Коледа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Коледа
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2298 пъти
Здравейте. Просто искам да споделя как ми действат коледните празници. От няколко години (може би 5) буквално изпадам в депресия, когато дойде този период. Естествено, се преживява, но когато дойде отново моментът се чудя защо. Наистина се чувствам отвратително всеки път. Не искам да съм в това състояние, но то идва само стане ли седмицата преди 24ти декември. Та така...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3b82a26b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм така. Само на рев ме избива и се чувствам супер нещастна. Може би защото никога не съм имала нормално и истинско семейство, с което да ги прекарам. Майка ми е в компанията на чашката. Разведени са с баща ми, а той и 5 пари не дава за мен.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a44ebf06c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А едно време (преди 20-ина години) това бяха най-веселите дни от годината - веселие и смях навсякъде, особено в студ. град. Обикаляш коледните базари (почти без пари) и с радостно чувство търсиш по нещо дребничко за всеки от най-близките си, като си представяш как той/тя ще му се зарадва. Събираш се с приятели и обсъждате къде и как ще прекарате заедно - кой ще направи баница, кой бомби и ракети, кой пуйка, кой ще подбере музиката и ще домъкне касетофон с някакви колони. Изобщо една суетня, един кеф, всеки тича ухилен нанякъде... На самия празник - също супер-купон до зори. На Нова година, ако си си вкъщи, със съседите правите хоро, което минава по целия вход през всеки апартамент и всеки се хваща на него - от едва проходилото бебе до най-стария дядо... После шампанско, гърмежи, светкавици.

Незабравими времена!
А сега... разхождат се надути като пуяци из мола - лустросани, костюмирани, потънали в "материалното си благополучие", далеч от семейството си, "успели" в големия град... После по празниците - ресторант с програма (у нас или по света), някой друг да им прави веселото. Умряла работа! Младите не знаят как да се веселят, как да се организират, нито на китари да свирят, нито гаджета да свалят (а гаджетата да са свестни, не курветии и зиползвачи).

Как да не се депресира човек?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 5621e7c9b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Подкрепям те напълно номер 2, въпреки че още съм на 12.... Мама и тате наскоро ми разказаха как когато съм била на 2г. съм се разплакала, макар и да съм била много кротка, защото те са се гласели да отидат на дискотека, с костюмите с всичко. Те са мислели че ще ми е мъчно за тях, но на другата сутрин съм им казала че съм искала да отида с тях. Това наскоро ми го казаха и не спрях да се хиля... На 8-ми декември тая година ходихме с моето семейство и някви приятели на мама да се черпим. В ресторанта знаете ли какво заварих: жива музика, певците се забавляват, а бг младежите какво правеха? абсолютно нищо. Днешната младеж или поне повечето не могат да се забавляват, но аз не спадам към скучните...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 54e993cf7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 не те подкрепям!

Това че сега се е променило при НЯКОИ хора не значи че е при всички. Например ние празнуваме Нова година удома - с приятелите ни които са от друг град и преспиваме, ту у едните, ту у другите, ту у третите. Миналата година увеличавахме музиката, играхме хоро, мъжете си слагаха перуки, червила и едни портокали където са гърдите :D :D :D Беше много забавно. Стреляхме фойерверки и гледахме тези които изстрелваха на центъра или от другите жители на града. Абе смях ти казвам. Защото не всички са така както ти ги описваш, номер 2, някои могат да се забавляват САМИ без никой друг да им прави кефа! Така че помисли си преди да слагаш всички - и тези които могат сами да се забавляват и тези които не могат под общ знаменател! Всеки човек е различен! Колкото хора - толкова характери! Поставяй под общ знаменател само хора като номер 3 - не се забавляват вкъщи, а на дискотека.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: f7bf547fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз подкрепям номер 2. На 20 и няколко години съм и съм съгласна, че нещо не се забавляваме качествено. Просто вече след ходене по купони от 14 годишна възраст някак са се изчерпали нещата и не се получава както беше. Не казвам, че при всички е така, както подчертах като пуснах темата, до 18 - 19 годишна много се радвах и на Коледа и на Нова Година, сега обаче са си направо тегоба. Въпреки че наблюдавах и аз доста хора на съседни маси на 8ми декември и дванадесетгодишното момиче, писало под номер 3 е право, наистина повечето хора седяха и гледаха тъпо. Естествено, докато се напият... Както и да е.
Направо не ми се празнува и Нова Година, но се опасявам, че ще ми се получи още по - зле, ако направя така.
До 1 - пожелавам ти някой ден като имаш свое семейство да си компенсираш всички зле изкарани Коледи. :)
А за всички които не се чувстваме добре на тези празници ни остава успокоението, че ще минат скоро.

От авторката.

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 48884e070e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз съм съгласна с вас, момичета. В последно време и аз наблюдавам мои познати, млади хора - забили в тях, карам ги да излезем да пием едно кафе, все едно ги карам да копаят. Скоро някъде излизахме и едно момиче не дойде, защото остана да гледа Стъклен дом. Не знам така както сме го подкарали на 40-50 как ще е.
А съвсем по темата - аз пък съм си едно голямо дете ии всеки един празник ми е любим. То толкова негативизъм, това гадно сиво ежедневие - нали за това са празниците, да се повеселим, да се отпуснем, да сме мааалко по-щастливи.
Иначе все по празниците мен Лудия късмет ми се обажда, все лоши неща ми се случват. Имаше 3-4 години последователно, всяка Коледа в болницата я прекарвам.
А и лично аз не чакам някой друг да ми направи весело или да ме зарадва, винаги сама си го правя.
Просто сменете вълната, не е толкова трудно да се настроиш оптимистично не само на празник, но и в делника.

Весели празници и дано ви се сбъднат Коледните желания :))
Лоша

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8e6299c116
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък спадам към младото поколение, ново, ново, колко да е ново? - 98 набор, в началото на годината. Цял живот седмица преди Коледа съм готова да легна на линията, а 5дена преди Нова година ме удря на хора и смях. Една голяма част не може да се весели, както е било преди около 10 години.
От училище бяха организирали коледно тържество в един ресторант. Музика, игри, глупости. Половината се оплакват, че било ужасно, аз пък си прекарах добре. Смях, танци, хубава компания... запознанства.

Та авторке направих си извода, че ми е скапано само за празниците, където няма такава обстановка. Събираме се с майка ми баща ми, брат ми, баба ми и дядо ми и аз нямам компания, трудно намирам обща приказка с някой. Как го прекарвам, нещо по телевизията, тъпча и пускам лафове. Докато нова година е чист купон, събираме се кварталните идиоти дето право хоро едвам играем и да пада смях. Преди зарята пък сме нашето семейство и семейството на най-добрата ми приятелка, същите истории. Всеки път се случва нещо неочаквано... чехлата ми ще се подпали, ще се правя на велика и капачката от шампанското ще ме удари, някой ще падне от масата, знаете си.
Така че, мила авторке, гледай положително на нещата. Трябва да живееш още 1 ден, после бъдни вечер, коледа, може да наваксаш с лев след това, седмица и великото правене на баница. ( Имам предвид замеряне с брашно, несполучливо счупени яйца... )

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a509f9182f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз пък всяка година си викам няма да е все така, а то все повече става едно тъпо гадно. Проблема, че почти нямам приятели пък да не говорим за компания и такива дни за мен ще са по добре да не идват. Просто абсолючна тъпотия, седя и гледам в една посока, държа телефона ( на който никой не звъни), чудя се какво да правя. От компютъра на леглото и обратно, просто и да изляза така навън няма какво да се случи.

Студент съм трета година, и гледам как всички по това време се прибират по родните си места с нетърпение да се срещнат с приятелите си и да изкарат като нормални хора тези уж хубави дни, а аз живея като куче. Видях един познат вчера, тръгнах така уж да си поговорим, а той бързаше, и мога да ви кажа, че отношението на всички към мен е такова.Няма къде да отида и ми се губи желанието за всичко. Чувствам се излишен, няма да продължавам, за да не става много дълго. С една дума такива празници плюс моите лични са ми най-тежките дни предпочитам да няма такива дни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker