Странно чувство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121364)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Странно чувство
преди: 13 дни, 22 часа, прочетена 367 пъти
Здравейте, момиче на 19 години съм и искам да споделя за едно странно чувство, което изпитвам но не мога да го опиша точно. На моменти когато правя нещо каквото и да е било изведнъж си чувствам сякаш съм в някоя друга реалност, поглеждам се и си казвам това си ти намираш се тук, ти съществуваш и живееш този живот. Понякога чувствам и подтисната сякаш не искам да съм тук и някъде ме чака нещо друго. Това чувство се появява от нищото и изведнъж и не мога да го опиша. От много малка си спомням че съм го получавала и преди е било само за няколко минутки, но напоследък го има от няколко дена. Не мога да кажа дали това чувство ме кара да се чувствам зле, има едно вълнение в мен сякаш ще се случи нещо дали за добро или лошо. По- скоро се чувствам странно защото не мога да го опиша и не знам защо се появява. Имали ли сте подобно чувство?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 дни, 50 мин.
hash: 27058d6d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Прочети Една Отделна Реалност и Пътят към Икстлан на Карлос Кастанеда и гледай сериала Изгубени.

Прочети и Мъдростта на Мелхиседек на Ален Уел.

Ще си зададеш много въпроси и на не малко ще отговориш. Върни се пак и пиши как ще се чувстваш и какъв мироглед ще имаш върху света. Ще следя темата.

 
  ...
преди: 11 дни, 22 часа
hash: 650c37f613
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Можеш да имаш т. н. чужда намеса или магия.

 
  ...
преди: 11 дни, 19 часа
hash: bf41aa8947
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Питай специалист, разкажи му това което пишеш тук, той ще ти каже какво да правиш.

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 16 часа
hash: ad054c7c68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   От авторката до номер 2. Как по-точно има намеса на магия? Какво общо има?

 
  ...
преди: 11 дни, 10 часа
hash: 427e0ad99a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Значи от медицинска гледна точка има две възможни обяснения за това, което ти се случва. Едното е да получаваш някакви кризи на психическа основа. Другото е да са епилептични кризи. Наричат се фокални кризи и симптомите които описваш са присъщи за епилептично огнище в темпоралния лоб (част от мозъка). Темпоралния лоб е свързан с емоциите и паметта и кризите в тази част на мозъка протичат със симптоми като твоите.

Казвам ти го от собствен опит. Аз съм с епилепсия на темпоралния лоб (най-разпространения вид епилепсия в зряла възраст). При повечето епилептични кризи няма загуба на съзнание или припадък, а временно "изключване" на част от мозъка. Само когато кризата обхване целия мозък се получава припадък с гърчове, пяна на устата и т. н.

Аз започнах със симптоми като тези, които описваш, когато бях на 20 години. Странно чувство от нищото. Като малка не съм имала никога. Просто един ден бях на работа и изведнъж усетих все едно съм в друга реалност, на непознато място. Знаех коя съм естествено, но се чувствах не на място. Първия път продължи секунди. Докато се усетя беше отшумяло. Помислих си че полудявам и вътрешно се засмях на това какви глупости ми минават през главата.
След няколко месеца ми се случи същото докато бях в компанията на познати. Пак чувството на друга реалност, друго време, въпроса защо се намирам тук, усещането че принадлежа на друга реалност... Този път продължи малко повече, може би минута или две, но никой от околните не забеляза. Пак си помислих че нещо полудявам, но бързо забравих за случката.
Няколко месеца след това получих силна епилептична криза по време на сън. Започнах да получавам кризи по време на сън всеки месец или през два месеца. Около година и половина след като ми поставиха диагноза "епилепсия" усетих отново странното чувство ей така от нищото. Но този път продължи по-дълго и вместо внезапно да изчезне, започна да става все по-силно. Усетих че се сковавам и че губя съзнание. Събудих се легнала в леглото, бях получила фокална криза която беше прогресирала към генерализиран гърч. От тогава до този момент всички последвали гърчове ги предшества това странно чувство, което усетих за първи път преди 13 години. Когато го усетя знам че е твърде вероятно да последва припадък и бързо взимам 2 хапчета лоразепам който винаги нося със себе си. Лоразепама прекъсва кризата и ако го взема навреме не припадам.

Та остави настрана магии и подобни. Иди на невролог и му разкажи какво ти се случва. Най-вероятно ще те прати да ти направят електроенцефалограма и ако имаш епилептично огнище ще се види. Ако не се види при стандартното изследване което трае половин час, ще се види при 24 часовото. При мен стандартните изследвания са чисти. Нямаме роднини с епилепсия.
Епилепсията на темпоралния лоб обикновено е свързана с травми (прекарани инфекции, мозъчно сътресение и подобни), а не с генетична обремененост.
Иди на невролог. Може да нямаш нищо, но ако имаш епилепсия, колкото по-рано почнеш да я третираш, толкова по-добре. Иначе рискуваш да получиш гърч.

 
  ...


...
преди: 10 дни, 12 часа
hash: e8f5d5ebad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Дереализация.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker