоре, колкото и някои хора да ни мразят. По някои сметки около 10%

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: aee68667e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   За наркотрафик чувал ли си? Проституция. Такива работи.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: b594966b7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Аутсорсваме работна ръка и мозъци. Хората с високи доходи бачкат в чуждестранни фирми (ИТ, финтех и т. н. ). По-нискоквалифицираните ни работници ходят да карат камиони или да работят като обща и в чужбина и пращат пари вкъщи.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: acf37e130f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   През последните 17 години, откакто ГЕРБ управлява България се появиха множество новосъздадени фирми в строителния бранш.
Те оперират с предплатени пари по европрограми за магистрали и други пътища, за които 11 фирми са поличили
9 /девет/ милиарда лева, но не са изработили нищо срещу тях и никой не е скедил за какво са похарчени парите.
Беше отбелязано от едно от служебните правителства на президента, но бързо потъна в забвение.
Както е известно, за всеки приект по европейска програма, държавата ни плаща процент самоучастие, а процентът самоучастие е от оарите на всички данъкоплатци.
Но останалите пари, които отпуска ЕС са само за джоба на уредените мутренски фирми.
За тях не важат никакви закони и правила.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 5803a8ae0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Сива икономика, наркоманизми, трафик на хора, трафик на оръжия, курвалък, пари дето български емигранти пращат на семействата си... и тук таме, честни бизнеси.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: b2446ff7ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Първо кой ти каза, че нищо не произвеждаме? И второ ти след като се продадат нещата, които са за продаване ти какво мислиш, че тия пари изчезват някъде назапад ли? Печалбата може и да изчезва, но оборотът, разходите, в това число заплатите на служителите, поддръжка и т. н. се въртят в Българската икономика!!

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: d398932130
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Гледай полоковник Марков, той го каза... Парите идват от транспорт на "сенчести стоки" през страната. За какво мислиш Бойко строи тия магистрали?

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 4844ab56c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   ИТ сферата дърпа нагоре, но като гледам в други сфери е тотална катастрофа! Има недостиг на хора и слабо изпълнение на услуги, така че до няколко години очакваме ИТ да оправят електрически, водопроводни и всякакви аварии. А колкото до омразата към ИТ хората, да, определено на никой нормален не са му приятни дигиталните дървени разсъждения по теми, в които нещата стоят съвсем различно от разбирането им. А това дето номер 2 пише са силни преувеличения. Такъв износ има само в неговите представи.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 6a9b6e673f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Нямаш представа за нещата. 2-3 неща за износ? Къде го видя? На момента се сещам за стъкларския завод в Пловдив. Работех във фирма, която им организира износа. Поне по 100 камиона износ правеха на месец, може и повече да бяха.
Работила съм по проекти за износ на сол.
Помня и че някакви плочки карахме към Италия, мисля че някоъде около Бургас беше, може и да греша. Ако нямаше износ нямаше да има хиляди спедиторски и транспортни компании. Нали не вярваш че всички само внасят?

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 2b95895e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не е само износ. Има евросубисидии, държавни заеми, пари от гастербайтери и далавери в чужбина. Ми то в чужбина има 2-3 млн българи. По 100 евро месечно да праща средно всеки, това са 200-300 млн евро всеки месец, само от тях. Отделно като се приберат лятото да си правят зъбите, оставят по още няколко бондака.

Само един пример: виж само ромите колко кеш вкарват в България. Всичките като си дойдат си купуват чисто нови коли, строят палати, купуват скъпи вещи, правят сватби по цяла седмица, на които се канят известни чалгаджии и се раздават килограми злато. Аз беден ром не се сещам кога последно съм виждал. Всички са от милионер нагоре.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: dd580673ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   В интерес на истината износът на българия е по голям от вноса с точно 1, 5%
България е най-големия производител на спирт в ЕС, бг е най-големия производител на кабели и фарове за автомобили в ЕС, бг е прозводителя на най-качествена сол в ЕС, всичката сол произвеена в бг се изнася, за бг пазара се внася по евтина египетска. България е най- големия производител на билки и подправки в ЕС, изнасяме бутилирана мин. вода, за македония сърбия и румъния. Вино изнасяме. Не мога да ти изброя всичко, но износът съвсем не е малък. Това че в бг магазините виждаме главно чужда стока се дължи на факта че покупателната способност на населението е ниска и ни внасят по евтини буклуци от чужбина, а това което изнасяме е с малко по високо качество.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 2ea88a2811
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Българската икономика е интегрирана в момента като звено в европейската и не може да действа/произвежда самостоятелно.

Целта е цялата икономика на България да се държи от Брюксел и да не можем без тях.

В ЕС всяка държава си има място в икономиката, в България като чели основното е туризъм и транспортни услуги.

Готови стоки почти не се произвеждат, въпреки, че има някои неща като плочки, дограми, храни, които са българско производство.

С две думи - на ЕС им трябваше по-скоро като територия и пазар, а не като конкурент.

Стоките в големите вериги като Практикер, Баухаус, Метро, ЛИДЛ, и т. н. са 90-95% произведени. В ЕС, просто защото тук няма нито необходимата работна ръка, нито необходимите заводи, нито необходимите машини, за да се произведе на конкурентна цена.

Произвежда се също лекарствени продукти( до Дупница има много голям завод), селскостопанска продукция (картофи, зърно), изнася се дървен материал.

Проблемът е, че в момента икономиката е такава, че реално в Брюксел се определя цялата икономическа политика и държат всички лостове на икономиката. Решат ли, дори само с едно санкции могат да ни съсипят за 2-3 месеца(примерно, защото не изпълняваме Еди какви си изисквания)

Т. Т.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: d80f4e5c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Масово забравяте евросубсидиите, държавните заеми и емигрантите.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 349656f474
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Идват от сивата икономика. Метали, шано схеми, боклук, и като цяло СХЕМИ! Разплащателната ни способност е като на Франция, но има и доста бедни.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: a6d838c10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Просто се преливат от едни джобове в други.

Едиствено тези, които работят в чужбина, пращат на близките си - и това са допълните средства, които се вливат държавата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker