Казус пред нотариус - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Казус пред нотариус
преди: 1 месец, 22 дни, прочетена 285 пъти
Вчера 16. 07. 2024г при нотариус ми се случи много странна ситуация и се опасявам за евентуални бъдещи главоболия. Целта беше с арендатор да подпишем анекс към договор за аренда на земеделска земя, че на 30 септември 2024г договора свършва, за да може тогава да се отпише от търговския регистър. В договора за аренда има такава клауза, за да не се поднови автоматично, трябва да се направят подписи пред нотариус, за край на договора, с които да се отпише от агенция по вписванията.
Отидох с готов анекс подготвен от адвокат от моя град, да умолявам арендатора, с уговорка че веднага подписваме договор за едногодишен наем. Когато се съгласи тръгнахме да търсим нотариус.
Нотариуса каза че трябвало да бъдат описани имотите с номера и съседи и този анекс, който нося не става, нямало достатъчно данни за пред агенция вписвания. Чакахме около час, след това ни даде да подпишем споразумение за прекратяване от момента на подписването, ахнах, ама как, аз искам договора да приключи на 30 септември 2024г, тя написала че прекратяваме договора на 16. 07. 2024г нотариуската се развика че досега е писала и се занимавала с нас, при толкова клиенти пред вратата й (имаше двама за прехвърляне на автомобил), и че сме се явили без запазен час и сме искали услуга веднага, срамувах се да не подпиша. Тръгнах да подписвам и се оказа, че текстът на споразумението е заел двете страници на един лист и трябва да положим подписите си на други "хвърчащи" бели листа на които имаше само едно изречение "споразумелите се" и под него място за подписи. Подписахме четири броя бели листа, които не бяха свързани или подпечатани със споразумението. А преди години когато купувах имот се подписвахме на свързани и подпечатани от нотариуса страници, но пък тогава имахме запазен час.
Арендатора си тръгна, аз останах да плащам, но като поисках фактура, пак ми се развика, " фактурата се получавала след няколко дни след вписването в агенция вписвания" тръгна да разпечатва фактура и пусна принт. Изведнъж се развика още по силно че заради мен, защото искам спешно фактура, разпечатала фактурата върху белите листи с подписи в два екземпляра, крещеше викай арендатора да се връща, извади някакви листи от принтера, смачка ги и ги хвърли ядосано в кофата за боклук. Звъннах на арендатора.
Арендатора се върна и подписахме нови два хвърчащи бели листи на които пак имаше само изречение "споразумели се", от притеснение не видях какво точно е хвърлила в кофата. Излязох отвън, размислих 15 мин, страхувах се да не прикрепи нещо друго към белите листи, които подписахме, върнах се в кантората и поисках всичко което подписах, казах "отказвам се". Нотариуса обаче вече беше заверила и свързала 4 броя от споразуменията, даде ми ги, ако искам аз да си ги вписвам в службата по вписвания.
Притесненията ми са две, защо нотариуса пише друга дата, а не тази която искам и ми се кара, ако се противя да подпиша? Това нормално ли е?
И как да проверя дали нотариуса ме е излъгала, че е изхвърлила другите два листа, които подписах? Възможно ли е да прикрепи към тях споразумение с друг текст в полза на арендатора, щом написа в споразумението текст в полза на арендатора че договора свършва на 16. 07. 24г (те са от един град и той често ползва нотариус, покрай арендуването на ниви).
Чудя се наистина ли ми се случи или ми бе изигран театър за да се съглася да подпиша не 4 а 6 бели листа? По принцип и тя е човек и е възможно да обърка и да сложи за принт подписаните листа, но също и друго е възможно, как мога да проверя дали тя е ползвала двата броя "хвърлени в кофата" за цели в полза на арендатора? Ами ако напише друго споразумение и го прикрепи към тях? В колко екземпляра се прави обикновенно споразумение? Два са им напълно достатъчни един при нея и един при арендатора, винаги могат да кажат че са ми дали и на мен.
Има ли институция в която да проверя дали са ползвали подписаните от мен листи (от кофата за болкук), в крайна сметка аз въобще не знам какво е хвърлила в кофата, реагирах на реакцията й. Или няма вариант и трябва да чакам, ако ме изненада някой ден арендатор със съдебно дело за неспазено някакво споразумение ще знам от къде е. На изхвърлените в кофата й листи има моя подпис и подписа на арендатора с текст "споразумели се" най отгоре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 21 дни
hash: 2324856640
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Веднага подай в съд/прокуратура иск за проверка!!!
Никога не се подписват празни листове!
Ако на листа има много свободно място, ВИНАГИ свободната част се задрасква с голям Х!!!

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: c099c07ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   До 2 Нямам никакви доказателства че докато бях отвън 15 мин тя не е пуснала на цветен принт подписите ни на още 20 листа, май единствения ми вариант е да чакам и да се надявам на нейната честност и достойнство.
Да пращам прокуратура няма смисъл, първо гарван гарвану око не вади, второ какво ще търсят те в изхвърлената преди три дни нейна кофа за боклук?

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 39a9c5cbc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Пълно е с идиоти и некадърници. За друг път да знаеш - колкото иска да вика, държиш на своето. Как може да подпишеш, защото ти било неудобно? Вземат МАСА пари за да си мръднат пръста и накрая го правят немърливо. Случвало ми се е при прехвърляне на кола да направят 2 грешки в договора и то в описанието на колата. Взема пари за да попълни 10 думи в готова бланка и пак го прави през просото. И друго - не приемай такива договори, които се подновяват автоматично - винаги срок и то 1-2г.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 9efbbc2ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Така и не се разбира, искаш да приключиш аренден договор, а пишеш "Отидох с готов анекс подготвен от адвокат от моя град, да умолявам арендатора, с уговорка че веднага подписваме договор за едногодишен наем. Когато се съгласи тръгнахме да търсим нотариус. " За наемен договор не се иска никакъв нотариус, те и затова арендаторите практикуват вече с наемни договори за една година, защото времената станали много динамични. А за това, че нотариуса е вписал дата от юли, такива са правилата за арендните договори, те трябва да се оформят до края на Юли, а земеделската година започва от Октомври. От аренден договор, без никакви нотариуси можете да подпишете наемен договор за една година със същият арендатор, и то без никакви анекси.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker