И кой е национален предател в крайна сметка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

И кой е национален предател в крайна сметка?
преди: 3 месеца, 20 дни, прочетена 434 пъти
Забелязвам напоследък се спекулира много с думите “национален предател” и всеки го ползва да си аргументира мнението. Примери:
1) Емигрантите били национални предатели понеже напускали България вместо да стоят в държавата и да се борят за подобряването й.
2) Емигрантите казват, че политиците били националните предатели понеже заради тях и кражбите им емигрирали хората в чужбина, а рибата се вмирисвала от главата.
3) Политиците взаимно се обвиняват и се наричат национални предатели като спорят по дадени теми.
4) Българските жени били национални предателки като спали с чужденци и други раси, а не избирали българските мъже.
5) Други казват, че националните предатели били всички във сивия сектор, криещи данъци като по този начин ощетяват държавата.
6) Според други хора пък работодателите били родоотстъпниците, гонещи хората в чужбина заради ниските заплати и наемащи виетнамци и пакистанци готови да работят за 1000 лв.

Добре, но съм объркам - кой в крайна сметка е националният предател? Това са много силни думи и не може всички гореизброени да са.
Излиза, че повече от 80% от българите са национални предатели понеже гледат да ударят кьоравото поставяйки собствения интерес над националния, а теорията на професор Иво Христов за 80те процента да се окаже вярна и народът ни е пълен с д*педавци и д*били?
Ако това е вярно аз съм силно разочарован понеже още от малък ми обясняват колко велик е българският народ….

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 20 дни
hash: f609663c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Нацията не ми е майка и баща, а и да беше какво и дължа?
Не напуснах дома и държавата си от хубаво, не искам и да мисля за връщане. Какво предателство?

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 033a908788
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   "80те процента да се окаже вярна и народът ни е пълен с д*педавци и д*били? " - да, вярно е, но са повече %
"понеже още от малък ми обясняват колко велик е българският народ…. " - не, не е вярно, вечните нечиии роби, дори ами си търсят господари, които да им дадат малко хляб и малко играчки, това им стига. Никога не са били свободен народ - НИКОГА!

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: b29df07725
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ти ако тръгнеш да се впечатлявш от всяка дума на Ганьо... Повечето хора си дрънкат ей така, без да влагат смисъл, просто защото нещо не им харесва у другия. То ако питаш Ганчо, всички са тъпи, само той е перфектен. Нищо че не се вижда отстрани, че е по-зле и от другите.

Иначе по темата. Човекът е устроен така, че да мисли първо за себе си. Няма как ти да си гладен, но вместо да помислиш как да се нахраниш, да мислиш как първо да нахраниш другите. Всичко друго е идеализъм.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 7e4e591b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Всъщност всички изброени са национални предатели, а българския народ е много велик само ако има ръководител, който да ги поведе. Разделението прави от народа предатели.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: c0f8d33b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Най-хубавият момент на в България е като я напуснеш, никой на никого не е длъжен

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 0040560841
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   "Ако това е вярно аз съм силно разочарован понеже още от малък ми обясняват колко велик е българският народ….
" - На колко си години? Защото аз съм на 30 и ми се обясняваше обратното.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: ae661b5a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Мисля, че за да си "национален предател" трябва да има нация. А за да има нация, трябва да има национална идея. Аз за толкова години не съм видял такова нещо у българинът. Българинът по-скоро се дефинира като фил и фоб спрямо другите държави. Затова и в държавата ни няма "българофили", ние не можем да дефинираме "български идеал". За много хора, идеалът е да се махнат от тук, и дори да се хванат с чужденец. Какво да им кажеш, като няма какъв друг идеал да им предложиш. Някои хора не осъзнават, че не можеш да седиш в една разлагаща се страна и да се тупаш в гърдите че си българин... Естествено, повечето просто се чудят каква обида да измислят. Политиците ни особено, и на децата е ясно, че всичките са за затвора, по-големи национални предатели от тях няма.

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 0f7124ef56
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Всъщност всички групи, които изброи са в една или друга степен национални предатели.

Просто, защото не правят нищо за силата и единството на нацията, а я отслабват и разединяват с действията си правейки в лесна плячка.

На българина отдавна са му далеч всякакви нации и националиМи, иска си ядене, пиене, дрешки и лесна работа(разбира се ако може да работи за чужденци и да не прави нищо за България най-добре! )

Без цел, без посока, без идеал. Приключени сме, ако нещо не се промени кардинално, но всъщност целия Запад е потъващ кораб.

Разни други общества като турци, китайци и т. н. са много по-удобно единни и организирани и е въпрос на време европееца да издуха супата

Просто с тези ценности, уж демокрация, която превърна хората в добитък дето само яде, купува стоки и "не му пука", с такива ценности кораба отдавна потъва.

Не всички важни неща се купуват с БВП и печатане на пари

Т. Т.

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: b29df07725
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   9 ти като не си предател, с какво точно помогна на България? Или сам обвиняваш другите?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: b02aeb9983
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   8.

Точно така е за жалост... И се видя още повече, колко е гнусна тая така наречена нация, след 2022 година... То не са фенове на украйна, то не са фенове на русия, то не са хейтъри на едните или другите.. И ми направи впечатление, как едните иди*ти викат за едната страна, другите за другата и се газират, и ще се бият чак, а така и не видях един който да каже нещо за родината... Та както друг каза, даже не са и 80% дебилите, ами са 97%... Гнусна и жалка работа, вместо да гледаме националния интерес, ние имаме предатели и чуждопоклонници навсякъде, тотален крах... По добре да се закрива тая територия, че нищо не става от масовката видно е....

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 0040560841
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не знам...

Преди време някой каза, че журналистиката им обясняваше, как журналистиката била инструмент на властта. Друг сподели, че това е тъжно. Хич не му харесаха мнението.

Преди няколко месеца, един се олакваше, как сега били по-лошо хората, отколкото през комунизма, като даде пример с това, как не се помагало на пострадали хора. Други изписа спъск с... ам... предполагам контрааргументи, като единия беше, че никой не помагал на хората, защото, можели да го съдят застрахователи. Аз казах, че това е ужасно и ми надумкаха десетина минуса. Да ме прощават всички, котио са го направили, но в този момент, явно батерийте на моралния им компас са паднали, защото по-отвратително нещо от това, да не мога да помогна на човек в беда, защото друг щял да ме съди, не съм чувал.

Лошото е, че живеем в среда с ТАКИВА хора. Част от тях искат, да си "патреото", за да си им удобен, друга част искат, да си "псевдо-патреотин", защото просто има нужда, да нахулят някого. Има и трети, които мразя идеята, следователно всеки с противното мнение е едва ли не, идеологически враг.

До 9 и 10 - Какво може, да се направи, освен да се сочим с пръсти?

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: dd3c5298b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От Авторът,
Мерси за коментарите и интереса към темата първо.
Не е да пускам някого по пързалката с подобни въпроси, но ми прави впечатление че последните години обществото ни е силно разединено по теми, които “касаят националния интерес” въпреки че не облагодетелстват народа като цяло, не промотират България поставяйки я в добра светлина за бизнес/инвестиции/туризъм, не се помага на малкия/средния български бизнес да подеме от дъното, а се наливат пари в джобовете на тесен кръг облагодетелствани от властта, не се събират данъците както и от когото трябва, няма мерки за стимулиране на работещите български семейства и тн и тн.

Отделно постоянно хората се сочат и обвиняват кой какъв -фил/-фоб бил и кой на кого слугувал. Ще се убият още малко да се лаят и това разединява и без това малката ни държавица вместо тази енергия да я насочим към българския идеал/цели. Нали съединението прави силата.. този герб ми е парадоксален на фона на случващото се.

Пичове, както 7 пита - и аз съм на 30 и си дадох сметка в каква среда съм израснал и че определени хора имат интерес от събитията, които се случват в момента и от цялото това разединение и сочене с пръсти. Хорските емоции/мисли за “линчувай ближния” са точно желаният продукт на максимата - Разделяй и владей.

Не искам да храня народа си, но в учебниците “Родинознание” навремето съм чел за хора като Левски и Ботев. Днеска няма и помен от тях на фона на Борисов/Пеевски/Кировци/Костадиновци/Нинови и тем подобни персони. Навремето е имало може би идеали и национална идея. Днеска светът е сякаш прекалено глобализиран/дигитализиран за подобни думи за съжаление.

Но как да бъдеш национален предател като няма нация, вярно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker