Какви умения имате извън работата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какви умения имате извън работата?
преди: 3 месеца, 17 дни, прочетена 459 пъти
Има умения, които масово се придобиват още като си дете - да караш колело, да караш ролери, да плуваш и тн. И после се води, че тези умения не се забравят, защото имаш мускулна памет за тях. Има умения, които изграждаш като възрастен - например да шофираш.

Един мъж беше пуснал тема, че има дом, семейство, работа, но не може да играе белот и му е тъпо. Други съжаляват, че като дете не са се научили на нищо от нормалните умения и се чувстват социално неадекватни, защото се очаква да го можеш като възрастен и не могат да се впишат в никакви общи занимания с приятели, колеги/състуденти и тн.

Ето примерен списък на умения - да можеш да плуваш, да караш колело, да караш ролери, да караш кънки на лед, да караш ски, да шофираш, да играеш билярд, боулинг, дартс, карти, табла, да можеш да готвиш, да танцуваш хоро. Има и по-специфични умения - да можеш да пееш, рисуваш, да практикуваш някакъв конкретен спорт - езда, гимнастика и тн.
Може много да се разширява списъка.

Ако направите равносметка за себе си, умеете ли да правите най-разпространените неща? И ако не умеете, примерно, как учите децата си да карат колело, ако вие не можете. Хайде за ски и плуване може да платите и друг да го научи. Но най-масовото според мен е, че родителите, които могат нещо го практикуват заедно с децата и си се научват от рано. Влагате ли пари в това или само в курсове свързани с училище и изпити?

Учите ли се нови неща? Има ли хора научили се след 35 годишна възраст вече с деца, дом, работа и тн. Имате ли желание тепърва да се учите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 16 дни
hash: fa7ceebdd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Аз и на работа нямам. Понякога се чудя защо въобще ми плащат няколко хилядарки.

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: e025600d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Мога да готвя, не мога много неща

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: e06e4bfbca
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Винаги съм считал, че човек и особено мъжът трябва да има умения

Не става да си супер специалист в дадено нещо а ръцете да са ти завряно... За всичко останало.

Готвя си, колело/мотор/кола карам, плувам, спортувам. Човек трябва да се учи. Сега се уча да си майсторя разни неща сам, както и да разбирам повечко от коли и кое как се оправя.

Мъжът трябва да е функционален според мен, не е казано да можеш всичко, ама дайте да не се лъжем, от тия дето бачкат по офисите 80%:

- не спортуват редовно
- не могат нищо да оправят, вика се майстор
- поръчват си храна, не могат да си готвят
- не разбират от коли, майсторите редовно ги лъжат и вземат за мезе
- не могат да оцеляват/палят огън/градят колиби/не разбират от земеделие, риболов от НИЩО.

Това за мен не са функционални хора, чакат някой да ги храни, да ги пази, ако ги изкараш от стерилната им среда(офиса) са гола вода(не искам да засягам никой, мнението си е мое! )

Съответно такива типове не са полезни за обществото, консуматори са, живеят си в някакъв измислен свят. Говор1я най-вече за тия по големите чуждестранни фирми, които работят по офисите

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 6d1e87bace
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз мога да карам екстремно колело, да се катеря, да рисувам, да танцувам, да бъркам джибри, да боядисвам и да сглобявам мебели.
Не мога да плувам, да шия, да бродирам, да гладя, да пея, а бих искала да мога.

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: b68483808d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Всъщност мога всички изброени от автора неща, имам и още, да готвя, да отглеждам растения както цветя така и зеленчуци и дървета, да ашладисвам, да правя вино, да правя плодов оцет, да се грижа за всякакъв вид домашни животни, така че да ги възпитам да слушат и изпъняват, разбирам малко от ветеринарство, ших рана на животно и то оздравя, разбирам малко от риболов, колкото ако се наложи да не умра от глад, като тийнежър ходих на състезания по стрелба, по бягане и колкоездене, шофирам, разбирам от малко билкарство и гъбарство, мога да шия на ръка и с шевна машина да кроя дрехи колкото за себе си и да не ме е срам да изляза навън с тях, мога да шпакловам и боядисвам, да проектирам мебели, да си направя разкрой и да си ги сглобя, дърводество, дребни ел и ВИК ремонти, да лепа плочки -, д аси наредя паркет или ламинат, но досега не ги смятах за специални умения, за мен това е нещо нормално. Накара ме да се замисля и май доста мои познати не могат нещата които аз мога, брагодаря на родителите си и на бабите и дядовците.
Когато бях на 3г дядо ми подари метално чукче 100гр и ми даде малки 2см криви пирони да ме учи да ги изправяме, колко пъти си чукнах пръстите, но ги изправих и после той ми сглоби дървена играчка с изправените пирони, незнаете каква гордост е да си си изправил сам пироните за играчката. Сега ме накара да се замисля, че тогава на дядото му е отнело време да изкриви леко пироните с цел да ми покаже как да работя с чукчето, да ми зададе задача.
Колкото до колелото майка ми научи всичките си внуци да карат колело, сестра ми научи моите и нейните деца да плуват, те ходиха заедно по басейни, а аз се занимавах да играя шах, табла и карти, да решаваме логически задачи от сборници, купих футбол на маса, водих на билярд, боулинг, играхме и други настолни игри. Другата баба пееше песни, дядото разказва българска история и биология.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: b3f8060d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Мога да готвя добре, да правя баници, торти, сладкиши. Мога да плета и да шия. Да карам колело. Да правя някои дребни ремонтни дейности боядисване, лепене на тапети/. Учила съм се да шофирам, да плувам. Но изпитвам страх да го правя. Танците не ми се отдават/за съжаление/.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: e04126b749
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Мога да карам колело и ролери, да плувам, да готвя, да плета, да шия копчета и дупки, да играя хора, да говоря английски. Не мога да шофирам, защото не исках да изкарвам книжка, не играя белот, не искам да карам ски и да яздя коне. Не съм осъзнавала досега, че имам умения, защото съм ги намирала за нормални неща. И рисувам горе долу добре, пиша грамотно. :D

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 3eb517fd92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Научих се да правя много неща като ремонти по къщата и по колата. Това може и да признак на бедност, но не смятам че трябва да плащам пари за майстори, които те определено не заслужават а и знам колко много часове работя аз за тези пари. Има много неща в мрежатач, скоито можеш да си помогнеш и да не викаш никого да те обере за няколко часа

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 473e1b6aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8, имам пари. Предпочитам да си платя на майстор да си свърши работата. Всъщност съм принципно на сметка. Тия дни колата загуби един цилиндър. Точно с такава (малко по-новичка) не съм се разправял. Отивам при майстор с практика. Обажда ми се - трябва да се сменят свещи и бобина ~300лв. Окей. Взимам я, след малко каране, нещо не е наред. Обаждам му се. Увърта. Аз съм на зор. Ровя в нета, питам по форуми и намирам друга повредена част. Купувам, сменявам я и всичко е окей. Заради нея е хвърляло масло в цилиндрите. Това неминуемо е зацапвало свещите. Бръмна ми мухата. Свалям новите и бобината и връщам старите. Колата си работи...
Та не е само до бедност...

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 49e12d783c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   От физическите умения - карам кола, карам колело, карам ски, плувам, мога да правя шпагат - мъжки и женски, мога да си хвана рицете по диагонал зад гърба, , мога при навеждане да допра дланите си плътно до пода с изпънати крака, не нося очила и чета най-дребен шрифт, въпреки че съм почти на 50.
Практически умения - Photoshop, Autocad, CorelDraw, Illustrator, говоря 4 чужди езика, два от тях на ниво преводач, другите два - ниво B2, по стечение ба обстоятелствата рядко използвам тези умения в работата ми, имам доста добри познания в цветарството и ми е хоби, умея да готвя определени ястия и сладкиши, така че опитвашите винаги искат допълнителни, но ми липсва мотивация да готвя разнообразно, мога иекспериментирам много, така че не се гордея с факта. Мога да шия, но не се занимавам с шиене на дрехи, а единствено с подгъване на панталони, рокли, пердета и зашиване на ципове. Някога са ме учили да плета, но не не влече и нищо не си спомням.
Мога да подстригвам, да плета плитки в различни прически, да правя различни кокове, но го правя само за близки. Мога да рисувам, дълги години посещавах курсове. Посещавах и други курсове, но все занимания, които не съм практикувала от години и едва ли вече си спомням - стрелба, грънчарство, макраме и др.
Професията ми е много специфична и в нея използвам други знания и умения.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker