Жени навън - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Жени навън
преди: 2 месеца, 13 дни, прочетена 611 пъти
Здравейте,

прави ми впечатление, че като изляза навън и виждам основно мъже и по-малко млади момичета тоест ученички, но много рядко да видя зряла жена и то само в някой магазин. Мама каза, че това е защото жените след работа домакинстват и нямат време. Това е така, но домакинската работа не може да замени разходите и по този начин жените си вредят на организма и мозъка, защото мозъкът има нужда от чист въздух. Бихте ли споделили на колко сте години и дали излизате навън, общо взето колко свободно време имате и като цяло какъв Ви е дневния режим? Ако не излизате каква е причината? Моля да напише нещо като дневен режим... например ставане в 9 часа, започване на работа в 10, приключване в 19 часа и прочие. Мама е учителка и се е случвало дори когато е ваканция все нещо да си намери по къщи и така цял ден когато е ваканция да няма време да излезе навън или да прочете една страница от книга. Това нормално ли е? Преди да се хвърлите да казвате как не помагам искам да кажа, че живея отделно, но те идват лятото и виждам какво се случва, аз също върша домакинска работа, но ми остава време и за разходки, образователни филми и прочие. Като цяло когато е и мама вкъщи не виждам някаква промяна да има спрямо това, което аз върша, дори готвя бързи аламинути.. понякога, а не готви, защото не обича да готви. Общо взето постоянно се занимава с чистене. Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 6d0f8ff5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Кво други казва мама? Я кажи да се посмеем.
Навън е пълно с млади девойки и не толкова малки, в къщи вече почти никой не готви.

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 7f8fa7aeb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Повечето са заети да зяпат в телефоните, когато имат свободно време, като цяло живеят нездравословно.
Доста жени, които познавам, вечер например си седят вкъщи и зяпат турски сериали или риалити предавания, а гаджетата им, ако имат такива, предпочитат да излязат с приятели навън, главно да спортуват или да пият бира, ама това е друга тема.

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: f24bfddba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ти на колко години си, че искаш някои си непознати да ти съставят дневен режим? Толкова ли нямаш ум, че не знаеш кога какво да правиш? Мама каза, мама това, мама онова... Бройлер.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: a693b50bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Самотна жена на разходка би изглеждало подознително или предизвикателно, ако просто се шляе (и не разхожда куче).
Ей ги мъжете, могат да метнат раницата на гърба и да скиторят по света, да спят сами на палатка и прочие. В това отношение им завиждам.
Аз също не излизам, ако мъжа ми не ме изведе някъде. От работа вкъщи и обратно. Това е времето, в което някой може да ме види навън. Или ако пазарувам. Не съм се скъсала от чистене и готвене.

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 246ca892e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Защото домакинстват и имат деца. Жената примерно бачка до 17. 00 и след това бърза да вземе децата от градина, да сготви, изпере. Или бачка на схеми, но преди работа гледа да сготви. Мъжът се прибира и на дивана с биричката или в близкото кръчме. Жената готви, пере, глади, помага за домашни. Ако остане време гледа някоя сапунка и ляга.
Излезе по магазините за дрехи за децата, да напазарува храна. Мъжът не го прави това, или с 300 зора го върши. Жената може да излезе с приятелки вечер, но преди това гледа да има кой да поеме децата. А мъжът си излиза по всяко време.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 1f78ef1fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Това е въпрос на личен избор. Така както описваш ситуацията звучи сякаш майка ти така е решила, не излиза не защото няма време, а защото не иска (или мисли че не трябва, ще уточня след малко). Аз съм жена на 45г. Като ученичка щом си напишех домашните веднага излизах със съученички. В студентските години имах голяма весела компания и абсолютно всеки петък, събота и неделя бяхме по купони и събирания. После екскурзии в цяла България, после като 'прясно' омъжена много концерти, кино и театър. После задължително един ден в седмицата да се шляя по магазини самичка. И после -ето ме днес, когато от работа бързам да се прибера в къщи не защото така трябва, а защото само това искам. Уютно ми е, мъжът ми е добър, постарала съм се атмосферата да ни е приятна, направили сме нещата както сме ги искали, затова вечеряме, гледаме телевизия, радваме се на компанията си и ни е спокойно. Излизала съм, сега вече не искам.
Има жени обаче които не са имали моя късмет и не излизат защото са притиснати от семейството си. Мъжът й ще и направи огромен проблем ако излезе с приятелки. Обикновено на такива жени и никой не им помага в домакинската работа и те наистина нямат време за себе си, просто са се примирили със съдбата си.
Казах че ще обясня "мисли че така трябва". Третият вариант жените да излизат по-рядко е че обществото налага схващането че една жена след определена възраст няма място навън сама. Давам пример : преди две години моя приятелка реши да отиде на море сама, за да си почине от всичко и всички. Когато се прибра беше напълно съкрушена. Каза ми че на няколко пъти са я взимали за проститутка само защото е седяла сама на масата в ресторанта или на бара. Беше много натъжена от поведението на хората (говорим за българското черноморие) и повече не понечи да отиде някъде сама.
Все пак има и такива на които не им пука. Моята кръстница е в доста зряла възраст, но е щура купонджийка. Още щом децата й поотраснаха тя веднага поднови дългите вечери навън с приятели, екскурзии - сама или организирани, курсове или просто мотаене по магазините.
Така че, пак казвам, всичко е въпрос на личен избор.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 7b90f896ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Като гледам как вървят нещата със заливането на България с нелегални имигранти, скоро почти никакви жени няма да се виждат по улицата. Поне вече в една голяма част от центъра на София става опасно за жените дори и денем.

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: bcacc002af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Звучи, като 6 ти клас. Каква е тази мама, такаъсе изразяват децата. Пишеш майка ми, а не мама. Пълто е с хора всякакви и навсякъде, как реши само в магазина, че е, до там с летене, "шапка невидимка", телепортиране как ли се е придвижила.

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 63da2e82f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не е нормално, не, никой не трябва да е слуга на някой друг, защото всеки заслужава щастие!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: b068fb12e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Виж, мила, всичко е до човека и до начина му на живот. Има жени, които дори и да имат време предпочитат да са вътре, примерно в мола или на кафе или да зяпат телевизора, но има и много мъже, които прекарват 99 % от свободното си време на дивана. Това за домакинстването е вярно донякъде, но важи предимно да жените с деца и за тези над 50. Нали не мислиш, че 20 годишна, която от няколко месеца живее с гаджето си ще прекарва повечето си свободно време в кухнята?
Колкото до моя режим, е той няма нищо общо със стандарта. Когато съм първа смяна ставам към 2, 30 през ноща, когато съм следобедна се прибирам към 1 или 2 през ноща... и да, доста време, когато не съм на работа, прекарвам вкъщи, но не за да домакинствам, а за наваксам със съня.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 64eb0500d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторе първо се научи да мислиш правилно и тогава фантазирай. Правиш ли разлика между "разходи" и "разходки"? Както се вижда, за тебе е все едно -" Това е така, но домакинската работа не може да замени разходите и по този начин жените си вредят на организма и мозъка, защото мозъкът има нужда от чист въздух"!? Това е младото поколение, могат да четат, но не могат да разберат какво прочетеното. Жалко!

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: f3f9ba3cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Както си го направиш, така ще е. И разходки, и кафета, и забавления може да има всяка жена, никой не може да ѝ диктува какво да прави и къде да ходи. Никой не може да я спре и тези с предразсъдъците да си ги задържат за себе си.

Децата са общи, домът също е обща отговорност. Това да си седне само той да релаксира спокойно след работа на биричка, на дивана, на мач, с приятели и прочие, а тя хем също да работи, хем после с тежките торби от магазините и след това втора смяна пак за нея и да се състари без време свърши с комунизма. Ако някоя го позволява сега, вината си е само нейна.

Никой не е свръхчовек, нито пък денонощието на жената е от 100 часа, за да хвърчи по задачи и да не падне от преумора. Имаме нужда от почивка, време за себе си, спорт, четене и ще си го вземем. Ще се редуват двамата с мъжа за всичко, ще излизат, или заедно, или поотделно, но семейство не значи робия за един и безплатен хотел и прислуга за другия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker