Покана за интервю за работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Покана за интервю за работа
преди: 13 дни, 20 часа, прочетена 498 пъти
Здравейте,
От скоро съм в процес на търсене на работа. Вече на няколко пъти ми се случва да ми се обадят и да искат точно в същия ден да отида на интервю. Не знам за вас, но за мен това не е нормално. Как очакват кандидатът да зареже всичко и да се юрне, за да чуе в края "евентуално ще ви се обядим", някой ден там... Повечето такива отказвам с извинението, че в същия ден нямам възможност. Защото въпреки че съм безработна си имам задачи. Някои се съгласяват да отменят, други директно отказват. Честно казано ако беше работа, за която мечтая бих се юрнала, Но до момента са само такива, които не са кой знае ккаво и не ми е загуба - след няколко часа ще ислезе същата позиция от друг работодател. И все пак, това някаква нова тенденция ли е? Смята се че на кандидата не му се работи ли? От 7 години не ми се е налагало да търся работа и съм загубила тренинг. В досегашната фирма винаги интервютата са се провеждали ден-два след позвъняването. На вас случвало ли е е и как сте постъпвали? Да не би грешката да е в моя телевизор? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 дни, 10 часа
hash: c4c7fa4438
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Преди години ми се е случвало да ми се обадят сутринта в 9, за да ме поканят на интервю за работа в 13 часа на същия ден. Не съм отказвал поканата за интервю за работа.
Може да им обясниш, че имаш ангажимент и че не можеш днес да се явиш на интервюто и че благодариш за поканата и ако има възможност да ти пренасочат интервюто за друг ден и час.

 
  ...
преди: 13 дни, 9 часа
hash: 3e59b2ccb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Простотия. Същия случай отказах, отидох на следващия ден, веднага ме пита ЧР защо не съм дошла вчера, потресаваща простотия в голяма компания, която всички я познавате. Казах и, че съм без кола и съм била далече, но ми искаше да я питам толкова ли е елементарна. Интарню за следващата седмица дори. Представи си какво е нивото на работата в такива фирми, какви хора работят.

 
  ...
преди: 13 дни, 9 часа
hash: 48bdf02175
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Нещо 7те години малко са те откъснали от реалността. В момента за едно място се борят поне 10-20 души. Зависи от сектор разбира се, но конкуренция има немалко. Като не ти изнася, някой друг ще отиде. Щом си безработна си плячка и с теб могат да правят каквото си искат. Щом ти се обадят, се съгласяваш. Ако имаш топ диплома и търсиш нещо висококвалифицирано, тогава можеш да поставяш някои условия. Така като гледам обаче, не си нито с топ диплома, нито висококвалифицирана. Значи ще се съгласяваш, ако не, знаеш къде е вратата

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 38 мин.
hash: b5900dc6ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не знам в кой град си и за какви позиции кандидатстваш, но на мен винаги са ми предлагали да се срещнем на следвашия или по следващия ден, питали са ме дали часът ми е удобен и ако не е (имам навик да си търся нова работа още преди да съм напуснала предишната и едва след като намеря, пускам предизвестие, а на новото място ме чакат 1 или дори 2 месеца) често сме провеждали срещата вечер след работно време или дори в събота. Обаче става дума за София и определено не за позиции като касиерки, продавачки и т. н. (моите уважения към тези жени, но за касиерка в Била не се изискват две висши образования, западен език и няколко години опит), така че за местата на които аз работя няма по 20 души кандидати, както си мисли номер 3 и съответно работодателите са готови да се съобразят с мен. Имах случай, когато една шефка дори дойде вечерта до дома ми и проведохме срещата в едно кафене, защото и казах, че работя до 6 и или ще съм в офиса им към 7 (двата офиса бяха в двата края на града) или можем да го оставим за събота. И тя реши да дойде до нас!
Така, че не вярвай на тия работодателски легенди, че "20 човека чакат за твоето място". Ако беше така, защо непрекъснато реват, че нямат кадри и искат да се облекчи процедурата за наемане на хора извън ЕС. Знай си цената и не се оставяй да те лъжат с осигуровки, работно време и всякакви други любими номера. Всички сме чували "осигурявам на минималтата", "ами понякога се работи и в събота" (разбирай всяка събота без допълнително заплащане), "знам че в обявата пише 2000 лв, ама това е бруто или ще получаваш толкова след 3 година, а сега започнаш на 1200"... и т. н. Щом не си търсила работа от няколко години, определено имаш стаж, така че не се оставяй да те манипулират.

 
  ...
преди: 13 дни, 15 мин.
hash: e2d8e4b841
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Е, ако хукнеш след обаждане за сега-веднага, показваш така търсения робски мозък и разположение.
Имам такъв случай: обаждат ми се на 31. 12 по обяд БЕЗ предварително интервю още, за да хукна веднага да поема смяна на човек, който по спешност отсъства хаххахаха. Не питат свободна ли съм, дали пък нямам вече новогодишен план, неее, седя си аз и чакам някой да ми звънне да работя точно навръх нова година.
Нищо, смях се и им затворих тел-а.

 
  ...


...
преди: 12 дни, 22 часа
hash: c322ac7ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   "И все пак, това някаква нова тенденция ли е? " - Не. Това значи, че компанията има затруднения или че HR са некви откачени, дето обичат да пускат шит тестове, щото някой е прочел в 9gag, "нещо за психологията" и се прави на кадърен, като веряотно си вярва, че щом не тичаш веднага за работа, значи си "лоша ябълка". Смешното е, че съм виждал и противоположното. Ако отидеш веднага и се съгласиш на всичко, значи си "отчаян" и в моетна, в който намериш друга оферта за 2 лева отгоре, си щял да напуснеш.

Да ти го кажа така - пази се от откачени HR, но ако се наложи, научи се, да им играеш играта.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 22 часа
hash: 80ba42adda
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ти се запитай като дете искаше ли да работиш в офис? А изобщо някой искал ли е? Какво очакваш от хора, принудени от обстоятелствата да зарежат мечтите си заради сигурна, но супер скучна работа в офис? !

 
  ...
преди: 12 дни, 20 часа
hash: f5d559ac4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 3:

Авторката на темата не е написала за какъв вид работа кандидатства.
На интервю за да се представи добре един кандидат то той трябва, да се е подготвил предварително.

В момента няма желаещи за нискоквалифицираните позиции. Даже от Макдоналдс имат рекламна кампания в момента в социалните мрежи и пишат, че могат да кандидатстват и хора без CV.

 
  ...
преди: 12 дни, 16 часа
hash: 44731e14f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   До 3-ти Такива с твоето мислене пускат обяви през ден-два. Свърши това време, в което работодателят "прави каквото си иска със служителите". Както има много канидати, така има и много обяви. Пък и свят широк, възможности милиони. Само че накрая вие ще ревете че няма кадри. Както бизнесмените по морето в момента, на които сезонът им е застрашен, защото няма балами, които да им работят по 12 часа за някакви мизерни пари. А аз макар да съм с висше нямам претенции за естеството на работа. Мога да се нагодя навсякъде, стига да има нормално човешко отношение. Бих предпочела работа в закусвалня, с готин адекватен управител, пред голяма корпорация, където има студено, надменно и кофти отношение. Където трябва да обядваш пред компа, за да не изпуснеш някоя оферта и очите ти са на понички вечер. А пък поколениет, което идва отдолу съвсем няма да търпи такова мислене като твоето. Така че ако не си промени отношението, идват тежки дни за българския работодател
Авторката

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 19 часа
hash: 1096da480f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Честно казано, като почнах да чета поста ти мислех, че работиш и интервютата не се съчетават с работното ти време, но ти си безработна и търсиш работа. Ако това реално е така, а не оправдание, основното ти е да ходиш на интервюта и не знам кое толкова имаш да зарежеш? Явно те издържат и той е лесно да кажеш, че си имаш други задачки и не можеш да отделиш време за интервю, ако те притискаха сметки и финансов въпрос е основно да ходиш по интервюта.

 
  ...

...
преди: 11 дни, 9 часа
hash: 3e59b2ccb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Явно масата нямат елементарно възпитание и ако ще авторката да живее в същата сграда, където е фирмата, това не означава интервю от днес за вчера, това е не само непрофесионално, несериозно, но и показва липса на първите 7 г. на човека който се обажда, ако е толкова елементарен какви ли са другите компетенции. Що се не сЕти вчера да се обади в 8 часов работен ден, 5 минутен разговор.

 
  ...
преди: 10 дни, 22 часа
hash: 728f018a3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От 20 години работя в голяма българска компания и винаги каним кандидатите поне ден след като им се обадим, а ако не могат, 2-4 дни дни по-късно.
Вероятно търсят хора, за които тази работа е единствена възможност, не работят в момента, а самата длъжност е достатъчно удовлетворяваща, а не търсят такива, които избират.
Ти си от вторите, така че няма какво да се обиждаш.
Всъщност, ако се замисля, подходът им е оправдан!
Оазарът се напълни с парашутисти, които си сменят работата през нвколко месеца или най-много през една година!
Моят подход е дори по-драстичен, защото отдавна вече не допускам до интервю хора, които не са се задържали на едно и също работно място повече от година. Ако е само веднъж, правя изключение, но на 2-3 работни места чести смени - НЕ.

 
  ... горе^
преди: 10 дни, 19 часа
hash: db72ce14e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Интервютата ми ги назначават минимум след седмица. Това от сега за днес не ми се е случвало. Но, ако ми се случи ще им тегля една. Това въобще не ми изглеждат сериозни фирми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker