Защо всички имат толкова много приятели? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо всички имат толкова много приятели?
преди: 3 месеца, 16 дни, прочетена 599 пъти
Не мога да разбера откъде всички имат толкова много приятели. Сега има балове и не е рядкост някой да бъде поканен на тържество по случай завършването. Дали ще е роднина или някакъв познат. Аз през целия си живот само веднъж съм бил канен на подобно събитие и това беше преди 15 години сигурно, когато бях на 5. Също така постоянно слушам как моите колеги били на рожден ден уикенда. Аз си мислех, че рождени дни се правеха до 7 клас. Не съм смотан, но наистина нямам толкова контакти колкото другите. Като бях малък имах готин братовчед, който имаше много приятели и покрай него излизах често с тях. Но днес нещата вече не са така. Той замина когато бяха 5 клас в чужбина, но до ден днешен се засичам с някои от неговите приятели и се поздравяваме. Нима причината да нямам приятели е липсата на подобни контакти от детството? Защото слушам колегите в университета как говорят "ето това е братовчед", "утре ще се виждам с братчеда" и т. н. Тоест те имат много контакти в самото семейство, аз такива нямам. Имам други 3 братовчедки но с тях никога не сме имали някакви взаимоотношения. От извън класни дейности познавам доста хора, но до там. Не сме приятели, не излизаме и т. н. Как другите го правят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 16 дни
hash: f8984e8af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Това са познати, тоест хора с които заедно да си губите времето. Така седят нещата до късните 20, после всичко се променя, разбира се ако човек има акъл. Реално човек има не повече от 5 приятеля, които биха били до него и в трудно време, другото е плява.

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: a4753a4857
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Липсва ти среда. Другите явно са по- комуникативни, открити. Създай си такава, не е задължително да е роднинска.

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 00de945011
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   О не си само ни, с родата връзка почти не поддържам, звъня, честитя празници, каня на гости, нас не, ок така да бъде. Собствената ми сестра ме е качила по един път, като е в поредното ново жилище, това беше и последния път преди 7 г. Прибирам се веднъж годишно в България на едно кафе не ме е поканила, ама аз да я поканя в чужбина. Иначе не се връзва на всяка дума, масово лъжат. Имам такава приятелка дето все натъртва на думата приятели, истината е, че обществото е самотно масово.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: c7a6df9de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не съм психолог, но знам, че хората се делим на интроверти и екстроверти. Това, че си интроверт, не трябва по някакъв начин да ти пречи в ежедневието. Напротив, даже може да си по добър в дейностите, които вършиш.
Аз още от тинейджърските години се затворих в себе си, прекъснах повечето социални контакти с връстниците ми. Не знам при теб дали се е получило така, но поне при мен липсата на приятели ме мотивира в професионален план и намерих смисъл в това, което правя. Аз се държа приятелски с всеки, дори съм готов да помогна или да ме използват, без да чакам нещо в замяна.
Обаче да поддържам трайни социални контакти, да поемам отговорности спрямо други хора, не е за мен. И ето, не пуша и не пия, защо ми е въобще да се събирам в разни компании и да търсим по какъв начин да си доставим удоволствие? После на това му се викало приятелство, не, това е интересчийство.

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 914463937c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Трябва ти смейство не приятели. Приятелите са временно явление. Един ще те предаде заради пари, друг заради жена и после пак си сам. А ако имаш здраво и сплотено семейство те ще са винаги до теб. И аз нямам приятели, но имам здраво и сплотено семейство и даже не изпитвам апсолютно никаква нужда да имам някакви други контакти, освен ако не става въпрос за работа.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 33cd5fa8f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Имам един в обкръжението си, който излиза буквално всеки ден с различни хора, в десетки компании, колкото пъти да пусна мухата да ходим някъде, той все е навит. Този човек целта му е всеки да го харесва. Според мен има едно поне 50-60 души с които поддържа връзка ежедневно.

Знаеш ли обаче какво- този човек една жена не може да впечатли, няма никакъв план за лично развитие и просто се носи по течението, надявайки се родителите да му помагат (държавен служител е)

Смисъл, ти такъв ли искаш да станеш? Да излизаш с различни компании, но в същото време да си просто един. ПЪЛНЕЖ, безличен човек. Не мисля че това е ок.

Има много хора като теб, аз лично също нямам много близки хора до мен, но съм отворен винаги към нови познанства. Искам да ти кажа, че смислени, плодотворни връзки с хора, дали мъже или жени, се изграждат бавно и последователно като двете страни правят компромиси в името на общото благо. Това е проблема на днешното общество според мен, всеки иска всичко веднага и на момента и не е готов на саможертва или компромис. Допълнително социалните мрежи правят една грешна представа за отношенията между хората.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: eec646b5b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Приятел, аз винаги съм бил по-свит, но още от дете все бях в разни компании и като цяло винаги са ме уважавали. Към средата на 20-те постепенно така наречените приятели постепенно изчезнаха. Наистина имам познати, които ме уважават и се радват, когато ме виждат. Но аз разбрах едно. Компании, сбирки, излизания и т. н. с групи от хора, които не те толкова влекат са безсмислени. Сам установих, че за един активен мъж е нещо много хубаво, да се обгражда и да общува с жени. Ама жени колкото се сетиш. Не само заради интимни отношения, ами и просто заради контактите и възможностите. Няма жена на света, на която общуването с усмихнат и културен мъж да не и доставя удоволствие - и млада и на средна възраст и възрастна. А жени се срещат навсякъде и по всяко време, не просто в голяма компания с приятели.

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 9091af4e3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Не знам на колко години си, но ще ти дам съвет като по-голяма от теб :Опитай се да си намериш подходящ партньор, създай си деца, грижи се за тях, възпитай ги добре. С една дума, създайздраво и сплотено семейство семейство. Ако имаш и 2-3 верни приятели. Достатъчно е.

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: d6222122a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Човек обикновено има не повече от 10-15 приятели, от които 3-4 съвсем близки. За повече просто няма капацитет/време. Когато се задоми постепенно придобива и семейни приятели (приятелски семейства) - да речем също 4-5 броя такива. Възможно е също и да има роднини, с които са в приятелски отношения и често се виждат, разхождат, обядват, купонясват заедно. Останалото са познати по-близки и по-далечни. Също роднини, с които човек се вижда периодично (на по-големи периоди) или по задължение.
Общо-взето, при такова ситуиране на нещата, през годината не остава уикенд, през който да не се видиш/чуеш/излезеш с някого, а дори и вечерите през седмицата.
Ако имате деца пък - отделно родители на съученици на децата, където често също човек може да намери приятели.
В разни групи по интереси и хобита ако участваш също.
Абе наистина могат да станат много, ако се замисли човек! :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker