Защо приятелката ми иска да я лъжа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо приятелката ми иска да я лъжа?
преди: 2 месеца, 15 дни, прочетена 855 пъти
Не знам дали е културно изкривяване или токсично възпитание, но се е нормализирало жените да се лъжем една друга. Да си повтаряме колко сме страхотни и невероятни като латерни.

Имам приятелка, която повтаря по 2-5 пъти във всеки разговор колко е красива, умна и как заслужава най-доброто. И аз не съм добра приятелка, ако не се съгласявам. В същото време реве, че има сума ти обожатели, но нямала "качествени". Занимава се с някакви, които ѝ флексват колко са велики, с бизнеси, апартаменти и т. н., после, като се позанимават с нея няколко седмици, ѝ изневеряват. Но в същото време, ако някой не отговаря на всичките ѝ стандарти, най-важният от които е да е висок, чувства че прави компромис като въобще му обръща внимание. Мисля си, че майка ѝ и някои от другите ѝ приятелки цял живот са я лъгали, че някакви повърхностни неща имат значение и тя им вярва и чувства, че едва ли не се е провалила, ако не намери перфектния. В същото време като и кажа, че се фокусира върху неща, които нямат особено значение, за които няма да ѝ пука до няколко години, аз съм лошата. А ако намекна, че и тя не е перфектна, вече съм за разстрел. В същото време тя страда и на мен ми е гадно като я гледам как си прави едни и същи грешки.

И на мен майка ми и баба ми от момиченце ми повтарят как най-важното нещо било да изглеждам добре и да привлека богат мъж. Майка ми обяснява, че съм се обличала "като циганка", което трябва да значи много зле по нейните критерии, защото ходя основно с дънки и тениски, сякаш това е най-големият ми провал в живота. Баба ми ми е казвала многократно, че трябва да ходя само на токчета. И за много други неща се опитват да ми дават съвети, но смятам, че това, че никога не съм ги слушала, е причината да съм щастлива. Нямам неадекватно раздуто фалшиво его и съм била щастлива във всичките си предишни връзки. Сега имам до себе си човек, който ме обича и аз ще го обичам каквото и да стане с него, независимо как изглежда, дали е здрав или болен, беден или богат и т. н. И като цяло съм удовлетворена от живота.

Има ли причина да съществува тази норма да се лъжем едни други колко сме невероятни и да не можем да си кажем: "Ами не, всъщност, не си специална или уникална, но това е ок. Не е нужно да си, не си се провалила за това, че не си. Намери човек, който ще те обича такава каквато си и ти го обичай. И той няма да е перфектен. Ако го обичаш такъв, какъвто е, и двамата ще сте щастливи. "?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 15 дни
hash: b122642323
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   И, как стигна до това велико умозаключение, че се лъжем взаимно? От една единствена приятелка?

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: fab80598d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Не знам, аз съм малко повърхностен, обичам филия с лютеница и мармалад и не знам до колко бих могъл да ти помогна в това ти начинание и в тези колаборации между български и модерен английско-български, ама днешните сте по-развити от нас.

Някак си мисля по детски, че приятелството трябва да е някак чисто, някак да е изпълнено с добродетели и много смях, даже и с глупсоти, пак по детски, поне моите са такива, нищо че вече гоня половин век.

Погледнато от страни вие не сте точно приятелки в онзи смисъл, в който аз разбирам нещата, но както казах, сега времената са други, та кой съм аз да се бъркам.

Сега на въпроса ти за лъжата, там нещата пак са простовати или лъже или не. Дали себе си, дали другите, нещата не са добре в нито едно от няколкото възможности и позиция спрямо интерпретацията.

Някак ми се вижда много лесно да кажеш нещо за някой, било то някой приятел и някак малко по-неприятно и трудоемко, да запиташ себе си ти къде си в цялата тази толкова сложна и оплетена ситуация :)

Приятелката ти следва модел, заучен дали заради внушение или заради възпитание. Описаният модел дори аз го разбрах, което значи че не са добре нещата. Приятелката ти те кара да и повтаряш разни неща, защото тя не е точно толкова уверена, значима и удовлетворена, колкото и се иска. От там някак и всичко което прави ще е някак през пръсти и ще последват още по-сериозни експерименти, тъй като тя не се съмнява в модела, а в хората срещу нея, което е също тилкова забавно, колкото всичко останало в разказа ти. Така че твоята приятелка с времето ще се опитва да се почувства удовлетворена, независимо цената, не че сега е малка, но това след време, не е момента за това.

Сега за теб малко. Усещам че това приятелство повече те напряга, от колкото да те радва. Предвид описаното, май вие само за мъже си говорите, а би следвало на тази възраст да учите или работите и да говорите за това. Сякаш ти искаш да черпиш от нейния опит и искаш да си близка с нея, защото тя е голямата работа, а ти само държиш дрехите и някак се мислиш за смотана, което пък те кара да си също толкова неудовлетворена, колкото твоята приятелка.
Аз каквото измислих, казах, само че искам да запомниш нещо от мен. Грозното патенце, онова смотаното, свенливото, не е нужно да иска да подражава и ако не се води по грешен акъл, един ден ще е безценно за някой и това ще се вижда от всички. Та грозното патенце просто трябва да има търпение и да не се подвежда по разни чужди желания и модели и един ден, един ден ри ще си много по-напред от колкото предполагаш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 0a9515bc1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ти пък защо искаш да я обиждаш, че е грозна? Изпитваш перверзното желание да мачкаш хората? Уж ти е приятелка, а искаш да и кажеш, че е фалшива? Защо си мислиш, че не заслужава нещо добро? Присмиваш и се, че има стандарти, все едно е нещо ужасяващо. Мъж си всъщност, нали?
Дори и да си жена, я мислиш за кифла, а ти си мъжкараната, която е против критериите за красота и норми. Имаш се за нещо специално и по-добро.
Лицемерна работа. С приятели като теб, не трябват врагове.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 38bcb3e1bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Това малко се съмнявам да го е писала жена.
Ако е, говори достатъчно за женското приятелство.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: adc992095b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако беше писано от мъж, да са те разпънали на кръст... Ама и като жена няма да ти го спестят. Живеем в гиноцентрично общество. Жената е перфектна, винаги красива и желана, пък и да е над 100 кила и с отвратителен характер. Ако не я харесваш, проблемът е в теб.

Ако си наистина нещо по-различно от "стандарта" днес и си намерила качествен мъж, един съвет - за тези неща не се говори, траеш си, щото ще се намери някоя да ти направи мръсно.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 54e36121da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Феик тема.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 98a33a8ba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Познавам една, която майка й поне явно постоянно и е набивала в главата, че трябва да си хване "богат мъж".... Е, нито богат си хвана, нито читав....
А на богатите глезльоци не им пука за вас, пука им да ви го набият и да минат на следващата.... Нали не мислиш, че цял живот са чакали да им се появи златотърсачката и да си прахосат парите по и заради нея?

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 5517683525
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Тази история и коментарите под нея премахнаха окончателно всичките ми съмнения дали да се занимавам с жени. Работя върху себе си, отдавам се на себе си и това е. Обаче и аз мисля, че тази история е написана от мъж, просто и аз не мога да повярвам, че жена може да не мисли толкова повърхностно

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 5ee210ddff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Аз съм честен човек и се стремя винаги да говоря истината!

На своите приятели - винаги им казвам истината, и никога няма да има кажа, че са прави, когато не са!

А съветите, които давам при избор на съпруг/а са:
- да си търсят добър човек, сериозен, отговорен, благочестив, жертвоготовен, да държи на думата си.
- да си търсят човек, с който да имат близки и сходни цели, възгледи, приоритети и виждания по основните неща в живота

Това да си търсиш богат - е супер тъпо и меркантилно, а и аз съм имал вземане-даване с богати хора - по-добре да стоиш настрани от такива!

Така, че според мен, обясни на твоята приятелка, че всъщност си й истинска приятелка, когато й казваш истината! А не като я възхваляваш!

И, че ако иска да продължавате да си общувате - от теб ще чува истинското твое мнение, а не фалшиво лицемерие!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: f3e7800f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторката:

Ако някой действително се чуди, ще потвърдя - темата е истинска, жена съм, XX хромозоми, не съм "мъжкарана", имам си женствено лице, фигура и глас, не смятам че съм различна, със сигурност има и много други с подобно мислене или рано или късно ще го развият.

Предполагам, че ако човек е нямал късмета да бъде с някой, който да го обича истински, без само да се чуди и да го тества дали е "достоен" за него/нея, няма как да има позитивна представа за любовта. Аз никога не съм търсила изрично човек с определени характеристики, но съм имала дългосрочни отношения с 3-ма мъже, много различни откъм външен вид и финансови възможности и съм била щастлива с всеки един от тях. Така че на практика съм видяла, че тези характеристики нямат особено значение. Даже да не говорим, че са временни и претърпяват промени. Единственото, което има значение е дали ме обича. Но вероятно само прожектирам като се опитвам да давам съвети на другите.

До 9:

Те и много жени обясняват как работят върху себе си и се подобряват. И разни инфлуенсърки в ТикТок и Инстаграм говорят същото. Така че тази идея е популярна не само сред мъжете. Но не разбирам тази философия. Как човек като е фокусиран изцяло върху себе си ще привлече някой друг в живота си? Аз мисля ти какво ми даваш, ти мислиш аз какво ти давам и в крайна сметка и двамата сме неудовлетворени. А какво ще стане, ако аз ти дам всичко, което мога, по своя собствена воля и желание, и ти направиш същото?

Смята се за нормално и е твърде лесно да изоставиш някого. Мъжете масово са ужасени, че някоя ще дойде, ще им харчи изкараните с труд пари, и ще ги зареже. Жените живеят в параноя, че мъжа, на когото са дали години от живота си, ще ги замени с друга. Никой не чувства сигурност, и хората избират да не се опитват или си изграждат стратегии да използват хората за краткосрочни ползи. Но така живее ли се? Избираш да прекараш остатъка от живота си в страх и параноя, че някой може да се възползва от теб? Или да мислиш ти как да имаш повече полза от другия, за да не си "прецакан"?

"Ако харча много пари по една жена, значи съм егати глупака. На всичкото отгоре тя ще остарее, надебелее и ще ми мрънка непрекъснато. Дай да не се занимавам, да си трупам ресурси и да им се радвам, те ще ми осмислят живота. Междувременно ще си търся секс, без обвързване, или направо ще плащам за секс за по-лесно. Така ще ми е много добре сам. "
"Ако си прекарам живота с грозен и/или беден смотаняк, ще живея зле. Другите жени си намират високи, красиви и богати мъже, които ги глезят, аз откъде-накъде ще се задоволявам с по-малко. По-добре да съм сама, докато не намеря такъв. "

Който иска да живее с такова мислене е свободен да го прави, но за мен това е самозалъгване е и не е пътят към щастието.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 0a9515bc1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   11, и всичкото това не те прави добра приятелка. Ти си лицемерка и искаш да тъпчеш другите.

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 5517683525
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От номер 9 до авторката:

Аз съм съгласен напълно с теб, но смятам страха си за оправдан и историята ти за приятелката ти доказва неговата основателност. Самото мислене на мнозинството жени ме отвращава, поради което предпочитам да се концентрирам върху себе си, а на този етап от живота си кариерното и личстното ми развитие са също много важни за мен. Това, разбира се, не изключва да се запознавам с нови хора, обаче приоритизирам себе си, а ако срещна някоя, за която сметна, че си струва да й дам вниманието си, ами чудесно ще й го дам и ще опитам да изградя някакви по-сериозни взаимоотношения с нея. Та сега да изясня мисълта си, че може би тук трудно някой ще я разбере напълно и ще хване същността й. Моята идея е, че човек не трябва да се затваря в себе си, заради страха си да не бъде наранен, а просто да бъде по-избирателен кои хора вкарва в живота си според това дали го задоволяват емоционално и дали му носят щастие, което всъщност е най-важното, а не от самото начало да се втурне със сериозните намерения и очаквания. Същевременно човек трябва да се развива, да се подобрява, да си угажда дори, за да може, докато е сам, да прекара времето си щастлив колкото е възможно, и да бъде удовлетворен от себе си, което от своя страна ще го възнагради с увереност и чувство на значимост, а също и ще му помогне повече хора да искат да го опознаят(не считам, че това тряба да му е крайната цел, но това е неговото възнаграждение). Надявам се да съм защитил позицията си от предходния коментар подобаващо хахах. Иначе напълно подкрепям думите ти в историята.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: edc7fa54b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Но. 9. е прав, донякъде. Само че е екстремен случай.
Почти няма мъж който да повярва че това го е писала жена. Ако наистина си такава, то си безценна! И ако всички жени бяха като теб, щяхме да живеем в рай. Мъжете са тотално вдигнали ръце от жените именно заради тези като приятелката ти. Даже и ти си вдигнала ръце от нея и затова пишеш тук. Сега си представи че си мъж и че трябва да я търпиш в едно легло, от сутрин до вечер. Да ядете на една маса. Да плащаш сметките й. Да й купуваш подаръци. Да й слушаш и да й храниш безкрайните комплекси

Докато тя реално само те бройка и те ползва за кошче за душевен отпадък. За батерийка, когато не нея й е кофти. Бройка те за фен, не за приятел. За лайкче във фейса. За последовател в Инстаграм. Зарязва ти и веднага след следващия. За да не остане "прецакана".

Аз ей така скъсах отношенията си с най добрия си приятел. Промени за няколко години. Всяка втора дума в устата му беше "прецакан" все някой го прецакваше. Накрая ме обвини че аз го правя и аз спрях да го търся. Аз го имам за приятел, той мен не. Никакъв смисъл няма да продължавам да поливам, там де не никне. Ако той обвинява всичките си приятели, а те него не, значи проблема е в него. Точно както ти казваш, авроеке - гони го параноята, че ще остане прецакан.
Хората имат рептилна част на мозъка, от времето когато сме били земноводни. Отговорна е за оцеляването. Змията хапе от страх, преди да я нападнат

Всичко си има край и точка на кипене. Радвам се, че разбираш сега защо повечето мъже са сами. Съветвам те да скъсаш отношенията си с нея. Тя не ти е приятел и ти много добре го знаеш. Ти просто искаш да си добра.

Аааааа. И още нещо. Тия лошите момчета след която тя тича я бройкат нея, защото са същите комплексари. Това е порочен кръг и ти не можеш да го прекъснеш. Не се хаби. Концентрирай се върху тези, които наистина имат нужда от товето приятелство.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker