Колкото повече чужденци срещам, толкова по-малко ги харесвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Колкото повече чужденци срещам, толкова по-малко ги харесвам
преди: 16 дни, 15 часа, прочетена 532 пъти
Някой тук беше запитал защо ние българите едва ли не се прехласваме по чужденците. Аз също не мога да го разбера, но преди да попътувам и да поживея в чужбина и аз бях така. Явно е чувство на липса на самочувствие и достойнство. Живял съм в няколко държави, и особено за Западна Европа мога да кажа, че да, имат пари, но като личности не са с нищо повече от нас.

И аз като дядото от Нероден Петко колкото повече пътувам и колкото повече чужденци срещам разбирам, че всяко стадо си има черните овце, но определени нации са доста по-зле от нас.

Пътувах до Букурещ с влака. Тези ваши така обични чужденци се скъпаряха. Знаете ли, че в първа класа във влака от Русе до София бяхме само българи? ! Чужденците всички отидоха във втора класа. Уж са много велики, а се циганят за 25 лева билет между Русе и София. Дето се вика са за едни 5 лева. Доста дребнава работа, от друга страна като държание ще кажеш, че са супер богаташи.

Много от тях реално са бедни в техните страни, а като дойдат тук постоянно лъхат на надменност. Един, май беше австралиец от азиатски произход във влака от Русе до Букурещ си позволи да каже, че у нас е мръсно, при положение, че аз видях много повече боклук между Гюргево и Букурещ от колкото през целия път от Централна ЖП гара София до Русе!

Друг път пък пътувам от морето за София и спрях на бензиностанция край Пазарджик. Пред мен беше един възрастен холандец, та той се държеше с момичето на касата в бензиностанцията все едно е едно нищо или все едно той идва да си нагледа колониите. Гледаше я отгоре-отгоре и почти нищо не й продума на английски, няма довиждане, нищо.

Та айде да спрем да се прехласваме пред тоя и оня народ и да ги идеализираме, става ли? Навсякъде има Ганьовци, да не кажа, че холандци, англичани, румънци и гърци са много по-големи ганьовци от нас. В Букурещ беше адска цигания. Да, имат хубави фонтани и сгради. Фонтаните са добре, но сградите са по-големи съборетини от тези край Мария Луиза в София. За Атина да не говоря, освен древните неща е едно голямо бетонно гето. Там за първи път видях наркомани да лежат надрусани по тротоара. София спрямо Атина и Букурещ е на ниво Централна Европа почти.

От страните в които съм живял или бил дълго време единствено в Унгария, Чехия и Словакия бяха що-годе свестни. От Западните може би в Австрия, но там е и така и иначе, срещаш всякакви. Но като цяло в Англия, Франция, Германия, Нидерландия хората са доста по-зле от колкото в България. Единствен плюс, че не слушат чалга. Престорени, фалшиви, забиват нож в гърба, а някои са си открито злобни, особено като разберат, че си българин. Дори тук като идват се държат гадно. Преди гледах да им помагам на туристите тук, но вече изобщо не се занимавам, да се оправят. В техните страни не ми помагат, защо аз да им помагам тук.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 16 дни, 2 часа
hash: d0424a5ea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Така е. И аз винаги съм се дразнела как българина се прехласва пред чужденци и пред чуждото. Всеки народ си има своите и позитивни и негативни черти. Това, че са богати не означава, че са по-добри от нас. Трябва повече да се уважаваме като нация и страна, защото има за какво.

 
  ...
преди: 15 дни, 19 часа
hash: 696313632e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Е , то и тук в магазина една жена като я поздравя , не поздравява . То вярно много хора минават , ама е редно да отвърнеш . Навсякъде има такива хора .

 
  ...
преди: 15 дни, 16 часа
hash: 2c07c1c194
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   СКъпят се, но не взимат ненужни кредити като нас. Мръсно е у нас и това е факт. Аз срещам и все повече надменни българи, особено но излизане от магазина продавачите няма да ти кажат довиждане.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 15 часа
hash: 67f0cf7d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Аз съм така с жените.

 
  ...
преди: 15 дни, 10 часа
hash: 866379f461
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Това за скъпенете не е никакъв аргумент. Не можеш да даваш наклон кой как да си харчи парите. При нас пък масово живеят над стандарта си и на бързи кредити, за да се правят на гъзари, това по-хубаво ли е? Половината българи нямат пари да се обръснат, а жените всичките са с джуки, татуси, силикони и през ден висят по салоните и моловете. Мъжете и те същите. Половината пишлемета с коли и почивки на кредит. Отделно че всеки втори намусен и света му е крив. Чака само нещо да му кажеш и да те нахока, че и на бой да ти скочи. Айде нема нужда, знаем си ги и ганьовците.

 
  ...


...
преди: 15 дни, 8 часа
hash: 3f8be02501
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   5 ами във влака най-намусената беше една розова като прасе европейка. Не знам от коя държава беше, но направо тръпки ме побиха от студенината й.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 8 часа
hash: f37d6d315d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Аз пък не искам нищо общо с Чалгария и няма семейство да правя с чалгарИН

 
  ...
преди: 14 дни, 18 часа
hash: 76889dce0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз съм работил за немци и съм се чудил, защо нашите българи бяха толкова враждебно настроени срещу тях. Буквално за всяко нещо, от което нашенците можеха да им вземат пари. Те го правеха и гледаха колкото се може повече да ги прецакат. Отделно, че искаха пари ами на всичкото отгоре и ги мразеха. Мразеха да ги слушат, защото когато не разбират езика им. Те го смятат за обида, един вид все едно им се намеква, че са по-глупави. Имаше случай в, който шефката беше отишла да говори с един началник на цех. Опитала се да го пита някакви неща. Главно да пита кое колко струва, защото и трябваха едни неща от там. Не са се разбрали и след време отидох и аз с нея. Тогава този началник ми каза, че когато ходил в Германия да си купува камион. Използвал преводача на телефона си. Също така каза, че и ако още един път му се появят така без да питат щял да заключи вратите. Аз лично се чудих доста, (през по-голямата част аз им бях нещо като преводач. )

Докато след време не разбрах, че и те си имат тяхните лоши страни. Първо винаги ти се усмихват и се държат възпитано и културно. Но това е една маска, а зад нея стоят хора, които по никакъв начин не си им приятен. И не им пука за теб, но просто така са възпитани. Когато сгрешиш, веднага ти го натякват и са много стрикни към теб. Искат да си точен, но когато те направят нещо, което да те обиди или ущети. Казват, че се случват и такива работи и няма проблем. И да, имат пари в това отношение са много по-добре от нас(финансово). Но не им се дават, циганят се ако има как да минеш и за без пари да им работиш. И без значение дали Пешо работи за 5 лева на час, а Гошо за 15. И двамата работят на едни и същи обороти понякога и Пешо работи повече. Но съм забелязал, че на тези, които плащат повече пари ги уважават повече. А тия където им работят за по-малко пари, уж им се радват, ама си ги мислят за балъци. И не ги ценят. С това впечтление съм останал аз.

 
  ...
преди: 12 дни, 12 часа
hash: 9653471808
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз станах расистка в чужбина, преди това бях точно като българите, които намират чужденците за интересни, но не заради парите, а заради това, че бяха възможност да се докоснеш до друга култура, екзотиката в непознатото. Животът в Англия ме запозна с много чужденци от цял свят и единствените приятни за мен от тях бяха испаноговорящите. И другото, което си обясних е, защо Слънчака изглежда така, ама то може да се разбере само ако се види нощния живот на англичанина, носят си свинщината в България.

 
  ... горе^
преди: 10 дни, 15 часа
hash: 624d38f7b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Холандците са големи боклуци, а румънците са си с нашенски балкански манталитет, като и до ден-днешен в Румъбия има много българи. Повечето носят румънски имена, но гените са им български.

 
  ...

...
преди: 10 дни, 12 часа
hash: aa862ed29c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   В Румъния може и да е по-мръсно от България, но на ли си бил в Нидерландия? Да ли е по-мръсно? Аз никога не се прехласвам по тях, но отчитам фактите. По-богати са. По-възпитани. По-цивилизовани. По-богати. За западна Европа иде реч. Не за Балканската патаклама.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker