Обиди - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Обиди
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3300 пъти
Става въпрос за всички. Никой не ме уважава, а искат аз тях да ги уважавам.

Аз съм отличничка в университета, а другите само пият и ми викат, че нищо не струвам и че те са най-великите. Днес казах нещо на едно момче, а той ми отвърна с обиди. Казах му, че вместо да си губи времето с пиене, може да седне и да учи. Едно друго момиче му беше казало същото, но тя може да му го казва, а аз не.

И ми вика "не си ти човека, който да ми казва какво да правя". И че това, че съм отличничка не означава, че съм над тях. Според мен е точно обратното, ама айде. Не знам защо се разсърди. И въпреки, че съм отличничка, магазинерки с основно образование ми дават съвети и викат, че са по-умни от мен?

Според вас те по-добри ли са от мен? Как да ги накарам да ме уважават?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5ad4bcfa4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Учи се и не им обръщай внимание :)


остави ги да си говорят, изучи се и се махни
не си струва да се занимаваш с тях

успех.. :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b5b2c7edd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Учи и да не ти пука ;) в по-голяма среда е така има и надувки има и скромни има всякакви;) не им се връзвай просто кфо ти пука за тях като са тъпи и намират утеха в алкохола по-зле за тях :))))) За жалост ние българите сме свикнали да завиждаме и да злобеем когато някой е по-добър от нас, вместо да се стремим да го стигнем! :) Успех и не се впрягай за некфи хора без мозък :)))

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c09bf5d166
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зарежи ги тези идиоти!!!

МАКИ-ЧАН

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6cc1f5c820
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хей какво по-хубаво от това, че ти се отдава учението-супер!
Все пак не забравяй че точно затова си там!
Майната им на всички около теб. Тези несгоди, които търпиш сега след време ще се превърнат в привилегия. Не забравяй, че само добрите като теб имат шанса да се реализират.
Продължавай да се бориш!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 60763af030
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Според мен си доста комплексирана, след като се сравняваш с другите. Какво значи да си "под" или "над" някой. И откога оценките в университета са определящи? Като се реализираш в живота тогава можеш да се хвалиш, шестиците не са огромно постижение. От друга страна защо наистина трябва да се бъркаш в нечий живот? Всеки да си прави каквото иска, да пие, да яде, ти си гледай себе си. И не виждам с тези си думи той да те е обидил. Може би трябва малко да си разупиш възгледите за живота, няма нищо лошо в това хората И да се забавляват.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6f62003e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не им обръщай внимание. На тези хора след няколко години ти ще си им шеф или ти ще си началничка или нещо друго с огромна заплата, а те ще са чистачки и миячи на чинии. Естествено, че си над тях.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e1cde538c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Отношението ти ги кара да се отнасят така. На теб каква ти е работата дали съученикът ти пие, дали си губи времето, може да има проблеми в семейството или с приятелката. Наистина не си ти човекът който ще оправя света, поне не е това начинът. Казваш защо другото момиче може а аз не, защото ти го казваш с възпитателен тон а тя с разбиращ, тя му влиза в положение говорила е за проблемите му с него преди това, а ти просто заповядваш сякаш като учиш висше разбираш от всичко.
За магазинерките много зависи познаваш ли ги, какви са ти отношенията с тях. Сигурното е едно поведението ти а то не зависи от оценките, това, че си отличник не означава, че знаеш как да се държиш. Като кажеш на някой с по-ниско образование, че си повече от него защото си започнала да учиш висше, се замисли, че всъщност разликата между вас не е кой е по-умен и по-добър а с повече шансове, просто ти си имала шанс да учиш а момичето от магазина не е имало шанс.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 929d53bb48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Това са отвратителни хора, но да не ти пука какво правят тези проподналци, просто ти завиждат, защото ти си повече от тях - умна и непорочна, но няма да те разберат. Просто им тегли една майна, гледай си ученето, а те един ден ще бършат подове, докато ти си преуспяла!

Ian_the fucker

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8af5e23069
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   за да се държат така с теб, явно нещо в поведението ти ги провокира: явно е надменност, щом започваш с това, че си отличничка. както вече са ти написали, не оценките са определящи в живота, макар че е хубаво това, че са високи. много е важна социалната адаптивност, т. е. как ще използваш знанията си. освен това само ще спечелиш, ако се държиш по-дружелюбно и любезно с хората. щом чак магазинерките дразниш, явно има над какво да се замислиш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7c17c7ac5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   не е важно колко шестици имаш в училище или в университета, важно е с какви ситуации ще те сблъска скапания живот и какво ще научиш от него. Отличните оценки не са мерило за ум. Разсъждаваш като надменно дете:"И въпреки, че съм отличничка, магазинерки с основно образование ми дават съвети и викат, че са по-умни от мен? " какво от това, че нямат твоето образование, докато ти си седяла над учебниците те са правили други неща с които ти не си се сблъсквала до сега. Не можеш да ги накараш да те уважават, те са те възприели като сухарка, те са комплексирани от теб, от твоите знания, оценки и няма за какво да си говорят с теб

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ffac2cd186
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тъкмо оформях отговора си мислено, когато ме потресе финалната част на писмото ти- тази са магазинерките с основно образование. Според мен не си права и ще ти кажа защо-отдавна образованието не е критерий за оценка дали човек е умен или не. Има природно интелигентни хора, които са нямали възможност за завършат висше образование и обратно-има хора, които и пет висши да завършат, ще си остават кухи лейки и с ниска култура. Спри да гледаш в "канчето" на другите-гледай себе си.
Завърши си, реализирай се и дано намериш вътрешната удовлетвореност, която търсиш. Не обвинявай другите, че пият и пилеят времето си нецелесъобразно. Не се знае на кой как ще му се подреди живота. Може точно това момче, което си обвинила, да се намърда във фирмата на баща си, а ти-отличничката, да не успееш да си намериш работа и започнеш като магазинерка.
Разглеждам най-лошия сценарий, защото човек никога не знае какво ще му се случи. Бъди по-толерантна към хората-това за "не са на моето ниво" ти е вменено от семейството ти и не е правилно.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a6c8074f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12, не съм съгласна съвсем. Да, определено има природно интелигентни хора, които са нямали възможност да се изучат. Баба ми например е такъв човек, които заради Втората световна война не се е изучил, но можеш да научиш старашно много от нея.

Но не съм съгласна, че има хора с по пет висшета, които са били прости и неинтелигентни. Който е завършил и едно висше знае, че не се завършва с простотия.
(има и купени дипломи, но не тях имам предвид).

Авторката има право да не слуша съветите на хора, които счита за по-малко интелигентни от себе си. Всеки сам е отговорен за живота си и съответно има правото да сортира съветите, дадени от други хора.
Ако почнем да следваме съветите на всеки, до къде ще стигнем?

Лаура

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ffac2cd186
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Какви съвети можеш да получиш от продавачка в магазин и колко от тях биха те издразнили до такава степен, че да се сърдиш и да обръщаш внимание и да се съмняваш в себе си? Смятай как си се държала, че да провокираш някой да ти "вика, че е по-умен от теб".????

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: cd36c215d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Подкрепам всичко казано от номер 6, на 100%...
Гледай себе си, кво ти пука кой пие, кой се друса или се е*бе, пък даже и забележки да им правиш. Парадираш с оценките си, казваш че нямат значение, но наблягаш на това и как другите "магазинерки с основно образование" са много под теб. Хубаво е, че имаш добри оценки, дано след като завършиш имаш хубава и добре платена работа, но не мисли че оценките ти осигурават хубаво бъдеще. Умни, амбициозни и образовани хора не могат да се намерят лесно работа. Пък да не говорим за масово завършилите разни псевдо специалности, без да си мръднат пръста, неграмотни и с голямо самочувствие - станали бакалаври и се мислят за велики висшисти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker