Защо богатите ходят по тениски и дънки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121564)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18620)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо богатите ходят по тениски и дънки
преди: 15 дни, 10 часа, прочетена 702 пъти
Има един парадокс, че бедните се стремят да изглеждат богати, а богатите се стремят да изглеждат бедни.

Зукърбърг и Мъск ходят по обикновени тениски и дънки дори по интервюта и пресконференции, Бил Гейтс с типичния си обикновен пуловер, а Джеф Безос по ризка и дънки. Мислите ли, че нямат пари да си купят и най-скъпите дрехи на света? Те ако искат не дрехи на Армани, ами цялата компания Армани могат да купят.

Имаше една тема, където много коментиращи оплюваха хората, ходещи по дънки/анцузи колко ганьовско било. Едва ли не трявало до мазата да слизаме официално облечени, че да не ни видели комшиите по дънки. Да, сериозно, имаше и такива коментари.

Та защо големия бай Ганьо се облича с костюм дори до отсрещния тротоар, а милиардери си ходят по евтини тениски и дънки, дори се показват по телевизията да ги гледат милиони хора и не им дреме въобще какво мисли някой си Пешо от Каспичан?

Нещо повече бай Ганьо тегли заеми, живее над стандарта си, кара БМВ, купено с бърз кредит, носи оригинални маратонки и дрехи. А Уорън Бъфет живее още в скромната си къща, купена на младини, цупи се, като му искат 4$ долара за кафе в близката сладкарница, защото на други места е по 3 и кара обикновена кола. Той може с джобните си пари да купи последния модел Бентли и най-скъпия костюм на Армани, но не го прави.

Четох, че богатите това го правят съвсем умишлено и обожават да го правят. Нещо повече - дори си плащат и нарочно викат журналисти да ги снимат в тази им светлина. Мъск има едно интервю от скромна дървена барака в горичка до базата на SpaceX и твърдеше, че го кефело да живее там, понеже му било по-лесно да контролира дейността. Истината, която той не казва, е, че прекарва доста повече време в луксозното си имение.

Това се правело умишлено, защото когато демонстрират богатство, клиентите им не били толкова склонни да купуват продуктите им. Работниците им пък по-често искали увеличение на заплатите. Един вид ти се къпиш в пари, пък ние от какъв зор да ти бачкаме за без пари.

ВЪПРОСЪТ МИ Е СЛЕДНИЯ. Ако сме Илън Мъск, ясно че нямаме нужда от реклама и можем а си позволим да сме "бедни". Но ако тепърва прохождаме в бизнеса дали това би работило според вас? Представете си, аз съм начинаеш бизнесмен и отивам на преговори и се изтърсвам там с някакъв таралясник на 20 г. Какво ще си помисли потенциалния ми партньор/клиент? "Този е ебахти просяка, какъв биезнесмен е въобще". Не е ли по-добре да демонтрираме малко статус, без да е прекалено парадиращо естествено, че онзи да си каже, че сме сериозни хора и явно имаме успехи?

Може би и затова Руменовци Висти, Тонкиновци и онзи брокер Калайджиев демонстрират Поршета, къщи, вили и почивки, че да имат повече балъци, на които да си продават курсовете и книгите.

А може би в бг това работи, понеже хората са по-елементарни и за тях е несериозно да живееш скромно. Нещо като циганска сватба, на която се недпреварват кой колко злато дал на младоженците, кой оркестър поканил, с каква кола докарали младоженците и т. н.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 дни, 15 часа
hash: 2e9bdf3f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Защото за тях вещите нямат значение, те са се издигнали над тях. Ходят облечени, както им е удобно.

 
  ...
преди: 14 дни, 13 часа
hash: dc59ecf874
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   По-скоро знаят истинската стойност на нещата. Скъпите автомобили и дрехи вършат абсолютно същата работа като евтините. Хората въздишат не по тях като продукти, а по идеята, че можеш да си ги позволиш. Хората, които парадират с пари го правят, защото така си вдигат егото, иначе биха били нещастни въпреки всичките си материални придобивки.

 
  ...
преди: 14 дни, 12 часа
hash: b48972fea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Богатите носят костюми, но не всеки ден, а на дадено събитие или ако са извикани да говорят пред конгреса в Сащ или в съда.
Това, че не носят костюми всеки ден, не означава, че въобще не носят костюми.
Някой хора носят костюми понеже работата им го изисква. Все пак, ако човек работи в банка не върви, да е облечен със шорти и тениска със щампа. Ако се явиш на интервю за банков служител облечен с костюм, то това ще е от плюс за теб.
Ако ще караш колело обличаш клин и тениска и караш.
Анцузите и клиновете се носят за спорт. Ако реша да спортувам на стадиона, мога направо да облека анцунг или клин преди да отида на стадиона.
Дънките често се ползват, като заместител на панталоните в днешно време. Хората понякога носят риза, сако и дънки с кожени обувки.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 10 часа
hash: cee2ab5daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Вече си го споменал в темата ти защо. За да не стимулират негативни настроения и отношения към тях от по-обикновените хора, а да изглеждат като тях и даже по-скромни от тях и, че не водят някакъв по различен живот от тях и, че не са нещо над тях и, че даже служителите им са със сака и ризи, докато те изглеждат доста по-скромни от тях и все едно не са те шефовете, а шефове са им техните служители. Хората обикновено нямат доверие на милиардерите и смятат, че те са забогатели на техен гръб и това умишлено и планирано ходене с дънки и риза или появяване с една и съща тениска всеки път, както и реденето на опашки пред закусвални чакайки си реда зад обикновените хора на опашката пред тях или карането на обикновена кола е за да се смекчи това усещане поне чрез недемонстриране на богатство и лукс пред тях. Хората така ги харесват и ги подкрепят. То е до акъл във случая. Разбира се никой милиардер не е толкова прост за да стигне до подобна крайност в това и да се преобрази като гост на лудницата-остриган, като за влизане в казармата с брада, ходещ с анцуг и маратонки, защото тогава вече никой няма да иска да прави бизнес с него, ще го вземат за простак и абориген забогатял с някакви престъпления понеже няма как такъв примат да забогатее с акъл, ще се погнусят и ще го гледат с отвращение и съжаление, както има милиардите. За което и Ферари примерно не продава коли на остриганите Ганчовци с бради с анцуг и маратонки и тъп поглед. Ферари им казва-не ви щем парите, на примитиви колите си не продаваме защото ни петните престижа на марката. За което и досега не съм видял Ферари в България. То и на такъв абориген не му отива луксозна скъпа кола, просто той и скъпата кола са напълно несъвместими като визия и яко я цапа като пейзаж и действително и принизява престижа на марката.
Остави най-големите милиардери на света какви трикове прилагат и какви жертви правят за да се чувстват комфортно сред хората, а отвори в Гугъл една улица където и да е в Корея или Япония и виж абсолютно всички как изглеждат. Гарантирам ти че и цялата територия на страната да прегледаш, няма да попаднеш на нито един остриган като за влизане в казарама Ганчо с брада с анцуг и маратонки и тъп примитивен поглед, плюещ по улиците. Те даже си носят джобни пепелници в които си загасят цигарите и носят фасовете в себе си за да не ги хвърлят по улиците, а какво остава за плюене по улиците. За което и са просто един друг свят намиращ се на светлинни години във всякакво отношение пред бананова република България. От расовата принадлежност е всичко и от нищо друго. Те винаги ще са свръх добре и развити оправяйки се напълно сами, а на бананова република България която сама е абсолютно немислимо да се оправи, още стотици милиарди Евро да и дава ЕС на тепсия за да се оправи с тяхна помощ пак ще си стои бананова република България в калта, понеже е населена от остригани като за влизане в казарама брадатковци с анцуг и маратонки и тъп поглед които са страшно прости, първични, грозни и гнусни същества плюещи по улиците от мутри от цигани и психично болни. Няма как да има изградена развита и цивилизована среда с такива същества, резултатът от такива винаги е една тоалетна, без алтернатива.

 
  ...
преди: 14 дни, 6 часа
hash: 614e544133
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Нищо не е такова, каквото изглежда. И совите не са това, което са.

 
  ...


...
преди: 14 дни, 6 часа
hash: 6334d10d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да де, авторе, ама за да си топ мъж си трябват хубави дрехи, кола, прическа, мускули, татуси и т. н. Около изброените от теб със сигурност се навъртат яки жени просто, защото са световно известни мултимилиардери. Но, ако са просто доста богати мъже, но не така известни, начинът им на обличане, липсата на брутална физика и татуси ги пращат в девета глуха.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 6 часа
hash: 2aa3a00c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Питай човек от тези среди, това е решението.

 
  ...
преди: 14 дни, 4 часа
hash: 24a1e81106
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Работата е там, че гледаш снимки, хванати от журналисти и представляващи интерес точно заради вида на съответния човек. И Мъск и Гейтс имат десетки костюми и ги обличат достатъчно често, но тогава не са интересни за медиите.

 
  ...
преди: 14 дни, 3 часа
hash: d29afd411d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Защото богатите, които си изброил, че и други, не са българи и не се величаят. Ходят нормално облечени, возят се в автобуси, метро, влакове. Помагат на обикновенни хора, включват се във всякакви благотворителности. Мили са са фенове.
А не като българските ВИП-ове, които редовно ходят с антуражи, маркови дрешки и качват снимки от екзотични места. В рейса няма да ги видиш.
Друга причина е, че нямат насадения ни страх от бедността от доста века назад.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 1 час
hash: fadf813972
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Защото не отдават толкова много значение на външния вид/дрехите и нямат време да следят модни тенденции и избират дрехи.

 
  ...

...
преди: 14 дни, 20 мин.
hash: 1e10dce471
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Разсъждаваш като 12 годишен.
1. Тези хора изобщо не са богати. В сметките им има пари, но те не са техни. Зукърбърг е някакво имбесилно еврейче, откраднало технология от разговор в Харвардския университет. После на инвеститорите им е станал удобен. Като толкова много те кефи как се облича, грозната му китайка би ли я ч*ал? Май не, а? Ей толкова му е вкуса. Мъск също е напомпана обществена фиргура с медийна функция.
Безсос е пълен кретен и изпбшо нито един от тези "богаташи" не е пример за култура
Стив Джобс например може би щеше да е.
2. С дънки се обличат американските кравари и селяни. От 90те при нас и по целия свят да се подражава на Америка стана модерно просто защото деградацията стана модерна..
3. Да се обличаш с костюм и в дрескод е всъщност доста престижно. Аз лично имам костюм шит по поръчка за 890 паунда в Лондон. Шивача кара Ферари, а при него ходят хора, които казват на Безос какво да прави.
4. Има много разлика между работен костюм и официален костюм.. Сигурен съм че ти не я правиш. Депутати, финансисти, адвокати и тн, задължително носят дрескод. Това, че твоите богаташи не се обличат в официални костюми, дори и спортни сака, говори меко казано за лош вкус. С други думи даде ни американските и английски ганьовци за пример..


За БГ Ганьо си прав обаче. Ганьо ще се облече от същия шивач, само че ще си облече тениска под сакото, само защото си мисли че да си неглеже е модерно, а сакото му служи да си покаже парите..
Ако нямаш чувство за естетика и милиарди да имаш и Ганьо да си - си личи от километри.

 
  ...
преди: 13 дни, 18 часа
hash: c0490d1160
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Щото тях ги интересува ДА СА БОГАТИ, а не ДА ИЗГЛЕЖДАТ БОГАТИ.

Като цяло грам не им пука за мнението на плебеите - някои от модерните богаташи даже го доказват с един куп публични реплики, политики в компаниите си и т. н.

Няма за какво да се доказват на никого!

Цел свят знае кой е Елън Мъск - трябва ли да си сложи костюм за неколко бона, или да се облече кат Дедо Коледа за да го забележат?

НЕ!

Даже се обличат обикновенно - щото е удобно. Но не прави грешка - тенеските им и "анцузите" им също са маркови и скъпи, но най-вече УДОБНИ!

А и така не ги забелязват толкова хората, макар че е трудно да не забележиш Елън Мъск.

А за Ганьовеца - не ми се обсъжда в детайли. Знам един българин дето си е взел кола за 200 бона със заем, а живее под наем в панелка - ЗА ДА ГО ЗАБЕЛЯЗВАТ МАЦКИТЕ! :D

Ганьовеца ходи официално облечен на чалготека, а с тениска на работа.

Комплекси!

Същите комплекси ги имат и нашите пишман-елити - Хампарцумян, Пеевски и един куп дупетати и политици. Сички с костюмчета, а от километър си личи, че са върли селяни.

Поне Баце си ходи кат бански селянин.

Но е трудно да обясниш на Ганьовец, че е по-важно КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАШ, а не КАК ИЗГЛЕЖДАШ!

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 14 часа
hash: b22fe9cb05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Който има възможности прави каквото си иска, който няма възможности му се налага да се съобразява с мнението на пролетрята.
Банковият чиновник, адвокатът, няма начин да не съобразяват облеклото си, те са служители, плащаш им за да ти служат, докато хората които си изброил не са ничий служители и не им се налага да се съобразяват, обличат това което им е удобно в дадения момент.
Може ли Мъск да си позволи да живее в барака, разбира се че може и може да накара всичките си слуги да го обслужват в бараката. Може да накара масажиста да иде в бараката да му прави ежедневния масаж.
Запознах се с двама възрастни българи на един къмпинг живееха всеки в своят кемпер, а бяха собственици на големи компании, казват "какво ми трябва, сгъваем стол и студена бира, това го имам в кемпера, ходя веднъж седмично до първия град за химическо пране на дрехите и провизии, докато мина през магазините дрехите ми са изпрани и минали през сушилнята.

 
  ...
преди: 13 дни, 13 часа
hash: 5529092507
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Хората винаги искат това, което нямат.

Циганите искат златни зъби и ланци, защото са бедни и това им липсва, българите избиват комплекси с коли и апартаменти.

Т. е. това е нещо, което желаят и ги мотивира. За един милиардер колата или скъпия костюм нямат НИКАКВА стойност, защото може да си купи 1000 такива.

Те са преситени на такива неща и ги удря да се доказват в някакви сфери други - примерно да влязат в някаква класация за богатство, престиж, да са колекционери - примерно за някаква картина може да даде 20 милиона

Така че на тях им избива е друга посока

Т. Т.

 
  ...
преди: 13 дни, 13 часа
hash: e28f41f790
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Мале, Мале, като чета злобата на номер 11, чак започвам да съжалявам, че не съм емигрирал.

 
  ... горе^

...
преди: 13 дни, 6 часа
hash: 9df4fd1d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз съм но. 11 за каква злоба говориш изобщо?
Казвам, че именно Ганьовците ходят неглеже. Познавам една мутра с фабрики в България, който кара Мазерати на лизинг и носи фланелка за 50лв под сако за 500паунда. Разликата между нашите ганьовци и тези, които автора даде за пример е никаква. Просто автора не се кефи на нашите новобогаташи и мутри, а се кефи на американските. Просто защото и той е такъв. Това, че вие лапате още по запада е друг въпрос

 
  ...
преди: 12 дни, 14 часа
hash: e28f41f790
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   16, дори не говоря за Ганьвоците. Ти до такава степен си злобен, че чак не забелязваш злобата си. Просто за теб злобата си е нещо обичайно. Добре че си емигрирал, че тук си ги имаме достатъчно.

 
  ...
преди: 12 дни, 6 часа
hash: 778eef0fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Познавам богати българи. Някои от тях (мъжете по-скоро) се обличат неофициално през по-голяма част от времето. Но не карат таралясници, не живеят в мазета и се хранят с боклуци просто защото нямат време да мислят какво ще ядат и взимат това, което ще дойде или ще вземат най-бързо. Облеклото им е стандартно по принцип. Дрехи, които се съчетават винаги с една друга. Демек дънки и тениска си е топ. Той като отиде да си върши работата човека, хич не му е зор да е с костюм. Ако има важна среща, естествено, ще се приведе повече в добър вид. Ама ей така за офиса, на улицата и да си вземе детето, няма да тръгне да слага вратовръзка. Което не значи че поддържат беден начин на живот. Споменатите от теб може да не харчат луди пари за дрехи, но пък дават за други екстри в живота си. Например, един познат, въртящ милиони, тази година ще ходи три на море за по седмица всеки месец. Не в България, не и в Гърция или Турция. Има пари, угажда си. :-)

За жените вече е малко по-специфично. Там по-често се среща доброто финансово положение да се отразява и на гардероба им. Ама при нас да се наконтиш е едва ли не генетично заложено и от там идва и това, че ако можеш, показваш по-голям стандарт. И чужбинските мацки не са изключение. Не мога да се сетя за жена, която разполага с много средства, която да не е започнала да си купува по-скъпи или поне изглеждащи скъпо дрехи, обувки и аксесоари.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 5 часа
hash: 2fbbbea1d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   15-ти, ако случайно си остриган, като за влизане в казарама, брадат с кафениказава кожа с татуировки ходещ анцуг и маратонки, демек представителният образ на българския Ганчо, не дей съжалява, че не си емегририал. В Лондон, ако те чуят, че говориш български и в същото време си остриган, като за влизане в казарма с турска брада ходещ с анцуг и маратонки такъв бой може да изядеш от англичаните, че ти е бедна фантазията. Такива са им трън в очите и директно ги стомпят докато не се налага да махат с химикалката плънката от подметката на кубинката, само като ги мернат, стига да е удобно и закътано.

 
  ...
преди: 12 дни, 2 часа
hash: e28f41f790
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   19, не съм остриган и татуиран, за друго ставаше въпрос.

 
  ...

...
преди: 11 дни, 18 часа
hash: c706c5e0d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Защото тези, които описваш са компютърни новобогаташи, които са си били елементарни "мизерници" още от младини и нямат изтънчен вкус и стил!

Виж например Тръмпягата как винаги е облечен стилно, защото е човек от класа с добър вкус.

Така, че това се формира от възпитанието и в началото и от родителите, а после вече си зависи от начина на мислене на самият човек.

Аз примерно не съм богат материално, но като излизам ходя с тъмен класически панталон, стилни обувки(зимата чепици) и хубава риза(като е по хладно и хубаво яке) - и винаги изглеждам спретнато и стилно! Така ме учеше баща ми(Бог да го прости! )

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 1 час
hash: e28f41f790
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   21, Бащата на Илън е електроинженер по професия, собственик на мина за скъпоценни камъни в ЮАР и строителен предприемач, а майка му е канадски модел. На Зукърбърг родителите са психиатър и дентален лекар. На Бил Гейтс баща му е бил адвокат, а майка му директор на няколко банки. Иска му се на Ганчо тези богаташи да са парвенюта без вкус, че той да се изтъкне колко по-изтънчен е от тях, но истината е, че произлизат от богати и образовани семейства. Така че Ганчо да вземе поне да прочете уикипедията, преди да пише глупости в опита си да очерни другите.

 
  ...
преди: 10 дни, 14 часа
hash: 1fa4f25caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   до 22

Не четеш внимателно, виж какво съм написал, цитирам:
--------------
Така, че това се формира от възпитанието и в началото и от родителите, а после вече си зависи от начина на мислене на самият човек.
--------------

Няма значение дали родителите им са били богати, а дали те самите са имали вкус и как са възпитали децата си!

Освен това, както вече писах, после вече си зависи от начина на мислене на самият човек! - той като си е мизерник като начин на мислене, такъв ще си остане, независимо колко пари има!

 
  ...
преди: 10 дни, 3 часа
hash: e28f41f790
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   23, от моята гледна точка пък той не е мизерник, а човек, който не се величае със скъпи дрехи и коли, понеже си знае, че е богат и успешен и не му е важно да се доказва на Пешо от Каспичан, както на теб не ти е важно да се доказваш пред магаре, защото си 20 класи над него. Магарето и в позлатен чул на Армани да го облечеш, пак си остава магаре в сравнение с теб. А ти си бай Ганьо от България, който знае, че е деветата дупка на кавала и си мисли, че като си облече един панталон, някой ще се заблуди, че не е Ганчо. Точно на това са го възпитали родителите му - да не се величае, да не се фокусира върху дрехи и коли, а върху работата си, успеха си и самоусъвършенстването си. Ти ако беше толкова умен и успял като него, нямаше да бачкаш 1000-2000 долара, а щеше да имаш хиляди подчинени и многомилионен пазар на продукцията си. Ама иначе си тръгнал да доказваш как си по-по от най-успешните хора на света. Разликата е, че те са се доказали отдавна и не с дрехите си, а с делата и акъла си, а ти понеже нямаш техния акъл, се налага да симулираш статус с дрехи. Ти ако отидеш на интервю за работа по тениска и къси гащи, ще те изгонят веднага, но на Илън Мъск никой няма да му гледа дрехите, а ще искат да научат някакъв съвет от него и на никой няма да му дреме какво мислел някакъв си Ганчо от България за гащите на Илън.

 
  ... горе^
преди: 9 дни, 15 часа
hash: 1fa4f25caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   до 22/24

Не си прав! Но нямам намерение да споря!

Най-мразя, когато някой тук не коментира по темата, а започва да коментира коментара на друг човек - и то със заядлив тон, и да се заяжда!

Всеки има право на мнение! Живеем в свободна страна!
И моето мнение за тези хора, които цитира авторът, е че те се обличат така, защото нямат вкус и добър стил!

Аз си имам свое мнение, ти - свое! Аз нямам намерение да променям твоето мнение! (Мисли си каквото искаш - величай ги тези хора, щом смяташ че са супер успешни)
Така, че и ти недей се опитва да променяш моето мнение!

Не си ти човека, който ще ми определя как и какво да мисля! Ясно ли ти е!

ОК. ще ти обясня малко по подробно, за да го прочетат и други подобни на теб хора:

Аз съм близо на 60г и още от 20 годишен съм разбрал, че духовните неща в живота са много по-важни и по-ценни от материалните!
И че парите са НИЩО! Само едно разплащателно средство!

Това, доколко си успешен в живота - няма никаква връзка с това, колко пари си спечелил и натрупал!
Това, че имаш много пари - прави ли те по-добър човек? - не разбира се, дори е пречка, защото ти променя и изкривява начина на мислене!

OK, да речем, че тия хора са по-успешни от мен в материалното богатство, но примерно: Веселин Топалов е по-успешен от мен в шаха, Григор Димитров - в тениса, Румев Радев в политиката...

и какво от това?

Това прави ли ги по-добри хора от мен? - естествено, че не!

Аз не завиждам на богатите хора! И никога не съм искал да имам много пари и материални богатства!

Дори съжалявам такива хора! Защото неслучайно Господ Иисус Христос е казал, че мъчно(много трудно) богат човек ще влезе в Небесното Царство!

Знаете ли кой е наистина "успешен" човек? Това е ДУХОВНО богатият: който вярва в и обича Бога(и ближните си), живее Богоугодно и спазва Божиите заповеди!
И ще получи добър отговор на Страшния Съд и ще живее вечно с Бога в Небесното Царство!

Това е моето виждане и позиция по тези въпроси!

Повече няма да пиша в тази тема!

 
  ...

...
преди: 8 дни, 12 часа
hash: e28f41f790
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   25, просто ми е странно неуспял човек да се има за нещо повече от доказано умен и успял само на база облекло.

 
  ...
преди: 6 дни, 12 часа
hash: 4fb2ca4863
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   27, нищо не ти се разбира

Кой е доказано умен? Кой го е доказал? Форбс? BBC? CNN? Някакви пълчища от хора, които създават култове към личноста. Нещо на което автора (предполагам 27) е жертва

Работя в Лондон със същите тези богати хора.. Човека, който тръгва от просия на улицата, прави първата фирма в Лондон за отдаване на филми под наем ми е клиент. В момента е милиардер Две такива фирми има и двете ги продава на Безос.
Кой според теб е умния - този който е тръгнал от нулата, имал е идеята и я осъществил, или този който му е купил фирмата? Да имаш пари и да си умен са съвсем различни неща.
Същото е и за Бил Гейтс. Обществена тайна е че Гейтс никакъв Уиндоус не в правил, а го е крал. За диспута с Стив Джобс няма да говорим. Бил Гейтс е импостър.
А Зукербърг? Какво е направил, подочул някакъв разговор между гребци в Харвард и бум Фейсбук. С чии пари? На инвеститори. Защо изобщо го слагаш като фактор не мога да разбера. Този е тотален имбесил.
Мъск има толкова много проекти и фирми , че е невъзможно да ги управлява всичките. Факта че скача от социални мрежи (Туитър) до изстрелване на космически кораби говори че е просто удобна политическа и медийна фигура. Наивно е да се смята че е вундеркинд. Не, не е. Наивници като теб, които го идолизират смятат така. Същото е и с Гейтс. Къде е Уиндоус, къде са ваксините... Толкова ли наистина си сляп?

После как се бил обличал? Да ги даваш тия мухльпвци за пример е точно все едно даваш за пример някой от нашите деградирали новобогаташи.. Няма разлика.
После пак ще кажеш че съм злобен, защото не ти отърва какво казвам. Има милиони хора по света, които са достойни за уважение. Милиардера, са който ти говорих в началото (нарочно няма да му спомена името) се облича в официални костюми, ама ходи и на Гластънбъри с дънки, където е кално. Дънките са за калта. Жена му има една от най успешните модни къщи в Лондон. Ама на този името му не го знаеш нали? Гледай телевизия, гледай... там показват какво да харесваш..

Повярвай ми приятелю. Богатите и умни хора, които управляват света и казват на публичните фигури какво и къде да говорят, не ходят с дънки и фланелки. Нито карат ферарита. Както вече казах техните шивачи ги карат тия коли.
От 11 и 16

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker