Евтина храна за гризачи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Евтина храна за гризачи?
преди: 15 дни, 2 часа, прочетена 101 пъти
Здравейте!

Къде в София мога да си купя евтино по-голямо количество храна за гризачи?

Големите вериги зоомагазини надуха много цените, а пакетираните храни са по 18лв за 1 кг...

Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 дни, 18 часа
hash: f1b705f3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   18 лева за кг? Че ти направо с трюфели трябва да го храниш този хамстер или каквото е..

Не съм гледал гризач, но си мисля, че ще яде всякакви трици/овесени ядки и т. н.

Тоест за 6-7 лева кг трябва да му намериш определено нещо.

Т. Т.

 
  ...
преди: 13 дни, 23 часа
hash: ad30010dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Извинявай, не искам да прозвучи като нападане, но защо си вземаш домашен любимец като нямаш средства да му отделяш? Казвам го като човек, който в момента няма животно именно поради тази причина, иначе съм любител точно на гризачите. Осъзнавам какъв разход е едно животно и затова в момента нямам, защото не искам да го мъча с моето безпаричие. Качествената и здравословна храна струва пари, а нездравословната храна за гризачи само намалява живота им и води до стомашни и чревни проблеми. (Най-вероятно гризачът ти е заек. ) И далеч не е само храната, а ваксини, ветеринарни разходи, ако се разболее, които са адски скъпи, ограждения, сено, разходи за тоалетната му и т. н.
Първият коментар си личи, че е гледал гризач само на снимка. Гризачите НЕ трябва да се хранят с трици, овесени ядки, царевици, жито и други подобни култури, много рядко като разнообразие в диетата може, но като основно хранене НИКОГА. В магазинната мрежа дори съм засичала храна за зайци (евтина, каквато търсиш) с шоколадови топчета…
В крайна сметка животното си е твое, ти си решаваш дали ще го мъчиш с евтина храна или ще се постараеш да го отглеждаш подобаващо. Гризачите не са никак евтини за отглеждане. Далеч по-евтино ти излиза едно куче.

 
  ...
преди: 13 дни, 14 часа
hash: d5e4478419
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   До 2 ти си поклонник на рекламите, обикновен консуматор и не можеш да мислиш логично, повтаряш каквото са ти казали продавачите на храна за гризачи.
Всъщност храната която продават винаги можеш да си направиш и сам. Гледам храна за гризачи от сушени зеленчуци на цена 39лв за килограм, а колко ще ти излезе да нарежеш няколко зеленчука и плодове от преоценените, да ги наредиш върху една тава/табла и да ги оставиш да се изсушат за около 5-7 дни ще са станали точно както от пакета. Не е и нужно да му купуваш специално за него, ядеш абълка оставяш огризката да се изсуши и му даваш, режеш си чушка или морков оставяш изрезките, дръжките, обелката от морков, тиквичка и краставица да се изсушат и след 5 дни му ги даваш на гризача. толкова е просто.
Моя приятелка има гризачи и си е оставила две правоъгълни тави над хладилника (там е сухо, топло и сянка), там слага всички зеленчукови и плодови огризки, дръжки и обелки за сушене, дори наситнени кочани от зеле и марули, а сено си бере люцерна и билки по поляните и суши сама, в ЗОО магазина ходи само да разгледа за нови идеи.

Цените в ЗОО магазините са прекалено надути, защото има глупаци които купуват. Реално червения пипер за готвене се прави от сушени чушки а е на цена 16-20лв за килограм, сушена чушка за гризачи в ЗОО магазина 35-40 лв за килограм, кажете къде е логиката при условие че за направата на червен пипер за готвене преди сушене му чистят дръжките и семките, а след сушенето има и мелене, а за направата на сушена чушка за гризач само се реже заедно с дръжката и семките и се суши, защо тя е двоино по скъпа!!!

 
  ... горе^
преди: 3 дни, 16 часа
hash: 914e5cfb72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Сочните храни се абсорбират най-лесно от зайчетата и всички гризачи. Зеленчуци и плодове като цвекло, краставици, бананчета, картофи, репички, тиква, лук, моркови, чесън, тиквички, фуражна диня, банан, ябълка и др. Колко му е да подбираш подобна храничка за животното, вместо да я купуваш готова в пакет и често суха и трудна за смилане?
Гледахме навремето 3 морски свинчета и един заек по този начин и си живяха прекрасно, без никакви проблеми. Никога не сме им взимали купешка храна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker