Защо хората са по-отворени за общуване във влаковете спрямо автобусите и самолетите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121214)
 Любов и изневяра (29713)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18529)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо хората са по-отворени за общуване във влаковете спрямо автобусите и самолетите?
преди: 1 месец, 25 дни, прочетена 564 пъти
Пътувам много с влакове, автобуси и самолети. Прави ми впечатление, че най-дълги разговори съм имал във влаковете. Защо в автобусите и самолетите хората общуват по-рядко, дали е защото са психически по-изнервени заради по-тясното пространство и невъзможността да се преместят ако им писне от някого както е във влака?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 24 дни
hash: 8413528f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Защото във влаковете, ако са от по-старият стандарт на по няколко отделни една от друга стаички на вагон, всяка от които с по 2 пейки една срещу друга, това създава условия за общуване между пасажерите. Първо, защото са с лице един срещу друг, второ защото е тясно и трето защото няма други при тях, които да им слушат разговорите и това ги прави по-спокойни и открити. Нерядко се случва да са по 2-ма души на стаичка. Милен Велчев доколкото знам така се е запознал с жена си. Докато при автобусите и самолетите хората са на седалки в редици всеки с гръб към другия, а този, който седне до теб си гледа през стъклото, ти не си му пред очите и много не говори защото го чува целия автобус. Но те така направиха вече и новите вагони на влаковете, което е страшно кофти.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 539b0d90b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Няма как да имаш желание за разговор с някой пръч, който ти диша в лицето, понеже няма място да пръднеш.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: d23946cc45
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Пътувайки с влак и виж как точно са нещата с комуникацията в купето.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 18c7c43a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   На мен ми се е случвало да се запозная с прекрасни момичета в самолетите.
Единият път се запознах с две австрийки - прекрасни, руси със сини очи. Така се случи, че имах 8 часа престой във Виена и те ме поканиха да ми покажат красотите на този величествен град. Накрая бяхме тримата в леглото и се наложи да си взимам друг полет.
Другият път беше с едно момиче което пътуваше за пръв път със самолет. Беше заедно с майка си. Аз и отстъпих мястото до прозореца, защото на нея и беше безкрайно интересно да наблюдава гледките от високо. През целия път си лафихме и тя сам поиска да се намерим във Фейсбук. Все още се виждаме на по тъмно с нея :)

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: c9c342865c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Майка ми и баща ми са се запознали във влака навремето :) Аз едно време като пътувах редовно с БДЖ завързвах доста интересни разговори с различни интересни хора, при все че съм мега асоциален и стеснителен. Това е най-големият чар на БДЖ - то.

Причините вече са написани в първия коментар. Бих казал че самото пътуване с влака не е толкова ангажиращо и изтощаващо, макар че може и да е по-дълго. Все едно си си в стаята и срещу теб седи друг човек. Няма завои, толкова тресене като по разбитите пътища, нито рязко спиране и ускорение като с другите превозни средства - все едно не пътуваш и това ти позволява да обърнеш повече внимание на средата около себе си включително и останалите пътници. Това ако са вагоните с купета.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: e755673c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   4 сериозно ли си вярваш на измислиците или мислиш, че някой ще ти повярва? :D В самолетите от София до Виена досега никога е нямало австрийци, за австрийки да не говорим. Все са български гастарбайтери и студенти.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 24 дни
hash: bbe49310e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Може да е заради пространството, седалките са едни към други и има възможност за контакт

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 02874a595f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Сигурно по някое време им писва да мълчат и зяпат тъпо, понеже за път 2-3 часа, с БДЖ го пътуваш 9....

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: d1478a1e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 6.
Правилно е да се каже: Никога не е имало:)

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 6da41f1066
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Хвани влак със старите вагони с отделни купета с по 6-8 места и после друг такъв, но със седалки без отделни купета. Така веднага ще установиш откъде идва съществената разлика. Хем и в двата случая се касае все за влакове, само че в бързите такива с отделни купета имаш предпоставка за завързване на разговор с един или няколко човека насаме, докато в общите вагони навсякъде има любопитни очи и уши и личният ви разговор би станал достояние на всички пътуващи; а и повечето седалки са разположени напред, а не една срещу друга.

Наскоро пътувах с нощния влак Бургас-София с купета и в съседното такова пътуваха студентки и двама мъже на по 30 и няколко години, а още двама имаше и в моето купе. Бързо започнаха да убиват времето с разни флиртчета, бъзици и играене на карти. После се почна с отварянето на буркани с туршия, лютеница, луканки, хляб, бира. Добре се подкрепиха хората и си купонясваха, вместо да скучаят, чакайки. Покрай шегите им се забавляваха и хората от съседните купета, даже и черпиха с парчета луканка. Кога в самолет или в автобус някой ще отваря буркани с кльопачка и ще се лее бира? :)
В самолетите пътуват хора от всякакви народности и съм забелязвал, че много от българите тогава се срамуват да се "издадат", че са българи и си мълчат поради някакви техни си причини, докато чужденци си говорят един на друг или с други българи, но на английски език.

Иначе миналото лято във влак без купета съм ставал свидетел на зараждаща се свалка и може би бъдеща връзка между мъж и жена на средна възраст (40 ). В началото имаха пререкание за заетото от жената запазено място на мъжа, но мъжът се оказа отстъпчив и бързо-бързо успокоиха страстите, след като установиха, че работят едно и също нещо и имат много сходни теми на разговор. Накрая чак се стигна до прегръдки и целувки по бузата, а нататък не се знае какво развитие е имало, понеже дойде време да слизам от влака. Естествено, целият им разговор беше чут от най-малко 50 човека наоколо, но те явно не се притесняваха от това и се бяха награбили. Това обаче е единичен случай и в повечето пъти в общите вагони няма разговори между непознати, освен ако не са семейство или приятелска компания, или ако някакви пенсионери започнат да се оплакват от цените в България, колко бил добър животът през комунизма и прочее.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 3ed41f754a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Аз много мразя да пътувам и някой непознат да ме заговаря, искам да си пътувам на спокойствие.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: f5e112a2d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Защото обикновено пътят е по-дълъг и няма видео филми, както е в автобусите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker