Защо хората не издържат дълго заедно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124189)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19284)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо хората не издържат дълго заедно
преди: 24 дни, 6 часа, прочетена 1353 пъти
Вече браковете и връзките не издържат дълго, на какво се дължи това според вас?
При вас как е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 24 дни, 30 мин.
hash: ec18b17bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

1.   Жените имат прекалено голям избор

 
  ...
преди: 24 дни, 28 мин.
hash: 402f4e2e6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

2.   Не издържат от нереалистична преценка. Желание за лесен живот, лесни времена, желание да получиш от всичко по много.
Сравнявайки комунистическото време виждаш разликата. Тогава е било недоимък, рестрикции, невъзможност да пътуваш в чужбина, за сметка на това е било морално общество, разводи под 2%, достойни и силни хора.
Сега мъжете не са точно мъже, жените са агресивни, арогантни и дори най-тъпите могат да си говорят всякакви тъпотии и никой ме ги слага на мястото. Пътуване, СПА, глезотии. Всичко това подплатено с липсващ морал разводи около 60% и като цяло нищо по-добро занапред.

 
  ...
преди: 23 дни, 22 часа
hash: 8553f77064
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

3.   Защото можеш да правиш секс без брак и е законно да се разведеш. Съответно хората, особено тези, които са заблудени, че имат време и възможности, за никъде не бързат и нищо не ценят. Не са готови дори на малки компромиси, така че при първата трудност се отказват и си мислят, че ще намерят нещо по-добро. Само че любовта не се намира, а се изгражда.

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 22 часа
hash: 6f5bda89de
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

4.   Егоизъм. Всеки иска само да взима без да дава. Его, няма го вече, , извинявай сгреших, , Изисквания до небесата. Тя мяза на нищо две яйца не може да изпържи, обаче иска мъж с тяло на Аполон и интелект на Сократ и парите на Бил Гейтс.

 
  ...
преди: 23 дни, 21 часа
hash: ba917b18b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

5.   Защото хората си омръзват. Преди са били заедно, но са и нямали кой знае какъв избор. Затова са си оставали заедно.
Но в днешно време е невъзможно да си само с един човек. Другия по готиния по забВния е на една ръка разстояние.
Защо да стоиш с един човек, като може да има и други.
По този начин подържаш тръпката постоянно. Което е много яко.

Да си виждал животните да са с един партньор през целия си живот? Всяка година си ги сменят. Това е в природата ни.
Тези глупави правила за брака с един човек да останеш до края са измислица на църквата нищо повече.
Ние сме животни и ако сме само с един човек дълго време почваме са се измервяме. Щото е против природата ни.
На мен ми писва от жената до мен например след 3 месеца.
Искам пак тръпка нова любов. Никога не стой с един човек това е противо естествено

 
  ...


...
преди: 23 дни, 20 часа
hash: 1280dd8388
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

6.   Липса на обективна преценка за другия - качества и недостатъци -;преди брака. А по време на брака - липса на комуникация и нежелание да се правят компромиси.

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 18 часа
hash: db8d81e886
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

7.   На много неща, но най-вече, че хората имат нереалистични очаквания от живота и другите хора, и нямат уважение към другия. Ако уважаваш даден човек, правиш и повече компромиси, както и той от своя страна същото.

 
  ...
преди: 23 дни, 17 часа
hash: 3bccad2a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

8.   Защото масово се кръшка. Няма вярност, няма подкрепа.

 
  ...
преди: 23 дни, 14 часа
hash: fbc5d5601d
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

9.   Жалко е, че хора и от двата пола всеки ден хабят сума ти време и вложени сили да се опитват в едно такова място, като тукашното средище, да превъзпитат отсрещния пол "по жицата". Нито някой мъж ще накара някоя пропаднячка с навъртян голям километраж да започне изведнъж да харесва скромни и добри мъже, за да стане примерна съпруга, нито някоя жена ще накара някой с години ходещ по казина и проститутки мъж да престане с тези си навици.

Кой каквото посее, това жъне. Имате глава на раменете, така че разсъждавайте с нея! Посягаш пък горещия котлон - париш се жестоко! Ако всеки път посягаш така и не си вземаш поука, ще гориш все повече и повече. Кое е трудното за разбиране?

С други думи, ако искаш надежден човек до себе си, просто не се занимаваш с ненадеждни такива. Невинаги човек може да предусети кой какъв е и дали не играе умело роля, но хайде да не се лъжем, че някои от вас (особено мнозинството жени) не усещат повече от ясно, че се впускат в опасни бурни води и се "слагат" на пословично ненадеждни групи хора от отсрещния пол! Ако "нямаш очи" за повечето хора и се целиш само в силно ограничена група и имаш поне малко мозък в главата, ще знаеш, че вероятността за успех (нещо повече от еднократно или само временно изчукване), в смисъла на създаване на семейство с подобен човек, е горе-долу толкова ниска, колкото и да избегнеш самозастрелване с руска рулетка при 6 от 6 опита. Превъзпитаване на вече изградил лоши навици човек не се случва никога в живота! Това имат вредния навик да си го въобразяват единствено безразсъдните хора, които не ценят себе си и с лека ръка потъпкват своето достойнство, бидейки склонни да го играят "вечната жертва", докато за пореден път ближат раните си след всеки следващ провал на "пазара на любовта".

Тайната на успеха е да насочиш вниманието си към СЕБЕПОДОБЕН човек от отсрещния пол и с него да градите общо бъдеще! Каквото предлагаш като качества, старание, излъчване, полезност в ежедневието за другия (без непременно да е 1:1) и като цяло си склонен/склонна да дадеш, това също и да изискваш! Това, че има редки изключение от общото правило и виждаме ВРЕМЕННИ двойки между силно несъвместими и неравностойни мъж и жена (например, той е милионер или батка и ще замени сегашната кифла без други качества за следващата такава скоро), дава у някои погрешни надежди, че такъв подход може да просъществува трайно, само че редовно завършва с многократни разочарования, трупане на количества омраза към целия отсрещен пол, дори умствени разстройства.

Дори и да намериш човек, изпълняващ дословно всичките ти изисквания, може да се окаже с други несъвместими за живеене под общ покрив привички, или пък той също да има списък със строги правила, на които пък ти да не отговаряш. И пак стигаме до всеизвестния виц, гласящ:
"Една умира за мен, но аз умирам за друга. Тая, дето умирам за нея - тя пък мре за един друг. Ще си умрем ей така - без организация... "
И така не се стига до нищо.

Същият виц, но с обърнати роли, би звучал така:
"Един умира за мен, но аз умирам за друг. Този, дето умирам за него - той пък мре за една друга. Ще си умрем ей така - без организация... "
Разликата е, че в този случай разказващата жена лесно и без условия ще може да скочи в леглото на онзи, който не я иска за трайна връзка, но не би се поколебал да ѝ поизчука тенекиите и после да я зареже, тъй като на опашката чакат още такива лековерни като нея. В истинския живот повечето жени постъпват именно така лековерно, поради което и редовно са така оплакващи се от бившите си отрепки, които сами са избирали измежду всичките си налични ухажори. Най-противоречивото в тяхната мисловна дейност е това, че прехвърлят вината за избора си върху обикновените мъже и за всичко обвиняват точно тях, макар че не са "спали" с тях, а с пропадняците, които са искали "да превъзпитат". И се почва с "А, у, всички са женкари и изневеряват, зарязват децата и жените си, лежат на дивана, груби са към мен, а аз им прислужвам". Добре, а кой ти ги избираше все такива? И след като установи, че са такива, кой по своя воля продължаваше да бъде с тях, вместо при първата наченка на нещо недобро да се раздели с всеки един от тях?

Няма как 95% от жените да са доволни и семейни, докато вкупом се мятат на 5% от мъжете и подценяват останалите мъже, много от които са с така необходимия набор от личностни качества, надеждни, вежливи, разбиращи, жертвоготовни, прилично изглеждащи, поддържащи се. В най-добрия случай 1% от тези 95% жени (последните 5% от жените или осъзнават, че е излишно да се бутат там, поради свръхтегло или лош ген, или нямат непременен интерес към такива мъже) ще успеят да спечелят подобен мъж, но най-малко 4% от тези 5% най-желани мъже не бързат да си прекъснат разгулния живот с постоянен путкопоток, за да го заменят със семейния живот с една-единствена жена. И ето затова имаме 94% кисели жени, които не успяват да се вредят и висенето им на опашката се изразява само с лесно отваряне на краката пред незнаен брой тъпкачи, но без да успеят "да вържат" мечтания мъж. Този, който в общия случай е помияр по душа, но е силно желан заради други подбуди.

По-добре с човек, който на 80% отговаря на най-основните ти изисквания (ако имаш покритието да отвърнеш със съпоставими качества) и оттам да градите своето щастие заедно, отколкото цял живот да си чукаш главата с типажи, които само привидно покриват всичките 100% от изискванията в списъка, но накрая все се оказват само временно присъстващи в живота ти - в минало време! Имайте си изисквания, но и бъдете готови да поемате отговорност за тях и за своите избори, защото никой друг не е отговорен за последствията от тях!

Аз няма да убеждам кой какви качества да изисква у отсрещната страна, понеже всеки си има различни разбирания, убеждения и праг на търпимост, но ще спомена следното доказано работещо в междучовешките отношения:
Изберете си човек, с когото да ви е мирно и спокойно, с когото да споделяте времето си и винаги да има какво да си кажете (извън обичайните изтъркани теми за ядене, почивки и пари), с когото можете да сте не само мъж и жена, но и верни приятели! Всяка връзка е обречена и рано или късно ще се разпадне, ако в нея липсва приятелството! То съчетава в себе си уважението и доверието, на които се основават сериозните отношения! Страстта е важна, разбира се, но тя е само временна и не е способна да замени тези изконни потребности у хората. Грижовното отношение към теб може да накара да възприемаш един такъв човек като по приятен, докато лошото отношение мигновено загрозява иначе красиви по опаковка хора. Много по-вкусно е да похапваш превъзходните домати "Розова магия", макар и с недотам лъскав търговски вид, вместо пластмасовите домати от "Кауфланд", намазани с восък, за да привличат окото и да водят до импулсивни покупки.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 13 часа
hash: 947abca18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

10.   Хората виждат в Интернет и по телевизията един стандарт, който в реалният живот е невъзможен за постигане- перфектни мъже и жени. Затова се разочароват и в реалният живот сменят партньора си при най малкият проблем.

 
  ...

...
преди: 23 дни, 11 часа
hash: 4b09e41cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

11.   Не издържат онези, които се женят млади, въпреки че има изключения Масово се изпоразведоха такива, кпито сключих брак на 23-27 години още по мое време. Омъжих се на 30
Вече 21 години брак. Всички около мен с по-късно бракове още са заедно, от останалите с ранните бракове около мен няма нито една двойка, която да се е задържала.

 
  ...
преди: 23 дни, 10 часа
hash: 3602fcf92b
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

12.   От човек на близко 60 години - щастливо женен!

Причините голяма част от браковете да не издържат дълго са следните:

1. Липса на вяра в Бога и на живот според Божиите заповеди

Ако човек е вярващ и въцърковен православен християнин и се стреми да живее Богоугодно, спазвайки Божиите заповеди и съпругата му е такава - такива хора няма как да се разведат!
Познавам много такива добри семейства, и слава на Бога и моето е от тях!

2. Това, че съвременните хора се влияят главно от чувствата си, а не от разума

Но чувствата - много често могат да бъдат измамни!
А когато човек разсъждава с разума си и разумът е водещия при вземане на решенията - тогава всичко се движи по правилния начин и той ще търси подходящата за себе си жена за създаване на семейство!
За да създаде човек добро и здраво семейство - трябва да се свърже и да го създаде с ПОДХОДЯЩИЯ човек!

А подходящ означава човек, с който имате първо духовна връзка и след това еднакви(или поне много сходни) възгледи, цели, приоритети и виждания по най-важните неща в живота!
И разбира се трябва и да си допаднете визуално, но това е второстепенното - достатъчно е да ти е приятно да сте заедно.
И накрая вече да се обикнете!

И ТОВА ТРЯБВА ДА ВАЖИ И ЗА ДВАМАТА ЧОВЕКА(И ЗА МЪЖА И ЗА ЖЕНАТА) - И ОТ ДВЕТЕ ГЛЕДНИ ТОЧКИ!

3. Липсата на търпение, смирение и трудолюбие в съвременните хора

Съвременните хора нямат почти никакво търпение и смирение - искат да получават всичко - срещу никакви или минимални усилия и без труд! - а така НЕ СТАВА!

4. Многото съблазни и изкушения, които се появиха в съвремието ни.

Интернет, телевизия, кино, разголени жени по улиците... А същевременно днешните хора са слаби и податливи, главно поради точка 1

Това са основните причини според мен.

Относно мен самия, слава Богу, аз съм си създал прекрасно семейство и се надявам, че ще бъдем винаги заедно със съпругата ми! (и във вечния живот също, не само в земния)

Ще ти разкажа:

След грешките на младостта, от които се поучих и си направих правилните изводи, аз имах следните критерии към моята бъдеща съпруга:

1. Да бъде въцърковена(или в краен случай стъпила на този път) православна християнка!
Защо? - Защото и аз съм такъв и желая да се свържа с жена, с която имаме духовна основа на брака ни, която е Христос!

2. Да имаме еднакви(или поне много сходни) цели, възгледи, приоритети, и виждания по най-важните неща в живота!
Защо? - Защото, ако няма такава духовна връзка между хората, няма да удържат на изкушенията и изпитанията в брака и семейството, и ще се огънат...

3. Да се харесаме и допаднем като хора, души, характери и да се обикнем!
Защо? - Мисля, че е ясно. Като физически съм държал само да се харесваме и да ни е приятно да бъдем заедно, и разбира се да усещам и физическо привличане към нея, защото съм мъж и това за мъжа в брака е необходимо!


И имай предвид, че повече от десет години съм търсил жена, която да отговаря на тези критерии. Всички ме разубеждаваха, защото вече бях почти на 40 години и не вярваха, че ще намеря такава жена. Но аз вярвах и се уповавах на Бога, и знаех, че ако има Божия воля за това - в свое време то ще се случи.

И слава на Бога, срещнах такава жена и въпреки многото трудности, пречки и проблеми, през които минахме, с Божията помощ преодоляхме всичко това и си създадохме едно много добро, задружно, сплотено, сговорно и прекрасно семейство.
Обичаме се, уважаваме се, ценим се един друг, и живеем в мир, разбирателство и любов.
И вече доста години сме заедно, Но - всекидневно полагаме усилия, за да пазим всичко това! Защото любовта трябва да се поддържа! Тя не е нещо, което е даденост и не е стационарна и неизменна! Човек трябва да внимава върху себе си, защото изкушенията и съблазните в наше време са много, и трябва твърдо да им се противопоставя, още в зародиш - като започне от помислите!

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 8 часа
hash: d2f4113830
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

13.   Причината не я ли виждаш и тука в сайта: тънки сметки, сакън да не се минат и мъже, и жени, преценяване на партньора като на пазар, по списък. Айде холан! Връзката е постоянство, грижа и взаимност, не списъци с изисквания и тропане с крачета.

 
  ...
преди: 23 дни, 5 часа
hash: 5ca61543e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

14.   Когато партньорът ти те приема за даденост, защото си мисли, че си му в кърпа вързан. Мъжете почват да се държат грубо, някои посягат, спират да се развиват или кръшкат. Жените се запускат, надебеляват, спират да се грижат за себе си, почват постоянно да мърморят. Голяма заблуда е, че зарязаният е жертвата. Човек от хубавото не бяга.

 
  ...
преди: 23 дни, 3 часа
hash: cea0d66d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   До 9. Крайно поляризирано мнение.
Някога жените се целяха в топ мъжкарите. Сега повечето се целят в този, който ще я носи на ръце, ще има достатъчно възможност за да и притъпява комплексите за малоценност, разбирай ще я води на всевъзможни почивки и глезотии, където ще може да се нащрака за клюкарника и ще напише “ това е класа”.
Ама дали този мъж ще е тъп, дали ще е дебел, грозен, хич не ги бръсне до едно време. Защо? Защото им е важно да се почустват ВИП, да покажат класа, за да покажат на всички които им се смеят за кретенския начин на живот, че те са постигнали нещо и че са достойни за завист. А те какво са постигнали реално, освен че са намерили балък, при това не от желаните.
И така е приказка докато не се мине време и не се привикне към тъй желаната “класа”. Щото едни пестят имат заделени пари и мислят, други харчат всичко да си купят уважение, което няма да получат заради точно тези си свои желания.
Объркващо викаш.
И не си прав за друго. Разбира се че жените ще се целят в топ мъжете ако имат акъл. Ама не тип мъжете със шкембета, плехари или дрги заради някакви кинти, батки и други помии. Ще се целят в тези, които ще дадат добър ген на децата им. Дете което да е красиво, метнало се на родителите си, а не дете, което цял живот да страда заради това, че единия е избрал другия по сметка. И не, няма равен старт и финиш, всичко е в следствие на това как си го направиш.

 
  ... горе^

...
преди: 23 дни, 56 мин.
hash: ba917b18b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Номер 14 грешиш.
Хората просто си омръзват. Колкото и красива подържана и готина да е жената до мен след 3 месеца ми омръзва. Немога да я гледам направо. И търся друга.

 
  ...
преди: 22 дни, 14 часа
hash: 177f919354
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Матей 7:15 Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.

 
  ...
преди: 22 дни, 13 часа
hash: b9cb205fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Според мен са редицата нереалистични очкавания, наложени от медии и простотия. Хем ти казват, да очкаваш нещо друго, хем те лъжат кое е хубаво. Мъжете искат, да са като чичо Чарли, жените иксат, да са като Кари Брадшоу.

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 11 часа
hash: 97e265c462
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Защото и двата пола не оценяват навреме какво имат пред себе си. Усещат се като стане вече късно и другия ги е преживял. Мъжете не се решават на сериозни крачки като съвместен живот, брак, деца и си го карат като гаджета с години. За сметка на това се хвърлят на такива стъпки с някоя, която познават от 3 месеца. Жените пък не оценяват или може би свикват с достойнствата на половинката си и забравят, че са го избрали точно за това. Вместо това се хвърлят към някакви дето им обещават звезите, а то се оказва, че им дават само блестящи камъчета. И двата пола не искат да работят над връзката им, нямат емпатията, общувайки, да се поставят на мястото на другия. Всеки тегли към себе си и после плаче, че не се е получило. Тъжно е, а още по-тъжно е, че делението ще продължава, ще се дракаме един друг и ще се обеждаваме, че можем съвсем спокойно без другия. О, времена, о нрави

 
  ...
преди: 21 дни, 11 часа
hash: 1bb9dc336f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   В ерата на взаимозаменяемите хора-вещи е така...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker