Преместване от София в Търново - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121364)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Преместване от София в Търново
преди: 1 месец, 5 дни, прочетена 422 пъти
Здравейте, отидох до Русе с влака. И на отиване и на връщане се почувствах доста приятно във все едни и същи населени места по пътя. Град Левски, Павликени, Горна Оряховица. В Русе не ми хареса енергията. Сградите са красиви, но не е моето място. Яко се изнервих там, от въздуха ли е не знам. И сякаш и местните бяха леко дръпнати.

А Горна Оряховица е точно обратното на Русе - град без нищо историческо, без хубави сгради, едва ли не само панелки и няколко обществени сгради пак от соца. Аз дори очаквах да е някакъв ужас и въобще като влакът ми спре там на гарата да е яко гадно. Но не само това, ами направо ми беше едно леко там. И на връщане пак усетих тази енергия. Като навлязохме в Търновска област ми олеква, живвам. От Русе до Бяла ми беше едно никакво настроението, като вече бяхме в Полски Тръмбеш започва да ми става приятно и на Горна вече ми е супер. Има някаква хубава енергия около Велико Търново явно.

В Търново не съм бил още, но преди години на връщане от Варна за София се отбихме да преспим в Арбанаси. Много ми хареса. Не само очевидно хубавата архитектура, но самата енергия на мястото, която както Ви казвам не зависи от красотата както става ясно с Русе и Г. Оряховица. Просто някои градове енергийно са ти по-подходящи и сякаш там можеш да дишаш по-леко, а в други все нещо ще стане. В Русе още от слизането на гарата и някакви се блъскаха нарочно в мен като луди.

Както и да е, какво може да работи човек във Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Павликени и т. н.? Имам висше магистър по Комуникации от чужбина, но тази специалност не е нещо кой знае какво, поне в София не намирам хубава работа. Писна ми забързания живот в София. Аз тук винаги се разболявам, като сменя град с друг веднага ми минават проблемите с хранителните непоносимности. Дали в или около Търново може да работя нещо в някой вестник или местна телевизия например? Как е живота там?

И едни спътници във влака коментираха как гарите в Горната и Павликени едва ли не светят и са чисти и спретнати, а от Левски насам към София повечето са разнебитени. Всъщност хубава енергия усетих и в Левски и в Плевен, но знам, че там са зле нещата, не са само гарите. Харесвам Плевен и Кайлъка, но май природата край Търново е още по-интересна и ако се съди по състоянието на гарите нещата изгледат добре. Също така Великотърновския за мен е с добро реноме що-годе. Може пък да изкарам докторат и да стана преподавател там, в Плевен не знам да има университет освен МУ, но както Ви казах не съм медик. Има и педагогически клон на Търновския университет в Плевен, но само това. В Левски не знам изобщо какво може да се работи, но от там се качи много красива руса мацка. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 4 дни
hash: b33c78a65e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Здравей!
Ти ако ще го караш на енергии... Сега Русе си е много хубав град, не знам какво не си усетил. За мен е най- красивият български град!
С работата там е трудно, лично аз затова не живея там, инъче хората са си супер. Там завърших висшето си образование. Аз лично имам само топли чувства.
Инъче съм от Лясковец.
В Горна и Лясковец не знам какво ще работиш. При последното ми ходене във Велико Търново кипеше от хора. Дано се включат повече хора за живота там. Ако решиш да се преместиш успех.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 18b7ce5d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   От всички изброени градове най-много ми допада Плевен. Ако трябва да избирам между тях, ще избера него. Като цяло в Северна България е по-зле отколкото в Южна, където нещата дръпнаха. Но всеки избира там където чувства своето място. Не гледай какви мацки се качват по влака, ами какво ще може да работиш. По принцип работа има, но не е добре платена. С твоята специалност е малко трудно. В регионалните медии заплатите по правило са ниски.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: cce7c5cac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Питай живеещи в града хора, нова е решението.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 6c10c30b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Отваряш джобс бг пращаш св-та, провиш интервюта и взимаш решение. Щом ти харесва, пробвай се, поживей, виж, винаги можеш да направиш промяна.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: b948b714b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Виж, само с преминаване с влака и чувстване на енергията няма да станат нещата:) Аз вярвам в енергията и въобще съм убеден, че всичко на този свят се дължи на различни потоци от енергия и все пак ще ти дам съвет да идеш за по-дълго в града, в който желаеш да се установиш и да прецениш дали ще го бъде или не. Търново на мен лично ми харесва, но не бих живял там, може би енергията му не е за мен:)

 
  ...


...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 51ed9e52ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз пък ще ти кажа, че баш с усещане на енергии да се преместиш, е чудесно начало. Аз така почувствах къде е моето място, изкарвайки има-няма час там. Години наред вече съм все така благодарна за възможността да живея точно тук.
Също така не знам защо някои хора приемат местенето като нещо вечно. Отиваш, настаняваш се, живееш някакво време там. Ако се окаже, че не е твоето място, винаги можеш отново да се преместиш. Какво толкова страшно има?

Относно Левски и Горна Оряховица - много цигани има. Не съм расистка генерално, но за мен е опасничко да си на място, където преобладава този народ. Не бих препоръчала.
Относно работата нямам мнение, защото аз се насочих към друг район на България. Но бих могла да дам препоръка да си търсиш някаква дистанционна работа, която да можеш да вършиш от Велико Търново или района. И може да я потърсиш още докато си в София, така че ако фирмата е в столицата и трябва да минеш обучение в офиса им, да ти е удобно.

Успех! Дано нещата ти се наредят по положителен начин. :-)

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 30bd625f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   6 права си, аз и за чужбина така гледам - по чувство, на екскурзии. Уви, за сега не съм намери чужда страна и да кажа "Уау, тук ми се живее! "

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 30bd625f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Във Велико Търново и района ми харесва това, че между различните градове и села в района има малко разстояние. Например Горна Оряховица и Люсковец ги дели един тротоар, а те са близо до Велико Търново. Дебелец и Килифарево също са близо, Беляковец, Шемшево, Поликраище, Самоводене и т. н.

Почти всички или всички са с уреден транспорт, В Дебелец видях, че има ясла, детска градина, училище.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 42a251c1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не се излагай, всички градове в провинцията са зле. Особено споменатите градове са сериозен компромис. Казвам го, защото съм от този край. Не, че там не живеят хора, но това са или бизнесмени, които са успели да постигнат добри доходи, или хора, които не знаят, че има и по-добро, или пък не искат да знаят, или пенсионери, на които вече им е все едно.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 часа
hash: 91b8d24f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Ами на мене Търново ми е любимия град. Живях там като студент 5 години - хем е малък, красив и зелен, хем не е типичния провинциален град - има интересен нощен живот и лесно се запознават хората един с друг. Това е защото има много студенти и туристи там.
За Плевен - аз съм от Плевен, града ни е красив, но хората са малко по-студени - няма студентския дух на Велико Търново.
Иначе живея в София от доста години - тук работя, създадох семейство, но и аз обмислям да се върна да живея в Търново.
Сега за работата - регионалните медии са зле и плащат малко.
В Търново има няколко кол центъра, които горе долу са ок, но като цяло няма голямо предлагане на квалифицирана работа.
Не е като в София.
Добър вариант е да си намериш работа още докато си в София, която може да се бачка дистанционно.
За работа в Университета в Търново - супер идея е - имам няколко приятели станаха преподаватели там - супер си живеят.
Не знам обаче дали няма да е трудно започването на работа там.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 3 часа
hash: 30bd625f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   9 за мен пък в София повечето живеем един посредствен живот. То само да отида до работа са ми 45 минути. А е буквално на два километра от мен. Но за да отида трябва да отида с метрото до Центъра и да се върна с автобус. В Търново предполагам между Лясковец или Горната до Търново сигурно отнема по-малко време. В самото Търново рязстоянията са сравнително къси. В София буквално е съществуване само от вкъщи до работата и обратно. Тук там някой концерт, но мен лично това дълго пътуване всеки ден ме смазва психически и физически даже.

 
  ...
преди: 29 дни, 18 часа
hash: e4a6a72073
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Ами радвам се, че навреме си усетил и осъзнал що за хора са русенци(то и аз съм де), и въобще самият град какво представлява, авторе... Само да те питам, ако не е тайна де, що дириш ти тука в Русе бе? ! Какво те е довело дотука, за какво изобщо си идвал? ! Хубаво, разходил си се с влака (в това няма нищо лошо, нито пък срамно, на мен самия това ми прави удоволствие да пътувам така), щото те много хора мразят БДЖ и услугите му, предпочитат си колите навсякъде и пр., но сериозно, човече, какво те доведе тебе тук, че и остана неприятно изненадан от реалността, с която си се сблъскал тук, и то още на гарата? Търново поне не е толкова забутано, в близост е до най-голямата и важна гара в тази част на страната-даже днес се прибрахме оттам, бяхме на разходка досега два дена с колата, в една къща за гости, и какво да ви кажа на всички тук: да, много стръмно, баири, тесни улички, неудобства и така, но като махнем тая работа, нима някой ше отрече, че дори Велико Търново е една идея малко по-добре от Русе, било и като енергия, като хора пък особено(както автора в изложението си пише), и колко чужденци го посещават също, да не говорим че там има магазини, дето тука изобщо ги няма, търговски вериги... Тя Северна България като цяло е супер зле де, но все пак. Ма нищо, автора решил да се поразходи, явно има свободно време за това, добре е от време на време човек малко да излиза от тая пренаселена София, въобще от родното си място, и да надниква малко и в дълбоката провинция (щото и двата града са такива де), и да си прави изводите и впечатленията, щото все пак са отражение на цялостната реалност на страната, нали така...

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 23 часа
hash: 51a8aa6fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12 отивах до Букурещ и там се сменя влака, та реших да преспя една нощ в Русе и да се разходя из него и да хвана влака за Букерещ следващия ден.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker