Бившият, който винаги се “връща” - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бившият, който винаги се “връща”
преди: 2 месеца, 16 дни, прочетена 758 пъти
Здравейте, на 25 години съм, а бившият ми приятел е на 35. Разделени сме от няколко години, но не знам как да го забравя и да го изтрия. Блокирала съм другите си бивши и съм ги забравяла от момента, в който ги махна. С него не става просто. Появява се, търси ме, после го няма седмици и месеци, виждахме се няколко пъти просто за да говорим уж иска нещо сериозно семейство деца; но не прави НИЩО по темата, живее с майка си и просто не успявам да го забравя и седя и чакам като някаква пълна идиотка и изгубих най-хубавите си години незнайно защо. Години не мога да създам нормално отношение или връзка. Някой преминал ли е през нещо подобно и как се справихте? Срещнахте ли друг партньор, създадохте ли семейство?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 4cbc1d951e
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Посети психолог.
нямаш друг вариант.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: ac7a3f6744
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Ей такива като теб са най-утрепани, с извинение.
Ти и да създадеш връзка, като мислиш за тоя нали се сещаш колко ще е връзка? Ще се преструваш все едно си актриса в театъра и накрая ще грохнеш.
А защо го мислиш мисля е ясно, ама явно трябва да ти се каже.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 6d1ec74f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Много сте ми смешни като питате - Има ли други като мен? Не бе, няма, ти си единствената на света! И да има и да няма, каква е ползата за теб от това? Той/тя е действал, направил е нещо, решил си е проблема. Ти си останала на едно място, някъде в миналото, с бивш, без развитие, без нищо ново, някакви игрички на иди ми, дойди ми и празни приказки. Като продължаваш така, ще си останеш сама завинаги. Или го блокираш и не контактуваш повече с него и продължаваш напред или си я караш така до край. Решението е в теб.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 865ab3449b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Блокирай паразита.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: ea67f58760
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До номер 1: ходих вече. Нямаше особен смисъл. При два различни бях.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 862a2b7463
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Защо всички сте толкова груби с момичето? С какво й помогнахте? Прави ми впечатление, че в този сайт пишат някакви комплексари с цел да хейтят и нищо повече.
А сега по същество. Нищо не си изгубила в тоя живот, той сега тепърва започва. Трябва да си наложиш воля ида разбереш, че с този човек приключвате веднъж завинаги. Блокирай го отвсякъде и сложи точката, колкото и болезнено да е. Никога повече не се срещай с него. Ти си в някаква агония! По-добре пострадай известно време и си стъпи на краката, за да може да допуснеш нов човек до себе си. Този може още 10 г да ти изгуби и наистина тогава най-хубавите ти години ще са отлетели в страдания по човек, който не те заслужава. Чети в интернет статии от психолози, не си единствена, ще видиш.
Не на последно място, ако усещаш, че не можеш да се справиш сама, потърси съдействие от психотерапевт. Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: f750c1cdcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   "Години не мога да създам нормално отношение или връзка"

Момиче, мама не ти е казвала (а бащата сигурно липсва или е безгръбначен), ама мъжът създава семейството, не жената. Жената може само да го унищожи (естествено и мъжът може, но доста по-рядко, защото знае какви усилия е вложил). Ако няма мъж на място, няма как да стане.

А ти "връзка" си имаш, даже много, все с "бивши". "Връзка" е женско понятие и повечето са нещо дисфункционално като това което описваш. Ако искаш семейство, трябва да си намериш мъж който да ти го предложи, и да преглътнеш другите си женски претенции към това как изглежда, колко е богат, и т. н. Семейството не като във фантазиите ти. Семейството е функция на мъж и жена които са достатъчно зрели и искат да дадат нещо, да се жертват в името на нещо. И това нещо е тяхното бъдещо дете. Не става семейство от двама секс "парнтьора" които се чудят как да се манипулират и задоволят собствения нагон.

"изгубих най-хубавите си години незнайно защо"

Не, много добре знаеш, нагон му викат, мерак ако щеш. Точно както един мъж си задоволява нагона с теб, така и ти стоиш с него, защото задоволяваш своя. И да, на психическо ниво, това е доста унизително, но така става когато биологията те контролира. Психиката става заложник на инстинкта.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 7b07b999c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Имала съм такива отношения като твоите с един такъв. Знам много добре за какво говориш, едно към едно съм се чувствала като в омагьосан кръг с този човек. Години ми трябваха да се осъзная за какво става въпрос и доста трябваше да се образовам за т. нар. токсични връзки, за да си отволря очите. И аз с всички други гаджета не съм имала никакъв проблем да приключа връзка, а някои от тях са били и дълги и сериозни и съм продължавала напред. С този обаче агонията и заблудата продължи години, тъй като този човек се оказа патологичен лъжец, с дарба към манипулации и много добър да имитира чувства и всичко при него е една игра. Проблемът с тези хора е, че всичко на пръв поглед изглежда изключително истинско, само че не е. Просто те така функционират и на човек с нормален начин на мислене не може да му мине през ума, че някой ще полага усилия да те сваля, ще влиза в отношения с теб, ще говори и пише и то с години, както в моя случай, като всъщност става въпрос само за имитация. Просто нормален човек няма да се занимава с такива детинщини и игри на иди ми дойди ми. И тъпото е че тъкмо когато ти е спечелил доверието и си се влюбил те пускат по емоционалното влакче. Тогава е трудно да се откачиш, защото не ти става ясно на какво се дължат тези промени, пропускаш червените знаци, защото е успял да ти предизвика чувствата, а и те винаги имат някоя достоверно звучаща лъжа, която да извадят от джоба. Докато се усетиш вече са започнали да ти вкарват несигурност, безпокойство, ту се появяват все едно нищо не е било преди това, после пак изчезват, когато са захранили егото. И неволно се оказваш въвлечена в една болна психологическа игра, която за съжаление си мислиш, че е било любов. Нещата са много дълбоки, прочети литература или говори с психолог за хората с т. нар. личностни разстройства- нарцисисти, социопати, патологични лъжци и доста неща ще ти се изяснят. Това не са нормални връзки и за това са трудни за преодоляване, много са изтощаващи емоционално и огорчението, че си бил като жертва на измама е голямо. Аз лично, събрах цялата си воля и събрах сили да прекъсна контакт изцяло, като и го блокирах, това е единствения изход. Оттогава минаха две години, в началото беше трудно, но с времето нещата стават все по-добре. Само ще се радваш, че си се отървала от този ад.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 2f2f3e3e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Здравей,
Като минала през подобно нещо искам да ти кажа, че такова фиксиране показва, че нещо в теб не е наред. Когато човек е психически здрав и стъпил здраво на земята, след раздяла разбира се му е тежко, отнема му време, но до няколко месеца, най-много година, вече е преодолял връзката и е продължил напред.
А когато не е наясно със себе си и детските му травми още не са зараснали, тогава все се връща назад и вярва, че друг човек не може да срещне.
Аз бях като теб, само че малко по-млада, и години наред не можех да преодолея едно момче. Подновявахме контакт, после пак раздяла и така се въртеше един порочен кръг. За други хора очи нямах, в моята глава той беше единственият за мен.
Как го преодолях? С много терзания прекъснах всякакъв контакт за достатъчно време, че вече да не ми е прясно. И когато не бяхме говорили повече от година, аз с усилия бях вече продължила с живота си - нови приятели, нова работа, нови срещи, тогава той като по сценарий отново се опита д се върне. Обаче за мен тази врата вече беше затворена, заключена и бях изхвърлила ключа. Не ми беше лесно да се отърва от илюзиите, че този човек не е за мен. Тези илюзии бяха много силни и аз наистина вярвах, че подобна химия няма да имам с друг човек, че характерите ни са един за друг, че с друг човек под ръка на улицата няма да се чувствам както се чувствах с него и прочие. Но няма по-хубаво нещо от това да прогледнеш и да видиш истината. А за мен истината се оказа, че въпросното момче се връщаше, за да си чеше егото, да се почувства мъж и да вземе каквото може и да си тръгне - и така до следващия път. В същото време си играеше с чувствата ми много умело, вричайки се в любов, хвалейки се с мен пред приятелите си, използвайки ме да си вдига статуса. Родителите му бяха твърдо против да има приятелка, защото учеше тежка специалност, и той едновременно за да им прави напук беше с мен, да се прави на мъж (защото те го издържаха и това много го потискаше), а когато ме оставяше, се оправдаваше с тях. Доста тъпи ситуации... Ама и аз бях тъпа да му вярвам и да се самозаблуждавам в продължение на две години.
Та така... Не бъди и ти като мен. Ако на двама души им е писано да са заедно, те си намират път един към друг, но ако една връзка ти носи повече страдание, отколкото радост, значи най-вероятно не е твоят човек.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: eef97f2592
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Здравей,

Искам да започна с:
1. Не сте си изгубила най - хубавите години - на 25 сте, стегнете се.
2. Поради някаква причина винаги се прехласвате по най - големите некадърници. Изберете си най - накрая нормален възпитан мъж с добра работа и заживейте щастливо.
Този мъж, за който говорите с две изречения го определих като женкар с не особено висок интелект.

Стегнете се, оценете се като личност и знайте, че там има мъж, който ще Ви обикне така, както заслужавате, човек със стойност, висок интелект, добро поведение, харизма и вътрешна красота.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 3b3d7a3dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   До 6. Груби сме, защото ако прочетеш историята внимателно и ще видиш нещо съвсем различно. Номер 8 вероятно и много други са в това положение.
Такива жени не крият че са си го слагали с много, прочети и ще видиш. Казват че навсякъде е било всичко рози и нямали проблеми. Преведено това значи че е имало всякакви угаждащи балъци, които не са били уважавани и интересни заради това и там раздялата не е проблем, защото жената доминира, получила е своето от тях, я почивки, в дрънкулки и после е чао.
И сега това че са били с много мъже не е проблем според тях, ама според мен си крещи на нещо, ама ми е неудобно да го напиша. Второто е че историята е пусната, защото на нея и е тежко, защото не може да превъзмогне факта, че пича е имал мнение, казал и го е показал. И тя хем вече не е с него, хем не е в такива токсични отношения, хем не спира да мисли за него. И за това трябва през 3 дни да говори за него, да го плюе навсякъде за лично надъхване и кураж. Всичко това защото нашата иска всичко и да обича и са в слушат и да и поднасят всичко на тепсия, ама никой мислещ читав мъж няма да клекне пред някоя спряла, хем с много мъже.
И за това е токсичен боклук, макар да не и е посягал, са не я е докосвал и всичко това, защото и е казал да се усеща.
И те пък щото от толкова мъже видяли толкова хубаво, че видят тука за да прочетат нещо от себеподобна, за да са добре следващия 2-3 дни. Е щом тва е живот и щом тва е мега якото ежедневие, евала. Хахахах

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 04df7432ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   До 7:
Майка ми е била и майка, и баща за мен, но естествено Вие няма как да знаете, защото пред компютъра е много по-лесно да плюеш и да опитваш да нараниш някого, като засегнеш травмите му, вместо да напишеш нещо, което си преживял и смяташ, че може да му помогне. Ако не можете да кажете, нещо хубаво, по-добре замълчете и никога повече не се обаждайте. Защото ако човек има по-лабилна психика един такъв Ваш коментар за баща му (който идея си нямате къде е), може да го срине. На всички останали: благодаря за адекватните коментари.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 04df7432ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   11: някъде да чу да го оплювам или да го описвам като “токсичен боклук”??? Не, не го обсъждам през 3 дни, нито го плюя колкото и да ти е трудно да повярваш. 3 връзки и 3 бивши, сигурно е нещо ужасяващо за жена на 25, а или думата е друга? Спрете да се правите на хора, разбиращи от всичко и когато не можете да кажете нещо смислено, просто подминете и замълчете.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 646e284e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Докато не осъзнаеш в какъв кръг се въртиш и че тези отношения не са за теб, ще се въртиш още. Ако не с него то с друг после. Хубавите отношения са здравословните.
Ще го осъзнаеш, когато имаш такива.
Но за целта трябва да пуснеш този, който ти вреди. Той постоянно те търси, защото знае, че си готова да го приемеш обратно всеки път. Това е токсично и нездравословно.
Ще кажа, че бях в такива отношения две години. Оставяше ме, после се връщаше и така докато на мен не ми писна и просто сложих край. Опитваше се отново след това да ме търси, първоначално отговарях чисто приятелски. Вече го нямам нито в приятели нито в последователи. Когато се засечем го подминавам. Нямам нужда да знам как е, какво прави и прочее. Намерила съм си човека и държа на него. Едва със сегашния ми приятел осъзнах колко много съм губила времето си и енергията си за неправилните хора. Дотолкова, че вече спрях да ги мисля и да се сещам за тях, някои бивши дори съм забравила, че са ми такива.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 646e284e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И забравих да допълня и аз се консултирах няколко пъти с психолог, но в тогавашния момент не осъзнавах какво ми приказва. Аз исках да оправя отношенията, а тя ми говореше, че този човек не е за мен. И аз се самонавивах е как не е за мен, колко пъти се връща към мен, сигурно ме обича. Дори и да ме е обичал, ме е наранявал много повече. Нямам нужда от такива хора в живота си, постепенно се научих да си поставям граници, да устоявам принципите си и да се ценя себе си, здравето си. Та аз бях отслабнала, бях в тежка депресия. Е, преживях го и това.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker