Защо в другите бивши соц страни мразят Русия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо в другите бивши соц страни мразят Русия
преди: 1 месец, 23 дни, прочетена 1011 пъти
Гледам едни видеа в тубата тип анкети от различни държави с въпроси от типа "коя държава обичате/мразите" и ми направи впечатление, че във всички бивши соц страни има омраза към Русия особено сред по-възрастните. Ако си спомняте, дори в началото на войната в Украйна Казахстан отказа да приеме руски бежанци и в интервюта местните хора бяха доста остри в изказванията си към руснаците и имаха отношение като към окупатор.

Докато в България никой не оплю Русия. А и на всички им е ясно, че тук масово си обичаме Русия и комунизма, особено по-възрастното поколение. Странно е как единствено България и може би Сърбия са изключения от толкова много държави.

Как си го обяснявате това? Дали не е, защото демокрацията ни не се случи и хората съжаляват, че тръгнахме по западния модел? Или просто на българина му е къса паметта и забрави за репресиите по бахй Тошо посъветски модел?

Или може би 45 г. политическа пропаганда още ни държи влага, защото те успешно успяха да ни вменят, че сме почти един народ, че са ни освободили от чиста добрина и защото много ги кефим, прикривайки факта, че после са си взели всичко с лихвите, прикривайки също и какво са правила с български мъже и жени, че и деца съветската армия 1944 г.

Като се замисля, това е толкова силно вменено в съзнанието на българина, че който и да питате, 90% ще кажат "о, да, те са ни освободили, една кръв сме (макар очевидно да нямаме нищо общо визуално)".

Ние ли сме най-простите, мазохистични и късопаметни хора на света, не разбирам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 22 дни
hash: 9699a3c1ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Сайта е превзет от копейки, не очаквай логични отговори.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 20c036b9ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Здравей, не мисля, че в бившите соц. Страни мразят Русия, - по-скоро има разделение в обществото по отношение на Русия както е и у нас - има и русофили и русофоби.

По въпроса защо има омраза - Ами първо да кажем, че Русия е огромна държава, която граничи с дребосъци като Грузия, Естония, Латвия, Литва и т. н.

Тоест просто има страх от руските имперски амбиции, тези страни векове наред са били част от Руската империя и са получили независимост през 20 в. За тях просто е страшно да имат толкова огромен и могъщ съсед - представи си България да граничеше с Русия, но не през море, а по душа и Русия да обграждаше страната от 3 страни по земя.

Как ли биха се чувствали българските русофоби в подобна ситуация? Със сигурност МНОГО уплашени. Докато сега има Черно море, има Румъния, има Украйна и им се струва, че Русия е много далеч и затова си говорят и правят каквото искат.

Второ, комунизма в Русия е взел много жертви и почти навсякъде в страните, които са приели комунистически строй е имало репресии - най-вече към 'интелигенцивта' - богати търговци, банкери, собственици на предприятия се е гледало на тях като на експлоататори. Това също е насадило омраза.

Но нека не забравяме, че комунизмът не е измислен в Русия, а в Западна Европа, просто в Русия става революцията. Там комунистите идват на власт чрез преврат и Гражданска война и чрез масови убийства.

Тоест не може да виниш за комунизма всички руснаци, а трябва да виниш превратаджиите, които са насадили комунизма в Русия(който впрочем на 90% не са етнически руснаци)

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: bb127e1805
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Теб пък като толкова те кефи твойта Хамерика отивай в Хамерика, страната на неограничените възможности и сбъднатите мИчти. Ша та посрещнат с червен килим и ша та лапнат като топъл хляб и шъ станеш Боливудска звИзда, дъ знайш!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: ebb88fc83f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Аз не съм живяла по времето на социализма, но относно освобождението, ярко си спомням как в първи клас още ни се говореше, че руснаците са ни освободили, а османците са злодеи. Не ме разбирай погрешно, не отричам робството, но коя империя е станала такава с добро отношение към страните, които окупира? Фактите са, че сме малка и разединена държава и големите си правят каквото си искат с нас и Русия е в това число на 100%. Годините соц пропаганда са си казали думата и голяма част от по-възрастното население са чисти русофили, но младото поколение поради факта, че не е било пряко повлияно от същата тази пропаганда е някак по-осъзнато. Русия ни е помогнала да се освободим само, за да вземе тя контрола, както в момента правят с Украйна, с разликата, че този път нямат "безкористно" оправдание, а извършват чисто военно престъпление. А относно въпросът ти, българинът като самосъзнание се чувства по-незначителен, нямаме самочувствие като нация, не се приемаме за равни със Западния свят и "братството" с "майка Русия" дава някаква илюзия за по-голяма значимост.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 646fc2fca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Унгария 1956-та
И Чехословакия 1968-ма

 
  ...


...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: d82c93884e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Я вземи попрочети малко история и виж какво е била Унгария (половината на Австро-Унгарска империя), Чехия (замъци, благородници), Полша. После виж какво е направил с тях СССР и пак помисли кой кого мрази и защо. Прочети за Варшавското въстание и потушаването му (нещо като Априлското въстание умножено по 20). После пак задавай тъпи въпроси. И тук не мрем от умиление по социализма - ако баща ти е от тоя тип то не всички други са.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: da4576e97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   3, не ти ли писна да го повтаряш това във всяка тема? Стана банален вече.

Мразиш Русия = обичаш САЩ

Каква е тая тъпа русофилска логика? Ако един цвят не е бял, значи задължително е черен, така ли? А защо да не е жълт?

Вярно, че мисловната дейност не е силната страна русофилите, ама вземи най-после научи поне елементарна логика. Осъзнаваш ли въобще колко си тъп или си толкова тъп, че дори и това не осъзнаваш?

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: da4576e97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   2, дали е от страх, че ще ги нападнат или защото са издевателствали над тях в миналото. Прочети номер 5, ако ти говори нещо?

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 3077853785
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не във всички, но в Полша (най-голямата) руснаците имат историческата роля на турците при нас. Т. е. Полша я е нямало близо два века, защото е била под руско иго. Поляците са и католици. Вековна омраза с нашето православие.

И обратното. При нас Русия е православният освободител. Единствено по волята на Александър (цар Освободител) е създадена Третата българска държава.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: d2ee5d1498
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   То благородници е имало и тук, ама повечето хора са били бедни. Въпросът е защо простолюдието защитава благородниците. Примерно номер шест е изключително нелеп коментар, а номер 1 е за психиатър. Хора които говорят за копейки и руски агенти са тежки дегенерати и нямаме нужда от тях.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: e6dc1a1a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Както ние не харесваме турците, така и те не харесват Русия. Особено след Пражката пролет.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: da4576e97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   10, не знам защо реши, че номер 1 е за психиатър, номер 1 е много прав. Под копейки има предвид хора, симпатизиращи на Русия. И това е самата истина, съдейки по такива теми тук. Тук е пълно с такива и може да се провери по темите. Виждал съм дори твърдящи, че биха се били за Русия, но не и за България. Да, и това съм чел тук. Сериозно. Така че номер 1 изобщо не е за психиатър. Но ти мисля, че си за психиатър, защото говориш за някакви благородници, които не знам какво общо имат с темата.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 074ffd4001
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Първо, тоя сайт не е за политика пич. Второ, питаш уж въпрос, а още по начинът по който питаш, си личи че имаш мнение, и то от типичните - без факти и се опитваш да създаваш спорове.

НЕ, не всички в България си "обичат Русия". Както и не всички останали соц страни мразя Русия. Както тук, така и в останалите страни имат противоречиво отношение. Защшо е много просто - защото Русия създаде нефункционална система, отказаха се сами от нея, разрушиха и изоставиха икономически маса и страни...

Казакстан до колкото знам затвори границата, защото Русия така нареди. Няма такова нещо като "руски бежанци". Имаше такива които бягаха мобилизацията.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: bb127e1805
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   14, не съм 10, но ще ти отговоря защо вероятно е решил така. Сигурно е, защото всяка втора дума ви е "копейки", и само това повтаряте като папагали и нищо друго нямате какво да измислите, като аргумент срещу Русия. Само злоба и простащина изливате върху всеки, който отказва да приеме изродските ви джендърски "ценности", и го обиждате с една и съща думичка, защото не ви стига сивото вещество да измислите нещо друго. Ето затова според номер 10 (и не само според него, а и според мен и много други все още останали със здравия си акъл хора), именно русомразците имате очеизвадна и крещяща нужда не само от психиатър, но и от престой в психиатрия, за неопределен период от време. И изобщо не е прав №1, ами е крив. Путин трепе по 1000 украински войника на ден и ще победи, ето това е реалната обективна истина. Приемете го.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: da4576e97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   16, вече ти писах по-горе, че това, че те наричам копейка, не означава, че обичам САЩ или съм джендър. Или си за психиатър, или нямаш никой на горния етаж. Само русофил може да каже подобна глупост, че щом не обичаш Русия автоматично си джендър. Това ясно показва кои са психопатите.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: bb127e1805
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   17, точно това си значи и още как. Аз нито един път не съм чул от истински българин да изрича думата "копейка", и да не каже нито 1 лоша дума за САЩ. Напротив, все поамериканчени, фанатизирани мозъци използват тая дума и лаят срещу Русия непрестанно, без изключение. Не се разпореждай с другите закъде са и какво имат или нямат на горния етаж, ами се гледай себе си, че като те слушам какви ги дрънкаш, май твоето психическо състояние хич не е розово. Същите простотии, дето си ги изплямпял за мен, можеш най-преспокойно да ги кажеш на себе си. Точно американофилите сте тези, които обиждате на "копейка" и "русофил" всеки човек, който не харесва вашата Хамерика, и не признавате не само Русия, ами никоя друга държава на света. Това му се вика крайно ляв, подивял, лумпенизиран американски шовинизъм и фашизъм, и тотално непризнаване на нищо друго за правилно, освен на хамериканското. Вие не искате да приемете, че няма никакви "копейки", а просто не може всички хора по света да обичаме вашите еврогейски "ценности", просто не сме длъжни, не можете и няма да ни накарате насила. Това просто не сте в състояние да го асимилирате, защото мозъците ви са безвъзвратно промити с всякакви либерално-фашистки глупости от сорта "който не е с Америка, е срещу Америка и с Русия", и т. н. простотии. При всеки случай проблемът е във вашия телевизор, а не в тези, които не обичаме "прекрасната" ви, "готина", "яка" Хамерика.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: da4576e97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   18, ако смяташ, че това си значи, значи толкова ти е втория етаж. Което е разбираемо. Аз русофил с всичкия си до сега не съм срещнал. Всички са тип Киро Брейка.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: da4576e97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   18, явно си ми в главата и знаеш по-добре от мен самия аз кого обичам. Това не ти ли прилича на психично разстройство? Да ме убеждаваш мен аз кого обичам.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 27248bdb34
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   18, какво разбираш под "истински българин"? Не се заяждам, наистина ми стана интересно.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: bb127e1805
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   19, 20, а според теб не е ли психическо заболяване да наричаш "копейка" всеки човек, който не обича любимите ти гейчета и леЗбийки и отказва да ги приеме, като нещо нормално (каквото и не са)? Това краварите сте непоправими параноидни шизофреници. Всеки, който не е съгласен с вас за нещо, веднага автоматично се превръща в "копейка", "руска подлога" и др. измишльотини, които виреят само във вашата болна, сбъркана глава. Набийте си го най-после в тъпите кратуни, че това, че даден човек не ви харесва хамериката и не иска да ви приеме еврогейските "ценности" НЕ значи, че е непременно "русофил" и др. простащини, а просто, че си има свои предпочитания и не е вманиачен и фанатизиран по Хамерика като вас, и не е длъжен да е.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 5ffebd401b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Смешното е, че захранените с долари и центове седнали да хранят другите, с различно от хейтърското мнение относно мадър раша, че са копейки и рубладжии... Само да ви кажа центаджиите, че като сте си продали задниците, дали ще сте копейки или центове, е все същото пак сте жалки и вие... И също така относно това, че хейта по Раша е единственото правилно, не не е, щото монетата винаги има 2 страни, тиквеници такива...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: da4576e97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Копейки, тук въобще не е станало въпрос за САЩ, гейове и др., че някой ги обича. Вие подкарахте темата и си го измислихте. Върнете се назад и намерете дори едно изречение, че някой обича САЩ. Не можете, нали? Просто вие се припознахте и си измислихте, че някой си обичал САЩ. Всъщност американци и руснаци са едни и същи, а именно агресори. Който подкрепя подобна политика независимо дали е руска или американска е същия като вас - болен мозък.

Ама на вас не ви оттърва другите да не са продажници, защото така се злепоставяте вие.

Един въпрос - как се нарича човек, който без изобщо да става въпрос за това в темата започва да. си и измисля, че някой нещо си обичал? Аз си го казах по-горе.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: da4576e97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   21, Киро Брейка.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: bb127e1805
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   24, аз досега никога не съм чувал думата "копейка" от някой, който мрази САЩ. Напротив, все сащолюбци я дъвчат тая грозна, отвратителна дума и никой друг, освен тях. Следователно да, и ти си джендър. То е същото като с лудите - кой джендър и краварофил ще си признае сам, че е такъв? Не се хаби да отговаряш, въпросът е реторичен - никой.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 1d52d342a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   26, ей, сега я чу от човек, мразещ САЩ. Това, че няма за какво друго да се хванеш да се заяждаш или просто имаш психически проблеми, вече е друг въпрос.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: c34067658d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Темата гледам се е размила на кой какъв.... фил бил, но искам да отговоря на автора.
Авторе имаш грешна представа! Във всички изброени от теб държави има както в България, американофили, еврогейци и русофили, просто ти си гледал/срещнал хора само от единия лагер и твърдиш че целите им народи са такива, а не е така. Дори в Украйна и в момента си има американофили и русофили, но на русофилите не им дават право на гласност, а и ги е страх да се обявят за такива, защото там се стреля на месо, ако кажеш нещо русофилско.
За сега България е най-свободното място в ЕС, където можеш да кажеш/напишеш нещо добро за Русия без кой знае какви последствия, най много да ти изтрият коментара. В другите държави особенно тези които си изброил няма такава свобода, там задължително ти изтриват русофилски коментар или видео и може да загубиш и работното си място и познатите ще им се наложи да се разграничат от теб, затова не срещаш техни русофилски писания и видеа. Цензурата е по голяма, и това е единствената причина!

А това да уважаваш Русия съвсем не значи че обичаш комунизма! Там е пазарна икономика, точно както в цяла Европа, това че не ти дават достъп да видиш какви производства имат, не означава че нямат всякакви нови и модерни производства и все още бивеят в 20 век и произвеждат „ВАЗ-2101“ И съвсем не го пиша от любов, лично руснаци ме измамиха в България и имам зъб на руската нация, но имам и информация за държавата им за новите технологии и производства там. Развитието им е по голямо от Европейските държави, производството им не само е самодостатъчно, но имат и доста износ въпреки санкциите, не говоря за износ на горива а за високотехнологично производство.

Като цяло българите не им се получи демокрацията, тук няма нищо демократично, народа не гласува защото не вижда алтернатива, а "избраните" нямат моралното право да притежават силата на властта защото избирателите им са много малък брой като процент от населението. Реално 2023г за Герб са гласували няма 10% от имащите право на глас, за ПП-ДБ 9% и за ДПС 5% и се оказва че ни управляват заедно е "некоалиция" хора, които се представяха за върли противници, избрани от 24% от населението които до сега бяха събрани в некоалиция, а от утре ще разберем с каква новоизмислена дума ще заменят некоалицията. За демократично правителство може да се признае само партия или коалиция от парии, която е избрана с 3, 3 милиона гласа, а в българия дори не са гласували 3, 3 милиона, според демокрацията би трябвало да ни управляват негласуващите.

Дали хората са забравили репресиите, не не ми се вярва, по скоро смятам че виждат че това което им се случва в момента е по лошо от репресиите при бай тошо. Тогава не ти давали да говориш против правителството, но държавата се е грижила за нуждите на хората от жилище примерно, раздавали са апартаменти в огромни количества, на наемни цени под 10% от заплатата им. Тогава не са ти давали да идеш да работиш в чужбина, но за всеки от всичките 7 милиона в работоспособна възраст е имало работно място и почти всички са доработвали нещо допълнително в свободното време "час мак", днес в България работят общо 2, 2 милиона души, от 4, 3 милиона работоспособно население, дано обмисляш и осъзнаваш цифрите. Тогава с парите си е можело да си купиш качествена храна, може сиренето да е било една марка, но е било качествено и имало за всички, днес сирене по 20 лв килото, и то некачествено. Като имай предвид, че ако човек работи на минимална той днес заработва нетно 35лева надник, намираш ли за нормално да има хора които да работят цял ден за 1750 грама некачествено сирене??? Не по комунизма, а през турско робство българите са работили цял ден за повече от две кила истинско сирене!!! Не се очудвай ако намериш солидно количество хора, които да искат да се върне турското робство! При факта че около 800 хил български граждани работят за минимална заплата. Нетната минимална заплата е 724лв, тези хора трябва да оцеляват с 24 лв на ден при тези цени, а всеки ден трябва да се яде, ами ако имат деца????

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: bb127e1805
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   27, по-нормален съм от теб. На нормалните хора не им се привиждат "копейки" навсякъде, където някой не е съгласен с тяхното мнение.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 1d52d342a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   29, на нормалните хора не им се привиждат и джендъри, обичащи САЩ. Разликата между мен и теб е, че ти си признаваш, че обичаш Русия, а аз ти казвам, че не обичам САЩ, както ти се привижда на теб. Така че сам си прави извода кой е ненормалния. Ако имаш повече от две гънки де. Защото копейките нямат повече от две.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 1d52d342a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   29, нека се уточним, защото имам чувството, че стана недоразумение. Аз лично под копейка имам предвид русофил. Може би си мислиш, че имам предвид човек, получаващ пари за тролене. Аз не мисля, че ти получаваш пари. Просто си русофил и ти сам си го намекна. Ако думата копейка те обижда, понеже не взимаш пари за тролене, мога да те наричам мурзилка. Това може би по-добре отговаря на твоята заблудена личност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker