Пръстови отпечатъци за новите лични карти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пръстови отпечатъци за новите лични карти
преди: 3 месеца, 2 дни, прочетена 992 пъти
Наскоро гледах репортаж по телевизията, че започва издаване на новите лични документи, за които ще се изисква и снемане на пръстови отпечатъци от всеки български гражданин. Аз лично не съм съгласен с това и се чудя има ли начин как да откажа да си дам отпечатъците. НЕ смятам, че е редно държавата да разполага с тях, обясненията как по-лесно щяло да се откриват евентуални престъпници за мен не са валиден аргумент - да, може да помогнат за по-бързо разплитане на някоя кокошкарска или битова история, но то това става и в момента. МВР и сега имат начини да снемат биометрични данни от заподозрени. Отделно големите и известни престъпници никой не ги закача така или иначе, миналата седмица някои от тях пак си влязоха в парламента, явно не пречи това и че са под санкции от САЩ...

Но нека да се върна на въпроса... Ако откажа да си сканирам пръстите, какво ще стане, няма да ми издадат лична карта ли? А ако си намажа ръцете с някакъв крем примерно, така че отпечатъците ми са замазани и не четими? Дайте идеи, моля!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 3a56cf29d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Спокойно, твоето ДНК го има даже и в Американски лаборатории без ти да подозираш. Но за пръстовите отпечатъци - целта далеч не е за престъпници, както ви хвърлят прах в очите. Има си план и той си върви.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 2b486b7664
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Авторе, ти да не си под 14 години? Те и сега снемаха пръстови отпечатъци от два пръста. Така че нищо ново под слънцето.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: f871305dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   И ето глупостта:

"При подаване на заявлението се събират биометрични данни и дължими държавни такси. " - Това е в устава на МВР!

ТОЧКА! Няма друго. Как? От кого? Защо? Как се съхраняват? Кой и кога има достъп до тях? НИЩИЧКО!
Камо ли, какво се случва, ако откажеш?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 1028ae3926
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Ти престъпник ли си, че се опитваш да се скриеш?

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 92657b1831
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Пръстови отпечатъци се вземат и сега.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 6ed296cf82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Групов иск за лични, неприкосновено данни- нещо в този стил.
Но българите никога не са били единни в нищо.
Най-малкото ако откажат над 50% да си правят тези лични карти, ще трябва да сменят "мнението" си (продадените си задници).

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 53a4a661db
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   И какво според теб ще направят с отпечатъците ти? Още преди 2 години когато си сменях задграничния паспорт, ми снеха отпечатъците. Още никой не ме е отвлякъл, не ме е клонирал, не съм загинала.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 6f5570368a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Това с пръстовите отпечатъци е въведено поне от няколко години насам. Доводът за пред обществото е, че така се идентифицирали хора при инциденти, когато лицата са повредени и не могат да ги разпознаят и се откривали роднини, обаче това е за залъгване на обществото, а реално се въвежда, защото българите в основната си част са остригани първи номер, често с мургалява кожа с турска брада и ходят с анцуг и маратонки. А това ги прави с природа на нарушители защото такива са примитиви. Няма почтен българин. Затова и се третират като престъпници понеже им е такава природата, а от природата произлиза деянието, а външния им вид е просто диагноза на нея. Природата им е постоянна, следователно и те са постоянно престъпници. А кога ще се прояви като действие това е съвсем отделен въпрос, който е от второстепенно значение. Вземат се на всичките пръстови отпечатъци като на най-долни престъпници. А ако в някой българин намерят оръжие, то само за това, че го притежава е равносилно, че е извършил убийство с него и се вкарва в затвора като за убийство. Нищо че дори може да не го е зареждал никога през живота си. Важна е природата му. На Байдън синчето му е бяло, ходи с обувки със зализана прическа е и с риза и, ако не беше наркозависим никой нямаше да го арестува и съди за притежаване на оръжие и да му взема пръстови отпечатъци и, ако иска можеше да си купи и роторна картечница, както вие си купувате котка и никой нямаше даже да го отрази, че е с нея, та така и с българите само, че вместо наркозависимостта при белия е това, че са българи. Никой нямаше да ги третира като престъпници, ако не бяха бръснати брадати примитиви с турска брада с анцуг и маратонки. Да си бял който е наркоман е обратима наркоманщината и на синчето на Байдън може да му се размине като се изчисти от наркотиците и никой няма да го третира като престъпник тогава, нито ще го отразяват че се размотово с оръжие нито пръстови отпечатъци ще му вземат, но да си българин с бръсната тиква с турска брада с анцуг и маратонки е необратимо. Така че не отпечатъци, ами и гласови проби ще оставяте скоро и зениците ви ще сканират даже на всичките бръснати брадатковци с анцуг и маратонки. Защото сте на нивото на сомалиици.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 67d2864098
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Задграничен паспорт нямаш ли? Там вземат отпечатъци от 10г. И отпечатъците за картите (ако ги вземат) не са за разкриване на престъпления, а за да те идентифицират по границите. Ако не знаеш има маса хора с променени ЕГН-та за да замажат мизериите, които са правили преди. Ново ЕГН, нов човек и в държава Х не могат да разберат, че всъщност това е Асан Ахмедов от миналата година.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 8577712664
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Това е какъв цел е? От кога влиза в сила? И ти защо толкова не искаш? Моля, отговори ми на въпросите, че за пръв път чувам за такова нещо.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: f776ec0376
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Мале колко си филмиран. На никого не му пука за теб, повярвай ми. Като ти следя мисълта, дори да извършиш нещо, ще те хванат за норматив, толкова си предвидим. Сега, все пак да ти отговоря: не, с крем за ръце не можеш да си прецакаш отпечатъците. Можеш да ги промениш/позаличиш в някаква степен, да им премахнеш някои елементи само по два начина: с киселина и с леко изгаряне. Това са двата варианта, и двата изпитани.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 1ecf0bdc3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Отпечатъците ги има и в старите карти. Ако имаш такава, значи държавата вече ти има отпечатъците и няма да ги ти иска за новата карта.
Само ще ти направят нова снимка.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: f871305dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   До 13 - Имам карта от 2020-а. Никой не ми е искал отпечатъци. И моля те, не ми казвай, че съм забравил.

До автора - Авторе! Просто казваш НЕ!
Както някои казахме НЕ по време на пандемията, така ще стане и сега!
НЕ
ТА
НЕ

Аз бях първия с ваксина. Платих рушвет, да ме сложат на първо място, а не да чакам 3-4 месеца, само и само да си взема "паса" и да си хоцкам из Европа и без маска. И какво стана? Месец след това, ново 200 - втора игра, 3-та игла, 5-та доза. Теглих му една майна и толквоа. В България ме глобиха на няколко пъти за маски, за нарушаване на карнатини и прочие и НИЩО!

Сега по същия начин! Няма да оставим, купчинацайсати девственици, да ни мачкат!

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 8ffa4eb7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Здравей Авторе,

Другия месец, ще водя лекция на тема Киберсигурност, и съм работил по мобилни приложения, които дават лична информация на потребителя (контакти, файлове и др. ) на PRISM (софтуера на Националната Агенция за Сигурност на Щатите, който Едуард Сноудън разкри).

На тази лекция ще кажа нещо, което ще напиша и тук.

Напълно подкрепям пълното 100% следене на гражданите.

И ще ти обясня защо.

Ако в средновековието, най-голямата поразия, която е можело да направи сам човек е било примерно да запали замък и да убие 1000 души (примерно нинджите в Япония това са правили), то сега имаме такива споспоби и технологии с които човек, може да убие 10-ки хиляди, ако не и повече.

А 5% от населението е със психопатски черти и не им пука нито за служби, нито за затвор, нито за Бог, нито за нищо. Ако имат възможност - ЩЕ ТЕ УБИЯТ.

И единствения начин е да има превантивни мерки и да бъдат залавяни ПРЕДИ да се случи нещо. И как да стане това, ако не му следят телефона, личните данни и т. н.?

Прост пример:

Едно съседско момче от входа ми беше на протести срещу Баце през 2013, и беше на 13. МВР го заловиха с бомба-самоделка. Тарашиха му апартамента - намериха гранати, викнаха терористичен отдел. Намериха химикали - викнаха някакъв друг отдел.

Оказа се, че момчето е имало химикали с които е можело да изтрови целия вход. И добре, че беше малолетен та му се размина.

Сега в Интернет може буквално да се научиш как да убиваш 100-ци хора. Вече с дронове можеш да ги убиваш от разстояние. В Мексико част от градовете се ръководят от мексикански картели, и ако в града влезе патрулка и пускат дрон с експлозив и я взривяват.

Тука в България сте си село и си мислите, че много искат да ви ГЕПЯТ ДАННИТЕ, но имате късмет, че няма чак такива психопати, каквито има по Света.

Но ако се появи такъв е хубаво МВР, ДАНС, ГДБОП или който е отговорен да знае, че в контаките на дадения човек присъства (айде то вече е остаряло, но) Осама Бин Ладен, как има снимки на сгради в центъра на София, как си говорят за бомби. Сещаш се - такъв човек става оперативно интересен. И могат да предотвъртят атентат преди да се случи.

Но щом си по Ок, да "не ти вземат ДНК-то" (дето един олигофрен в един форум го ебаваме), но случайни хора да те утрепат. Ок.

Ама има хора и които не искаме това да се случва.

Просто, не сме средновековието или по рано дето 1 човек да се развилнее, да утрепе най-много 50 човека. В момента такива поразии могат да се извършат от малки, компактни групи (ще разправям на лекцията), че ти е бедна фантазията и е жалко, че чак сега ни вкарват такива мерки.

Примерно онзи взривен автобус на летище Бургас през 2012 щеше да може да се предотврати.

А и не мисли, че тук в България не оперират ислямски клетки... особенно с такъв мил и добър съсед от югоизток, с който реално ни дели една паднала ограда.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: f871305dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   До 15 - Прав си! Има психопати и ти си един от тях.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: f871305dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   "Оказа се, че момчето е имало химикали с които е можело да изтрови целия вход. И добре, че беше малолетен та му се размина. " - Защо е добре това?

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 8ffa4eb7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   От 15 до 16:

Не твърдя обратното! :)

Впрочем прочети една книга "Мъдростта на психопатите". В нея се обяснява, че 5% от населението имат психопатски черти и обикновенно половината от тези 5% са серийни убийци и др. (дъното на пирамидата), а останалите са "изпълнителни директори", "хора от службите", "спец части", "шпиони", "политици" (хора на върха на пирамидата).

Качествата с които разполагат психопатите са:

1. Харизма.

2. Фокус.

3. Липса на страх.

4. Издръжливост.

5. Готовност за действие.

6. Безмилостност.

7. Липса на емпатия.

Много шефове на компании и изпълнителни директори ги притежават.

И това са хора БЛАГОДАРЕНИЕ на които се държи обществото и не сме се разпаднали на улични банди. Които ПЛАШАТ "не-психопатите".

Та да - имам психопатски черти, но ще се пробвам да ги използвам в полза на обществото. :)

Макар, че конкретно за "българското"... то едно "общество"...

От 15 до 17:

Добре е за момчето. Иначе сега стана Старши софтуерен инженер, та се предполага, че не прави поразии, но психопатите, много добре могат да се крият и интегрират сред обикновенните хорица, тъй че не се знае.

И ей за това е добре, да се следят всички хора, щото докато не можем да ги филтрираме успешно, на психопати и "добри хора", по-добре да вземем предпазни мерки.

А и както казах - някои психопати са "полезни" хора, та и това делене не е правилно.

Да не се бъркат "социопати" (хора дето ритат кофи, палят, пребиват минувачи на улицата и т. н. ) с "психопати".

Психопат примерно може да е командос дето отива на мисия в чужбина - убива 5 човека, пали къщи, убива деца. Връща се дома, грижи се за семейството си, помага на съседите си, преподава специални бойни умения и т. н. И за който "убийството" е "просто мисия". Имаме нужда от такива хора.

Особенно държава без армия.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 194f3c1254
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Ако си такъв спец по киберсигуерн, какъвто си и по психология, и по национална и международна сигурност, мале-мале... И това момче 13 годишното, утре ще вдигне не цял блок, ами цял квартал във въздуха, защото се е изучило на морафетите...

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 194f3c1254
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До 12 - Има и други неща, които правят разни хора, за да прикрият следите си. Само да кажа - не правете това у дома! Не е хубаво!

Можеш да създадеш изкусвен отпечатък и да го сложиш на пръста си, ползвайки него, вместо собствения си такъв. Направата не е толкова трудно, но намирането на подходящ отпечатък е проблемна. Проблемът е, да не забележат, че ги носиш, както и да минеш метър при проверката.

Някой неща, които да спазиш:
- Намери или пресъздай отпчетачък, който няма да бъде ползван от друг човек.
- Пази дигитално копие на сигурно място, за да можеш да го пресъздаваш при нужда, но да не може, да бъде открито лесно от други.

Създаване:
- Трябва ти, да създадеш отливка на пръстовиа отпечатък. Най-лесно се постига с 3D принтер, който не е вързан към интернет. Създай модела на отпчечатъка, който искаш.
- Трябва ти пластелин. Има различни видове и е добре, да експериментираш с няколко. Идеята е, да полвзваш пластмасовяи отпчеатък, от 3Д принтера, за да създадеш форма, след което слагаш пластелина във фризера, за да стегне.
- Взимаш желатин и почваш да го готвиш, гоакто стане супер гърст и падне всякакъв прах от него. Ако ти се играе с боя за яйца, можеш да опиташ, да докараш цвета на кожа си, но е мнгоо турдно.
- Излей жалатина в отливката и го остави във фризера, за да стегне. С малко опит, ще нацелиш точно колко да слагаш.

След няколко часа, ще има отлчка, която ще можеш, да сложиш на пръстта си. ГЛадйа, да го наместиш правилно, защото се случва, да го сложиш обърнат и... ами да хваща се лесно.

Честито - имаш "неистински" пръсто отпечтък. В зависимост от тепература, тип кожа, вид желе, може да изкара от няколко минути, до час-два.

Другият вариант е, да ползваш силикон, но много лесно се забелязвва.

Та така се фалшифицират пръстови отпечатъци!

Сега, да не тръгнеш, да правиш простотии и лошо неща с тази информация!!!

Пиша го чисто информативно и с обучителна цел.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 часа
hash: bb739ec5de
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Авторе - няма как да избегнеш снемането на отпечатъци ако искаш личен документ. Както беше писано и по-горе има си план и той е в сила. Аз лично съм наясно какво се прави и защо, но избирам правилните битки. Няма смисъл да се бориш с държавата - само ще влезеш в нечий списък и ще станеш мишена. Просто си знай, че всичко се следи и си живей живота.
15 - интересна лекция, само не виждам как фактът, че имаш отпечатъците на даден човек ще може да предотврати престъпление. Да се събират такива превантивно означава, че всеки от нас е третиран като престъпник. Груповите престъпления са много редки, а повечето от атентатите биват извършвани от специалните служби - същите, които се правят, че работят за благото на страните. Затова и никога не намират извършителя. Или той се самоубива (защото такива са му инструкциите) или бива убит, преди да може да бъде разпитан (пак по инструкции). Ако изобщо се стигне до някакви конкретни лица те обикновено или не съществуват, или просто са били нагласени да операт пешкира.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 10 часа
hash: b6e8bda6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Пръстови отпечатъци се взимат от много години, сега обаче вече инкорпорират информацията в чипа на картата, не съм убеден че включването на биометрия е необходимо и не могат да ме убедят, че идентификацията без тази биометрия е невъзможна. Но явно крайната цел е затягане на контрола и едва ли може да се направи нещо по въпроса от обикновения човек - ако не желае, просто ще остане без лична карта и съответните последици - глоби, липса на основен документ и т. н.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 часа
hash: 139427f789
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   От 15 до 21:

Кво знаеш? Нищо не знаеш!

Дай ми доказателства, че службите правят атентатите!

Щото конспираторите сте само това - ПРЕДПОЛАГАТЕ и ако на мерите нещо, казвате:

"Няма да мине пред съда щото те играят на страната на държавата. Всичко се управялва от елита и ние сме преебани. "

Щатите ли си спретнаха 11-ти Септември? Дай доказателства!

Щото на лекцията си ще говоря за такива атентати, и как "службите" (дето според теб "спретват атентатите") са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕКОМПЕТЕНТНИ.

1. Сноудън е гепил страшно много информация от Националната Агенция за Сигурност на Щатите - с флашка и завишени права.

2. Американски генерали се оплакват, как в централи на разузнавания влизат служители с лични телефони и си цикат на тях, и ако са инсталирали някоя игра с достъп до микрофон и камера, хакери могат да източат информация за специални операции.

3. Имаше случай на войник от Ал Кайда внедрил се в ЦРУ.

4. Мексиканци и секви си минават хамериканската граница и ония не могат да ги хванат изобщо. Биометричните данни помагат обаче.

Не само биометрични данни трябва да ви свалят, ами и да ви "инсталират" малко акъл, па и да ви пратят у Белене - ама не заради нелепите ви конспирации, а щото сте "опасно тъпи" и кълвете на всяка простотия.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 1b56ab5c34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   23 - проблемът с вас е, че за съжаление сте промити мозъци и не можете да видите по далеч от носа си. Що се отнася за доказателствата - естествено, че мога само да предполагам, въз основа на логичестки предпоставки. Нищо на този свят не може да бъде доказано. И науката, и математиката се крепят на аксиоми (приемаме че). Ти можеш ли да ми докажеш, че 5 3 =8? Така че недей да се пениш толкова. С нищо не си по различен от останалите, за да раздаваш правосъдие. И ти си в кюпа с всички. За жалост явно не ви учат как да си контролирате емоциите, което би трябвало да е ключово. С това смешно поведение на ядосано дете уважение няма как да получиш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: f871305dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   До 24 - Моля те, не комуникирай с него. "Не храни троловете"

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 139427f789
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   От 23 до 24:

Да докажа, че 5 плюс 3 е равно на 8? :D

Човек, тъп ли си? Задачи с ябълки не си ли решавал като малък?

Боли ме фара какво "уважение" ще получа в сайт в който пише половината население на "4-ти километър".

А щом ме канят на публични лекции - уважението съм си го получил.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: f367f210f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Буквално това беше една от темите на НВОто вчера за 7ми клас

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: e8e7dbb5f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   До 7: И какво ще постигнеш с този иск? Държавата ще осъди жалбителите и ще трябва да се плащат разходи по делото. МВР е администратор на лични данни, а искането за пръстови отпечатъци е на база приет нормативен акт от законодателния орган на държавата. По тази логика можеш да откажеш и трите имена и ЕГН-то да ти ги има в документа за самоличност.
Поредната параноя на Ганьо, върху която популисти ще се упражняват и ще опитват да печелят електорална подкрепа.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 746e02b9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Преди да обиждате, първо се осведомете!
Не съм автора, но новата лична карта ще важи и като електронен подпис, а това е много лесен начин да се окажеш с продаден имот или друга собственост.

Да попитам модераторите, защо публикувате коментари като този на номер 9, в който всички българи са наречени непочтени, престъпници и крадливи.

Български граждани с крадлив уклон има много, но повечето не са ртнически българи

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker