Истории, които доказват че има Бог - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Истории, които доказват че има Бог
преди: 1 месец, 13 дни, прочетена 877 пъти
Здравейте!

Моля да разкажете накратко (лични) истории, които са ви доказали и са ви убедили че Бог съществува и че не всичко е измислица за Него.

Всеки може да разкаже истории, които показват че Бог няма, но нека в тази тема да споделим своя житейски опит доказващ противното.

Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 13 дни
hash: b8cf9027e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Напротив авторе, никой не може да разкаже истории, които показват че Бог няма, защото ИМА Бог!

А и истории не ти трябват, за да повярваш, че има Бог!

Има написано и достъпно за всеки Божие слово: Свещеното Писание - Библията! Това е Боговдъхновена книга написана от различни хора, но под действието на Светия Дух!

А и наличието на Бога не се ДОКАЗВА! Затова ние ВЯРВАМЕ!
А вярата затова е вяра, защото тя не се доказва научно или с някакви други доказателства.

ОК. Ще ти споделя от моя богат житейски опит:

1. Аз повярвах в Бога логически. Защото съгласи се, че няма как разумен и логично разсъждаващ човек да смята, че този свят - с всички строги физични закони, закономерности, взаимодействия, екосистеми... и всички прекрасни, удивителни, красиви неща - може да възникне случайно! Е няма как да стане това!
От хаоса - НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ РЕД И ПОРЯДЪК - без намесата на Твореца и Създателя. Това е все едно да си купиш едно празно място за градина и без да го засееш, поддържаш, копаеш, плевиш, ториш... да дойдеш и да очакваш, че ще бъде всичко чисто, подредено и отрупано с плодове и зеленчуци! Е може ли да стане това без СТОПАНИН? Естествено, че НЕ!

А и случайно - нищо не става в този живот!

2. Сега, трудно ми е да ти разкажа точно една конкретна история, защото всекидневно и във всяко нещо виждам Божието Всеприсъствие. И имам десетки чудесни събития в живота си, в които виждам как Бог се грижи за мен и ми помага, подкрепя, закриля, предпазва и ме води по пътя на спасението на душата ми.

Неслучайно, когато попитали Свети Йоан Кронщадски, виждал ли е чудеса и какво е чудо, той им отговорил, че най-голямото чудо е това, което се извършва всеки ден на всяка Божествена Света Литургия с претворяването на хляба и виното в Тяло и Кръв Христови!

ОК, ще ти разкажа две от по-важните истории при мен: Измолих от Бога(след кратка, но изключително силна молитва - намирах се на свято място, в прекрасен манастир) с молитвеното застъпничество и ходатайство на Пресвета Богородица и Свети Серафим Саровски, да ми даде за съпруга сегашната ми жена! Веднага след тази молитва почувствах в сърцето си, че молитвата ми е чута и ще бъде изпълнена. Получих отговор не с думи, но го почувствах, усетих в душата си... трудно е за обяснение. И малко след това нещата между нас започнаха да се случват и отношенията ни да се развиват... Преодоляхме много проблеми, спънки, пречки, трудности с Божията помощ и си създадохме прекрасно семейство!

Сетих се и още една история: имах заеми и играех еврофутбол, за да ги върна, но точно тогава не ми се получаваше... А вече тъкмо бях започнал да се въцърковявам в православната църква, но все още не се бях отърсил напълно от старите си навици. И една вечер стоях и се молех пред иконите си в къщи и се помолих на Бога и да си върна заемите и в този момент видях написани букви(в съзнанието ми), надписът гласеше следното: "Няма да върнеш заемите си чрез хазарт, а постепенно, като отделяш от заплатата си! " И малко след това ми повишиха заплатата, и действително за около години успях по този начин да върна всички заеми!

Има още и още.

Но пак казвам, не са необходими истории, за да повярваш в Бога!

А и само да повярваш - НЕ Е ДОСТАТЪЧНО! ТРЯБВА И ДА ЗАЖИВЕЕШ БОГОУГОДНО КАТО СЕ ВЪЦЪРКОВИШ В ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА! И да познаеш че Бог е и Личност - Света Троица: Бог Отец, Бог Син - Господ Иисус Христос и Светия Дух.

Окончателното повярване при мен стана като прочетох Новия Завет(Втората част от Библията) и по-точно глави 5, 6 и 7 от Евангелието от Матей. Там са цитирани думите на Божия Син, Господ Иисус Христос - и аз почувствах с цялото си сърце и душа, че това е безспорна и неоспорима ИСТИНА! Божии слова!

Хайде със здраве и нека Бог да ни помага във всичко!

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: b39d4b1aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Ще опитам да съм кратка и точна, без трърде много приказки.

Искам предварително да кажа, че НЕ идвам от такава среда, даже обратното и че даже години наред съм живяла с присмех на уста към вярващите.

От три години някъде вярвам силно, защото най-после ми се отвориха очите.

Ето грубата последователност на всичко, което буквално обърна светогледа ми:

- почина мой родител
- от деня на смъртта до дена на 40 ден на опелото го сънувах абсютно всяка нощ без изключение, като никога преди и много рядко след това
- като човек, който не сънува почти, това ми се видя СУПЕР странно, защото беше като отрязано с нож
- замислих се за съществуването на душа? понеже какво друго обяснява това
- ако има душа, има Творец на душата
- ако поведението на тази душа пасва на поведението на душите в Библията, за какво още казва истината тя? Пак казвам, това бяха логични въпроси в ума на човек, който се подиграва на вярващите
- БЕЗ да приемам Бог, бях толкова тъжна, че ходех на църква, същата, на която се присмивах, но ходех "просто така"? човек е способен на всяккави ментални гимнастики, за да не Го припознае :D
- една сутрин се събудих и в съзнанието си чух глас "Отне ти се земния баща, за да намериш Небесния". Това ме стресна супер много. Беше силен, ясен, мъжки глас. Нормален, работещ, разумен и социализиран човек съм, чух го, както се чуваме на кафе с приятелките ми.
- започнах да се питам РЕАЛНО ако има всемогъща сила, не е ли абсолютно ЛОГИЧНО да Е ПО СИЛИТЕ й да възкреси мъртъв човек
( помислете - имаме проблем, молим се на ВСЕЛЕНАТА? - тоест, по презумция има нещо всесилно, но като стане дума за Възкресението, се смеем, айде без такива глупости.. НО реално, ВСЕ СИЛЕН означава -ВСЕ, над смъртта дори–
- От момента на приемане на тази възможност, живота ми се промени радикално:
- започнах както си живея нормално навсякъде да виждам само Него, кръстове, репортажи за Него, интервюта, книги, филми, БЕЗ ДА ТЪРСЯ, просто все едно ме заливаше
- ПРИЕХ, че може да е Той, изказах първата си молитва:

"Боже, усещам, че живота ми се променя, но не знам накъде да поема. АКо си Ти този, който Си, дай ми ясен знак, защото съгласи се, че да вярвам във възкръснали мъртви, е малко странно. "

На другия ден отивам на планина, къса ми се обувката, отварям една планинска аптечка с надеждата за тиксо или нещо, намирам книга, без картини по корицата, без нищо.

Обръщам й гърба, БУКВАЛНО ДУМА ПО ДУМА, ПИШЕ: Ако живота ти се променя, но не знаеш накъде да поемеш, тази книга е за теб.

Отварям я и първото, което виждам е, Христос е истинският, Жив Бог.

Заглавието по никакъв начин не споменаваше нищо за Него. Не съм си внушила, това беше ДИРЕКТЕН отговор на моята молитва.

Настръхнах, разплаках се, засмяха се, беше истинско кръщение.


От онзи момент нататък, всичко се преобърна. Кръстих се, приех го, покаях се, обикнах Го, за една година ми даде нов живот.

Той е Жив!

Чува ни, вижда ни, иска сърцата ни, иска да ни обича. Бягайте с 300 към Христос, ще видите какво означава любов и нов живот.

След кръщението и обръщането ми в Него:

- намерих духовна сила да се преборя с 2 зависимости
- намери се модерно лечение на заболяване, което ме държеше и нямаше подобрение вече 6 месеца
- намерих 2 нови работи след внезапно съкращение
- намери се лечение за обезобразеното ми лице от акне заради заболяването

И много други ежедневни малки чудеса, които съпътстват и подкрепят вярващия ежедневно, от чудодейно никнещи възможности, до ситуации, които директно адреситат твои тревоги, вървиш и мислиш Боже един какво си, вдигаш поглед и виждаш надпис на стена с цитат от Библията, който ДИРЕКТНО ти отговаря.

Та така, Царя на Царете е жив.

Добре, че никога не се отказа от мен. Аз бях много далеч от него, но Той беше безкомпромисен в преследването ми. Търсеше си заблудената овца до края!

Както Той ще ви обича, никой друг човек на този свят няма да го направи.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 79c73e5657
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Бог съществува! Казва го един бивш атеист, който повярва по лесния начин. Лесния начин е когато поискаш нещо и го получиш. Блаженни са тези които са вярват без да са получили или видели. Бях атеист и достигнах до мент в живота си в който просто вече нямаше утре. Тези които са били там зная за какво говоря, когато един ден ти се струва години и когато не знаеш дали ще има утре. В тази ситуация реших да се обърна към Бог. Направих го механично просто почнах да се моля и да искам. Да! Аз исках! Аз исках да се променят нещата и го исках с цялото си сърце! Молех се и исках неща, които нито за науката нито за хората около мен бяха възможни. Исках и протягах ръка към небето с цялата си слабост и осъзнаване за нищожност. Молех се всеки ден. Молех се по няколко пъти на ден. И какво се случи? Почнаха да се случват неща, които аз исках. Едно по едно и след това още едно. Аз обаче продължавах да не вярвам. Виках си това е случайност, но продължавах да се моля и те продължаваха да се случват. Невъзможни неща! В един момент и при това положение човек започва да осъзнава че всичко това не може да е случайност. Трябва да не си разумен човек за да не осъзнаеш че Бог съществува. Какво се случи след като разбрах че Бог съществува? Аз повярвах! Първоначално се уплаших защото осъзнах, че щом Бог е истина то и всичко останало в християнството е истина, а моя живот беше доста далеч от тези неща. Днес знам че Бог съществува и че това не е някаква приказка. Знам че и за Бог няма невъзможни неща. Опитвам се да водя колкото мога по праведен живот. Така повярвах аз. Сега няма сила на тази планета, която да ме убеди че Бог не съществува. Живота си бих дал за Бог. Слава на Бога!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 42cffee7ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Историята я знам от един мой чичо, който я беше написал в своите мемоари... Било през социализма, тогава не се гледало с добро око ако човек ходи на черква. Чичо ми бил вярващ човек и обичал да ходи и да се помоли я за здраве, я за някоя дyша. Имал една приятелка, която била много разстроена, защото синът и на 19 години избягал от България на Запад. С месеци няма ни вест, ни кост. Тогава чичо ми отишъл една нощ в църквата Света Петка и се молил с часове за момчето... накрая преди да си тръгне си свалил часовника от ръката и го оставил пред иконата. След известно време се полyчило писмо, в което момчето описвало премеждията си и как е стигнало до Италия и в крайна сметка е добре и работи като помощник при един часовникар... Dl

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 508beea512
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   В очите на примитивни всяко по-висше създание е от "боговете".
А днао пренапишат най-после общото съзнание в матрицата, че... Аман!

 
  ...


...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 0348cf4d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Защо, след като Бог ни обича, ми взе най обичания и мил човек, съпруга ми? Не съм атеист и не съм запалена, но влизам в църква и се моля за здраве на всички, но...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 508beea512
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   1 и 2 като по учебник или като "на лято" и двамата:
Се излекували от страшни, нелечими болести
И двамата изведнъж с успехи в работата
И двамата чули гласът на бога в главите си
Уф...
В очите на примитивните всички висши същества в древните цивилизации са били богове.
Висша сила е ясно, че има, но тези крайно религиозни за мен са болни хора.
Няма нужда от посредници (бирници) за комуникация с висша сила, всеки от нас е част от нея.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 188b9fbdc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   4, невероятно заключения. Значи заминал, очаквало се да се обади и се обадил. Еееее, ясно че заради часовника е станало, а не защото е знаел, че трябва да се обади като се установи.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 53c80b68b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Като гледаш колко нещастие има по света и как убийци и крадци живеят, има ли го? ! Като умират деца, а психопати живеят? !
Човек трябва да вярва само в себе си. Да си помага сам. И милион пъти да се моли, няма да се излекува чудодейно, нито ще му се реши проблема с магическа пръчка. А само като направи нещо самичък с реална, физическа помощ.
Не сме 13-14-ти век, че да сме суеверни. Религиите са затрили милиарди през вековете под формата на войни, Испанската инквизиция, мъчения и прочие.
Т. н наречените чудеса са самовнушения, халюционации.
Хубаво е да се вярва във висша сила, но трябва и връзка с реалността.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 48ed2808b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Истината е, че мен Господ ме е спасявал поне няколко пъти от смърт, а и са ми се случвали доста други необясними неща, така че 100% съм сигурен, че има Бог.

Може би най-добър пример ще дам ако кажа как на 17 години скочих от една скала в морето и за части от секундата загубих съзнание, но после веднага се "пробудих", а ако бях изпаднал в безсъзнание бях със сигурност пътник понеже никой не ме виждаше и щях да се нагълтам с вода

Също от падания, катастрофи много неща буквално съм виждал как ми се помага да ги избегна.

Случвали са ми се и необясними неща, примерно да мисля за някой, който не съм виждал отдавна и след малко да го срещна или в един и същ ден да срещна 2-3 души, които не съм виждал от ГОДИНИ и после пак да не ги срещам? !

Чисто математически шансът това да се случи на случайно място в даден ден, а преди и след това да не си ги виждал тия хора сумати време е сигурно едно на милион.

Другото, което е самите физични закони, симетрията във Вселената - планетите са с перфектни форми - доказват, че тя е създадена. Ако всичко беше станало случайно нямаше да е толкова подредено, няма как от само себе си всичко да стане с перфектни форми и размери, планетите да се задвижат и т н.

За мен хората, които вярват, че Вселената е възникнала от взрив, а после сама се е подредила са глупаци??

Т. Т.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 95be64a62d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Има Бог, прочети приказката за "Неволята и братята"! И те се надявали Бог(неволята) да им помогне, но никой не ги чул, тогава разбрали, че сами трябва да си помогнат, така и постъпили и така се спасили. Не си ли уверен в себе си, и Бог не може да ти помогне!

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 9f630be9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Нека го кажа така, аз вярвам в Бога, но не в смисъла на някоя конкретна религия, която по-скоро ограничава с догмите си, а в смисъл, че всичко е сътворено и се управлява от една Свръхсила, Свръхенергия, един Висш разум. Хубаво е човек да бъде в синхрон и душата му да е в единение с тази енергия, това му дава криле, сбъдва желанията му, прави го по-добър. Може би казаното е ерес за православния колега във форума, но точно свободата от религиозните догми те изпълва с любов и вяра в Бога, защото Бог НЕ Е религия, а просто ВСИЧКО, което ни заобикаля и съставлява, а ние като частица от всичкото е хубаво енергийно да сме в синхрон с останалия свят. Иначе на автора ще кажа, че за мен всеки ден се случват чудеса, с всяка молитва която си казвам на ум, усещам подкрепата и закрилата на Бога всеки ден и във всичко и вярата ми е непоклатима. С нами Бог!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: da4fa8ca80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 2 съм, аз нека от отчаян, съкрушен, болен и безработен човек за една година време от покръстването ми, без да правя нищо ново, нека имам желание за живот, радост, обич към околните, модерно лечение, върната красота на лицето и 2 нови работи, и НЕКА, НЕКА съм примитивна!

Още искам да съм такава, всеки ден по много от тази примитивно да ми се изсипва.

Поздрави ;)

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: b8cf9027e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   до 6 и донякъде до 9

от 1

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 53c80b68b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   15, повтаряй си го като видиш как се събират пари за поредното болно дете, а на мутри и бизнесмени нищо не им се случва. Повтаряй си го като поредният убиец си живее до дълбока старост.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: da4fa8ca80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   На мутри и бизнесмени нищо не им се случва, защото не можете да си представите каква болка изпитва душата, която се е поддала на злото, когато е в присъствието на съвършения Бог.

Това е като всецяло и ужасно възпалена, гноясала рана да бъде изведнъж рязко поляна с дезинфектант.

Не можете да си представите аз като бивш атеист, когато се обръщах в Бога, дето нито съм убивала, нито съм вършила престъпления, каква болка изпитвах в сърцето си, че чак ставаше физическа.

Грехът боли, не ги гледайте какво им се случва на повърхността. Нито знаете какво ги чака, нито какво е втях в момента. И какво значи живее до старост като тип изказване, че му се е разминало на който и да е каквото и да е? Старостта е едно, вечността с изкривена душа, която само от красотата на Бога изпитва непоносима болка нима е малко?

Гаранция ви давам, че АБСОЛЮТНО НИЩО на никого не му се разминава. Вие просто мислите, че това е така, защото очаквате на всяко зло, което някой върши, веднага да му се изсипе огън на главата. Но Бог не работи, повтарям, Бог не работи, както вие искате.


Номер 2

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: a558fda67a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Има Господ, това е истината.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: f502c640db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   17, мдаааа, така ще е. Приказки за 4-годишни деца.
Реалността е, че на лошите нищо не им се случва. Нито на техните семейства.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 5df8ebd3ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Налазиха обичайните религиозни фундаменталисти да бомбандират със заучените фрази. Имам близък роднина фанатизиран сектант и им знам репертоара до препинателните знаци. Вадят се някакви чародейства, някакви знамения, някакви необорими "доказателства"... А обикновено това е подходът на дявола, защото така подмолно и лукаво се крадат душите на хората - благовидно и неусетно.

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: b39d4b1aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   ми че живей и ти като лошите, де, щом нищо не става с тях и техните семейства. какво те спира. няма морален императив от свръхразум, няма Бог, няма проблем. ходи открадни, излъжи, уреди си нещата по долния начин и цъфти, бъди щастлив, номер 20. и без това всякакви приказки за Божествена справедливост са за 4 годишни деца. ти не си на 4, не виждам проблем да си малко над тези измислици за добро и зло в крайна сметка...

Ако няма Бог, който да заклейми злото като зло, значи то па може и да не е зло. може да е субектвино. иди пробвай как е.

какво те спира, нещо шубе ли те е от някого?

номер 2

 
  ...

...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 53c80b68b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   22, ти като си много праведен, какво постигна? Освен да проповядваш като Свидетелите на Йехова?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: be790368a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Матей 7:15 Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: ece97abaf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Номер 24, номер 2 съм

Първо, Йеховистите са сектанти.

Второ, постигнала по кой аршин? По аршина на мутрите, за които хем се ядосвате, че не ги наказва Бог, пък хем им завиждате за охолния живот ли? По този аршин, нищо не съм постигнала.

По моя аршин, животът ми преди и след обръщането към Бога, както и промените в него съм описала в коментара си под номер 2.

За вас връщането от онзи свят, оправянето на обезобразено лице и намирането на работа може да не е успех, знам ли.

Но докато се гневите на Бога, а завиждате на мутрите, няма и да ме разберете. Останете със здраве.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 53c80b68b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   26, помогнала ти е медицината и науката, а не божествената намеса.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 34a6d54f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   До 26 Какво е аршин?

 
  ...

...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 577a87825a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Не бива да има доказателства за съществуването на Бог. Ако имаше, това щеше да конвертира вярата в наука и щеше да превърне хората безмозъчни и безчувствени роботи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker