Защо са виновни политиците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо са виновни политиците
преди: 1 месец, 14 дни, прочетена 417 пъти
Пиша в разни други форуми и сайтове по обществени въпроси и ми прави впечатление как едва ли не всеки втори обвинява политиците за ситуацията в България.

Тоест, виновни са политиците и си ако не са политиците България ще цъфти и връзва.

И вие ли сте на същото мнение?

Според мен няма как 240-300 души политици да са виновни за всичко. Да кажем, че утре ги махаме и слагаме на тяхно място някакви други по-добри уж. Пак няма да се оправят нещата.

Има си корупция и в съдебната власт, и в кметствата, хората в България не са достатъчно трудолюбиви, нямат гражданско съзнание

Има страшно много проблеми и не мисля, че са виновни 1 или 2ма души за тях.

Според мен (пак подчертавам) според мен - особено от по-младите поколение политици има и свестни лица. На прима Виста се сещам за Борис Бонев (общинския съветник), Радостин Василев и Ваня Григорова.

Разбира се и по тях се плюе, но ми изглеждат некорумпирани и желаещи да свършат/променят нещо към по-добро.

И какво като желаят? С желание не става, една птичка пролет не прави, няма как да плуваш срещу системата.

Въобще да се обвиняват политиците, мутрите, децата на ченгетата от ДС, 'евро' Ге*овцете, циганите и т. н. е просто израз на слабост и че не може да се вземем в ръце.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 14 дни
hash: d65078b100
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   За Борис Бонев съм съгласен, че е свестен. Радостин Василев и Ваня Григорова обаче не ми вдъхват никакво доверие. Василев напусна със скандали две партии, сега негова щял да прави. Григорова пък уж беше кандидат на БСП, след изборите се изпокара с Нинова, говори се, че била ромка, помня как ни плашеше с това, че ще стоим на студено без руския газ, ще обеднеем с еврото. Оспорва загубата си в София от Терзиев, а май ще се окаже, че той е ощетен повече от нея. Що се отнася до цялостната политика, за мен само две партии са честни. Това са ПП-ДБ и БСП. Всичко друго като ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане са от боклук нагоре.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 3c50f52e86
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Ами хубаво, вземи се в ръце и направи нещо да се оправи, аз ще помагам. Имам желание. Но все пак ще изкажа моя поглед върху нещата. Историята почва в началото на 80-те години. Подчертавам, че не всички комунисти и не всички от ДС са били посветени в плановете. А те са постепенно прехвърляне на държавни пари и активи в частни ръце. И като цяло за всичко се разбра прекалено късно. Дезинформацията беше в огромни мащаби. През 1991 г. беше първия тест дали овцете ще търпят да бъдат лъгани, и доени и стригани, без да бъдат хранени. Това с освобождаването на цените, премиер беше именно човек от мафията - съдията Димитър Попов. Познат с лафа "За Бога братя, не купувайте". После беше другия премиер на мафията Любен Беров, уж професор по икономика. Тези правителства узакониха рекета и прехвърлянето на капитали към Мултигруп и другите групировки. После само един Костов опита нещо, верно че и той искаше да намаже нещо, но поне опита да направи нещо срещу мутрите и мафията. Проблемът е, че и неговите хора бяха несигурни, имаше много саботьори. После мафията докара царя, царя назначи и Пеевски още беше студентче още 2002 г., и Боко и така. През цялото това време кражби, корупция и нагласени обществени поръчки. Цялата държавна администрация калинки от ГЕПИ. Олигарси държат всеки бранш в икономиката, по 3-4 монополисти има и това е, затова цените са високи в България, най-вече на храната - над 50% са по-високи от в Западна Европа, а заплатитте са ниски. Ето например олигарха на Тиквата Георги Самуилов - Инса ойл, печели обществена поръчка да доставя дизелово гориво за училищата в Бг за 980 евро на тон. Грубо да речем 1. 80 лв. на литър. Обаче какво става. Купува някакво отработено масло от Гърция за 30 евро на тон, смесва го с нещо, излиза му цялата работа 70 евро на тон. А го продава - парите идват от данъците на балъците, за 980 евро на тон. Оттук има отчисления и за ГЕПИ, и за Тиквата, и за Делян Добрев има и т. н. по веригата. Такиве примери имам стотици от браншове на икономиката. Това е едрата икономическа престъпност, която точи ресурса на държавата. Енергетиката - черна дупка на пари - най-голямата. Здравеопазването. Земеделието. Не м исе мисли. И няма даже опити това да бъде прекратено. Защото прокурорите и съдиите ги назначава Тиквата и им плащат той и Шиши. Същото е и с ченгетата.
Хората не били трудолюбиви. За 500-1000 лв. заплата ти колко ще си трудолюбив? Да, аз не съм, признавам. Скъсах се да уча, да търся работа, но без връзки не става. Като плащаш рекет, общински, държавни и всякакви други косвени данъци и такси, колко да се скъсваш да работиш? После като паднеш болен, някой интересува ли го?
Първо политиците не са 200-300. ГЕПИ калинките са стоици хиляди. Всички политици, министри, шефове в МВР и на службите, всичко работи за някоя икономическа групировка.
Може би има и свестни политици, не знам дали са тия, които цитираш. За Ваня Григорова знам, че е близка с олигарха Васил Велев, един от "избраните" милионери на Луканов.
Даже не си длъжен да ми вярваш. Провери всичко, коети съм написал. Не вярвай на медиите, и те участват във "фабриката за илюзии". Търси активно информация от източниците, а не от медиите.
Корупцията и свързаните с нея политици, бивши от ДС и пр. е достатъчно добре документирана въпреки всичко.
И сега според теб какво означава "да се вземем в ръце"?
За мен си знам, че не трябва никога да вярваме и да сътрудничим на властта и на институциите. Именно те изоставиха обикновените хора на произвола на съдбата народа. България не намалява с 50 000 годишно, няма най-ниската продължителност на живот и най-ниския стандарт, щото обикновените хора не са трудолюбиви.
Та така, пак питам, какъв ти е плана? За мен например е необходимо първо пълно елиминиране на ГЕПИ, политическата корупция, олигархията, съдебната система и МВР и службите в този им вид. И оттам вече да почне да се гради всичко на чисто.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: cbe1fe8ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Разбира се, че не са виновни политиците (те само ядат зелника), виновни са тези които им дават зелника, т. е. -НАРОДА!!! Какъвто народа, такава и държавата, прост народ-кялпава държава, каквато е нашата. Избираме си мутри и алчни глупаци за управници, после ревем от тях, започваме да търсим причини, Путин ни бил виновен, Русия ще ни убивала, все джендърски опорки, а не виждаме, че се самоубиваме с простотията си. Най лошото е, че не се учим от грешките си, пет пъти настъпваме мотиката и тя ни удря по главата, но не проумяваме, че повече не трябва да я настъпваме, но ние си продължаваме и чакаме нов живот!? И ти млади момко-авторе, вместо да пускаш провокативни теми, вземи се в ръце и мобилизирай младите около тебе, направете си организация и работете за България, но не да ставате чужди подлоги, а истински българи, работещи за нея, но не да я продавате, а да я изградите отново. Видяхме вече продажните подлоги какво могат, могат да я съсипват, и то тотално!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: b0eaac4e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Така е авторе, много пъти съм го казвал тук-при народ съставен от уроди с остригани като за влизане в казарма тикви с бради ходещи с анцуг и маратонки слушащи чалга и плюещи по улиците с такъв материал просто няма как да се получат нещата, такива обезателно ще издънят всичко навсякъде. Това са същества с ниско съзнание и малък умствен багаж. От тях освен корупция, предателство, нехайство и хаос и гадна, гнусна и потискаща среда друго не може да произлезе. Какво да направи един управник, как да огрее той навсякъде и около всеки отделен българин, защото всеки отделен българин няма съзнание, не го е еня за нищо и сам не желае да огрее пред себе си? Истината е, че освен, че и управникът не е по-различен от масата българи, защото в крайна сметка е един от тях, то той няма и никакво желание да оправя нещо, защото познава много добре българите какви задници са и, че не заслужават нищо хубаво и затова българите са и последната му грижа и приоритет бъдейки във властта. За да излезете от филма за управниците ето ви следното сравнение те как гледат на вас-ти би ли тръгнал да се бъхташ примерно да оправяш живота на мангалите и би ли ти пукало грам за тия зли слабоумни и долни безчинстващи паразитиращи човекоподобни твари не желаещи да се променят? Приблизително същото е. На никой не му пак за вас бе хора, ама грам, а вие търсите все правилния управник да ви оправи. От вас е цялата работа. Иначе политика и управника може да говори тонове сладки приказки, но то е само за да се харесва и да му дават властта. Запомнете го - на никой не му пука грам за тия бръснати брадатковци и примитиви-нито на български политици, нито на управници нито на кандидат управници желаещи да "променят нещата", нито на чужденците завзели тая територия, водеща се само на хартия държава. С кеф ви го нахакват даже. Държавата това са хората. И хората го получават каквото заслужават. Скоро и държава даже няма да има, защото каквото им е съзнанието такъв е и резултата такава е и държавата.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 3260c8acf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Виновни са разбира се. Щото социалните мрежи са пълни с просия за нуждаещи се деца от средства за животоспасяващо лечение, а държавата нехае и децата си отиват.. От всичко най-мразя политици и полицаи, най-долната и безполезна измет от обществото..

 
  ...


...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 1ce1ce50b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Руди гела изобщо не е корумпиран :D

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 03fed84687
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Доста грешиш. Точно политиците са тези които правят законите и те са тези които имат право да натиснат службите и всички държавни служители така че законите да се спазват.
Съдебната власт могат да я поизчистят само и единствено политиците, те могат да сложат, правилни хора да управляват съдебната система, ти и аз тази власт нямаме! Както видя в скоро време политиците смениха конституционни съдии, така че съдии могат да се сменят и наказват докато не се попадне на правилни. Добрия съдия народа би скочил да го затитава ако тръгне някой да го уволнява. Така е и с полицейските началници.
Всеки един от кметовете е подкрепен от политици, иначе повечето от тях не биха били избрани, нима ако ти кажа да избираш кой от моите познати би желал да те упавлява през следващите 5 години ти би избрал между Пешо и Иван? Големите градове не са село в което всички се познават! Народа не познава кандидатите си за кметове и само подкрепата на Политическа партия която да гарантира за даден кандидат в голям град, може да го направи кмет. ЗА избора на всеки градски кмет в България са виновни политиците!
Хората в България са много трудолюбиви, генът им е такъв, само трябва да им се подаде смисъл и посока от политиците, сега хората са объркани, не виждат смисъл и посока, затова ти изглеждат лежерни. То и магарето докато не го впрегнеш и не му дадеш посока накъде да тегли каруцата, докато не го подканиш да тръгне, то ще лежи и ще се търкаля по поляната с магарешки бодил!!!
Проблемите се решават изцяло от политиците, има си закон за събаряне на незаконно строителство, политиците обаче за да имат гласовете на нарушителите на този закон в едни бъдещи избори, не дават да се събарят незаконните построики, събаря се само няколко броики да замаже очите на народа гледащ тв.
Незнам кои политици ти "изглеждат" некорумпирани, но всички политици в момента които са избрани, са по местата си защото на избирателите им са им изглеждали некорумпирани и са пуснали гласа си за тях, ББ бе много хубав като млад преди 17-18 години, докато ставаше в 5ч сутрин за да го дават в 6 и нещо по тв да говори как лови снежинките във въздуха преди да са паднали на асвалта, когато скачаше и ходеше на място да решава дребни човешки проблеми стигнали до ушите му.
ПП-ДБ спечелиха през последните няколко избора гласовете на пенсионерите заради увеличението на минималната пенсия, дъртите не осъзнаваха че с по-голямата си пенсия ще закупуват по малко стоки и услуги заради последвалото увеличение на цени. И днес минималната пенсия могат да си купят по малко храна в сравнение с предишната минимална пенсия и предишните цени!!!

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: cbf3f884ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Радостин Василев и Ваня Григорова са некорумпирани и благочестиви според теб? Ако това е най-доброто, което може да произведем като млади политици, просто да си направим едно сепуко като нация и да се свършва агонията.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 2740ea44a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Като стигнах до частта с Руди Гела колко точен бил, ми стана ясно какъв ти е капацитета. Мнението ти автоматично изгуби тежест за мен.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 7381656ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   От автора.

Номер 2 - Ами тези промени народа си ги е избрал, простият народ даже! Никой не го е бил през ръцете да приватизира цялата държавна собственост и да създава олигархия.

Хората са си искали пазарна икономика и търговия - и са я получили с цената на мутри и олигарси във властта. Защото ако ресурсите не са в ръцете на държавата НЕИБРЖНО се оказват в ръцете на олигарси(частни лица - милионери).

Познай какво? Олигарсите няма как да ги махнеш, защото не е "демократично". Отиди утре и кажи, че искаш цялата енергетика, горива, злато и т. ню да е държавна собственост(както впрочем пише, че е в Конституцията - всички ценни ресурси са изключително държавни) и ще ти кажат, че не е демокрация товаю

Номер 3 какво да мобилизирам и какво да направя? Самият аз правя каквото е по силите ми за държавата, пиша по форуми, садя дръвчета, даже боклуци събирам от пътя при това безплатно.

В 90% от младите виждам апатия, желание при първа възможност да се избяга в чужбина, нежелание да се прави нищо, само за собствения си кеф и богатство мислят 95% от младите.

Номер 4 - пич поне за пети път чета почти същото твое мнение за остригани те батко с брадите и анцузите. Повярвай ми кой как изглежда ти е най-малкият проблем, има момчета, които са остригани и с анцузи, но са 10 пъти повече родолюбци от тези с костюмите и прическите. Не е важно кой как изглежда, външният вид често подвежда!

Номер 5 - Ами факт е за децата лечение няма, но фейсбук гърми от постове за изоставени кучета, леят се сълзи и сополи за всеки уличен помияр, а децата просят за лечение? !? Ами с такива хора, за които кучето им е по-важно и от хората и от държавата и от целия свят, с такова мислене дали политиците са ни виновни? За децата здравеопазване няма, за кучетата има...

Номер 7 - съдебната система трябва да се смени и да има по-строги закони. В момента никой не уважава законите, как може да накараш някой 20 годишен да спазва правилата на пътя, като всички въртят далавери и политиците даже и съдии и прокурори корумпирани, аз не съм чувал за толкова години поне един съдия или прокурор да лежи в затвора.

Българина не разбира от демокрация и свобода според мен, с тези меки закони, глобички и т. н. нищо няма да се оправи.

Затворите ако са препълнени - ама не с кокошкари, а да има и видни лица, тогава ще се стресне и обикновения човек.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 06a732f8f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От 7 до автора 10
Казваш съдебната система трябвало да се смени, а кой я сменя не са ли политиците? Тоест обвиняваш тях че не са я сменили!!!
Законите кой ги измисля и гласува? Политиците!
А в темата твърдиш че политиците били невинни!!!
Защо си противоречиш???

Младите били апатични, а кой ги възпита такива не е ли твоето поколение? Не е ли нормално като не им се дава шанс да покълнат тук те да търсят други места за развитие (покълване) и в природата е така колкото е по сенчесто едно място толкова по малко растения живеят на него!
Младите за да тръгнат да се борят някой водач трябва да ги поведе, коледарите ги води възрастен, женен мъж който има деца.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: cbe1fe8ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   №10, авторе, №3 съм, питаш какво да мобилизираш, не знаеш какво да направиш, ами прави каквото трябва, а да става каквото ще става!? Наскоро четох, че има голяма младежка общност, порови се и се запознай с дейността й, съединението прави силата, там вложи силите си. По единично нищо няма да постигнеш, само с агитации не става, трябват и дела. Щом си активен, значи следиш живота на младите, почти всяка съществуваща политическа партия има младежки крила, все някоя организация ще отговаря на твоите виждания, включи енергията си там. Може и тук, в този форум да се организирате, да споделяте предложения за ВАШЕТО бъдеще, защото България на вас се надява, старците са само консуматори, ден да мине, друг да дойде, но за младите не е така. На каквото си постелете, на това ще легнете!? Каквато държава си направите, такъв ще бъде и стандарта ви в бъдеще. Спасението е във вашите ръце, затова мислете за кого гласувате, а най добре е да вземете властта в свои ръце!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 23b980b096
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Авторе, явно си много млад. Номер 2 го е обяснил отлично. Всичко, което вършат политиците, се отразява на благосъстоянието на народа. Това са механизми, които ти не виждаш, затова ще се опитам да онагледя с примери. Изпълнителната власт възлага обществени поръчки. Печели фирма, близка до партия Н, която е на власт. Тя дава надути цени за това, което ще достави. Но печели, защото ще отчисли част от печалбата към лидера на партия Н. Плаща й се за нещото, което доставя, с пари от бюджета. Бюджетът се пълни от нашите данъци, след това събраният ресурс се разпределя. Заради надутата цена, която включва и отчисленията към корумпираните политици, общественият ресурс изтича към частните джобове - собственика на фирмата получава по-голяма печалба, а лидерът на партия Н си пълни чекмеджето с евро и кюлчета. Но ресурсът е един, той не е като от приказката с паницата ориз, която сама се пълни. Парите, потънали в нечии джобове по този начин, е можело да отидат за народа - за по-добро здравеопазване, по-добри пътища, образование на децата ни, пенсии за родителите ни и т. н. Отделно има и косвен ефект - деморализация на обществото. Търгът не е спечелен от най-добрата фирма, от най-можещата, даваща най-добро качество и ниска цена. Конкуренцията, на която се крепи една развита пазарна икономика, е унищожена. Това действа деморализиращо на хората - защо да се старая, да уча, да работя съвестно и по правилата, когато винаги ще бъда изпреварен заради неконкурентно предимство чеез корупцията от някой, близък до властта. Този модел се крепи на проядената и корумпирана съдебна система с парите на гореизброените участници, която съдебна система остава сляпа за тези престъпления. Крепи се и на медиите, чрез натиск, финансови зависимости и т. н., които медии вече не могат да изпълняват ролята на обществен коректив. С две думи - по описаната схема корумпираните и морално деградирали подлеци изсмукват обществен ресурс от мен и от теб, в резултат ние бедни, болни, пътуваме по разбити пътища и т. н. А понеже те държат ресурсите и властовите лостове, могат да мултиплицират тази система до безкрайност.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: bdad93fa34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Прав си, политиците не са виновни. Положението обаче се дължи на тях.
Българите с Коефициент на интелигентност над 100 знаят че тези "политици" са най обикновени престъпници, вербувано от някой по силен. Ако рзплетеш лука ще останеш с 300 фамилии, които управляват България от памтивека. Когато трябва да се върши нещо мръсно вербуват депутати. ДС и в частност Пепи Еврото се занимават с този процес.

Колкото до гражданското самосъзнание и тук грешиш. В днешно време работи принципа на "една лъжа повторена 100 пъти се превръща в истина". Заливат ни с реклами и новини, лачено, лъскаво, социален статус и безскрупулност. Вече се роди цяло едно поколение от бройлери, които израстнаха в такава среда без житейски ценности и морал. Да, виновни са, но те вече друго не знаят.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: f907c75497
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Да ти кажа ли нещо за политиците? Знаеш ли къде отиват еврофондовете? В джоба на хора, които не обработват никаква земя, но по документи са едри земеделци например. Тези пари делят с кметове, областни управители, депутати и т. н. А после знаеш ли къде отиват тези пари - за силикона на някоя миска например. Съвсем сериозно. Видях го лично.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker