Наистина ли никой не разбира, че светът, в който живеем е повече от това, което изглежда, че е?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Наистина ли никой не разбира, че светът, в който живеем е повече от това, което изглежда, че е?!
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 3447 пъти
Хора, не виждате ли истината около себе си? ! Не виждате ли как това общество, наречено "българско" постепенно отива "по дяволите"? ! Онази приказка, че когато ти се спи ще те накарат да будуваш, а когато ти се будува-ще те накарат да спиш няма как да е по-актуална в днешно време.

Защо ли образователната ни система е скапана и никога няма да се оправи? ! Защо ли си мислим, че като гласуваме въобще имаме реалното право на глас? ! Не сме ли просто едни марионетки за осъществяване на нечии интереси и ако е така как въобще спим спокойно през ноща? Пожелавам на всички едно единствено нещо-винаги да правят това, което искат, докато все още имат право на това! Цял живот исках да открия истината за нещата, а сега какво? Когато започнах да я откривам ми се сще никога да не я знаех! Цял живот се опитвах да бъда "умна", а сега искам да стана глупава, за да мога да спя нощем, за да мога никога да не се замислям върху всичките тези неща и за да може хората да престанат да ме използват.

Вече не искам да знам истината, вече не я търся, но явно продължавам да виждам неща, които не искам и ако продължа да мисля за света по този начин, ще си остана сама цял живот! Вие знаете всичко това, виждате го всеки ден, а защо не ви пука? ! Защо не пишете по форуми и блогове, защо никъде не мога да срещна хора, които се интересуват от това? Нима не виждате, че и ние си имаме своеобразен вид "лобисти", които искат да имат все повече и повече. И поради тези си стремежи те опорочават всичко, до което се докоснат. Те не искат население, което да мисли самостоятелно, не искат добре информирани граждани и такива, които да осъзнават, че държавата ги прецаква по всякакви показатели. И ние се оставяме да бъдем такива, защото не искаме да си зададем въпроса: "Какво всъщност трябва да направим? " Като че ли ни е приятно да бъдем марионетки и да бъдем използвани!

Тези хора искат население, което да бъде "послушният работник", да бъде толкова умен, че да изпълнява задачите и толкова тъп, че да не задава въпроса "защо". И какво ще стане в крайна сметка? Ще работим по-дълго време за по-малки придобивки и по-ниска работна заплата, ще се пенсионираме по-късно... Ами ако се пенсионираме на 70 години и умрем на 71... какво става тогава с парите, които цял живот сме събирали за пенсиенен фонд? Ами ако умрем на 69? Какво става с тези пари, къде отиват? Защо вместо да ги прибере държавата не ги получи семейството ни? Нали цял живот сме се трудили за тази държава, работили сме и сме се грижили за общото благо? А това " общо благо" се оказва "нещото", което цял живот неусетно краде от нас.

Това е като един голям купон, на който Ти, отделния човек не си поканен. А някой ти казва какво да говориш, какво да мислиш и в какво да вярваш. И в крайна сметка играта е нагласена, всички забелязват и на никой не му пука! Така живота, който живееш е една "мечта", но трябва да си напълно заспал, за да повярваш в нея!
Съдържанието на този текст е мое лично мнение, което няма за цел да убеждава никой в нищо, в което не желае да повярва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: d3e3bff35e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   V for vendetta братя и сестри гледайт го тоя филм задължителен е н

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c15152cd6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Уау, това все едно аз съм го писала!!!
Ти на колко години си? Аз съм на 21 и съм решила като завърша да "бягам" в чужбина (Швейцария).
Ама абсолютно същото мисля като теб.
Жалко...

Нели

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d718b233a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   А защо не гласувахте за Волен Сидеров когато беше време?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ad9ac6e5af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, аз гласувах за Волен. НО какво от това??? Нали взички се втурнаха да ядата... сещатае се какво на Бойко. Е, сега ще му го ядем целия. И аз твърдо вярвах, че Сидеров ще направи нещо за тая държава, ама е, на. Докато има хора, които смятат личности като Сидеров за луди ще сме на тоя хал.
Ж26

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: fcff116fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   "Разликата между демокрацията и диктатурата е, че при демокрацията гласуваш първо и след това получаваш заповеди, докато при диктатурата не си губиш времето с гласуване. "

Чарлз Буковски

Rebel

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f3761ea6aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Светът е много повече от това, което си описала. То е очевидно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1a874f94fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А не, това всеки го разбира, но обратното никой.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: bf5da32ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не, почти всички разбираме и знаем, че светът е много по-голям от полезрението ни.
Но не всички осъзнаваме, че ние сами сме си виновни за обкръжението, образованието, правителството и лобистите дори. Никой не ти казва какво да говориш, какво да мислиш и в какво да вярваш. Имаш достатъчно голям избор дали да учиш, къде да живееш, в какво да вярваш. Като си умна защо не си от богатите какво те спира.
Пенсионно осигурителният фонд работи по начин който или не разбираш или се правиш, че не разбираш. Парите който си събрал, ако умреш година след или преди пенсиониране отиват за пенсий на тези който живеят 20-30 години след пенсия. Никой не може да изчисли колко ще живееш след пенсионирането, а това не значи, че ако твоята лична сума стигне до 86 ти година тогава ще се наложи да умреш принудително. Или ако докато си работил заплатите са били 130лв и са ти отделяли по 24лв месечно за пенсия сега когато минималната пенсия е 140лв ще ти дават по-малко, защото си отделял по-малко. Не мисли, че някой забогатява с парите на пенсионерите те даже за самите тях не достигат.
Не си мори главичката с такива теми, гледай ти да си добре няма да оправиш всички каши забъркани последните 70 години.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 70c6ae5556
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   "Няма непоправими неща". Непоправими са "завършването на земния път" и примерно животът в уеб мрежата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2a46cb8bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Аз съм на 22, живея в голям град, уча и работя. Може и да сме гласували за Волен Сидеров, но дали в неговите мерки има решение на проблемите? Или искате гражданска война? ! Тук не става въпрос за формиране на нови конфликти, а за решаване на старите. Нека дам един пример: хипотетично гръцкият работник стачкува, защото германския работник живее по-добре, германският работник стачкува, защото френския живее по-добре, френският работник стачкува, защото американският работник живее по-добре... американският работник също стачкува, защо? Къде му е края? При "американската мечта" ли? Въпросът е кой е еталона, след като всеки е недоволен от нещо и възможно ли е въобще да има такъв вариант, при който не отделни единици, а цялото общество да бъде доволно от стандарта си на живот?

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: bce648385b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Няма накъде да избягате защото наближава края на тази нация. (Не говоря за 2012 година) Говоря за ПРОЕКТ "СИН ЛЪЧ" който подготвят масоните от НАСА. Проекта вече е в действие. Скоро ще има война помнете ми думите и България ще е на страната на Американците. Всичките членки на НАТО ще се сръжават с Иран, Русия, Китай, Индия, Корея и Япония. ТОВА НЕ СА ГЛУПОСТИ!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 46afaef47a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз не съм в България, и не следя политиката, обаче ми се струва, че последния път България избра по-добър президент от предишните мандати за което поздравявам всички българи. Човекът изглежда почтен и работлив. Пожелавам на всички българи да са щастливи, независимо къде работят и живеят. Човек може да е щастлив въпреки бедността и освен това животът не е вечен, няма нужда да се опитваме да го предначертаем и да смятаме, че трябва да го изживеем непременно по този начин. Изненадите не винаги са неприятни. А образованието е навсякъде около нас - така е било и така ще бъде винаги.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: de753b8f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не гласувахме, защото сме глупав народ.. То сега даже неможе да се каже, че и има и реални гласувания, защото сичко става с подкупи.. Ама и така ще продължава щото народа си мълчи..

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: edd98bbed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   „Ще работим по-дълго време за по-малки придобивки и по-ниска работна заплата, ще се пенсионираме по-късно... “

Авторке, извинявай, но от много учене, действитлно си позатъпяла (не го приемай лично) и скоро, ако продължаваш така, ще можеш да спиш спокойно (нали това искаш).

Първо, българинът и днес има най-дългата работна седмица в ЕС след румънците. Няма как да стане по-дълга, напротив - щом си повишим качеството на труда и неговата ПРОЙЗВОДИТЕЛНОСТ (три пъти по-ниска от немската например) - тогава ще се намалят и часовете работа. Ето, увеличават се и т. н. национални празници, изобщо почивните дни. Преди хората са работили и събота, сега поне 70% имат два почивни дни в седмицата.
Работната заплата също расте, дори минималната - ти твърдиш обратното. Е, съжалявам, но не си права.

И да - пенсионната възраст ще се увеличава, защото всички европейци живеят по-дълго и се наслаждават на по-модерна медицинска услуга. За разлика от нашите предци, ние и с диабет можем да сме работоспособни например. Само в последните 10 години продължителността на живота ни се е увеличила с 1, 5 г. средно.

Е, който не живеел дълго - негов проблем. Който води нездравословен начин на живот или има просто лоши гени е отделен случай, мнозинството от нас ще живеят по-дълго от 70 години.
Има доста хора, който сега са на минимум пенсия, защото преди не са мислили, че ще остареят и побелеят - вижте само бившите звезди и хора на изкуството от соца - реват по телевизията. След 40 години може да сте на тяхно място, ако днес работите на черно. Всеки си прави сметката.

...
а който избира ултра националистите и без това не може да има претенциите, че е интелигентен човек. Крайно левите и крайно десните идеи и без това са популистични т. е. за масата.
След 50 години комунизъм и след Холокоста и Втората световна война да избирате Волен Сидеров си е не само глупост, а и чисто престъпление. С кеф и удоволствие гледам цирка около неговата персона. Смятайте, колко елементарни хора са били в тази бивша вече партия. Много се радвам.

И - на който не му харесва държавата ни, да плаща данъци и осигуровки - или да направи нещо, за да се промени днешното положение, или да изчезва, за да не мърси поне въздуха у нас. Има хора, които нямат храна и чиста вода, ние мърморим тук на високо ниво!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8d1deb48a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Към №8:не дърпай дявола за опашката Госпожо/господине, Да не ти покаже господ кой колко ще живее и на кого гените са лоши. Пък за здравословния начина на живот и тук внимавай да не те прецака живота и да ти стовари толкова проблеми, че да не можеш нито даа се храниш здравословно, нито да спиш пълноценно, нито да мислиш правилно! Мисля, че на такива като тебе не веднъж им е доказвано, че не трябва да се мислят за хора с "по-качествени гени". До никъде няма да стигнем с това мислене. Така че който може, да бяга от тая държава и то завинаги. Всеки пенсионен фонд е индивидуален. Никой и в никоя цивилизована страна не дава парите от фонда на един починал човеик на друг който още е жив. Ням такава държава освен нашата!! С това мислене трето и четвърто поколение цигани живеят на социални помощи, които ние плащаме и с какво право. Всяко бйлгарско семейство създава по 1 или2 деца а плаща тока и храната на 2-3 цигански деца. Не съм съгласна-едни да си се плодят а други да издържат. не е правилно. Я малко по здравомислещо!!! Тук да не е говорилня на идиоти. Не си позволявай такива коментари. Всички читатели на сайта са достатъчно интелигентни за да ти претеглят акъла на момента. Много е право момичето, а такива като тебе са интелигентни и образовани, но сбъркани и къде точно сбъркани и те самите не мога да разберат, пък и не искат.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 3597d9d07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   "Какво става с тези пари, къде отиват? Защо вместо да ги прибере държавата не ги получи семейството ни? " Това много ми хареса. Иначе положението не е такова само в нашата страна, но това никакво успокоение не е, а напротив.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5ff03c5224
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Най-харесах думите на 13, макар и не всички!
Да съгласна съм и съм благодарна че имам правото да работя и за изхранвам децата си. Все пак не съм в Африка нали? Децата ми не окльощавяват от глад, мога да си позволя играчка, шоколадче и т. н., за това наистина съм щастлива, защото когато и двамата със съпруга ми работим здраво, няма кой да обвиняваме. На тези дето не им се работи, те обвиняват държавата.
Обаче за осигуровките и всичките данъци не съм съгласна. Значи тук от една минимална заплата даваме около 76 лв(това беше преди 5 години-сега може и повече да е), отделяме 20 за здравно осигуряване и другите 56 къде отиват? Храним си циганите с тях. Плащаме им тока, дървата, осигуряваме им храна а те се гаврят с нас, крадът ни и т. н. Не говоря за всички точно, говоря за мнозинството роми. Аз искам да имам правото сама да събирам парите си за пенсионни години, но това разбира се няма с. как да стане, защото държавата се храни с тези пари. И докато циганките раждат за да им плащаме НИЕ, родителите ни стоят с по 130 лв пенсийка. И аз дълбоко се съмнявам, че с този напрегнат и натоварен живот ще доживея 70 г. , вижте само колко лекарски грешки стават, как се колят и стрелят децата без да им мигва окото, че мен ме е страх да пусна сина си на вън да играе, защото незнам дали ще го намеря после-а живея в провинцията.
За волен Сидеров и според мен не е добрия избор. Той цели да направи гражданска война. Няма как да изпъди циганите, това не са японци, корейци или англичани, това са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ.
11 надявам се да не си прав, защото от войната страдаме само обикновените хора, а тези които наистина печелят от нея, тези за чиито каузи ние се борим, те са си защитени. За България на всички ни е ясно че сме на всяко гърне мерудия и ако се случи война, веднага да не сме и от първите ще вземем страна. Пак глупост за мен.
Както и да е, ясно е че по-0голямата част от българите живеят ден за ден, с вересиите в магазините, но все пак си мисля че с труд, с много труд, можем да живеем нормално и децата ни имат това за което много дечица от гладуващите страни не си и представят.
~Рамона~
пп надявам се някой да има нерви да изчете поста ми. Извинявам се за обърканите мисли, но това е моя болна тема.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ad604885ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   15, абсолютни митове и легенди. Ако мислиш, че има някъде в света осигурителна система, при която като умреш ти давали парите, които не си могъл да вземеш като пенсионер - отиди там да живееш.
Нашата държава е социална, доколкото може да си го позволи, и ако не ти харесва това - отивай да живееш в Северна Корея. У нас никой не умира от глад. Това поне можем да си позволим.
...
Не случайно се казва „пенсионна осигуровка“, „пенсионна застраховка“... Едни 5% от бруто заплатата всеки, роден след 1969 г. спестява в пенсионен фонд - тези пари си ги получаваш, но не може днес да не плащаш осигуровки, а утре да чакаш пенсия.
И стига с тези цигани - ние сме виновни - не ни управляват цигани, а ние тях.
И не... не са всички читатели достатачно интелигентни, както не са всички хора „достатачно интелигентни“, но който има претенции върши нещо реално, не плюе по форуми и не говори глупости.
Хайде, кандидатирай се за депутатка, направи нещо реално или си затваряй чофката и не насаждай в обществото неонацистки и крайни идиологии, защото за съжаление масата народ не е достатачно интелигентна и се оставя да бъде водена от демагогии и идоти.

....и като чета неща от рода на "Какво става с тези пари, къде отиват? Защо вместо да ги прибере държавата не ги получи семейството ни? “ ми става лошо - ами нека семейството събира парите, нямам нищо против, но кой ще ми осигури полиция, армия, ред? Може и днес да не е перфектно, но и толкова пари плащаме, в т.н. „нормални държави“ работникът плаща 40% осигуровки и данъци и още 40% плаща работодателят - общо 80%!!!
Ние плащаме най-ниските данъци и осигуровки в ЕС и пак ни е много. Плаща някой 20 лв. здравни осигуровки и има претенции. Смях.

А който очаква семейството му да получава изсипани от държавната тенджера пари - той си е за мен не по-добър от самите роми.
И вместо да се занимаваме с тях, които ни струват няколко милиона, нека се заемем с крадците - българи, които крадат милиярди само от ДДС.

Ако щете плащайте осигуровки, но който живее в Република България има права, но има и задължения. Никой не ви е задържал тук - хайде, приятен път към държава, където няма осигуровки и няма данъци.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f3761ea6aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   България никога няма да умре! Или ако това стане, аз ще съм последният българин, останал на българска земя! Докато всички бягате като пилци и оставяте само простите селяни тука, естествено, че краят става все по-сигурен...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e76a93bf18
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Напълно подкрепям номер 8 (ОСВЕН в частта "ние ЩЕ живеем над 70 години"), 14 и 18.

Авторке, казваш "Цял живот исках да открия истината за нещата, а сега какво? Когато започнах да я откривам ми се сще никога да не я знаех! Цял живот се опитвах да бъда "умна", а сега искам да стана глупава, за да мога да спя нощем" - Ти си открила топлата вода. Само глупав човек може да си мисли, че е хипер лесно и приятно да си "умен", по цял ден купон, парите падат от небето и си щракаш с пръсти. Умните хора движат едно общество, икономика, държава и т. н. Това е огромна отговорност, стрес, натоварване и, да - безсънни нощи, загърбени семейства, пропиляни много приятни мигове. Който иска да си живее живота, да си прави кефа и да му е леко на душата - нека да не си мори главицата със световните проблеми, да си живурка и това е. Само че да няма и претенцията другите да му вървят по свирката. Който иска нещо да зависи от него, трябва първо да го МОЖЕ, да има потенциала, и второ да си мръдне задника.

Или както е казал един доста умен човек: "Колкото повече знам, толкова повче знам, че нищо не знам". Колкото си по-умен, толкова повече осъзнаваш колко си тъп.

Що се отнася до пенсиите - верно ли не разбираш, или се правиш? ! България има т. нар. солидарна пенсионна система, което значи, че вноските, които плащаш днес отиват за ДНЕШНИТЕ пенсии. Като станеш дай Боже един ден пенсионер, тогава твоята пенсия ще се плаща от вноските на хората, които ТОГАВА ще са в работна възраст и ще плащат осигуровки. Това, за което говориш е капиталова пенсионна система, каквато има в други държави, но не в БГ. Ако искаш такова нещо, си отвори една сметка в банката и внасяй всеки месец по 50 лв. (примерно), и след 50 години ще имаш една доста солидна сума, с все лихвите. Ако умреш междувременно, парите остават за наследниците ти. Това е най-простия вариант, и най-тъпия. По-разумния вариант е да сключиш частна пенсионна осигуровка, която работи на същия принцип, само че ще е с по-добри условия от при банката. С тая разлика, че няма да можеш да разполагаш с парите си междувременно. Има и други начини, например да инвестираш парите си в други неща (акции, земя, сгради), но там има и риск - за сметка на това и печалбите са по-големи.

Това, че си почнала да осъзнаваш тия неща, за които говориш, е хубаво, но не мисли, че си видяла и разбрала всичко, а морето е до колене.

Кубрат

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e1d2f0f5cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   №19, и аз си мисля, че някои родоотстъпници тука се размечтаха :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 255252acb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   От 18/14, благодаря, Кубрате.
Само в едно си в грешка - в момента доходността на българската спестовна книжка е към 6. 5% (ако сменяш всяка година банките), а на частните пенсионни фондове - 1. 5%. Доста частни фондове са и пред фалит, се говори поне.
За другите неща съм съгластна. И аз дълго съм живяла в Германия, там знам, що нещо се влива всеки месец от всеки работещ в солидарната им пенсионна и социална система, а сега виждам у нас, колко малко са осигуровки и данъци - общо 33% оситуровки и застраховки и 10% данък общ доход, като тези %-ти са общо -и за работник, и за работодател. Нищо с две думи.
Проблемът у нас е, това което Сорос казва за САЩ - богатите са сравнително по-малко натоварени.
Един човек, който взима до 2000 лв. отделя значи 44% от бруто възнаграждението си за социалната система, 5% от тях са в капиталов пенсионен фонд.
Този, който взима над 2000 лв. (максимален осигурителен доход поне до 2012) плаща само 10% ДОД, съответно данък печалба и т. н. Инвестициите у нас ще бъдат освободени тази година от инфлация.
... НО, доста хора има, които печелят над тези 2 бона - да се стреми авторката да е сред тях. Освен това - точно по нейната логика, единицата човек, която печели над 2000 лв, плаща и без това доста (44% от бруто възнаграждението си до 2000 лв.) за бедните и за пенсионерите, а той нито може да потребява повече здравни услуги от НЗОК от нея, нито да има кой-знае какви надежди за пенсия при сегашните демогравски прогнози.
А и българинът гледа да не плаща много данъци и осигуровки и, ако не се отнсася държавата с него като с бебе (минимални и максимални осигурителни доходи, плоска данъчна система, максимално опростени ДДС и т. н. правила), той хич няма да плаща и съвсем ще се погърчи, което както виждаме не е здравословно.

Иначе, хайде да изместим малко темата - вижте, какво става с гърците. Ето, там хора като авторката поели властта и почнали да изливат пари на всеки. Следват години сиртаки, живот, така както само на Балканите го можем. Но - няма безплатен обяд - страната ще бъде оставена да потъне, в това бъдете сигурни - сега младите ще плащат, дори технте деца. Ако Гърция фалира, ще почнат от там, където ние бяхме 97-ма, но с магистрали и някаква инфраструктура, но образованието винаги им е било леш.


Какъв е изводът - държавата има нужда от средства, за да ни осигури инфраструктура, ред, сигурност, образование, здравеопазване, съдебна система, управление, за да пази границите ни, за да ни защитава от нашественици, за да ни помага при бедствия, аварии, да ни лекува и да ни дава пенсии, да ни дава, колкото да не умрем от глад, ако сме безработни (не, че не иска повече, просто няма повече).
Няма държава на света, която да се самоиздържа от въздуха. Дори Гърция. Те са взимали кредити, давали са трохи на народа, а политическата и икономическата класа е забогатяла. Самият народ не плаща данъци (мисли като авторката). И не, няма безплатен обяд - дори да им опростят голяма част от дълговете, те правят 9 милиарда нови за тримесечие, както и са толкова зле като икономика, образование и работен и данъчен морал, че ще се срутят веднага след фалита и преминаването към драхмата.
Ще стане много интересно, а който е хитър, ще е избягал ( и в България)... (е, авторката е закъсняла с поне 10 годинки да отиде в Гърция и да се наживее, за съжаление друга подобна страна не ми е известна, а и там рахатчето свърши, жалко-жалко)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 61315b7d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   21, не е въпроса в това да си родоотстъпник. Не може ли да виждаш какво се случва и без това?
18, "лоши гени".... възрастта се вдига прекалено много. Удобно е хората, които са хранили държавата и циганите цял живот, да умрат точно преди пенсия. Възрастта трябва да е по-добре подбрана за да няма такива като "лоши гени" и нездравословен живот. Нито здравеопазването ни е толкова добро, нито храните, така че изобщо не ми говори за кой знае колко здравословен живот на по-нормален човечец.
Това, което казваме за циганите не е ли така? Някой да е писал, че те ни управлявали? Да, ние сме си виновни, това не означава, че тези паразити са невинни агънца и че не ги храним, докато раждат като мишки.
Относно вдигането на заплатите, защо не погледнеш и как се вдигат цените на услугите?

П. П. Няма да станем по-добре, просто защото след известно време няма да има толкова българи, а цигани. Това е много сериозен проблем и мога да ти кажа, че ти си глупав(а? ), като с лека ръка го подминаваш. Интересно ми е, обаче, тогава какво ще приказваш.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a0846676be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   23 - стига с тези цигани, погледнете крадците като Първанката (до скоро президент). Повечето цигани дори нямат лична карта, за да взимат помощи. Ако живееха действлително на помощи, нямаше да са проблем, проблем са, защото са криминални, а са криминални, защото са необразовани и нямат работа. Нашата страна, управлението, ние сме виновни до голяма степен за тяхното невежество, защото като по-интелигентни и образовани трябваше да развием механизми да ги образоваме.
Всякакви други теории са демагогия и популизъм. Сред простите и необразовани, но грамотни българи, се ширят подобни теории, както навремето сред подобните немци са се ширили теориите за евреите. Е, убиха и циганите, и евреите и им трябваха 50 години да си стъпят на краката, така че не е това решението.
Ако всеки един от нас си гледа ежедневната работа и си плаща данъците, ако се ангажира политически и предлага решения на проблема, можем да намерим решение.
Но само погледнете кои са гласоподавателите на „Атака“ (кои бяха, то Атака няма вече) - жителите на провинциалните градове и на селата, хората със средно образование и с доход под средния.
И вместо да хулите циганите, се погрижете за образованието на своите си деца, че става страшно, защото и българите много запростяха....

Иначе - пушете, яжте дюнери, не спортувайте - на мен ми е все едно. Всеки си има глава на раменете. Аз смятам да живея дълго и добре. Не разчитам на държавната пенсия, между другото, нея я ядат бедните ни пенсионери - тук и сега - същите хора, които маршируваха за 1-ви май, не работеха, крадоха държавно имущество и строяха комунизма, оставиха ни порутена и ограбена страна. Но сме солидарни хора, ще ги нахраним - нашите баби и дядовци, майки и бащи. Танто за кукуриго. И за мен е по изгодно директно да им изливам парите в банковите сметки на роднините си, вместо да плащам за вашите предци солидарно, но не това е начинът - всеки у нас трябва да има за ядене и да не умира от студ и жажда, да има някакъв покрив над главата. Иначе става страшно - вижте в Бразилия, ЮАР и тем подобни - не можеш да излезнеш на улицата без да са те наръгали!
Гледайте си живота и бъдете благодарни, защото има 120 държави, които са с пъти по-зле от нас. Ние поне живеем в що-годе спокойна страна, нямаме война, нямаме висока престъпност, значи си заслужават данъците и осигуровките!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 61315b7d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   24, можеш ли да ми обясниш кое е демагогия и популизъм? На ясно ли си с това колко циганета се раждат на едно българче? Мислиш, че българи винаги ще има, циганите ще остават малцинство? :Д Това виц ли е или толкова далеч виждаш? Може би не знаеш за никакви статистки, не виждаш какво става из улиците на градовете, из селата? Българите си отиват, а циганите просто се настаняват в къщите им.
Помощи не получавали, ок, случайно да знаеш, че никой не смее и ток да им спре, въпреки че не го плащат? Образование... те самите не искат да се образоват, защото така им е по-лесно, освен това блок 20 е поредният пример за това какво правят те, когато им се отпусне нещо. Никой не ти говори за убиване на хора, но комунистите само това знаят да приказват. Случаят със евреите е съвсем различен и не зная що за глупак трябва да е човек за да ми го дава за пример. Имаме ли проблеми с друго малцинство, освен с цигани и турци? Но всеки път трябва да се изкарваме най-големите расисти. Брей.
Затова как политиците крадели... на теб кой ти каза, че това не е така и че това не е основната причина да сме зле? Кой? Какво четеш, какво гледаш? Добавяш някакви глупости в писанията си, защото нямаш какво да кажеш. Ок, политиците така и така, българите така и така, това означава ли, че скоро време няма да ни претопят?
За глупостите ти с пушенето и т. н. - не, не пуша, но не смятам, че хората трябва да бъдат експлоатирани до старост.
Това, че държавата ни била по-добре от други съм си го мислила и аз, но такъв ли е начинът да вървим напред? Да си мислим, че имало по-зле от нас и да сме се радвали, докато си скъсваме задниците, хрантутейки някои. Брей как се радвам, направо.
След коментарите ти мога да си направя и някои изводи за теб, така че по-добре да не споря с такова псевдоинтелектуално човече, което от носа си по-далеч не вижда.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: dd961e7e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   25, имаме ли други малцинства освен цигани и турци?

Може на места да има циганизация, но като цяло - са си малцинства. А аз не виждам проблеми точно с турците - работят си, копаят си нивите, какво искате?
Гледайте своя си живот, стига с инсинуации.

И да - популистки са идеите на Атака (бившата), защото са насочени към масата (популацията), а това са точно простите, необразованите, провинциалните българи. Няма, какво да се обиждаме - точно така си е.
Мнозинството от българите обаче не са такива, това показаха последните избори- слава Богу!
Иначе - българките си раждат стабилно по 2 деца, не спира бейби бумът точно сред българският етнос, докато при ромите намалява раждаемостта (средно 2, 3 деца на жена), а при турците е практически като при българите (1. 5-1. 7 на жена).
Смъртността обаче при ромите е многократно по-висока, както и по-ниска е продължителността на живота.
Хванете Мургина и компания - там са парите за образоването на ромите. Нищо няма невъзможно, но всичко струва пари, пари, които бяха откраднати.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 96837fdbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   С други думи, трябва ни интелигенция и общество с глас. Вместо интелигенция обаче имаме просто гласовити хора с талант към актьорско майсторство и общество от самопровъзгласили се разбирачи и интелигенти.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bf5da32ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   "Въпросът е кой е еталона, след като всеки е недоволен от нещо и възможно ли е въобще да има такъв вариант, при който не отделни единици, а цялото общество да бъде доволно от стандарта си на живот? "
Не авторке все още никой не е измислил такъв вариант при който цялото общество да е доволно. Всяка държава се мъчи да измисли, пробва различни варианти, но човешкото око е ненаситно. Никой не гледа гредата в своето око всеки гледа треската в чуждото.
Виж ги само коментиращите как се карат за циганските 56лв помощи на дете. Никой не се замисля защо циганките са доволни на тези помощи а българките с средно на заплати от по 700лв не са доволни. Защо циганките са доволни на къща от найлон а българките не искат гарсониера искат жилище в нова кооперация и вила на село. Вярно циганите са необразовани но това е заради нас, държавата издържа училищата според посещаемостта им учителите на ромите не пишат отсъствия за да има посещаемост на самото училище, за да може да си вземе издръжка училището, за да има за заплати. Испекторатите по образованието ходят на проверка за посещаемост но учителите са предупредени и на сутринта в на деня проверката събират ромчетата от домовете им за да докажат посещаемост. Защитават си хората заплатата за да могат да продължат да я вземат. Всички българи се правим на луди по въпроса и после ама ромите необразовани. Идете в средните не елитни училища и вижте посещаемостта на българчетата същата работа, повече от половината ученици от 11, 12 клас ги няма не се пишат отсъствия с цел посещаемост на училището. Пълним пусто в празно, говорим празни приказки по форумите, чешем си езика, а водата си тече в реките към океана на невежеството. След 10-15 години ще се чудим от къде дойдоха необразованите и тъпи българчета защо и те се наредиха при ромите? А отговорът ще е само един защото свикналите да не ходят на училище редовно, няма да свикнат да ходят на работа редовно, няма да разберат защо управителят не ги покрива за отсъствие както учителят преди време и ще стоят безработни на помощи.
Човешкият мозък е устроен така, че се пита защо да се старая ако околните не го правят, защо аз да нямам това което околният има. Дете в училище е доволно на четворка ако другите деца са доволни на четворка. И същото това дете иска телефон от 200лв ако другите деца в класа имат. Изводът е живеем в такова общество, затова са такива целите ни затова са такива постиженията ни без значение дали сме арменци цигани или авганистанци.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2a46cb8bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Абе хора, вижте се: нямате единно мнение по въпроса, та какво да говорим за останалото! После защо държавата ни била зле и по-зле ще става! Чакайте и се молете за чудо или пък напуснете родната си страна да си продавате мозъците там, където ще ви ги изкупят на безценица! Вие за пенсионната система не можахте да стигнете до единно и категорично мнение, а ми говорите за ценности и едва ли не идеали! Авторке, съгласен съм с теб до някъде, но един съвет от мен: откажи се! Не можеш да спасиш света, ами бъди егоист и спаси себе си от такива коментатори и критици! Това е нашата родина и ние още не сме стигнали дъното й, за да разберем, че единствения път е нагоре. Умно момиче си за възрастта си, ама не знаеш всичко-никой не знае, а колкото по-малко знаеш, толкова по-добре. И по-зле може да е и ще стане, докато си стоим все същите пасивно-агресивни индивиди. И на мен ми омръзна да слушам за това как депутатите си гласуват закони и после тези закони са виновни за всичко случващо се, същите закони, които те самите са приели. Омръзна ми от много неща, но никога няма да отида и да си продам акъла на американците, както направиха много наши санародници. Ние не сме глупав народ, просто сме обезверени, защото нямаме достатъчно подкрепа, а явно и достатъчно информация за нещата. Защото накрая все пак оставаш прецакан. Сега ако попитам ДОД какъв данък е сигурно ще се изявят поне 20 различни мнения?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 76b32d6661
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Авторке, вече си с будно съзнание и все повече странности ще виждаш за на пред. Щом веднъж си отвориш очите за тези неща, независимо дали ти харесва или не няма да ги затвориш.
Не си само ти има много хора като теб които виждат но си остават зрители и потърпевши от цялата помия в която се намираме. Тези които дърпат конците също не са заспали!!!
За голямо съжаление България се е превърнала във опитен полигон за всякакви експерименти с пагубна цел....

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker