При вас така ли е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121198)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

При вас така ли е
преди: 1 месец, 24 дни, прочетена 396 пъти
Като бях на 21, бях убеден, че съм най-умния, най-можещия, най-готиния и красивия и след няколко години ще карам Ферари, ще имам най-яките мацки и т. н., като това не ми се струваше много. Само че като завърших и почнах да си търся работа и ме отсвириха от първите 50-100 интервюта, а и по-късно когато взех първата заплата, бях много разочарован, защото това беше много далеч от моите очаквания. Години депресия ми бяха необходими да осъзная, че в живота не е като в мечтите и трябва да правиш много много компромиси.

Сега от дистанцията на времето вече мога да кажа, че доста се доближавам до това, което съм си мечтал като струдент и въпреки това не мога да се зарадвам по начина, по който бих се зарадвал тогава. Просто защото знам през какво съм минал, каква цена съм платил, колко компромиси съм направил и изобщо толкова ме е очукал живота, че понякога се питам струваше ли си.

Но истината е, че нямаме избор. Не можеш да легнеш и да мреш, така или иначе трябва да правиш, каквото можеш. Но едно е сигурно - да, може да нямам този безгрижен и наивен тип ентусиазъм за живота, но със сигурност съм по-осъзнат и силен от тогава. И със сигурност имам по-реалистична представа за живота.

При вас има ли го това? В смисъл уж си постигнал нещо, уж се радваш, ама някак се радваш по-сдържано, с едно на ум и не така детински първосигнално и спонтанно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 23 дни
hash: c3e6bf5a65
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Истината е, че 90-95% от хората водят съвсем обикновен и посредствен живот. Винаги е било така. Няма как всички да карат ферарите и да щракат с пръсти, защото някой трябва да изработи и създаде тези играчки.

В това да водиш нормален(средностатистически) живот няма нищо лошо. В крайна сметка пак повтарям, че това е животът за над 90% от хората. Да, докато си на 18-20 имаш детско-юбошески мечти и летене в облаците, но се слиза бързо на земята.

Също така човек не трябва да гледа е чуждото канче, да се сравнява и да завижда, а да гледа себе си. Във фейсбук и Инстаграм всеки втори живее 'супер', защото снимките са му от 5 места, които е посетил в годината и се е облякъл добре или е в някакво заведение и т. н.

Реалния-ежедневен живот няма нищо общо със социалните мрежи. Също така не трябва да се мечтае за ферарита, яхти, моето мнение е, че човек ако е здрав има всичко

Докато си здрав си и трудоспособен и няма да изнемогнеш от глад. Ферарито за 15 години ще остарее, ще започне да има забележки тук и там - одраскано, чукнато, потъмняло.

Докато след 15 години ще ти е също толкова важно да си здрав, колкото и сега

Т. Т.

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: e2b236eeb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Е, погледни го от добрата страна, други пак сме минали през много, а сме постигнали нищо. :D
Иначе нещата които казваш са така. Жив и здрав!

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 8b680a7a19
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Коментарът на номер 2 е точен.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 84b2936d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   При всички ги има (с Ферари или без), малко хора ще си го признаят. Но при надутите изкуствено със самочувствие хора животът върви по-плавно и ги заобикалят депресии, от друга страна съмненията те правят този, който си. Доста хора лежат и буквално и преносно, да, за теб и мен не можеш да легнеш ей така, но една не малка част българи над 30 седят и чоплят семки гледат тик-ток и лежат по цял ден на дивана, докато възрастните им над 65 години родители работят и ги издържат, или ги издържат с пенсиите си и ония дори не знаят как се пуска пералнята. Въпрос на приоритети.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: d17f84e511
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Тоест достигнал си възрастта в която осъзнаваш че не всичко което хвърчи се яде!
То на 21 човек си мисли че всички възрасни наоколо са по-прости от него щом не са успели да карат ферари и че всичко което лети се яде, но идва момент в който осъзнават че не е тоно така. След това идва моментът в който осъзнаваш че в живота не е важно колко ферарита си карал а какво семейство си създал и какви деца си отгледал, но автора още не едостигнал до този етап.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 20381b045d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Коментарът на номер 3 е още по-точен.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 948157f8f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   5, напротив. Отдавна съм осъзнал, че семейството и здравето са най-важното. Слава богу имам и двете поне за сега. Точно и затова вече не ме радват по същия начин пари, коли и всякакви физически неща, просто защото знам, че те са нещо кухо и преходно. Разбира се с тях е по-добре отколкото без тях, но далеч не са определящи за щастието ти. Още по-малко са по-важни от семейство, хора около теб и най-вече. Когато съм имал здравословни проблеми, само това ми е в главата - как, кога и дали ще се оправя. Ако ще милиарди да ми дават, то абсолютно не ме интересува, когато не се чувстваш добре здравословно. Но разбира се трябва да минеш през това, зад а го осъзнаеш.

В момента например съм опериран. Преди два часа буквално ме оперираха. Влязох тук за да се разсеям малко. И почвам да чета теми от сорта тройка с две жени и на кой колко му бил голям и тем подобни (само заглавията ми се мярнаха). Стоя и се чудя що за шибани приоритети имат мнозинството. Колко му бил голям и колко тройка направил. Той вместо да цени здравето си, миговете си, тръгнал да пита на кой колко му е голям. Явно човека никога не е имал истинско проблеми. За което благородно му завиждам. Или просто е абсолютно безотговорен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker