Вярвате ли, че всичко в този живот се връща? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли, че всичко в този живот се връща?
преди: 3 месеца, 24 дни, прочетена 670 пъти
Здравейте. Всички сме били използвани, наранявани, предавани. Вярвате ли, че колелото се върти? Че рано или късно настъпват обрати и тези, които са се отнасяли зле с вас, са си го получили? А случвало ли ви се е вие да осъзнаете, че сте постъпили несправедливо към някого? Бих се радвала да споделите някоя история.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 1ca7f9e433
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Да.
Защото животът не е само хубави събития, смях, радост, забавления и усмивки. Има си и киселата страна, налага ти се да преминаваш през горчилката, през тъмнината, понякога си окалян до ушите в... (сещаш се).
И трудните уроци ни идват чрез събитията, а те са създадени от хора. Много често от човек, на когото сме държали и вярвали. Когато сме наранени, искаме на всяка цена възмездие и на този който му е наранил да му се върне по същия начин и да усети болката ни. Но не става така. Пак ще е наказан от Бог/Вселената/Висшата сила (както искаш го наречи), но не е задължително да е по същия начин. Но болката и разочарованието може да са еквивалентни.
За използването - има си използвачи, които цял живот използват за пари, сексуално и т. н. Но това показва само те колко са празни и недостатъчни. Това е достатъчно наказание за този, който го осъзнава.

Да, човек съм и съм се усещал, че съм постъпил несправедливо. Не съм го разбрал веднага, било е нужно време. Понякога съм се извинявал, друг път егото не ми го е позволявало. И аз съм си имал своите учители в живота, които са ме наранявали, преживявал съм го. Голямата грешка е постоянно да се връщаш към тези ситуации, да ги преживяваш и да те дърпат назад. Вярно е, има събития в живота, които те белязват и загуби, които тежат цял живот, но ако фокусът е непрекъснато върху тях, ситуацията няма да се промени.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 54054a5e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Няма начин да се чувствам зле, щото някой е решил да си избива комплексите върху мен. Всеки отговаря за собствените си действия, мисли, чувства, на другите- не ме засягат. Не се вълнувам и от възмездие, не съм аз човекът, който ще съди. Принципно е така- кой каквото дава, това и получава.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 9f20578122
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   За съжаление само във филмите..

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: fcfa52ef9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не знам дали на някой злодеятел се връща точно заради това, което ми е направил на мен или на някой друг, но никой не е всемогъщ, всезнаещ или безкрайно хитър. Рано или късно ще стигне до някой, както се казва, по-голям майстор от него. Ще попадне в ситуация, където ще бъде прецакания.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 419a4b55f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Според мен всичко се връща но не винаги. Някога се случва да нараниш някого без да си искал и мисля че в подобни случаи не би трябвало да се връща. Ако убиеш някого за да спасиш себе си или някой друг от някой престъпник тогава според мен не се счита за грях. Ако си направил обаче лошо съзнателно и умишлено и ти харесва да го правиш тогава сигурно ще се върне, ако не сега то по-късно, може и в следващ живот. За пример ще дам един филм Американски снайперист. Доколкото си спомням(все пак е стар филм и вече не помня всичко) беше филм по действителен случай. В него главния герой е военен с доста мисии в Ирак или Афганистан(вече не помня). По време на тези мисии той убива около 180 души(ако не се лъжа, може и повече) и на два пъти се измъква самия той от сигурна смърт. Накрая когато вече се отказва от тази своя работа и си мисли че вече е в безопасност в собствената си държава го застига и него смъртта. Бива нелепо убит от друг американски военен(доклкото си спомням) с някакви проблеми, може би психични. Та това ако не е нагледен пример как нещата се връщат дори в рамките на един живот то не знам кое може да накара някои хора да повярват че всичко се връща. Вярно този веоенен си е вършил работата и е убивал лоши хора но въпреки това кармата си знае работата и накрая и него го застига подобна съдба. Не случайно има един такъв израз - Който вади меч от меч умира. Мисля че правилно са го казали. Всичко се връща в това число и доброто което сме направили. Затова е хубаво човек да прави само добро за да му се връща добро.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: fefce7bdfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Авторке, имаше такава тема в този раздел скоро - потърси я с търсачката!

Иначе - абсолютно всичко, всяко наше действие, дело и постъпка - има значение!

Но не всичко се връща непременно в този живот, тези неща са сложни, Бог решава тези неща!

Освен това има и прошка, и покаяние, и Изповед...

ОК, ще ти обясня накратко: човекът е създаден от Бога безсмъртна душа и за вечен живот. Но е много важно как човекът ще изживее земния си живот: дали ще повярва в Бога и ще се въцъркови в Православната църква, дали ще върши добри дела или лоши.
По принцип за лошите дела е по-добре за човека, ако получи наказанието си за тях - в този живот!

Но вечната участ на човека ще се реши на Страшния съд и тогава ще се претеглят и оценят всичките му дела(и добрите и лошите) и ще се определи къде ще отиде: дали с Бога в Небесното Царство или в ада с демоните.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 2927766d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Да, смятам. Ако си добър всичко се нарежда добре за теб.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 20e5ffb0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Не, това е самоуспокоение. На всеки човек му се случват и добри, и лоши неща, неизбежно е. Когато са лоши, се самоуспокояваме, че на някого ще му се върне. Да, ще му се случи и нещо лошо, както на всички, няма как да е 100% успешен и щастлив. На теб обаче също ще ти се случват и лоши неща.
Нали не мислиш, че някой горе стои и отмята в тефтерче кой какво и направил? А и добро и лошо са доста относителни понятия - ако аз и ти се борим за едно и също нещо и аз спечеля, това добро ли е или не?

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 6751ffb508
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   При мен редовно се случва. Лошото е че намразя ли някого защото ме е наранил до 1-1, 5 години чувам че или той е умрял или децата му.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 54e8d38972
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   ами надявам се да се връща

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 2bc3921753
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Със сигурност всичко се връща, рано или късно. Винаги когато някой си е позволявал да ми направи мръсно или гадно никога не съм се сърдила или ядосвала, а просто съм чакала да дойде и неговото време. Дали за ден, седмица, месец или година. Винаги се връща!

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 1b4375014a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Нищо не се връща. Такива приказки служат за самоуспокоение. Животът е хаос. Няма логика в него.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 9b6f69f766
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Уви не, имах приятели един ром и една арабка. Те ми направиха магия сякаш, но след като се скарах с тях животът ми тръгна в лоша посока. Не може винаги да ти върви, но когато с години работиш нископлатена работа и не можеш да изплуваш от блатото, въпреки добро образовение, езици и т. н. се замисляш връща ли се всичко. Те са си щастливи и тровят живота на хората около тях.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: c457388e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Не знам как точно да обясня това, но когато някой умишлено ме нарани, насочи нещо негативно към мен, за него/нея кармата е почти на мига. Все едно се "блъсва" в мен негативното, но наема повече скорост и се връща обратно.
Имало и случаи при които е минавало повече време докато се върне, но в тези случаи и аз съм разбрала по-късно за това, което правят, та... явно и аз подпомага кармата с мисълта и енергията си.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 9b6f69f766
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Нищо не се връща. Толкова много хора ми направиха мръсно, буквално ми съсипаха живота. И продължават да съсипват животи на други хора, но няма възмездие за тях.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: f9817cec46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   То колелото се върти, и животът продължава. Ама ти ако чакаш да им се върне... Кой да им го върне?

Повечето хора разбират много погрешно законът за причина и следствие. А той работи много просто - търсел си да те излъжат, затварял си си очите докато те лъжат. Търпял си такъв човек понякога с години... Ами съжалявам, ама ти си причината, той е просто неизбежното следствие. Американците имат една приказка:

Fool Me Once, Shame on You; Fool Me Twice, Shame on Me

Дали са ме предавали... естествено. Но мога да те уверя - нямало е втори път... Така че е нямало и кой знае каква драма, и подобни мисли като твоите... Казвам чао, затварям вратата, и не го мисля повече.

Дали на другия ще му се "върне"... Ами не така както ти се иска. Но и той е човек, и той ще си направи собствените грешки които най-вероятно са различни от твоите. Ако на хората им се "връщаше", нямаше да имаме закони...

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: af537050ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Нищо не се връща. На разните хора им се случват разни неща, обикновено несвързани с предишни случки. Хората обичат да търсят връзки и взаимоотношения, там където ги няма. "Ти ме обиди вчера, затова днес те блъсна кола... " - неща от тоя стил...
А и лошото до голяма степен е субективно и въпрос на гледна точка. Това което е лошо за теб, може да е добро за 10 други... Трябва ли някой да страда заради твоите възприятия за добро и лошо?

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 42debfb400
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Не, нищо не се връща. Даже напротив, ако се опиташ да го върнеш на тоя, дето те е наебал, на теб Вселената ще ти го набута още 100 пъти по-тъпкано, а той ще си живее живота и няма да му пука. Той ще ти се смее, а ти ще ревеш и ще умреш преди него.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 61dd60eb1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Да, връща се и се нарича карма. Кармата е причина и следствие - не е задължително да е точно в това прераждане, нито да е точно по начина, по който някой те е наранил.

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: c34fa26226
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   До 9, и аз забелязвам нещо такова. Имах две колежки и и двете не ме харесваха. Едната се подиграваше, че съм бавна(имам Хашимото и понякога реакциите ми са забавени), че съм тъпа и др. За длугата на си спомням нищо канкретно, но и тя обичаше да се заяжда с мен. Не съм клела нито една от двете, но след време на тази, която се подиграваше на скоростта ми, и откриха същото заболяване. На другата мъжът и почина в ужасна катастрофа, за което съжалявам. Още малко случаи с мои "доброжелатели" - една падна и си счупи бедрена става, на друга по нелеп начин и́ се подпали апартамента(не изгоря, но тя се беше стреснала доста).

Трябва да кажа, че НЕ СЪМ клела нито един от тези хора. И дори не съм сигурна, че причината за тези неща е отношението им към мен.

Има обаче един човек, за който се моля да му се върне хилядократно за това, което ми направи, без преди това да съм имала лоши намерения към него. Буквално съсипа живота ми и каквото и да му се случи ще му е малко.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: e98d93df47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Да 15, може би ти трябва да съсипеш техния. На мен също ми съсипаха живота - тръгна от човек, когото смятах за близък, а той зад гърба ми е кроял как да ме съсипе. Лъга, изопачава думи и факти, измисляше си думи и факти, забърка старшни интриги преди изобщо да заподозра. Настори всички срешу мен, дори близките ми. "Ти няма да си щастлив и ще свършиш сам" - така ми каза. И след всичко това излезе "сух от водата", защото така добре се преструваше пред всички, че успя да изкара мен лош, а себе си жертва. Та затова се моля от цялото си сърце и душа да му се върне по хиляда до девето коляно, на него и на всички, които му играха по свирката и ме прецакваха в комбина. Много искам 7а си отмъстя, но ако го направя, ще трябва да лежа в затвора, защото не съм толкова подъл да си отмъщавам по неговия начин. То трябва на човек да му идва отвътре, от гнилата му душа.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 89fb60da6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Времето показва какво се случва, има карма, но и човек трябва да иска топ живот да, има, факт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker