Хора, които обичат да слушат за болести - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хора, които обичат да слушат за болести
преди: 14 дни, 13 часа, прочетена 249 пъти
Здравейте. Наскоро, къде волно, къде неволно, без да искам задоволих любопитството на една такава лелка. Става въпрос за онези хора, които много обичат да слушат за здравословните проблеми на някого и като чуят, че има нещо само слухтят, понякога откровено любопитстват, врат си носовете където не им е мястото и се забавляват на гърба на чуждото страдание. Понякога дори злобно разпитват зад гърба на болния, че дори и него човъркат. Няма да крия, аз бях същият като малък. Още от бебе. Чуя, че майка ми говори за някой човек със здравословни проблеми и а да чуя. С тази разлика, че никога не съм разпитвал. Каквото ми попадне, но никога не съм отивал да разпитвам. Иначе ми беше много интересно. После започнах да попадам на такива неща в интернет. Тогава задоволих това любопитство, и то без нито веднъж да съм разпитвал накого. Гледам, гледам, накрая видях, че тези хора се мъчат. И спря да ми бъде толкова забавно. Сега вече като чуя, че някой е болен вече не се чудя и не се вайкам на ум как не мога да разбера повече. Вместо това ми става мъчно. Странно ми е как може още да има такива хора? Ако им е интересно да не задоволявах любопитството си на чужд гръб, има интернет, влизат там и могат да намерят всякакви диагнози и истории. Те такива хора май наистина оредняха или аз не съм попадал на тях. Но сред дъртите още е пълно с такива. Някаква лелка на 50+ всеки ден звънеше на болна жена да я разпитва. Безочие до дупка. Има телефон да звъни, но като ѝ е толкова интересно защо не търси в интернета? Едно от правата на пациента е да се пази дискретност за заболяването му. Но в България от кога някой има права? Кажете вие виждали ли сте такива хора, какво мислите за тях, оредняват ли или напротив?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 дни, 6 часа
hash: daa1de78f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Не се разболява от 20 г :) просто защото взех своето си здраве в своите си ръце. Не ме интересуват болестите на хората, само понякога се чудя защо не проучват и да не позволяват да се разболяват... Не е трудно.
Иначе имам една позната, пред която никога не говоря по подобни теми защото ги приема и се "разболява" на мига от същото.
Нейното не е просто хипохондрия, нещо по-страшно е.
Веднъж преди доста години ме разпитва подробно за "заболяването" което ми бяха назначил лекари, трябваше да съм доживотен клиент на фармациите им. Тогава реших, че не съм съгласна и отказах вече всякакъв достъп до тялото ми на лекари. Но тя беше силно, аинтригувана и аз като не знаех още за нейната мания да се разболява от всичко, което чуе и разказах подробно. Мисля, че успя за около половин час да се "разболее" и няколко дни ми стъжни живота- ту да звъни, ту да ми се цопва в къщи не поканена да ме разпитва за симптоми т. н
Накрая я изгоних, идва и ми товари хубавата домашна енергия с нейните глупост. Тя пък се изживя като смъртно ранена, пък реши да си при качи и депресия защото била неразбрана и отблъсната в труден момент от близък човек... Абе луда работа.
После пък същата тъй-като знае, че изучавам и познавам лечебни билки, семена, корени, масла т. н реши пак да ми досада всеки ден да и разказвам за тях. Ей сега ще си стопирам живота, та да и налива всеки ден по 1-2 часа знания събирани с години.
Пак я изгоних, да учи като иска да знае. То ако са 2-3-5 неща- ок, ама тя иска всеки ден да и отделя по час-два от времето си, екак пък не.
Бягам от такива.

 
  ...
преди: 13 дни, 23 часа
hash: e1350f1bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Като не искаш да те разпитват, не казваш че си болен. Направо ме убивате. Хем не искате да ви разпитват, хем си развявате драмите на всеослушание. И на мен ми се е случвало да ми ее лошо, ама като ме питат как съм отговарям "добре" и това е. Това пък да ровиш за болести в нета е още по-ненормално. Като оня, дето търсел да гледа пожари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker