Какво трябва да стане, за да се оправим? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124189)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19284)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво трябва да стане, за да се оправим?
преди: 9 дни, 5 часа, прочетена 383 пъти
От доста време насам държавата е много зле. Може би от 1944. Какво трябва да стане, за да се оправим? Толкова много проблеми в страната има за разрешаване, че чак не ми се мисли. А пък на изборите никой не гласува. Да не говорим че политиците опитват да махнат парите в брой, за да може ако плащанията са само електронни, ако кажеш нещо против правителството, да те ограничат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 дни, 6 часа
hash: 9c22ba98a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Не знам колко зле сме били след 1944 понеже не съм бил жив, ама фактите е че комунягите построиха АЕЦ, почнаха да строят втори, електрифицираха цялата страна, изградиха десетки язовири и населението стана почти 8. 9 милиона даже 9

Тия сега за 35 години почти са построили един язовир, населението е под 7 милиона и е ЗАСТАРЯВАЩО.

Оправянето трябва да дойде от младите хора, които да станат КАЧЕСТВЕНИ специалисти във всички сфери, - лекари, военни, учители, строители, земеделци.

Оправията няма как да дойде от старите хора, на които 80-90% от живота им е минал. Младите, кадърните те трябва да оправят нещата.

Ама не да се друсат, да пушат цигари и да пият енергийни напитки по цял ден, Ами трябва наистина целенасочено да стават кадри

 
  ...
преди: 8 дни, 6 часа
hash: 313a3849e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   В момента България е едно от най-добрите места в Европа. По-точно е да кажем едно от най-малко лошите. Така, че едва ли "ще се оправим" по твоите критерии. Животът си е сурав и курав.

А периодът 44-89 г. е Златният век на България. По абсолютно всички статистически показатели. Ако той не ти харесва, нямам идея какво би ти харесало.

 
  ...
преди: 8 дни, 5 часа
hash: 86a03f81ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   1, с конфискувано имущество и робски труд и баба ще строи.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 4 часа
hash: 86a03f81ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Няма как да се оправим. За 44 плюс 35 години властта се окопа толкова много, че вече е невъзможно да се изкорени. Единствено чрез война или кървава революция може да стане, но човек, способен да дойде на власт чрез насилие ще си остане насилник и на власт и ще станем диктатура, от която хептен няма излизане.

Решението е всеки да се изнесе и да се спаси индивидуално.

 
  ...
преди: 7 дни, 14 часа
hash: 71a3c6b0af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Аз мисля че държавата ни е на доизживяване. Имаше преди подобни теми, и там бях писала една много груба сметка, но реално вярна.
Замисли се. В момента вредителите на държавата са между 50-65 годишни (както казах груба сметка). След 10-15-20 години, когато излязат от сцената, да речем че наследниците им ще са различни (оптимистичен вариант), което знаем че пак няма да е така. Те дори и да са някакви паднали от небето благородници, които ще искат да оправят държавата, то няма да има за кого. Защо?

Статистиката е че на година се раждат около 50000 деца. Както казах груба сметка (няма да смятам че доста голяма част от тях реално не са българчета, и че доста голяма част от тях ще имигрират заедно с родителите си в даден момент).
Така че сметката е тази: в следващите 50 години, населението на България ще се обнови (всички сегашни корумпета ще са в гроба, а ние, които пишем тук ще сме старци, или направо и ние няма да сме измежду живите). Смятаме 50000 деца на година x 50 години = 2. 5 млн души общо. Така се получава население под 3 милиона, и това е груба сметка, която не отчита имиграцията. Какво може да прави държава с такова население?
А, да по статистика ще се води че сме около 4 млн (с всички нас старци), но ние ще сме им в тежест, реално колко ще е населението в работоспособна възраст? Около милион, общо за страната, и това по сметка, без смятане на имиграцията.

И настрана от теорията, тъй като все пак животът не е само теория, а и практика, най-вероятно в България българите ще станат малцинство, а тук ще се заселят други народи. Тук вече не мога да се заема да гадая кои ще са тези народи, или от Изток, или от Запад. Българите, които са си по чужбина и техните наследници ще помнят че идват родом оттук, но ще живеят в други общества, където реално ще са си местни.

Просто България не си даде сметка че с тези си политики тя реално унищожи или изпъди населението си. Това с изборите не знам как още не са го проумели (наясно съм че всичко е една игра, и че реално всичките са едни корумпета, обслужващи чужди интереси и себе си), ама честно казано на тях наказанието им е че те накрая няма да имат кого изобщо да управляват хаха. Техните наследници да кажем са уредени финансово, но всички ние, населението, което или е избрало да се махне от България, или изобщо не е раждало, защото първо нямаме възможност, и второ, няма да им създаваме роби, и така ще се топим докато накрая не стане една абсурдна сметка с 2-милионно население. Да си управляват бабички и старци, като са толкова ненаяли се от власт.

Честно казано получава се естествен процес, в който злото само се довършва, а хората се спасяват кой както може. А относно това, което се създава лъжливо като усещане в столицата че има живот, е по няколко причини, постоянно има туристи, постоянно българи от чужбина идват за по няколко дена, цяла България се е преместила в София и това създава фалшивото впечатление че България е жива. Всеки знае че навсякъде другъде е мъртвило. И също така, тези хора, които дори да са голяма маса, сегашните да речем 45-55 годишни, след 15-20 години няма да са на работния пазар, а няма кой да ги измести. Огледайте се колко деца има от 30 годишните хора. Освен ако не сте в такъв кръг от познати, да ви се струва че са много (нормално е човек да се движи в кръг от хора с неговите интереси, и подобна фаза на живота), но това не значи че са много. Това е един фалшив розов балон, който ще се спука след едно 15-20 години ще е много видно. Аз лично я знам тая статистика спрямо моето поколение. Имаше даже тема пак такава тук във форума. Един мъж беше писал че е потресен как от класа му има 1-2 деца произведени така да го кажа (той беше на 30 човека). Тоест 26 души половинките им произвеждат 2 деца. 54 се сменя с 2. Правете си сами сметката. Еми, аз мога да кажа абсолютно същото, също да добавя че мои колеги и колежки даже не са намерили още партньор, и тук не говоря само за 30-годишни, ами и за 33, 34, 35 и тн. Та те даже нямат време да го/я срещнат, да се опознаят, та после и раждане... за кога? Но с такава политика, несигурни работни места, липса на пари, никой не иска да си връзва верига около врата, да ражда и после да се чуди как изобщо ще оцелее детето му в такава обстановка? !?

И дори някои родители да имат пари да гледат дете, то най-вероятно това дете ще имигрира в даден момент. Изобщо България толкова е закъсняла, че дори да се опита да вземе някакви мерки в даден момент, то вече процесът е толкова необратим, че не знам как би могло да се случи нещо положително.

Съжалявам че постът ми е толкова черноглед, но така го виждам аз. Аз наистина смятам че сме на доизживяване, и че просто както се случва в историята (през вековете постоянно са се променяли държавите, границите им, и народите), така ще се случи и тук. Понякога ме дразни това че не мисля че повечето хора го виждат това нещо (съответно без едно общество да е будно, няма как то да предприеме мерки). Те си мислят че всичко е топ, дай им само заведения и розовия им балон, който много скоро ще се спука.

Така че каквито и проблеми да имаме сега, в каквото и естество да са те, все тая.... След 50 години проблеми няма да има, защото няма да има народ. Няма народ - няма проблеми.

 
  ...


...
преди: 7 дни, 13 часа
hash: 84e11ea963
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   1 - Все се чудех защо на запад нямат АЕЦ, електричество, нито заводи и язовири. Сега разбрах- защото нямали комунисти на власт.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 9 часа
hash: 83b4551e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До 8 - Не знам. В Германя няма АЕЦ ...

 
  ...
преди: 7 дни, 5 часа
hash: 09a59ac71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Според мен младите хора са далеч по-проблемни от възрастните. Младите не знаят какво е да си възпитан

 
  ...
преди: 6 дни, 3 часа
hash: 5dad9786db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Няма как. До този извод стигнах и се оправям да заминавам в чужбина. Искам - не искам, семейството ми трябва да яде и да има хубав покрив над главата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker