Признава ли се задочно обучение в чужбина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Признава ли се задочно обучение в чужбина?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 6164 пъти
Не зная дали е мястото тук да попитам, но задочното обучение признават ли го в чужбина?
Могат ли да ми признаят и да си приравня дипломата, ако имам завършено 4годишно обучение в университет, но е задочно, при положение, че съм чула, че в Европа задочно обучение няма, имало дистанционно и редовно само...
Тоест това означава ли, че все едно ако отида в друга страна и все едно съм със средно образование, като имам диплома за 4годишен бакалавър, но задочно?

Мерси ако някой ми каже... който знае...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 12e6b91605
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   На дипломата ти какво точно пише? Споменато ли е задочно? Най-общо казано, мисля че се гледат общия брой академични часове, които си събрал. Не мога да си представя самия факт "задочно" да ти създаде проблем. Освен това задочно не е ли няколко дни интензивни лекции/упражнения и след това период на почивни дни? В някои страни имат друга форма известна като part-time обучение, при което студентите взимат по-малко часове в седмицата за разлика от редовното обучение и учат по-дълго, но накрая получават същата диплома защото са покрили необходимите нормативи.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 40c4d32964
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   По принцип ТРЯБВА да го признават в ЕС, защото сме подписали Болонската конвенция, както и те. Ако искаш да си продължиш образованието там с магистър например, ДЛЪЖНИ са да го признаят университетите и институциите. Проблемът е, че работодателите нещо не са във възторг по принцип от нашето образование. Но и това си има начин - правиш някаква практика в тяхна компания и изведнъж препоръките от практиката ти стават по-важни. Има си винаги начини и начинчета. Ти какво планираш същност?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 450ff9d115
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Автора:Нищо не планирам, още не съм завършила, но задочното е същото като редовното почти, но същите лекции се карат от 8 до 19 часа всеки ден, като има почивка само от 12 часа до 13 часа и така в продължение на 1 месец, включително се ходи всеки ден от седмицата, и дори и събота и неделя, без изключение.
Въпроса е, че редовното има празни места в програмата, докато задочното няма и като застанеш от 8 до 19 часа, пишеш, всеки ден от сутрин до вечер пишеш и пишеш лекции и така.. Не зная защо не го приемат мн насериозно, същите изпити караме, същите лекции, всичко същото, само където този месец, който са ни лекциите, дните започват да се сливат, понеже караме дори и събота и неделя... , но все пак караме 1месец, но без "дупки" в програмата.. Мисля, че задочното е за по-издържливи хора... И да, мисля, че дистанционното е по-добър вариант от задочното... , но в България още го няма.
Затова страните от ЕС са оставили редовно и дистанционно... и според мен така и трябва да бъде, но ето аз когато кандидатствах, бала ми беше много висок, но пак не ме приеха редовно и останах задочно, където бала пак беше почти колкото редовното и така... И тъй като не съм много богата, че да мога да се преместя, си останах задочно и така... А изпитната сесия, тя е 2месеца, за да може да се подготвим хубаво.. и от учебниците...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 40c4d32964
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Виж, авторке, ако задочното беше като редовното, то нямаше да има редовно и задочно, нали?
И в чужбина на това „дистанционно“ учене не се гледа с добро око, то се предлага и от университети със съмнителна репутация.
Завършила съм редовно и целият семестър си от 8 до 19 в университета, стига с превземки. Вземи и си завърши ученето, после мисли нататък, няма нужда да ни се оправдаваш, да сучиш и да кършиш - задочното си е задочно, редовното си е редовно. И двете форми на обучение си имат предимства и надостатаци.
Най-голямото предимство на задочната форма е това, че можеш и да работиш паралелно, да имаш стаж и връзки сред работодатели след завършването си и съответно да си намериш работа. Е, ако работиш де, не се оставяш на мама и тати да те издържат. Тогава имаш много по-сериозен проблем от това, дали в чужбина се била признавала дипломата - в България кой ще те вземе - задочник и без стаж?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1b441de8ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Доколкото знам, дистанционното обучение е като редовното, само че вместо да ходиш на лекции си пускаш компютъра. Почти същото е като да стоиш в залите, само е не се разкарваш до университета. Предимството е, че няма да плащаш за наем ако си от друго място. И в България има такова обучение. Иначе дистанционното обучение е доста по-близо да редовното, отколкото до задочното. Аз също съм "ЗА" редовното обучение, защото мисля, че хората, които са завършили редовно са по-добри специалисти, защото са имали по-голям контакт с преподаватели и са ходили и на упражнения. При задочното упражнения няма. Кой каквото иска да говори, но редовното си е редовно, а задочното - задочно. Моята специалност - приложна лингвистика няма задочна форма. Замисли се защо.
~~~Приказната кралица~~~

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 450ff9d115
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Задочното за моята специалност по програма е като тази на редовното, същите изпити ги вземаме, обаче балът беше много близък, но не можах да влезна в редовно, става въпрос за икономика... когато кандидатствах, някакви стотни дори, но не влезнах в редовно обучение.
Имаме упражнения и ние, разбира се, много ясно.
Обаче и лекциите съм сравнявала с редовните, отново са същите.. , само че ние ги пишем за 1месец, като нямаме нито една "дупка" както се казва, после другото време ходим на работа, но и учим от учебници и лекции, пишем и ние курсови работи, както редовното, за да се подготвим за изпитите.
Разликата е че редовното обучение пишат лекциите 3месеца, защото програмата на редовните е от понеделник до петък, но не е от 8 до 19 часа плътно, а има "прозорци"и затова се получава. Да, редовното е много по-ценено, и балът за това беше и по-висок. Определено е по-добрия вариант, но в живота се получава и такива ситуации..
Определено са различни форми. Задочното според мен е за хора, които са на възраст вече и не могат да спрат да ходят на работа.
Но наистина може би ще отпадне в бъдеще тази форма и ще остане дистанционно и редовно. Дистанционното ще е по-добро от задочното за хора на възраст, които ходят на работа и искат все пак да завършат. А редовното е според мен за по-младите, за да усетят от студентския живот, защото все пак е и доста по-ценено редовното от другите форми... и аз съм на това мнение..
От моя курс почти всички са на възраст, почти няма хора, които да са много млади..
Хубава вечер.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cad6230c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ей хора, според вас възможно ли е да запиша да уча в България задочно и да работя в чужбина? Евентуално 2 пъти в годината да идвам да си изкарвам изпитите. Или е доста по-трудно, отколкото изглежда?
Плс, чакам отговор

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5a9ab786b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

8.   7, познавам такива хора, ама не познавам завършил

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 450ff9d115
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Не е възможно, защото изпитите са през 2-3 седмици и са един след друг в продължение на 3 месеца, и няма как да идваш постоянно.. през 2-3 седмици в България, ще дадеш сумати пари за пътни.. Ориентирай се към дистанционно!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cad6230c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ок, thank you people! :)
Всъщност незнам почти нищо за дистанционното обучение, но явно му е дошло времето да се пообразовам по въпроса. Сега ще проверя при бай Гугъл. Bye, dear friends!

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b6a4243edb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Здравейте, завърших задочна форма на обучение в ШУ. Обучението беше 5 години за бакалаври и 6 години за магистри. Реших щом се бях хванала на "хорото да го изтропам до края". Всичко което е писано за трудностите при задочното обучение ги понесох, като вярвах, че след това ще ми бъде по-лесно. Уви, след като работих 6-7 години за мизерна заплата, която често с месеци не я изплащаха-напуснах работа. След време се настаних за постоянно да живея в чужбина. Уви, въпреки всичките ми усилия да си приравня дипломата от Съвета за висшето образование /в страната където се намирам и където се подават документите с дипломата за приравняването или признаването и) беше ми отказано с обяснението, че задочна форма на обучение завършено в чужбина не се признава. А иначе в самата страна си има всякакви форми на обучение -задочно, дистанционно... и т. п. Така че, ако имате възможност учете редовно!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: f6fa7a7ce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11 - че ШУ в България не се признава, ти в чужбина...
По-добре да беше инвестирала времето и парите си в добра работа, вместо в лошо образование.
Няма да ти признаят висшето, я - да не са луди.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b6a4243edb
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

13.   Тук иначе завършилите ШУ редовна форма на обучение им се признава образованието. Не е въпроса до университета, а до формата на обучение. Да, лесно е да се каже защо не си учила редовно... когато няма кой да те издържа правиш компромиси. А за работа... , че как да инвестираш в работа без пари и образование... някои май пишат само защото трябва да има нещо написано.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 051332350a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Не мисля, че ще има проблем. Специално магистър ще те приемат, не се тревожи. По-съществени са рефернциите, които ще имаш.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6da8bcd401
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Оле, малe.. Каквито ни висшистите, такава ни и държавата :))) Тук тръгнали да питата признава ли им се дипломата- чудя се вече да плача ли или да се смея.... На дипломата не пиша ли случайно кой университет сте завършили, млади човече??? Айде, ако пише се поровете из интернет и намерете телефон за връзка- обадете се в учебното заведение и там задайте интелекуалния си въпрос пък дано служителите знаят и успеят да отговорят. Ясно е, че няма да са така осведомени като коментаторите в този сайт де, ама нищо- пробвайте да видим какво ще стане :)))

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6bed867eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Те нашето редовно не го признават напълно, ти питаш за задочното. Тази форма на обучение я има само в България, никой никъде не е запознат с нея и се съмнявам изключително дълбоко, че тя ще бъде призната...
Лола

 
  ...
преди: 11 години, 14 дни
hash: b9364a0da7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Задочното обучение не е само за хора, които са на средна възраст, а и за млади хора, чиито родители нямат възможността или желанието (колкото и странно да Ви изглежда) да издържат детето си, докато се обучава. Аз също уча в задочна форма на обучение. Балът ми беше достатъчно висок, за да вляза в редовна форма на обучение, но както по-горе споменах, някои родители нямат възможността да помогнат на детето си. Съгласна съм с коментара, че задочното обучение е за по-издръжливи хора. Поддържам връзка с хора от същата специалност, но в редовна форма на обучение и разлика в материала, който се изучава няма. Еднакви учебници, еднакви преподаватели, но различно времетраене на лекциите. Лекциите от 8 до 19 часа не са превземки, а е реален факт. При мен е имало случаи, в които съм оставала на лекции до 20, 30... Редовно, задочно- в основата на висшето образование стои самоподготовката и желанието за себеразвитие и знание. Дерзайте и се стремете към знание :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 дни
hash: d7d1f90af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Здравейте! Имам следната питанка - тази година смятам да записвам задочна форма на обучение в ХТМУ, но от другата година искам да си продължа образованието в Германия. Дали ще могат да ми приемат документите и да ми признаят едната година в БГ университета(макар и задочна форма) или ще трябва направо в Германия да си кандидатствам наново - за редовна форма???

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b38b5a7dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

19.   Аз завърших икономика задочно в България. Учих найстина много и исках да натрупам знания. Държа да отбележа, че 1 курс го изкарах редовно и след това се прехвърлих в задочна форма на обучение. Абсолютно никаква разлика няма в материала и изпитите. Като завършите и си потърсите работа обаче се оказва, че има дефицит на свестни работодатели. Голяма част са адски тъпи и неграмотни новобогаташи, които няма как да Ви оценят. За това спасението е събирате някой лев и си правите Ваш собствен малък бизнес и се стремите възможно най-много да ограничите контактите с простаци. Работих и в чужбина но не като икономист, защото чужденците са черноработници и можеби ако си завършил в техен ВУЗ имаш някакъв минимален шанс. Само като Ви чуят името и разбират, че не сте местен и от там вече всичко е ясно... за това истината е собствен бизнес в БГ като се сбогувате с половината си студентски мечти и работите здраво за една средна заплата. Това е. Успех на всички студенти и помнете, че е важно колко си мотивиран да научиш и не само от лекцийте и учебниците, а от реалният бизнес. ЩЕ ВИ КАЖА И НЕШО МНОГО ВАЖНО И ТО Е: НА ТЕОРИЯ ИМАШ ПРАВО, НО НА ПРАКТИКА НЯМАШ ВЪЗМОЖНОСТ. Вие си преценете, кое е по-важно, теорията или практиката...

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 72b881f553
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

20.   19, икономисти вече има под път и над път. не знам защо си очаквал/а, че ще се изсипят всички земни блага над теб само защото имаш диплома. трябва да си наистина много добър, и то в сфери, в които все пак има търсене на кадри, например счетоводство, иначе ще си черноработник, както вече си забелязал.
преди да запишете специалност, погледнете обявите за работа и се ориентирайте какво се търси

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker