Има ли хора с нови автомобили - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121358)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли хора с нови автомобили
преди: 1 месец, 7 дни, прочетена 515 пъти
Имам намерение да си купя нов автомобил, вероятно Киа Спортидж или Хюндай Тусон. Искам да видя мнения от хора, които вече са си купили нови автомобили, ако има такива тук, понеже някои колеги ме разубеждават. Щели да ми я откраднат, щял съм постоянно да се разнасям по застрахователни компании, защото щели постоянно да ми драскат колата недоброжелатели, каското било измама, щели постоянно да ме лъжат по оторизираните сервизи и дори маслото щели да ми го сменят с некачествено/старо, а щели да ми взимат пари за качествено, гаранцията често не важала или ако важала, щели да ме бавят с месеци, докато отстранят проблем и всевъзможни такива.

Някой може ли от личен опит да каже има ли резон в това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 6 дни
hash: c495adf42e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Привет, колата вече ми е на 4 години, но я изкарах чисто нова от магазина! Първата година е голямо треперене. Всички те гледат, държах я в гараж само няколко месеца, после на улицата. Никой не ми я надрасквал умишлено. Обслужването ми е в Тойота от където я и купих. Няма такова нещо, че каското е измама, напротив. Според мен ти пълнят главата с глупости, защото хората завиждат. На някои не им понася, че друг ще си купи чисто нов автомобил. Успешна покупка.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 55e4827564
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Напиши в ютюб The Morron's hacks и търси видеото с Хюндай Тюсон. Даже сигурно има 5 или 6 клипа от покупката от автосалона до продажбата на колата. Момчето е от Варна и е автомобилен фен лично аз харесвам съдържанието му. Оттам може да разбереш доста неща

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 118a6a5d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Само за втората част са прави. По-скъпа застраховка и сервизи. Наистина те ебават монтьорите понякога - не сменят някои консумативи, а ги продават на гаражни сервизи. Ако сте бавят дълго обикновено скъпото каско ти дават оборотна кола.

Ако не си наистина състоятелен е тъпотия нова кола за лична. Не е изгодно. Не е много по-малко занимавка, не е гаранция, че няма да излезе сериозен фабричен дефект.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: f31a8c8a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Зависи с какви финансови възможности разполагаш, ако можеш да си позволиш нова кола си вземи, ако ще ти е трудно финансово, не взимай кола, живей живота си според възможностите си, това е щастие.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 810a4a0ace
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз 6 м с нова кола, като в чужбина. Цените са убийствена за сервиз, но аз сменям масла и филтри 1 път годишно, не е по-скъпо от стара кора, на която постоянно и е нещо. Киа 7 г. гаранция, светна нещо, отидох смениха, нищо не съм платила. Да и на мен ми казват, как не си заслужава нова кола, но според мен не е така. Имам сигурност. И 6ой краде Киа, виж други марки да, но Киа и в България какви коли има, аз до сега не съм имала в България проблем, хем с чужда регистрация. Не слуша сульо и пульо, слушай себе си.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 6fa754e103
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мойта кола не е нова, но имам много познати с нови коли и скъпи возила и по нормални от ранга на това, което ти търсиш.
Единият от тях караше само Аудита по стари, тия коли му съсипаха живота. Последния път тръгна за морето и буквално го остави по средата на пътя. Накрая отиде и си купи нова от магазин ( не Ауди ) и забрави за всякакви ядове. Не бих си взел това, което той си купи, но колата е готина наистина и новото си е ново, няма какво да се лъжем.
Да имаш по-големи разходи, ама евтиното, което се разваля постоянно да не би да е по-добре? Имаш ли възможност не се замисляй.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: e74e40351e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Купих си нова кола преди година и половина. Оказа се, че не е толкова страшно и досега и за момент не съм съжалявал. Колата е хибрид на Тойота. Взех я на лизинг за 6 години с 40% първоначална вноска. Първите две години каското е около 4% от покупната стойност на автомобила, после намалява.
Според мен, добре си се насочил към Кия/Хюндай. Препоръката ми е да се ориентираш към хибрид, а не чист бензин, защото разхода им е сериозен. Имам познат с чисто нов Спортидж чист бензин и това му е болка. Градско му гори около 11, а извънградско около 8. Хибрида сваля разхода почти наполовина.
Иначе няма как да избегнеш разни дребни щети и драскотини, особено ако нямаш гараж и паркираш пред блока. Първоначално много ще се дразниш, но след това претръпваш, все пак затова плащаш огромното каско. Аз вече имам няколко драскотини и чакам да се посъберат още малко, за да ги опиша при застрахователя. Засега съм обслужвал колата само веднъж в оторизирания сервиз и бях доволен. За един час се справиха. Обслужването е веднъж годишно или на 15к километра. Не съм имал поправки по застраховка или гаранционни рекламации, така че не мога да кажа как е сервиза.
С две думи - няма страшно. Щом си решил, хвърляй се смело. Новата кола носи много удоволствие и спокойствие, защото е в гаранция и не мислиш постоянно за разни повреди и майстори, както е с колите втора употреба.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 8565ae3bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз притежавам Киа Спортидж, за съжаление не съм първи, а втори собственик и колата скоро ще стане на 8 години. Но мога да ти кажа, че си струва всеки платен лев. Моята е дизел и има нормален разход - от 6 до 8 извънградско и 10 до 12 градско, но като имаш предвид, че е автоматик и AWD, то напълно приемлив разход. Бензинът харчи доста по-сериозно, препоръчвам ти да се насочиш към хибрид, както е написал и един друг колега, ако не към дизел, че сега уж не е модерно. Но самата кола си струва. Успех и смело купувай:)

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 32aeabc489
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8, интересно. В аутодата по каталог разхода го дават 5 извънградско, 7 градско. Защо толкова голяма разлика? Айде 1-2 л да е разликата ок, ама това е огромна разлика.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 8565ae3bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   9, не мога да ти кажа защо е така, ама е така:) Те каталозите обикновено пишат разход при някакви идеални условия каквито реално няма:) Моят двигател е 2. 0, 185 конски сили, пъргав, приятен за каране, но 5 извънградско няма да го докара никога - 6 да, 5 няма начин, може би ако карам с някаква оптимална скорост е възможно, ама аз не съм от тези дето го правят и следят разхода на гориво да е минимален, колкото-толкова. Но градско 7 ми се струва научна фантастика, даже може би ненаучна:) 10 да, ако го смъкна под 10 ще се самоучудя, ама не си го представям при тези задръствания в София. И все пак не забравяй, че колата е автоматик и AWD, това също има значение за разхода.

 
  ...

...
преди: 28 дни, 20 часа
hash: e10d5dafd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ще споделя и моето мнение по въпроса. За мен правилния избор е да се закупи употребяван автомобил до 1-2 год. и 10-20 хил. км. пробег. Но това да стане от дилъра съответната марка и най-добре от Германия. При такъв автомобил, дилъра дава 24 м. гаранция, валидна и у нас и цената е около 30% надолу. Контакта, договора и плащането стават елементарно. За докарването има два начина. Единия е човек да си направи екскурзия и сам да си я докара, другия начин е чрез фирми, които вършат тази услуга и докарват колите на платформа. Тези автомобили са неразличими от нови и в доста случаи, намалението над 35% от цена за нов такъв.

 
  ...
преди: 27 дни, 23 часа
hash: 009b5a6222
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Купи си нов автомобил, няма да съжаляваш, само че не си доплащай за допълнителни конски сили, защото харчат много повече.
И да, по-добре е да е хибрид, но са по-скъпи. Приеми го като добра инвестиция, защото бензиновите много харчат.
Отиваха ми по 500 лв. на месец само за градско - бензинов с 360 конски сили. Не си заслужава.

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 13 часа
hash: ac929d1a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   11, прорврих в сайта на Хюндай и се оказа, че две годишните са горе-долу на същите цени като нови. Може би защото за нова се чака половин до една година и много предпочитат директно да си вземат две годишната, без да чакат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker