Не ме вълнуват неща, които исках преди време - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не ме вълнуват неща, които исках преди време
преди: 24 дни, 1 час, прочетена 341 пъти
Мъж на 30, с висше и опит в сферата ми няколко години. 6-цифрена годишна заплата и спестени пари. За да стигна до това положение, животът ми общо взето мина в учене, работа и лишения. Родителите ми не са ме глезели като малък, но и винаги са се старали да има храна на масата, за което съм благодарен.

Проблемът е, че през 20-те ми години като млад и зелен се интересувах и исках неща, които знаех, че не мога да си позволя към него момент за разлика от познати от по-заможни семейства - коли, маркови дрехи, телефони, почивки и тн. Налягах си парцалите и учих, знаейки че един ден ще мога и аз да си ги позволя без проблем.

Е, 10 години по-късно този ден дойде, но мисленето ми
се промени много и тези неща, които ги исках силно навремето, сега са ми безразлични. Дори ми става леко комично, че съм си мислел за тях - бмвта, айфони, екзотични почивки, жени и тн.

Днес приоритети ми са коренно различни - кариерата пак е важна, но също така и покупката на имот, да започна бизнес и да си намеря партньорка в живота, но започвам да си мисля, че тези неща са специфични за мисленето ни на даден етап от живота и след 10 години може да е нещо коренно различно.

Урокът, който научих е, че това, което искаме днес и ни кара да се развиваме и постигаме целите за да можем да си го позволим, утре може изобщо да не ни вълнува. Което не обезсмисля труда ни, но е доста разочароващо понеже с времето се променяме, а с тях и приоритети ни.

Никога няма да съм пак на 20 и няколко години с онова мислене и да изпитам удоволствието да си купя колата, която съм искал със собствени пари въпреки че знам че този модел БМВ е за хлапаци с пари от мама и тате. Нямам я тръпката към тази вещ вече. Ще изглеждам като инфантил с неизживяни младини.

Което ме кара да си задам въпроса: струва ли си да се изтегли кредит за подобни неща и да ги имаме тогава, когато наистина ги искаме? Лихвата по кредита по-скъпа ли е от изгубеното време, което сме можели да прекараме с въпросната вещ/почивка и удоволствието от тях?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 23 дни, 20 часа
hash: 4411688c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Какво точно питаш? Чудиш се дали да съжаляваш, че навремето не си теглил кредит за кола и екскурзии или се чудиш дали сега да си преследваш целите?
Утре може да те сгази камион, така че действай. Иначе за всичките тези неща - имот, бизнес, жена, не ти стигат само пари. За имота трябва да отделиш време и усилия да потърсиш, да прецениш дали си струва сделката, процес си е. За бизнеса още повече, да прецениш дали си струва, доколко можеш да се занимаваш, евентуално да намериш партньор, да изградиш екип и да го развиваш в продължение на години. Жената е най-трудното от всичко. Колкото и да си богат, нямаш гаранция, че ще намериш подходяща, ще спечелиш любовта ѝ и ще изградите стабилни отношения. Но ако се опитваш може и да успееш. Така че ти предстои много работа, нормално да не ти се занимава с коли и почивки.

 
  ...
преди: 23 дни, 14 часа
hash: 0debb17ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Поставяш доста интересен въпрос, който и аз съм си задавал. Може би е неизживяно детство да видиш зрял мъж с дистанционно на корабче пред малко градско езерце, но това може би съм бил аз:) Естествено, че ако се беше случило в детството ми щеше да е много по-яко, но как да върна времето назад и на каква цена?

 
  ...
преди: 23 дни, 13 часа
hash: 67a6178f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Зависи от гледната точка приятелю. Лично за мен нито това, което те е вълнувало преди, нито това сега са важни или определящи. Считам ги за глупости.
Не вълнува материалното, не желая да трупам вещи, къщи, коли и т. н. т.
Стига ми да имам спокойствие, свободно време и да съм в мир със себе си. А дали телефона ще е Нокия или айфон ми е все тая.

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 12 часа
hash: 5f552d4473
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ако не сега, кога? Да не би да си безсмъртен? Или пък ще живееш 200 години и ще си останеш в състоянието, което си?
Живей за себе си. Прави си кефа. Купи си мечтаната кола щом имаш парите за нея. Изтегли един ипотечен кредит за апартамент.
Имам един познат, който има малък бизнес. Ами той няма време за нищо. Само работа. Доста свидлив е станал, все някакви тънки сметки са му в главата как да спести някой лев, как да спести някоя минута време... Сам е все още, ама и не виждам коя жена ще го изтърпи.
Лично според мен най-добрия вариант е да работиш на висока позиция тук в България, да взимаш хубави пари и да си правиш кефа. И като казвам да си правиш кефа, не да харчиш повече отколкото изкарваш, ами да си купиш това от което имаш нужда и то да ти доставя удоволствие. Това е. Успех.

М30

 
  ...
преди: 23 дни, 11 часа
hash: 40d73f7bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Сега ще тръгне кълването...

 
  ...


...
преди: 23 дни, 11 часа
hash: 89c67b1417
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Моля ти се не използвай "него момент" ужасно е.

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 6 часа
hash: c949d4fa11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Авторе, това което описваш е нормално и естествено!

Защото човек пораства, поумнява, помъдрява, развива се...

Аз ще ти кажа от своя богат житейски опит, че много по-важни в живота са духовните неща и връзката на човека с Бога, отколкото материалните неща!

Защо?

Защото душата на човека е духовна и не може да бъде удовлетворена и наситена от материални неща!
А и материалните неща са временни и тленни, а духовните - вечни нетленни!

 
  ...
преди: 23 дни, 5 часа
hash: ab50a94186
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз пък съм на 30 също и искам 2 пъти повече нещата, които съм искал преди. Само че не същите, а новите модели, новите версии и т. н. Ако искаш ме наричай инфантил, но да, ще си взема БМВ-то, ще си взема дрехите, които ме кефят. Щото съм бил и с пари и без пари и винаги ще избера да имам пари и материални блага, пред това да броя стотинките. И това, че си си променил мисленето не те прави по възвишен и по интелиентен.
Аз си смених колата и - О чудо, изведжнъж почнаха да ме гледат по съвсем друг начин и грам не си втълпявам. И следващите ми коли ще са абсолютни тупалки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker