"Приятелство" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

"Приятелство"
преди: 3 месеца, 8 дни, прочетена 318 пъти
Здравейте, не знам дали е точно за тази тема, но е свързана с народопсихологията на съвременното общество, а именно - истината. С един приятел се скарахме, защото той все ми натякваше за моите грешки, които съм правил, например да говоря несвързани неща с момиче, че съм се напил на обществено място. Казва ми, че мисля като 80 годишен, защото не казвам обиди като "тъпанар, гей" или че казва на хубаво момиче като го види "еб'си пу'ката", а не да й направи комплимент, че е красива например. И аз като си "отворих устата", именно, че съм с 1-2 години по-голям и физически, и умствено (на 18 години съм) от набора мо, и той се така ядоса, че съм го нарекъл малоумник (въпреки че не е така) и че съм го обидил, дори не съм споменавал името му, а просто, че съм нарекъл, че мнозинството от набора ми за съжаление са такива. Повтарям, не му споменах името! И той се ядоса, удари ми една майна и изчезна. Значи като той трябва да казва истината за мен, аз си мълча, колкото и да ми е неприятно да го чувам, а като казах и на него истината веднъж, и той се ядоса и ми се обиди. Може и да не съм прав, но според мен хората вече искат да чуват само хубави неща за себе си и да критикуват другите, НО когато някой им каже истината за тях и те се сърдят като Сърдитко Петко. Просто или в мен е проблемът, или това е за съжаление съвременната народопсихология - да слушат само "хубави" истини за тях?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 92a0125319
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   На твоя страна съм и аз като теб уважавах приятел с който бяхме неразделни от казармата. Но разбрах че с годините хората се променят. Споделял съм с него всичко даже и работи от кухнята на моето семейство ходихме на почики и къде ли не.
Но той с годините някакси охладя започна по рядко да ме търси ако не му звънна по телефона той няма да се обади и всичко това първо ме натъжи и започнах да се товаря. Докато един ден ми писна и казах повече няма да го търся.
И така приятелството приключи, убедих се, че хората се променят всичко е интереси.
Имам и други приятели но него го смятах за най близкия и оснанах разочарован.
Т на 59г.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 3ce5cddde8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   В случая си постъпил правилно!

Този не ти е приятел!

Приятел в нужда се познава - неслучайно има такава поговорка и тя е вярна!

И за това си прав на 100% - че не говориш цинично, а културно! Това е вярното и Богоугодното!

Бъди себе си и се абстрахирай и дистанцирай от порочните хора покрай теб!

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: c9baebfdf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не ти е приятел, нормално, поне си разбрал това на време, намери си среда и там ще има качествени хора, с които да общуваш.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: d2d839fead
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Щом знаеш за "сърдитко Петко" би трябвало да ти дойде наум, че всъщност хората не вече, а винаги са били такива. На никой никога не му харесва/ло да чува лошо за себе си. Все още си тийнежър и е дошъл моментът в който трябва да се научиш на две неща. Първо че трябва да възпиташ хората, да не ти дават акъл, особенно щом са по недоразвити емоционално, не трябва да им даваш въобще да ти казват какви са ти грешките, само родителите и баби дядовци биха ти казали искренно грешката ти, каквото не ти харесва възпирай хората така че да не ти го казват. Второто, ти да се научиш да се възпираш да не говориш какви били хората, така или иначе ти хората няма да ги промениш с твоя коментар, само може да ти се обидят, така че ако успяваш да се възпираш ще е в твоя полза.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: fed17294ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Може да ти прозвучи странно. Но мъжете си намират други мъже приятели, поради същата причина поради която жените се хващат с тоталните утрепки - мъже.
Причината е, че добрите се привличат от лошите и обратно. Лошите обаче вече са безвъзвратно загубени и никой не може да им помогне повече. Скоро ще сме свидетели на маса надрусани зомбита по улиците

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker