Има ли тук изнесли се от дома си заради съседи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли тук изнесли се от дома си заради съседи
преди: 3 дни, 4 часа, прочетена 504 пъти
Изнасяли ли сте се заради съседи? По-конкретно нови такива? В блока до нас се продаде апартамент, в което живееше възрастна жена, купиха го младо семейство роми. Блокът по принцип е спокоен и чист, хората се държат добре едни с други. Не е идеално, но откакто се нанесе новото семейство, цялата улица нон стоп слуша чалга, от съседния блок ги слушаме. Викали сме полиция в късните часове, те се карат на нас, че издребняваме. Съседите над тях се изнесоха наскоро. Стари познати сме, споделиха ми, че не се издържа. Цигари, скандали, чалга. Това, разбира се, се случва и без да са роми хората.

Въпросът ми е тук има ли някой, който е предприел подобно нещо? Как се решихте, все пак това е сериозна стъпка? И къде отидохте? Поручихте ли средата там? По-доволни ли сте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 дни, 22 часа
hash: 0522c48113
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Аз имах проблем със съседи. Изцерих ги, изнесох се за половин година и настаних безплатно семейство цигани. Все пак се смилих над останалите невиновни съседи и продадох апартамента наскоро. Беше в гетото Младост и без това

 
  ...
преди: 2 дни, 13 часа
hash: 124391b321
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Точно поради тази причина винаги давам за пример при подобни казуси входът, в който живее моя колежка. Там съкооператорите имат негласна договорка да не продават жилищата си на представители на малцинствата. Дискриминиращо или не, за момента успяват да избегнат точно такива проблеми като описаните в историята. А в нейния квартал, поради близост с циганската махала, масово се изкупуват жилища от цигани и българите се изнасят от там. Който може, де, другите са принудени да търпят.

 
  ...
преди: 2 дни, 7 часа
hash: cfbd0cb4cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ами то така се почва сега е едно, после ще са две семейства и така докато мнозинството обсеби всичко. Хората си искат да си живеят в гетото. И всички им позволават. По закон може да ги изгоните, но трябва здрави нерви, адвокат и някой активно да се захване. Това е 0ъдещето свиквайте.

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 7 часа
hash: 8308fe0e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Съчувствам ви, не знам какво да кажа. Има и по-лошо. Луди хора, събиращи боклуци и въдещи мишки. Гледащи по 20 котки. Пияници, скандалджии, побойници. Наскоро един откачен съсед заплаши да убие кучето ми. Имам късмет да съм силен мъж и успях да убедя да не си помисля за нещо подобно. Но ако беше възрастта жена? Тормозил е и други.
Това е едно от предимствата да си под наем. Сравнително лесно се махаш. Ако е твоето жилище, с такова съседи и трудно ще го отдадеш под наем или продадеш.
В България трудно се разчита на полиция.
Успех!

 
  ...
преди: 2 дни, 1 час
hash: 43a7f90b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Има и съседи илюминатори, тези с числата, карат хората да правят разни неща, хубаво е въздържание в подобни случай, прави се с цел емиграция, което няма смисъл, хората харесват страната си и искат там да живеят, естествено е, избиране на бюджетния живот, това е решението.

 
  ...


...
преди: 1 ден, 21 часа
hash: 58cf6ad12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Преди години продадохме много хубав апартамент заради вечни купони на съседи. Викахме многократно полиция и нищо. Купихме друг апартамент, след проучване на съседите и засега нямаме проблем. Махай се оттам, иначе само ще си съсипеш нервите.

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 12 часа
hash: 51f8d6a67c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Авторе и българите не са по-далече. Последно време останах потресена от един от съседите ми в блока, на средна възраст. Няма да цитирам думи, заплахи, а е българин. Просто хората са злобни, нагли и алчни... затова няма оправия в държавата. Това ако беше една европейска държава ако повишиш тон в собственото ти жилище, веднага ти идва полиция, а не да им търпите пиянските изпълнения.

 
  ...
преди: 1 ден, 5 часа
hash: 339c1ea274
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не разбирам защо не ми се публикува коментара. Човека може да е живял там дълго време, да е израснал там, най-милите му спомени да са там. И да му дойдат такива съседи и да не може да ги разкара, като изценира призраци?

 
  ...
преди: 1 ден, 4 часа
hash: 0a397dc8ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   До 5 - Как го направи, без да влезеш в затвора?

 
  ... горе^
преди: 23 часа, 18 мин.
hash: 973a664a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ами аз затова нямам жилище в София, но моята е лесна, защото съм сам и шапка на тояга. Моя приятелка има такива съседи - млади българи, явно представители на прословутото "традиционно българско семейство". Ежедневието им е звучно ебане, чалга, крясъци, шамари, рев и хвърчащи предмети.

Както виждаш, живеем в страна, където не ти се гарантират правата, спокойствието и сигурността. Цял блок не може да направите нищо, а напълно безполезната ни полиция се кара на вас, че сте ги накарали да работят.

Та съчувствам ти, като човек, който държи на спокойствието си, но или ги озаптявате някак, или търсиш нещо ново. Ново разбира се, ще протече на третата година и макар шансът съседите да са читави да е по-голям, то пак я има променливата наематели.

Ако имаш пари за луксозен квартал, то тогава ще си правиш компания с мутри, ползващи се с най-високи протекции. Със сигурност не желаеш да засечеш някой от тях с колата си.

Това е положението. Съветвам те да се адаптираш, или се пиши изчезващ вид.

 
  ...

...
преди: 21 часа, 9 мин.
hash: 767cc222ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Съседите ни продадоха апартамента си на семейство цигани. 6 човека живеят в боксониера от 2 години. Постоянно чалга, бой, какво ли не. В някога спокойния квартал и културно средище Младост 4 в София. Няма да си продадем жилището - наше си е, тук сме прекарали над 30 години от живота си. Но на моменти, признавам - иска ми се да го бяхме направили. Причината да го продадат на тях е, че циганите платиха кеш и собствениците никъде не отчитат парите, съответно им беше идеална сделка. Тепърва ще прииждат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker