Какво се случва в САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво се случва в САЩ
преди: 3 месеца, 19 дни, прочетена 525 пъти
Какво според вас се случва в САЩ с правителството и Тексас и ще се стигне ли до ескалация на напрежението?

Тексас твърди, че има право да се самоуправлява и отказват да изпълняват нарежданията от Вашингтон, правителството пък им е поставило ултиматум!

Аман от простотии, работя за американска фирма, в момента съм в Европа и ми предлагат да замина за Калифорния, мечта ми е от малък, но дали сега е момента?

Много от южните щати са негативно и отрицателно настроени към водената от Белия дом политика. Има огромно желание за сепаратизъм, сякаш не само Тексас, но и други южни и централни щати са готови да ги последват.

Да не забравяме, че Тексас е огромен, по-голям от Франция и с 30 милиона жители.

Калифорния е демократичен щат, но пак е близо до Юга, според вас да замина ли, или ще става по зле в САЩ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 61e9a00f38
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   В САЩ да не ти е демокрацията, че някой ще позволи на друг да се отделя или има собствено мнение? Не ги мисли тях, всичко е един цирк за да се подлъжат скритите врагове в страната и да си покажат като охлюви рогцата като са си помислили, че ситуацията за това е удобна и позволява това. За да могат да ги изловят като мишки. Ако преди нацистите в Германия не бяха запалили сами райхстага на страната изкарвайки комунистите отговорни за това, а директно бяха започнали да събират евреи, цигани и комунисти, то последните щяха да се изкарат жертви, каквито реално не са. Надушвам яко квичене на руски шпиони, мангали и негри в САЩ. На Американската нацистка партия(напълно легална там и регистрирана по закон още през 1959) и дойде до гуша от разни унтери с които са заринати САЩ и се задъхват смъртоносно вече и ще реши проблема по учебник.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 85f1a59b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   И дори и да се отцепят няколко щата, това какво променя? А и в крайна сметка и да заминеш, да не се жениш за държавата? Винаги можеш да се преместиш другаде или да се върнеш. Не разбирам опасенията ти.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 38dbbc7601
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Що не се интересуваш какво се случва в Йемен или Източен Тимор.
Защо се интересувате от мизерията в Щатите незнам.

Хората подивяха по щатите заради две причини : Долар - злато - федерален резерв.. По този начин ограбиха целия свят и финансово изнасилиха всички. Тази система обаче вече не работи и Сащ е на предсмъртния си одър.
Втората причина е Холивуд. Еврейското средство да привличат заблудени като теб да им стават роби. САЩ не е нищо повече от трудов лагер. То на евреите това да поробват други народи си им е кръвта от библейско време.

Ако все пак нямаш някакви морални задръжки и тези две неща горе не те притесняват - защо просто не отидеш в Калифорния или Тексас. Явно те влече. Не е толкова невъзможно. Недей пита тук, ти така или иначе няма да чуеш какво ти казваме. Просто го направи.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: acca8967f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не го мисли толкова за тази криза, защото кактово и да стане, ще минат години, преди да се материализира напълно. По-скоро се концентрирай над другите неща. Само ще ти дам няколко съвета:

- Внимавай със заплата. Ако офератта е под 70 000 долара, едвам ще креташ и това е ако си извън Сан Франциско и т. нар. "Бей ерия", а ако си в споменатите меснтости, под 120 000 може и да се озориш. Аз се бях засилил към Пало Алто с 90000 долара заплата преди 7-8 години и като видях 2500 долара наем за единична стая, в къща с 3-4 парчета, направо ми висна човката. Това беше преди ковид инфлацията. Сега ще е още по-зле. Провери цени на наеми и храна, за да си направиш смектата. Поговори с HR-a на вашата компания, за какво иде реч и дали може да помогнат с нещо.

- Почти сигурно е, че ще ти трябва кола. Включи го в смектите. Грдския транспорт варира между "скапан" до "несъществуващ", а отделно, да си на 40 км от работата, докато магазинът ти е на 15 км в другата посока, не е точно "нетипична ситуация". Само да вметна - някой жилищни квартали, са точно това - жилищни. Буквално си представи стотици и стотици къщи, една до друга, без НИЩО друго. Няма магазини, клубове, кафенета, библиотеки... чат пат някоя малка дестска площадка и едни "зелени" зони, които трябва да минават за паркове ама са полянка с трева.

- Проучи си внимателно правата с визата. Има много компании, които внасят свежи таланти отвън, държат ги на 6 месечна виза и яко злоупотребяват с тях. В Калифорния, работодателят ти може да те уволни с или без причина, стига тази причина да не е дискриминационна (раса, сексуална ориентация, пол, религия и причие). Лошото е, че ако нямаш работа до края на периода на визата си, трябва да се врънеш обратно и дори да получиш ново предпложение, повтаряш пак процеса. Вижата ти се преиздава през 6 месеца и ако ти остават 2, но те уволнят ноември месец, по-добре не се мъчи, ами си събери нещата и се прибирай.

- Проучи внмателно кварталите, където смяташ да живееш. Виж за какво иде реч на Skid Row и ще разбереш, за какво ти говоря.



Иначе за Тексас - ситуацията е много объркнана, но не мсиля, че федералните ще направят нещо друго, освен да инсталират една-две агенции, да ходи и да маха оградите, след като тексаската гвардия ги слага. Проучи повече въпроса за неконтрулируемата имиграция в последните 1-2 години и ще видиш, че заешката дупка е дълбока, но както ти казах - не трябва да те притеснява в краткосрочен план.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: ddc553cabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Какво ти дреме за Тексас, като ще си в Калифорния?? И не, по-скоро гледай да си в Тексас, отколкото в Калифорния. ЛА е брутално смотан град спрямо Остин. Едно море и до там. Всичко друго е дупка. В Сан Франциско и Сан Диего бял да не си - никой не пита дали си БГ, РУ или ДЕ.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 18ed1c32bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Нещо май не си чел много какво са Щатите преди мераците ти да ходиш там. Затова им викат Щати, защото са федерация от различни щати които се самоуправляват и имат различни закони. Идеята е била да има минимално федерално правителство което да отговаря за неща като самоотбрана и тарифи. Естествено, това не продължава дълго защото борбата за власт е голяма и се стига до гражданска война която се тиражира като какво ли не освен това което е била в действителност - стъпка към централизиране на управлението и налагане на президентска република. Нещата не са се променили много от тогава. САЩ не е единна страна, и разликите вътре са не по-малки от тези между Русия и бившите републики от СССР като Украйна...

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: f6bac9c026
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Говориш че работиш в американска фирма а гледам че вятър те вее на бял кон!
Южните щати са тези които са водили война със Северните щати заради правото на самоуправление.
В техния случей контретната причина е била робството.
Също така южните щати са традиционно републикански настроени.
Когато в Белия Дом има президент демократ, то те са във война с него.
Когато в Белия Дом има президент републиканец, то те са в мир и любов.
Ти по скоро се замисли защо те викат в Калифорния!
Там местните не издържат на цените и бягат по другите щати.
По добре се замисли за това къкъв живот ще живееш ако дойдеш!
За твоя информация, живея във Флорида.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: fdb4ba0e13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   В САЩ идват избори и всичко, което противопоставя двете партии се усилва изкуствено. Винаги става така.

Нищо няма да се случи, ако имаш възможност - идвай.

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 424a74f550
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Отговарям на последните ти думи от историята ти.
Ще става по-зле, а в момента е полудиктатура.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 часа
hash: f04a407db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Според мен скоро ще гръмнат Тръмп. Първо ще опитат да го банкрутират за да е аут от изборите и, ако не успеят и се добере до изборите ще го гръмнат, понеже е ясно, че ще спечели. Той има стремежи да вади САЩ от НАТО, което е равносилно да извади САЩ от влиянието им по света и да отукопира Германия. Елита няма да го допусне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker