Глупост ли е позитивното мислене? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Глупост ли е позитивното мислене?
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 7619 пъти
Така, идвам на твърдението, че не можем да кажем на черното - бяло. Мислех си за така широко пропагандираното позитивно мислене. Ами за мен няма такова нещо - ходи обяснявай на някой супер болен, или човек без пукната пара да се радва на птичките и цветенцата.

Не съм сигурен аз ли нещо не разбирам, или това е някаква заблуда, която временно прави нещата по-добри докато се осъзнаем, че както и да мислим действията определят положението ни, а не мисленето.

Да кажем ако искам пари - отивам да ги изкарам, а не седя да мисля позитивно... "Може да съм зле, ама можеше и по-зле да съм".

Какво ви е отношението към тези неща - според мен е малко заблуда, но не знам, кажете и вие мненията си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 54

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 823887ac45
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Позитивно мислене е всъщност да се научиш да вярваш, че ще успееш в начинанията си, да си доволен от това което имаш, да виждаш светлината в тунела както се вика. Да гледаш по-ведро на нещата и да си сигурен, че съдбата е на твоя страна и че има изход въпреки че за в момента не виждаш. Малко хора го умеят и аз искам да се науча преди да са ми изгорели бушоните. Позитивното мислене не носи материална изгода, а ти давало някаква вътрешна сила и насока как да постигнеш заплануваното. Айде слагай 24 каратовата усмивка и отивай да привличаш късмета си

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6b4ae3b763
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Позитивното мислене най-малко ще направи животът ти по светъл и лек.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 93e13686ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

3.   Тъй нареченото "позитивно мислене" е всъщност метод за програмиране на подсъзнанието (онова колективно несъзнавано, което ни свързва с всички и с всичко), описан много добре от д-р Джоузеф Мърфи в първата книга от поредицата "Силата на твоето подсъзнание". Глупост е не самото позитивно мислене, а начинът по който хората си го представят, разбират, тълкуват и т. н. Типичен свидетелство за това е предложения пример: "Може да съм зле, ама можеше и по-зле да съм" - това е всичко друго, но не и позитивна мисъл. Формулировката: "Аз съм зле! " води до неизбежния огледален отговор на Вселената: "Да, зле си! ". Менталната структура: "Можеше и да съм по-зле", води до отговор: "Щом можеш да си и по-зле - бъди! ".

Въобще - нещата изглеждат много лесни, прости и елементарни на пръв поглед, но когато резултатът от съответния "прост и лесен" подход към тях не даде желаното развитие - хората са склонни да се разочароват и да отхвърлят идеята. Дайствителността, разбира се, е много по-сериозна, като под понятието "позитивно мислене" се крие явлението "цалостно позитивно светоусещане", а то нямам как да се появи, преди човек да е преодолял страховете си и всички други негативни емоции като завист, злоба, ревност, срам, гняв, вина... Става въпрос за цялостно духовно развитие и осъзнаване на законите на Битието, а не за някаква глупава инициатива от сорта: "Сега ще мисля позитивно по 5 минути на ден! ".

Позитивното мислене още означава и позитивна пренастройка, и смирение (моля да не се бърка с "примирение"). Например, когато трябва да свършиш дадена работа, която не ти харесва твърде - отпусни се, престани да мислиш и да се ядосваш колко ти е неприятно това, което вършиш. Погледни го от забавната му страна - извършвай всяко елементарно действие с любов, желание и старание всеки следващ път да го правиш по-добре и по-добре. Помисли за хората, които ще се зарадват на работата ти и чиито съдби ще повлияеш позитивно. Мисли си: "Добре съм, но съм способен да бъда и още по-добре! ", но докарай цялостната си настройка до там, че това да е естествена мисъл, която минава през главата ти, а не изкуствена и изнасилена.

Позитивното мислене означава още и да не изгубваш присъствие на духа в каквато и отвратителна ситуация да се озовеш - дори да останеш без работа, да те зареже приятелката ти или да умре майка ти...

Иронията е в това, че мислите и вярванията ни се "материализират" и реализират в живота ни - ако дълбоко в себе си си убеден, че позитивното мислене е глупост, която няма да свърши никаква работа - така и ще бъде! Необходимо е добре да осъзнаем това и да се научим да контролираме мислите и емоциите си - тогава неизбежно и от чисто практически съображения ще стигнем до нуждата от позитивно мислене.

Поздрави: Ray

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: fa912e80f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, заблуждаваш се.
Рей го казва много точно: ако кажеш /или мислиш/ "аз съм грозен", вселената ти отговаря "да, ти си грозен".
Ако болния човек каже /или си мисли, няма голяма разлика/ : "аз съм болен, много съм зле... " вселената му отговаря "да, болен си и си зле. " Мисълта определя, а енергията следва мисълта. Чувството и действието на практика зависят от мисленето и не е глупост да мислиш позитивно, глупост е да мислиш негативно.
Подобното привлича подобно, харесва ти или не, такъв е закона. Болката и нещастието привличат още болка и нещастие. А положителната мисъл създава също такова чувство и действие. Мисълта определя чувството и действието, тя е най-великата сила в света!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 39f7f148f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Не е мит. Аз от негативно мислене (понеже съм песимист по рождение) си докарах сериозни здравословни проблеми. Сега се опитвам да се променям и има ефект. Но трябва постоянство и време.
Желая ти късмет.

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 72c67e4b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Автора: Добре окей, полезни неща казвате, обаче когато се опитам да мисля позитивно, имам чувството че сам лъжа себе си. Не мога да повярвам в това нещо, а в интерес на истината искам, защото съм виждал такива хора и сякаш с лекота се справят с проблемите и не падат духом.

Даже не знам дали точно мислят позивитно, колкото че си казват: "Ще успеем да се измъкнем от ситуацията и ще сме по-добре", обаче като не го вярвам как да го направя? Гледал съм филми, книги съм чел и се опитвам да мисля, че нещата ще са по-добре, ама не мога да го повярвам, а съм убеден, че това е сила не толкова на позитивното мислене да си повтаряш разни думички, колкото на това да вярваш, че нищо няма да те сломи.

А сега практически съвет ако можете да ми дадете ще съм благодарен - аз съм негативист, родителите ми са негативисти и съм израснал сред приятели негативисти. Опитвам се да разчупя това нещо и да гледам по-ведро на нещата и да знам, че "Има изход към по-добро", но това ми е наслагвано, ако щете ми вярвайте от както съм се родил и не ми е лесно да го променя. Имам приятели пък с родители, които са силни духом и вярват, че ще успеят, децата им са същите. Аз не. Чел съм и съм гледал филми, ама когато опитам да приложа на практика нещата не ги вярвам истински и то нищо не става.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0262d423f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ray е разяснил въпроса много добре.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c2d7b79f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Рей както винаги праща стрелата в окото на тигъра. +5

Мога да потвърдя от личен опит - досега никога не съм успявал в нещо, за което не съм бил УБЕДЕН, че ще успея. И обратно, ако съм сигурен, че ще стане, дори да нямам хабер точно как - то просто става. Естествено трябва да си размърдаш задника, от небето не пада нищо (хубаво). Но е без много зор, без драми, без дилеми - щракваш с пръсти и става. Ако преди това е станало в съзнанието ти.

Номер 6, след като си възпитаван негативно сред негативисти, за начало си е цяло постижение, че си стигнал до наблюденията, които описваш в 6. Не знам откога се бориш с това и се опитваш да се промениш, но няма да е лесно. Не знам дали имаш деца, но във секи случай си стигнал до един извод - не повтаряй тази грешка с тях. Възпитавайки тях позитивно, може би ще можеш да превъзпиташ и себе си?

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4324486610
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Виж сега пич извинявай, че се обръщам така към теб, но когато аз ставам от сън си казвам какъм хубав ден.
след което отивам на разходка до парка за 1 час. След това отивам на работа. За мен лош ден няма с усмивка работа.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 88044bdbea
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Чичо Рей, кои книги за позитивно мислене и щастие бихте ми предложели на мен? ! Благодаря. :)))

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: fa912e80f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Вземи решение за себе си, че ще мислиш позитивно. Веднъж като си го решил, то ще залегне в мозъка и ще работи, постепенно ще измества старите негативни мисловни схеми и модели, които са ти били наслагвани и които си възприел. Но си трябва практика и работа - бил си с години в негативно състояние, не може за 2-3 дена да се оправи така бързо и леко както ни се иска.
Като не вярваш опитай и наблюдавай рзултата: вземи решение, че ще наблюдаваш мислите си и ще мислиш позитивно, и наблюдавай мисленето си: като се хванеш, че мислиш нещо лошо, промени го и започни съзнателно да мислиш нещо добро.
Не вярваш - ами наблюдавай как се чувстваш когато мислиш нещо лошо, и наблюдавай какво е чувството, вътрешното усещане, когато си мислиш за нещо хубаво.
Иначе вярата няма да ти дойде отвън, ако сам не вярваш.
Практики има безброй много, но трябва да вярваш в себе си и в онзи отгоре, наистина ако не вярваш, който каквото и да ти казва, няма полза.
Говоря ти всичко това от личен преживян опит - вярвам в себе си и в господа бога. Няма друго, на което да разчитаме... а като помислиш, защо да бъдеш жертва на обстоятелствата, на този и онзи, вместо ТИ САМ да определяш условията за себе си и собствената си реалност! Ако ти не се определиш, други ще те определят.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4920e81c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   рей мей.. в тая дупка наречена държава, няма как сам да се измъкнеш за косите от блатото и то заедно с коня, освен ако не си Барон Мюнхаузен а то явно че не си, затва стискай бузите и стягай куфара, ако не, заспи си пак тихо в сивотата и си влез пак в дочената ватенка на сив робот от матрицата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6ab2779f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   И аз съм се замисляла много пъти по този въпрос. Специално при болен човек може да помогне, защото психиката много влияе на физиката и това "помага" на болестта или я отслабва. Естествено едва ли става винаги.
За бедния не върши работа, да, там само вземане в ръце в максимална степен би помогнала. Не и позитивно мислене.
Като цяло сигурно е хубаво да имаш такова, аз за съжаление съм по - скоро песимист и непрекъснато се шашкам за някакви глупости, малко завиждам на "позитивистите".

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d1b4cad314
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Само действията ти показват дали си на прав път и то ако ги гледаш безпристрастно(най правилната и най трудна гледна точка ) през останалото време може мислите ти да си" играят" с теб а не ти с тях... колкото и позитивно да се самозалъгваш

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6b4ae3b763
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Чичо Рей, на колко години си, ако не е тайна?

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 93e13686ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Авторе, в никакъв случай не се отказвай! Това, че вече се замисляш, наблюдаваш и експериментираш върху тези неща е достатъчно добра индикация!

Това, което те кара да се чувстваш сякаш лъжеш сам себе си е рационалния/логичния/човешкия ти ум. Оказва се, че той е най-глупавата част от човешката същност - мисли си че знае всичко, а в действителност не знае нищо, подлага всичко на съмнения и т. н. Трябва да се научиш да го приспиваш, и докато "той" дреме да - действаш въпреки него. Това става с помощта на медитативни и автохипнотични техники, една от които е описана в споменатата в първия ми пост книга. Накратко: два пъти в денонощието - непосредствено преди да заспиш, в полу-сънно отнесено състояние, както и в момента на събуждането, преди да се разсънил, визуализираш ярко желаната ситуация, така че тя все едно вече е реалност. Във визуализацията влагаш много позитивизъм, вдъхновение, положителни емоции, позволяваш си да вкусиш и да се насладиш на радостта от вече "сбъднатата" в представите ти ситуация. Оставаш в това състояние колкото се може по-дълго време - докато заспиш или докато съвсем се събудиш. При мен, в годините когато експериментирах, резултатите започваха да се проявяват след третия месец, като при това сутрин все не успявах да хвана момента за визуализация (главно защото ставах по часовник), така че действах с по една визуализация на ден - вечер, като си пусках жизнерадостна и вдъхновяваща музика (на слушалки) докато заспивах.

Отново повтарям - не става нито бързо, нито лесно, нито пък резултатите от първия път са на 100%!

Като цяло - доста добри коментари и препоръки са ти направили хората.

№10, стойностната книга съм я дал още в пърия пост, макар че заглавието й не е по темата. Щастието ще дойде сам`о, когато успешно преминете и завършите определена мисия (като тази) или етап в живота си. Не ви съветвам да четете книжки-ширпотреба за позитивното мислене и щастието - 90% от тях са написани единствено с цел комерс, и дори да има рационални зърна в тях, те са размити с куп други глупости, които човек не е в състояние да отсее, ако не е наясно с нещата. Наблегнете на духовното си развитие (всеки както го разбира), и ако имате успех в това си начинание - нещата ще започнат да се случват от самосебе си.

№12, точно такъв тип мислене и светоусещане е гаранция да станеш пионка от Матрицата, където и по света да отидеш. Тук държавата ти е виновна, там нещо друго виновно ще се намери... Както се казва: На калпава ракета - космосът й крив. Ако някой желае да промени Света, държавата, Матрицата, семейството си и т. н. - нека започне от себе си.
Куфарите стегнах за пръв път още 1995 г. (няма да ви казвам каква криза беше тогава в BG - по-младите от вас не са и сънували подобна), но никога с цел бягство. Обиколил съм доста свят, поработвал съм по различни проекти тук-там, отделно конференции, симпозиуми, специализации, обучения и т. н... Сега мога да отида да живея и работя в която страна си искам, при това - с доста по-добри финансови резултати. Убеден съм обаче, че не случайно съм се родил тук.
Имам достатъчно наблюдения и върху свои съученици, колеги, приятели, които избягаха навремето - всеки от тях какво е представлявал, как е светоусещал и в резултат на това как се е развил или западнал... Замини и набързо ще скъсаш с илюзиите си...

№15, избягвайте да си правите някакви заключения за човека на базата на възраст, пол, раса, националност, външен вид и подобни. В болшинството от случаите, ако се осланяте само на това - ще сгрешите. Далай Лама - и той, и всички около него, са знаели кой е още от невръстна детска възраст... Иначе, за този живот, 40 добре ли ти звучи?

Поздрави: Ray

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: fa912e80f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Кубрат и Рей сте в десетката в тази тема, и не само :))

Авторе, като ти се стегне достатъчно въжето около шията, ще повярваш.

Та това е то - медитация и мисловен контрол. На мен това много ми помогна и ми помага.

Практикувай нещо :) Успех, пиши.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 72c67e4b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Автора: Супер мнения, направо се възхищавам на хората като Рей, които до такава степен вярват в това. Полезни неща казва наистина, които ще пробвам.

Номер 17 - въжето се е стегнало достатъчно до шията и точно заради това обмислям възможността да си сменя мисленето в по-позитивна насока. Крайностите, че във всяка ситуация има позитивна страна едва ли ще мога да възприема, но ще се опитам да мисля по друг начин, така че да не се настройвам за провал, неуспех, скандали и т. н.

Неуспеха, скандалите и провалите също са част от живота и както и да мислиш според мен винаги ще ги има, важното е човек веднага след тях да помисли за по-добри неща, които му предстоят. По този начин самата идея за позитивното мислене ми се вижда далеч по-възможна.

В много филми и книги едва ли не пропагандират - искай 1 милион и ще ги имаш, ама то не става точно така. В моя случай лошото е, че често се отчайвам и почвам да мисля, че няма изход, което са глупости - хора са се оправяли от невъзможни ситуации, а аз се самонавивам предварително. За това искам да усвоя малко повече тези неща с вярата за по-доброто бъдеще, което искам наистина да се случи, а да не останат празни мисли.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c2d7b79f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   16, Рей, все повече имам усещането, че те познавам от някъде - ако не директно, то поне през общи познати.

Следвайки логиката на темата, ако продължавам да имам това усещане достатъчно дълго, все някога ще се блъсна в теб :-) (Говоря и аз за този живот. )

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 88044bdbea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Чичо Рей, жена и деца имате ли?

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: fa912e80f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Авторе, тия книги и филми с единия милион и червеното ферари наистина се пишат и правят с комерсиална цел, :) което не означава, че нещата не са верни, принципа е верен, но наистина има и много други фактори, не е само това.
За скандалите и т. н. - зависи от ситуацията, понякога е нужно физически да се преместиш от там, където не е добра атмосферата и психическия климат - в работата, в семейството. Но имай предвид, че една ситуация се повтаря дотогава, докато научиш от нея това, което трябва да научиш. Не знам каква е конкретно твоята ситуация, но се запитай: "Какво трябва да науча, какво иска да ми каже провидението с това? "
Казваш "ще се опитам". Бих казала, по-добре да действаш с намерение, с решение, твърдо и категорично. Не мисли, не разсъждавай, не анализирай, много е важно да не се отъждествяваш с ума. Ти не си ума, а той е твой инструмент. Та... не мисли вярваш ли или не вярваш, ще стане ли, или кой знае? ... - така ще си пречиш.
Използвай съзнателна насочена мисъл... ако си се отчаял, това е временно, минала съм през това... успех, духом съм с тебе.

Ето една техника за промяна на ситуация, четирите тайландски вълшебни думички: прощавай, съжалявам, благодаря, обичам те.

Казва се мислено към ситуацията.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 93e13686ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   №19, Кубрат, напълно е възможно! Нали знаеш колко е малък светът, когато реши? ... :)
Като нищо може да сме се засичали на някоя церемония на Хосе Маноле, на ребъртингите на Митко Тенчев или из аудио-средите.
Ако си възпитаник на един наскоро споменат от тебе факултет се оказва, че сме били и съседи - е, вероятно малко сме се поразминали във времето, но то всъщност зависи кой кога е ходим казарма и т. н...
Защо трябва да се блъскаме? Все пак сме съзнателни късове материя :) Ако искаш да послушаме хубава музика - оставил съм координати в една от темите - заповядай!

№20, кой и с каква цел пита? Ако се аргументирате достатъчно добре - ще Ви отговоря.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1abe0f905f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Номер 17, авторе, искам да се спра на следните два пасажа:

1. "Крайностите, че във всяка ситуация има позитивна страна едва ли ще мога да възприема"

Това не са крайности, а е самата истина, и ще трябва да поработиш над това да не я приемаш като крайност. Ще ти е много трудно, но трябва да се пребориш, защото това е общо взето същината на въпроса. (вж. по-долу).

2. "Неуспеха, скандалите и провалите също са част от живота [... ], важното е човек веднага след тях да помисли за по-добри неща"

Това като цяло е вярно, с ключовата разлика, че за по-добрите неща трябва да мислиш не СЛЕД, а ПО ВРЕМЕ на провалите.

На няколко пъти в скромния ми живот до момента ми се е случвало да падам от високо. Дори бих се изкушил да кажа "до дъното", макар че ми е пределно ясно, че дъно няма. Винаги има по-лошо, но и за миг не ми е хрумвало да се утешавам с това. Дъното човек сам си го слага. И след като падна, първата ми мисъл не е, както ти казваш, "Как да се кача обратно нагоре? ". Това е втората мисъл. Първата е "Тъй, така и така паднах, чакай да видим сега каква поука мога да си извадя. За начало научих, че мога да падна от толкова високо и да не ми стане нищо. Това е ценна информация! (Опознаваш себе си и границите си, съответно знаеш занапред колко може да си позволиш да рискуваш. ) След това дай да видим що аджеба стана тъй, че паднах? Защо паднах точно сега, защо не вчера и защо не утре? Защо паднах точно до тука, защо не още по-надолу и защо не се спрях по-нагоре? " И задавайки си всички тия въпроси, и най-вече отговаряйки им, ще стигнеш до извода, че ти не си паднал, защото си направил някаква грандиозна грешка. Паднал си, защото е трябвало да паднеш, за да си извадиш точно тия поуки, които си вадиш в момента. И ще продължиш да падаш, докато не стигнеш до правилните изводи. Единствената грандиозна грешка, която може да направиш, е да си кажеш "Еми така се случи, кво да направя" или още по-зле "Еди си кой си е виновен". Никой не е виновен, просто е трябвало да те шамаросат, за да се осъзнаеш. Човекът е тъпо животно, когато му е добре, той спира да мисли. Ако изобщо мисли, мисли като му опрат ножа в задника. Падането ти е ШАНС за промяна, и то за промяна към по-добро. От теб зависи дали ще се възползваш от този шанс, или ще продължиш да падаш.

Така, след като сме си научили уроците, излизаме обратно на улицата и гледаме как може да ги приложим. С други думи, СЕГА вече започваш да мислиш как да се качиш обратно нагоре, което е точка 2 от пасажите горе. Но преминеш ли към нея, преди да си УБЕДЕН, че си завършил точка 1, нищо няма да направиш. Пак ще паднеш, и то много скоро. И тогава вече има голяма вероятност да се отчаяш и да си кажеш "Е пак ли бе, ебати каръщината, все на мене се случва" и докато се усетиш вече си по спиралата надолу.

Дано да си ме разбрал правилно, авторе.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a2e6ef4d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Рей го е казал, както и другите. Мога да добавя, че на мен пък ми помогна книгата „ Излекувай живота си“ на Луиз Хей. Има ги и клипчетата към книгата във Vbox-a.
И аз бях скептична, но преди година бях безработна, без никакви приятели, самотна, връзката ми вървеше към края си, приятелят ми се отнасяше зле с мен.
Сега - имам перфектна работа, сгодена съм и щастлива, а същия човек коренно промени отношението си към мен, карам чудесна кола, пътувам много, имам много приятели навсякъде... Неща, за които преди година не смеех и да мечтая.
Е, посмях!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 72c67e4b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   А какво ще кажете за тази тема от сайта на форбс:

http://www.forbes.com/sites/heidigranthalvorson/2011/07/22/how-positive-thinking-and-vision-boards-set-you-up-to-fail/

Там обясняват, че тези Vision Boards е по-скоро вероятно да те докарат до провал (статията е на английски имайте предвид)?

Номер 24 живота ти звучи мечта, ще ми кажеш ли малко повече как го постигна за 1 година? Аз самия съм по-практично насочен човек, просто вярвам в действието, но пък ако действаш, очаквайки провал обикновено така става.

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a92298ced0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Здравейте,
Повярвайте ми има позитивно мислене! Всичко е състояние на духа и мислите ни! Важно е да вярваш, че ще ти се случват само хубави неща, но не просто да вярваш, а ДА СИ СИГУРЕН, ЧЕ ТОВА ПРЕДСТОИ! С мен е така и живота ми е прекрасен! Знам, че сама го постигнах и всичко зависи от мен! Събуждам се с мисълта, че ми предстои прекрасен ден, радвам се на дребните неща и постоянно очаквам нещо хубаво да се случи и както си и мисля когато Вярваш много силно в мечтите си, тогава СЪДБАТА ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ ПОДЧИНИ, а мечтите престават да са мечти и стават реалност! Извървях дългия път на промяната, осъзната промяна в мислите ми и постигнах всичко, което съм искала! Иако поискам нещо знам, че е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА СЕ СЛУЧИ! Достигни до това ниво! Не е лесно наистина и трябва да преодолееш дребните чувства и да простиш, да се смириш, да не мразиш, да не завиждаш, да обичаш, са вярваш, да си сигурен в себе си и в това, че хубавото предстои за теб! Итака ще бъде, точно както го искаш, точно както го мислиш, ще стане това соеот очакваш да стане и в което си увурун че предстои!
И не ми казвай, че не е възможно и че е измислица! Не е и когато го осъзнаеш ще си сигурен, че човек сам гради съдбата си и то само с мислите си и с увереността си!
Аз съм много горда, непокорна, самоуверена, емоционална! Имах много проблеми... но вече нямам! Всичко лошо което се сещам ми се е случвало преди! Бях срината и мислех, че не ме очаква нищо добро, но приех това и го сложих в миналото, а сега живея с настоящето, което е прекрасно, защото аз съм сигурна че е такова и нямам и грам съмнение, че бъдещето ми ще е прекрасно! И ще бъде, защото съм сигерна в това, откъде не знам, ЗНАМ САМО ЧЕ ЩЕ Е ТАКА СЪС СИГУРНОСТ!
Сигурно си мислите, че просто така си говоря, НО ГРЕШИТЕ! Знам какво е да имаш родител, който се интересува само от хората и е по студен от буца лед, била съм изнасилвана, била съм мачкана, обиждана, бита, унижавана, на депресанти, неразбрана и предавана, но което не ме смаза ме направи много силна! И разбрах, че в живота винаги следва хубаво, после лошо и трябва да има и лошо за да си вземеш някои уроци, които не би научила ако не се бяха случили тези неща!
Сега съм обичана, желана, пия само витамини за хубава коса, нокти и кожа, имам успех в работата, не се тревожа на нищо, защото не се струва и е прекалено дребно, на фона на това, което съм преживяла вече и не си струва! Има и друго, живей за мига, не мисли за после, защото може да няма после! Греши смело, не бъди злопаметен, забавлявай се, да не ти пука от нищо трябва, защото това товари само теб, а няма защо! Не се карай с хората, излъчвай и давай любов и симпатия и ще я получаваш! Природни закони са, давай, не се тревожи, не се страхувай, не се срамувай, не се обвинявай, слушай хубава музика, доставяй си радост и удоволствия, вземай от живота всичко, което искаш, защото после може да нямаш този шанс! Смей се, рискувай, живей сега!
И най- важното БЪДИ СИГУРЕН, ЧЕ ТОВА В КОЕТО ВЯРВАШ ЩЕ СЕ СЛУЧИ! И това ще стане реалност! Осъзнай го и ще контролираш живота си, като мен!

Успех

Стаси

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5bd24a6539
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Аз винаги мисля позитивно, и в най-голямата тъма виждам светлина, но реално нямам живота за който съм мечтала, но просто съм доволна и на това което имам и ми е добре. Може би това е смисъла на позитивността е това да си доволен от себе си

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b249afef00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   От 24 до 25

Как постигнах всичко - ами с визуализиране, точно действах по книгата „Излекувай живота си“. Човек на науката съм - просто почнах да изучавам книгата, да подчертавам, да правя упражненията от тази книга. Почнах да мисля позитивно.
А, забравих да кажа, че също имах и леко наднормено тегло и се мразех за това - само си повтарях, точно както статията във форбс „хубавото“ негативно изречение - Колко е трудно да отслабна, ужас, колко съм дебела - и ставах все по-дебела, така че не вярвам на тази статия, защото след като почнах да мисля позитивно, тръгнах на фитенс и отслабнах.
Не, не съм си представяла Дядо Коледа, които да ми донесе торба с готови подаръци, а си представях просто друг начин на живот. Имах например книжка, но не можех да си позволя кола вече 10 години, съответно си представях как карам кола, четох литература за коли, когато ми попадаше. Сега карам Кайен. Не, не лъжа, няма и защо - тук сме анонимни и не мога да получа, каквото и да е социално признание. Кайенът е турбо, 450 коня, но е втора ръака. Имаше лек дефект с левия фар. Е, без да искам направих ПТП (практически съм нов шофьор) - познай - точно този фар беше унищожен. Имам пълно каско - смениха фара (струва към 2500 лв. такъв), смениха броня, всичко - таблото, защото бяха гръмнали възглавниците. И колата стана практически като нова! Е, кажи ми - как на мен, на която винаги преди се случваха гадории, винаги нямах късмет, сега дори да се случи зло, е за добро!
В работата - не вървеше в началото. Удрях на камък, търсих, търсих и все не успявах да сторя това, което се искаше от мен. И ето, пак се концентрирах върху визоализирането и ми потръгна. За 2 месеца постигнах заложената ми задача и изненадах дори и шефа си, защото при тези икономически условия в страната беше почти невъзможно. Почти.
Не ми харесваше градът, в когото живеея. Отдавна съм напуснала България, исках да се върна там. И - точно там ме доведе работата ми, в най-красивият наш град! Нямах приятели - сега всяка вечер мога да излизам, ако се обадя на един от тях. Да не говоря, че имам перфектно жилище (под наем, не искам свое), когато хубави жилища на пазара практически нямаше.
И още, и още.
Да не говоря за личния си живот, но от най-самотния и пренебрегван човек, станах най-обичаната, обожаваната, любимата жена. Не можех да карам ски, беше ми детска мечта - но ето, годеникът ми сам предложи да ме води на ски по празниците и... се НАУЧИХ, макар че преди това бях пробвала безуспешно много пъти! Да нег говоря за промяната на неговото отношение към мен, направо друг човек сякаш имам до себе си.

И така като наниз се реди животът ми. Живея в двете най-готини държави в Европа, пътувам и към САЩ, които веднага ми дадоха виза, а сестра ми преди това ми казваше, че не давали! Е, седях си в халето за чакащи и си бях спокойна, защото знаех, че ще ми дадат виза. Може би заради това спокойствие ми я дадоха без особени проблеми. До 2021 г.
... Цялото ми ежедневие се реди така действително като перлена огърлица. Случват ми се хубави неща, когато преди винаги нямах късмет, изпусках самолети, автобуси - днес може да е 5 мин. , но съм с 5 мин. там преди да затворят полета.
Казвам ти - ако точно следваш напътствията на книгата, няма как животът ти да не се преобърне. Не става от днес за утре, разбира се, не става с мързел и с пасивоност, но първата крачка е позитивното мислене и визуализирането на това, което искаш да постигнеш.
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 72c67e4b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Стаси и номер 28: Благодаря ви, направо ми повдигнахте духа много, че има изход. В момента съм в много кофти положение - без работа, без приятелка, в депресия съм, не се чувствам добре и т. н., но хора като вас дето са минали през лошото и са се справили ми помагат много. Значи мога и аз да се променя.

Важното е да се науча да вярвам, че ще се справя, понеже в момента съм в такава ситуация, че не знам в какво вярвам. Преди подсъзнателно вярвах, че ще успявам и успявах. После нещо се прецака и сега се опитвам да се върна на правия път и вече съм почти сигурен, че ще успя, щом нещата, които казвате са истина.

Още един въпрос - като някой ви направи нещо лошо как реагирате? Ако ви обидят, ако някой се държи крайно неуважително - аз самия се впечатлявам и почвам да се ядосвам, а още повече че дори се опитвам да оправя нещата и да разбера ЗАЩО става така, от което сами се сещате, че само си скъсвам нервите и не постигам нищо.

Трябва да има повече такива теми и съм радостен, че има хора които си постигат мечтите, искам и аз да съм от тях някой ден.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f7bde1c679
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Въобще не е заблуда. Каквото мислиш сега след време става точно това. Всичко е в главата ти. Самият факт, че мислиш как по добре да живееш, а най трудно се мисли, е позитивизъм, трудно се променя неправилно изградена ценностна система

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c2d7b79f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Номер 22, не съм директно възпитаник, но родителите ми и двамата са, а майка ми понастоящем е доцент във въпросния факултет. Така че може да се каже, че съм закърмен и израстнал в тая сграда, макар че никога не съм бил редовен студент там. (През 90-те години там беше единственото място в София, което ми беше известно да има сателитен интернет - което си беше нечувано до момента! )

Пф, сега ще ме караш да рова из темите за координати. Впрочем и моите ги има в една тема, малко под шифрирана форма, но ще се справиш. Ха ся да видим кой пръв :-)

Що се отнася до въпроса на 20 - много е лесно да отговаряш, когато знаеш с каква цел те питат ;-) Хватката е да знаеш, преди да са те попитали.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 917fa90359
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   22 може ли и аз да попитам същото като 20, и естествено, ще се аргументирам... ЗАРА 36

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c2d7b79f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Хах, айде Зара и тя налази :-)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 52b97f297e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   От 28 до автора /29/

В споменатата от мен книга има и специален раздел по темата. Аз имах в този момент (точно преди година) и голям враг, който всяйчески искаше да ме унищожи. Просто затваряш очи, прощаваш му и му изпращаш тази прошка и пожелания за всичко хубаво.
Скоро човекът се умори от гадориите си и си намери нова жертва.
Имах и други хора, които ме бяха наранявали - вярвам в индийската поговорка „ Ако стоиш достатачно дълго на брека на река Ганг, ще видиш, как труповете на враговете ти ще минават покрай теб“.
Да, отказала съм се от отмъщенията, които бях планирала в детайл. Падна ми голяма тежест от раменете, освободи се много енергия за други неща. Простих им действително, както и им пожелах да живеят щастлив и хубав живот.
За съжаление, без да искам, виждам просто как труповете им (в преносен смисъл) преминават покрай мен. Например един човек, които ме нарани жестоко в периода 2003-2005 г. загуби дома си, семейството си. Има човек, който ме е наранил преди това, той няма пък деца, а е женен от 6 години вече. Не съм им го пожелавала, но така се случиха нещата...
Пак им желая всичко хубаво и продължавам напред.
Откакто почнах да живея по този начин, нямам врагове. Никой не ми е правил лошо, дори и без да иска. Хората ми помагат, аз връщам със същото.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 88044bdbea
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Кубрате, друг живот имаш ли освен да киснеш тук и да си вреш носът там, където не те интересува... и само да грухтиш, на всеки как си се махнал от вас - като си бил още тийн... както и "опитния" Дет Блейд букет - преживелия "ужаси" и видял смъртта...

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6b4ae3b763
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Сори, исках да дам 5 гласа, защото съм съгласна с 35 комент, обаче се обърках. Много ми е смешен Кубрат. Добре, че е сайта да се прави на... нещо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 88044bdbea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Н35 съм. Н36 - ЗАРА36, ти ли си? Иначе няма проблем за вота, хахаха. :))))))))

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6b4ae3b763
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Не, не съм Зара. Нямам псевдоним в сайта:)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8836b2dd4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   26, не мога да пропусна "Извървях дългия път на промяната, осъзната промяна в мислите ми и постигнах всичко, което съм искала! " Получава се по-лесно взимането на трудни решения от това. Но също така, прескачайки този дълъг път, имаш по-малко мъдрост в някои случаи. Има ситуация, в която трябва да го извървиш, но ти се поднася и друга опция (гладка възможност) и така може да се получи голямо подхлъзване. И, въпреки че може да има повече от един прав начин за тази ситуация, хубаво е да си знаеш, че колкото по-малко се сблъсква човек с проблеми, толкова е по-освободен в своя избор в живота.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 87c4a5f947
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Браво на Рей! Аз също съм чела много такива книги и съм се опитвала да прилагам нещата на практика. Обаче все съм се спирала, искам всичко да става скоро и губя търпение, а не трябва, защото за да се материализира, на мисълта и е нужна енергия, а тя идва от повторението. Наскоро прочетох Вадим Зеланд "Пространство на варианти", и в нея се твърдеше, че мозъка един вид "пречи" на това, което подсъзнанието иска да ни каже. Разумът мисли, душата знае, пишеше там, много ми хареса тая мисъл, източна мъдрост.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4ce7f96fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Чудесна тема! Застъпвам се за първите няколко изречения на автора.
Някои хора не се интересуват от проблемите, слагат си розовите очила и си живуркат в заблуда. Много е смешно да кажеш "усмихни се" на някой болен или беден човек.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7787eaf619
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Много грешно разсъждаваш. Точно на някой супер болен човек му трябва да мисли положително, че ще се оправи, а не че ще умре. Ами мисли второто, то няма как да се оправи.
А и преди мен има много добре написани коментари. Хората ти обясняват много хубаво за положителното мислене. Ако не ти допада, мисли негативно, но тогава живота ти няма да е по хубав.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: af0af6deb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Позитивното мислене не е точно глупост, но е промивка на мозъка за хора които са без контрол над живота си. Начин да се почувстват по-добре, без нищо да се промени.

Не ми се пише много, но ето една статия по въпроса:

http://www.nytimes.com/2012/08/05/opinion/sunday/the-positive-power-of-negative-thinking.html?_r=1

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 70b4147573
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Стига ТИ да се чувстваш добре - тогава нищо не е глупост.
Катрин

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 917fa90359
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   ... позитивното мислене не е глупост... книгите посветени на него, обаче, често пъти са напрягащи, изискващи усилия, запомняне на различни похвати и т. н... лично мен това ме изморява и натоварва... и отдавна спрях да ги чета... оптимистисте могат да се радват на живота, а на песимистите им остава само да мислят за... позитивното мислене... ЗАРА

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 63f0521c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Малко неща са или само добри, или само лоши. Винаги съм приемала лъжата като нещо изключително лошо, докато тя не стана причина да си създам позитивна нагласа. Месеци след като се дипломирах не можех да си намеря работа по специалността, а за неквалифицирана не ме искаха, защото съм щяла да им избягам при първата възможност да работя онова, за което съм учила и бяха прави ;).

Обажда ми се една приятелка и ми казва, че там и там има конкурс за длъжност, за която е сигурна, че ще ми хареса, а и има един човек там, на когото му се чува думата и преди когото може да кажа 2-3 хубави приказки за мен. Ако се интересувам от позицията ( имах си хас да не се интересувам), от мен се иска да си пусна документите, да си скъсам задника от четене, за да издържа теоретичната част с висок резултат, да се облека хубаво и да дам най-доброто от себе си на интервюто.

Така и стана- налегнах си парцалите и учех здравата, резултатите ми на теоретичния изпит бяха най-високите, на интервюто бях с подходящо за длъжността облекло и изключително спокойна, защото вярвах, че са казали 2-3 хубави думи за мен и няма да ме прецакат, та почти надскочих себе си. Бях най-щастливият човек, когато разбрах, че получавам позицията. Обаждам се на приятелката, за да и благодаря, а тя ми обяснява, че реално нищо не е направила, защото е разбрала, че онзи вече си имал друг претендент за това място, но го е премълчала, за да не ме разстройва предварително. Ако знаех, че със сигурност имам друг кандидат, за когото мястото е "спазарено", вероятно щях да се вайкам, да отида като обречена на интервюто и едва ли щяха да ме вземат, колкото и добре да се бях справила с теорията.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e482213560
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Приятелю, относно позитивното мислене ще ти кажа няколко неща. Щом ти се интересуваш от него значи има сила в теб която иска да се развиеш и да се промениш към по добро. Ще ти разкажа моята история за да се убедиш по добре. За Хосе Силва ми разказа един колега, аз започнах да чета литература за това и да ти кажа на пръв поглед и на мен не ми се стори сериозно нещо. Но ми се струва вселената сама започна да ми дава тази информация с която да си наредя пъзела за да повярвам.

Започнах да срещам хора които се интересуват от това(подобното привлича подобно). Започнах да гледам филми за вселената да чета за визуализацията. Започнах да осъзнавам, че аз създавам всичко около мен. Случиха ми се различни случки който ме убедиха, че това от което се страхуваш идва първо. Започнах да правя добро на хората, да не упреквам никой за нищо, да помагам на случаини хора. Не можеш да повярваш какви неща започнаха да ми се случват. Съвсем непознати хора ми помагат излизам от ситуация с невероятна лекота, срещам се съвсем случаино с хората, който ми трябват да реша даден проблем. Намери начин и премахни мрънкащите хора около теб които ти вземат енергията.

Сигурно си забелязал, че с едни хора ти е приятно, а с други не? Престани да гледаш телевизия и да се хипнотизираш с ценностната система на други. Като визуализираш няма да ти падне нищо наготово просто това което искаш да постигнеш ще стане без да си положил големи усилия. С мен така се случва, аз не мога още да си обясня как толлкова лесно ми се случва всичко сигурно защото си давам времето, а не енергията.
Не насилваи нещата и не бъди нетърпелив.
Прочети за 7те вселенски закона на Диипак Чопра, Утварждения и книгата Поръчки до вселената.
Успех и да знаеш, че това което ти трябва само ще те намери!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 65fb351a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Мисля че да, не може таку така да почнеш да мислиш позитивно, това е бавен процес при който човек се настройва според това какво си е посял, всичко си зависи от човека

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 93e13686ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Тази тема се появява периодично тук.

Виж предишно нейно повдигане в http://spodeli.net/3/story-20356.html и по-специално мнения 3, 8, 16 - на Рей и на Кубрат. А надолу има и още хубави мнения.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 407711b97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Авторе, 3 г. по-късно има ли напредък и резултати?

 
  ...

1-50 от 54
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker