Не знам как стана, но не съм същият човек.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не знам как стана, но не съм същият човек....
преди: 2 месеца, 7 дни, прочетена 818 пъти
Не знам как да започна, но се промених и не мога да се позная! До 30 годишна възраст си бях нормален човек мъж както всички останали. Живот, работа, приятелка, мечти за семейство и т. н. Имах супер детство и юношество всичко бе нормално докато не чукнах 30. Тогава се почнаха удар след удар от страна на живота. Загубих много близки хора за мен, претърпях катастрофи имаше и опит за убийство срещу мен. След това ми откриха болести за щастие не животозастрашаващи, но неща с които още се боря! Буквално след 30г възраст крача през ада. Жената с която бях не беше за мен избяга когато грохнах, а деца нямам. Минаха седем кошмарни години в които свикнах сам със самотата и себе си! Вече нищо не остана от онзи човек които бях!
Най тежкото за мен е, че вече не съм онзи човек които се радваше на разни глупости. Не се интересувам от колата си или от това дали ще имам по хубав апартамент от съседа или колко ще ми е готина приятелката и т. н.. Не ме вълнуват и парите. Не съм алчен дори ненавиждам хората които се кланят на парите и постоянно правя забележки на приятелите си да спрат да бъдат алчни! Дразня се на тези които парадират с това буквално са ми смешни. Изобщо не интересува дали нечия кола е 5 бона или 500 за мен е една тъпа тенекия. Навремето имах солидни пари, коли имах супер приятелка за онзи начин на живот. Да, беше хубаво, но сега тези неща са толкова далеч от мен! След всичко преживяно сега всичко което чувствам и изпитвам и отдавам значение е комуникацията с такива хора като мен. Хора които мислят за стойностни неща които са традиционалисти и националисти, хора които са отдадени на духовните неща, хора които се ценят и уважават, комуникацията, чувствата и любовта между тях. Хора които са добри и вършат добро! Сега само тези неща са важни за мен! Работата обаче е, че срещу мен виждам навсякъде точно обратното и се чувствам като луд сред нормални или като нормален сред луди!
Всичко това много ми тежи психологически!
Честно казано бих предпочел да бъда както преди беше много по лесно! Промених се драстично и това ми тежи. Чувствам се не като човек на 37, а като на 67.
Сега вместо да обикалям с колата, чета книги, интересувам се от геополитика, от история, от традиции, от различни култури и езици. Чета книгите на различни философи от всякакво естество като се започне от геополитика до духовенства.
Гледам стари класически български филми с уникални наши актьори и слушам народна наша музика и такава близка до нашите бит и култура!
Направо не знам какво се случва с мен, но сам себе си не се познавам вече! Мисля си обаче, че така обаче ще си умра сам, но по лошото е, че и от това не ми пука.... Пиша тук просто да си излея душата!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 21e4a291dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Изследвай си тестостерона на първо време. Обикновено има прости биохимични обяснения на неясните мисловни състояния.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: b8a3dbaa73
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Звучи като магия, урачясвяну или чужда намеса. Толкова лош късмет не е нормален.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 250e184fbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Е, какво да е станало. Пораснал си. Пък и като почитател на философията, може да си запознат с мнението на Ницше по въпроса на страданието и изграждането. Само дето аз не съм много съгласен с него, защото много хора страдат от глупостта си на празен ход без да го осъзнават, без и поука дори. Може да го видиш ежедневно на този сайт.

Това са национализма не го разбирам, защото не мисля, че трябва да си националист, за да ти пука за обществото, в което живееш, но се надявам да не си от ония патриоти, дето тупат хорце върху главите на съседите си и се бият в гърдите какви са родолюбци, а дори не си плащат данъците и осигуровките.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: afe1e422c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Темата е поучителна, защото показва, че в живота няма нищо постоянно и сигурно

По-важното е, че автора се е обърнала към духовното и стойностните неща, а не към наркотици или алкохол, както биха постъпили мнозина в труден момент

Т. Т.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 4163c7c5ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Може ли някой да ми преразкаже в 2 изречения, че не ми се чете този ферман?

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 09cfa1b6c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   А да видиш пък след 50 какво става, ако не си си свършил нещата навреме! Ама айде - да не те отчайвам съвсем...

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 0143cba9e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Здравей! Моята теория е следната. Да приемем, че има прераждане и че нашите души трябва да извървят определен път и да научат или си платят за нещо. Фундаментално стъпало нагоре надолу или настрани по този път би било прераждането. Ново тяло, нов жизнен цикъл, нова среда и обстоятелства, семейство, приятели опитности и така нататък. Това обаче е така да го кажем бавен и енергоемък процес. Начин този процес да се ускори и направи по-икономичен е душата на човек да се трансформира в рамките на един живот. Това става чрез въздействието на вътрешната и външната среда. Вътрешната среда гени и хормони. Една личност си на 3 години, друга на 13, 23, 33 43, 53, 63, 73. Разбираш какво е да си дете, юноша, младеж, пораснал, стар, здрав, болен, красив и не толкова.
Външната среда са страната, климата, приятели, роднини, колеги, работа, училище, раждането на деца, умирането на близки, храната, напитките, всичко извън нас, което ни въздейства. Вътрешната и външната среда в рамките на един живот могат да ни променят понякога повече от колкото смъртта и прераждането ни в нов човек или животно(ако може да се преродим и в тях).
Ето, ти в случая без да се налага да умираш физически всъщност твоето старо "аз" е умряло и душата ти се е трансформирала в нова след няколко удара на съдбата. Със сигурност това да се променяш ще продължи и за напред, ние с всеки изминал ден се променяме. Но дали ще ти се случи следваща фундаментална промяна? Ако ти се случи ти ли ще я инициираш или отново средата? В желана или нежелана посока ще бъде и добра или лоша? Това само времето ще покаже. Защо ни се случва всичко това и какъв е смисълът? Не зная. Просто изказвам хипотеза.
По какъвто и пък да вършиш обикновено е по-лесно със добро семейство, приятели, домашни любимци, дом, пари, свободно време, мечти. Пожелавам ти да ги имаш!

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 3a0cd4f6a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Н6, кои неща?

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 6c7fd4777b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Стига само с българскиге филми, те проповядват един кух патриотизъм, изкуствено създаден през соца. Много по-горям потриотизъм е духовният ; ). На прав път си иначе, няма как обувките от вчера да са ни по мярка днес и да искаш да влезеш в нях. Радвай се, че си разбрал нещо, което повечето хора няма да разберат за съжаление.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 2eda99abc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   5, какъв дефицит на внимание трябва да имаш, че да не можеш да прочетеш един текст за една минута..

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 9d8c8abf91
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ние всички не сме същите и носим своите разочарования и болки: един иска дете, но не може да има, втори е хронично болен, трети е мечтал да срещне любовта, а търпи провали или приятели-предатели. Въпросът е да не държиш дълго отчаяние, как се научаваш да живееш с това. Безспорно е трудно, вероятно и адски несправедливо, но търсиш алтернативи и начин за разсейване. Аз имах крах с приятелството и любовта и един период от може би година, когато можех да се разплача бурно и на обществено място метрото или някъде навън без да мога да се спра или контролирам, търсих грешка в себе си и не я намирах, чувствах се вътрешно като неудачник и смятах, че всички ме виждат така и е неминуемо. Почнах да се разсейвам от самотата с разходки, видеа, четене, интернет и почнат ли тези мисли на мига да ги прогонвам с разсейване, дори в работата. Сега не ми пука кой как ме е виждал, кой приятел или в любовта ми е забил ножа в гърба, знам, че не го направих аз, съвестта ми е чиста и никога не се връщам назад, макар че някои от тези хора се опитаха да поддържаме контакт, да се виждаме отново, намирах извинения и накрая те се усетиха, че няма да се видя повече с тях.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: ad7cc3672c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Остаряваш, помъдряваш. Човек си променя приоритетите след определена възраст.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: f24296a424
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не знам дали вярваш в Бог. Но ти си един от избраните. Всеки от нас е страдал без значение как се показва по социалните медии. Страданието е необходимо за да си по - мъдър и да имаш емпатия към страдащите. Сега знам ще почнеш " Ама защо аз трябва да страдам, не можели някой друг? ". Това е положението ти си от избраните. " Не се интересувам от колата си или от това дали ще имам по хубав апартамент от съседа " ако преди си приемал хората като състезание и си искал да се правиш на повече от другите, че си по - добрия по по - най сега съдбата те смирява. Планът е бил да се отклониш от материалното и да изкорениш, алчността си. Алчостта е виновна за грозните неща по света. Хората не ценят нещата. Неблагодарни човешки същества сме това си е. По - трудно ти е, но сегашната ти версия е по - силна нали? Или искаш да угаждаш пак на другите? Аз се боря със своята алчност, защото понякой път не се усещам, че искам още и още.
Опитвам се да не се обсебвам от пари, защото не са най - важното, но парите са необходими до някаква степен все пак. Парите сами по себеси не са зло, но алчостта е зло и тя се атачва към парите. Има още мнооого да учиш, спокойно ти си нормален сред луди. Това, че масата имат еднакви разбирания, а само един има други НЕ ОЗНАЧАВА, че те са прави. Какво като са маса. То и преди масата хора са обезглавявали хора просто ей така, ама това не е било правилно. То и сега повечето хора в България се изродиха.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 21e4a291dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Истината е, че животът е доста по-кратък отколкото изглежда като си на 15-20г. А младостта е съвсем кратка (18-30г). Тъкмо започваш да живуркаш доволно и стигаш до спирката "30г". После уж пак си млад, но усещаш, че не е същото.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: e96b7855a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторе, разбирам те чудесно! Аз също минах през подобна месомелачка на живота, но за разлика от теб, аз направих следващата крачка: да достигна до Бога!

Трудности, скърби, болки и проблеми всеки човек неминуемо има в живота си.
Само, че човек трябва да си направи и изводите от такива събития!

При мен именно поредица от подобни събития ме накара да осъзная суетата на земния живот и да се обърна към Бога!

Аз също, преди да достигна до Бога съм се чувствал много зле и объркан, като много от хората.

Изходът от това състояние е един: Да се обърнеш към Бога, от цялата си душа и сърце и постепенно да се въцърковиш(в православната църква).

Всичко в живота се движи от нашия създател Бога и от Божия промисъл, но човек е създаден със свободна воля и винаги има избор! Винаги има надежда!

Животът е прекрасен и не свършва със смъртта, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.
Животът има смисъл, който се заключава в това да се изживее Богоугодно, за да може човек да отиде след смъртта в рая, при Бога. Земният живот е подготовка за вечния.

Затова човек никога не трябва да се отчайва и да губи мотивация за живот!

Напротив! - човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Знаеш ли, има хора в много тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.

Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм, казва се Форпост, за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца.

Няма да давам връзка (защото сайтът ги трие) - просто напиши в Youtube Форпост православен филм, каналът е Православна вяра.

Знай, че живота е борба и човек не трябва да пада духом, а трябва да се бори и да продължава напред! Каквото и да се е случило и да се случи - винаги има изход и надежда!

Знай също, че Бог много ни обича и заради нас хората е създал този прекрасен свят, да му се радваме и да живем в мир и любов.

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А знаеш ли кое действително е пагубно за човека на този свят? Аз ще ти кажа - да стане противник на Бога, и да повреди и съответно погуби душата си. (и до края на земния си живот да остане в такова състояние)
(А също пагубно и гибелно за човека е да се самоубие, защото самоубийството е грях, който не се прощава, и самоубийците директно отиват в ада! ) И говорим не за нещо временно, а за вечността. И да бъде човек в ада е страшно...

Конкретните ми съвети към теб и към такива хора като теб са следните:

Прочети Новия Завет(втората част от Библията) и особено обърни внимание на глави 5, 6 и 7 на Евангелието от Матея. Там са цитиран думите на Божия Син - Господ Иисус Христос, това са Божествени истински слова!

Обърни се към Бога. Ако не си кръстен - направи го в някой близък православен храм. Поговори за твоята ситуация и със свещеника в храма, той ще ти помогне и ще ти обясни всичко.

И нещо много важно, което изключително ме порази, когато се обърнах към Бога и се въцъркових в Православната църква - че няма грях, който да надвишава Божието милосърдие! - стига човек да се покае от цялото си сърце и душа за този грях, и за всички свои грехове! И вече да заживее Богоугодно!

Тоест Бог ни е дал възможност за получаване на прошка! И за тотално очистване от греховете - това става чрез Тайнството Изповед(разбира се и при наличие на искрено и истинско покаяние) пред православен свещеник!

Това е уникално и удивително! На грешника му е дадена възможност от Бога да се очисти, на мръсният - да се умие в сълзите на покаянието!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker