Дадоха ме на съдия изпълнител за водата! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дадоха ме на съдия изпълнител за водата!
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 21018 пъти
Здравейте! Имаме неплатена сметка към ВиК за вода от доста време. Сумата е голяма. Оставили са ни бележка, че в началото на март ще влязат със съдия изпълнител у нас, на 1ви март..

Нямам сумата, не зная какво да правя, някой попадал ли на мое място?
Помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: f64f9ef783
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Махай всичко ценно от къщи - телевизори, печки, хладилници (е, освен тези, с които не искаш да се разделиш де). Остави само евтини/стари дрехи и малко от най-старите/некачествени мебели. Създай атмосфера на мизерия и смрад - запуши някой и друг канал, вентилацията на тоалетната и т. н. Изкарай от мазето или тавана стари скъсани и прашасали черги, пердета. Ако можеш с помощта на съседи, приятели да монтираш някаква стара, разкапана печка на дърва и въглища и да окадиш около нея, без да я палиш - само за бутафория. И така - като дойдат да описват да се хванат за главата. Иначе ще трябва да плащаш.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 81950c8285
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиваш при съдия -изпълнителя и искаш да ти разсрочат задължението. Друг начин няма. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 941d9efd39
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Случайно да си получавал/а някакви съдебни книжа до момента? Заповед за изпълнение, издадена от Районния съд по постоянния ти адрес? Ако ВиК не се е снабдила с такава заповед не може да пристъпи към събиране на дълг чрез съдебен изпълнител.
Какво пише в бележката, къде е оставена и от кого изхожда- от самото ВиК, от съд, от съдебен изпълнител или от друг орган /учреждение?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 66be0b4a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да-прехвърли всичко твое на близки и приятели. Имам предвид коли апартаменти и т. н. Ако имате само 1 апартамент тогава няма място за притеснение. По закон имуществото необходимо запървичните нужди на човека не може да бъде отнемано за погасяване на задължения. Това означава единственото жилище, единственита вилица и лъжица, защото без тях не можеш да се храниш и единственото ти легло например. Все такива неща. Всички други неща обаче-телевизори, уредби, компютри, телефони може да бъде изнесено на публична продан. Иначе ако сумата е по-голяма и не може да бъде погасена с продажбата на последните изброени неща ЧСИ ще тръгне към нещо по-голямо-коли или други недвижими имоти. Ето защо ако имате такива можете да ги прехвърлите на роднини. Другото, което можете да направите е да вземете заем от роднини и приятели и да си платите задълженията, което е най-правилното. Така ще си спестите главоболията и разправиите с ЧСИ. И другия път си плащайте редовно за да няма пак подобна тема тук.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f6c571f06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Този който си е плащал водата не е попадал а този който не е плащал един ден ще попадне.
Така или иначе трябва да заплатиш това което си ползвал/а. Ако не искаш да ти вземат от къщи нещата и да ги продадат за дребни стотинки, вземи заем и в бъдеще плащай и заема и водата.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 06ed986996
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Вземи заем от банката и си плати сметката. Започни да мислиш как ще изплащаш заема.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 88557f54a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторът: Бележката е от съдия изпълнител, и пише че на 1ви март ще има принудително влизане... не знам какво да правя.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 60b1586bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Добре де, нямаше ли предупреждения някакви?

Иначе, при принудителното влизане първо те питат имаш ли пари да погасиш всичките си задължения + разходите по процедурата. Ако нямаш, тогава влизат, но не могат да ти вземат вещите от първа необходимост.

Питай адвокат, но мисля, че и печката, и хладилникът са от тях.
Скрий компютър и телевизор. И дрехите не могат да ти вземат, какво си се стреснал.
Иначе, вода ти имаш ли?
Как живееш без вода?

Помисли за напускане на селото/градът, в които живееш, ако нямаш пари да си платиш и водата. Намери си работа в голям град и живей под наем.
Ще има и за вода, и за ток, а и за ядене ще остават.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9bc04231cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Я стига вече, наистина не ви разбирам бе хора. Значе за да пишеш тук имаш интернет, а не можеш да си платиш водата. Ами браво имаш от мен. Какво очакваш като пишеш тук, някой да ти плати сметката ли?
Дай всички ние да плащаме а някой да реши че много време няма да си плаща водата за сметка на това, пуши редовно, пийва си биричка и плаща интернет. Ами супер сте. То е нормално един месец да не платиш, но поне 4-5-6 месеца са ви чакали!? !? !?
~Рамона~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d9a889187f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Я малко по-толерантно, а? Такива обстоятелства има в живота, че не 5, ами и 15 месеца човек може да не успее да плаща вода/а и други сметки дори/, безработица, майчинство, липса на места в ДГ, липса на помощ от близки и какво ли още не, да не гадая. За един гол интернет се хващате/да не говорим, че има интернет-клубове, за левче можеш да прегледаш поща и това-онова, най-скромно/. Кой ви казва, че всички пишещи тук си пишат точно от вкъщи? А не е от клуб или от съсед? Варианти-всякакви!
Пък и работа така лесно се намира, че... нямам думи. Авторът пише за човешки съвети/каквито са и дадени от 2, 3 и 4/, а не за нападки. Достатъчен му е огромният проблем, който има.
Към автора/-ката -кураж, дано не сте сам/-а в живота като мен и намерите някакъв изход. Предстои ми нещо такова-при мен обаче изход няма.... Не съм писала тема и не мисля. Българинът всъщност не е от най-съчувстващите същества в югоизтока...

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2674e965e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Така е в България българите трябва да плащат, циганите не.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 159e73200f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторът съм:
Благодаря, номер 10!
Благодаря и на другите!
Пиша от компютъра на мой приятел.
Не ми е толкова ведро положението...

Благодаря за коментарите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f6c571f06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Защо никой не се запита колко струва кубик вода? От 0, 80лв до 2, 60лв в най-лошия случай. Ако авторката е бедна би трябвало да пести, следователно би трябвало да няма повече от кубик на месец, дори да е самотна майка. Значи в такъв случай по 2, 60 на месец тоест 30тина лв на година, 40лв да са с лихвите. Колко години трябва да не си е плащала за за да стане сумата голяма? Значи или госпожата харчи толкова колкото не може да си позволи или до сега не й е пукало, че дължи, и това продължило с години. А ние коментиращите трябвало да сме съчувстващи същества, който си плащат сметките и трябвало да й дадем идея как да излъже ВИК и да не плати, така ли?
Надявам се коментарът ми да бъде публикуван, не се заяждам, просто питам как може да не си плащаш услугите който получаваш, а после да искаш идея как да продължиш да не си плащаш. Всичко което получаваш с твое желание трябва да си го платиш. Нима другаде по света където хората са по-"съчувстващи същества" биха те оставили да не си плащаш ползваното. Кажете къде, отивам веднага да живея там.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fd4c08dc90
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Съжалявам, номер 10, по принцип съм много толерантен човек, но в такива случаи не съм и нямам намерение да бъда толерантен. Човек, който не си плаща сметките, ще бъде гонен до дупка и така трябва да бъде! Въпросът на авторът/ката е толкова брутално нагъл, че повече няма накъде. Как ли ще реагира той/тя, ако някой друг открадне нещо от него, знае се кой го е откраднал, и като отиде да си търси нещото обратно, другия иска хората да му помогнат как да се скатае? !

Крайно време е всички да се научат, че безплатен обяд няма и че нещо, което се получава, се заплаща. Било то и толкова "просто" като вода или ток. Ходете питайте хората в Африка колко просто нещо е водата. За щастие колкото и неща да не са в ред в България, все пак сме на ниво на цивилизацията, в което вода има за всички и всички могат да си я позволят, без големи лишения. И тук знам много добре какво говоря, и аз съм живял в мизерия като ученик, броял съм си стотинките и не съм си купувал закуска в училище, но водата, тока и парното са били платени винаги!

Вместо да съветвате автора да си изнася телевизори и хладилници, защо не посъветвахте да продаде един телевизор или хладилник и да си плати сметката? ! Щото може и да пише от компютър "на приятел" (което не знам доколко е вярно), но телевизор съм почти убеден, че има. А може и без. И аз нямам телевизор, не защото не мога да си позволя, а защото нито имам време да го гледам, нито пък дават нещо интересно. И не съм умрял. Без хладилник и без пералня също съм живял няколко месеца, и то посред лято. Не е удобно, но не е края на света, и бих го предпочел 100 пъти пред това да се чувствам престъпник, и нещо повече - наистина да съм такъв!

Иначе всички реват за европейски заплати и за уредена държава, ама в главите им се вихри циганията с пълна сила. В нито една "бяла" държава не се толерират неплатени сметки, ако си под наем изхвърчаш на втория месец на улицата, пък там се оправяй както знаеш. Ако си в собствено жилище те дават на съд без "може ли" и "ако обичаш", а вече съда обикновено ти запорира част от заплатата и тази част се превежда директно на тоя, на който дължиш пари, без да минават през тебе изобщо. Като бонус от цялото нещо работодателя ти разбира, че си съден за неплатени сметки, което обикновено се разчува сред колеги и не е много приятно. Като следващ бонус името ти влиза в регистър на "неизправни длъжници", а веднъж влезеш ли там, животът става наистина сложен - никой не ти дава повече кредити, не може да сключиш договор дори с мобилен оператор, някои банки отказват изобщо да ти открият сметка, и тогава вече си really f*cked up.

Така че не мерси, ще си продам доброволно телевизора, ще си платя сметката и ще си спестя главоболията.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d9a889187f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От номер 10.
Явно не винаги се разбира, че наистина има жестока бедност и безизходица при някои хора.
Имах преди време два компютъра. Продадох ги. Телевизора също. Интернет нямам-има клуб срещу моя блок, та... Кабелна също нямам вече. Мебели имах, поразпродадох някои, та оставих най-необходимите. В стаята на сина ми е голо, само легло и бюро-и тях ли да продам? Покривът тече, стените мокри, вони на влага, , никой от входа не се наема да събира или дава пари за ремонт/последен етаж съм/. Телефонният ми номер отдавна е спрян/10 години го опазих и го загубих... /. Апаратът естествено го няма вече. Водата ми е над 1000 лв. Доходът ми на месец в къщи-сама жена с две деца, е около 200 лв. Ядем хляб и маргарин, та пушек се вдига. Някой път успяваме и пилешка супа да хапнем.. Продала съм всичко, което може да се продаде. За едното дете няма място в ДГ. Хубаво, ще си намеря работа-ами кой ще ми го гледа? ! Нямам живи свекъри, родители, мъж, гадже дори. Само една котка в добавка, която усеща всичко и спи в краката ми.. Не мога да я продам, никой няма да я ще, не е породиста, а прибрана улична умираща животинка преди време.. Ще вземам някъде 500 лв заплата и толкова ще дам на детегледачка... Единствения ми апартамент, в който живея с децата-и него ли да продам, че да стана съвсем бедна? ! И пак няма да реши въпроса-този апартамент е купен преди 4 години от родителите ми, по закон трябва да са минали 5 години, че да искам някакви помощи.. Бащата на децата ми нехае, а и пари нямам да го съдя/пък не го и знам къде е.. /.

Успях да работя в един магазин един-два месеца, та поне тока да си платя... Не платих навреме де, разбира се-стояхме 10 дни на свещи, акумулатор и газ-помощи от комшии.. Как се оставят две деца сам-сами, не ме питайте-голямото гледа малкото както може.
Впрочем, ако трябват още подробности, мога да се излъжа веднъж да ги предоставя-липса на дрехи, никаква козметика, липса на обувки, ботуши или скъсани такива...
Не пиша всичко това, за да хленча и да се оплаквам-доказателството е, че не пиша теми и не рева тук или където и да е. Знам, че понякога в живота няма изход, няма начин и не можеш, не успяваш да си платиш сметките, колкото и да искаш-просто НЯМА ОТКЪДЕ да вземеш пари! Подкрепям автора/-ата, разбирам я, знам какво му/и е, дори да не е в подробности.
Да сте живи и здрави, имате работа, доходи, плащате си сметките-ами онези, които не могат и са напълно сами? ! Ето за такива случаи като моя и много други наистина бедни хора говорех за толерантност и разбиране.
Но в същото време мин. и по-мин. година съм раздала дрехи за дечица и още много, много други неща /които не мога да продам, разбира се/ през интернет с кила. Всичко онова, което не ми е било нужно и не е ставало за продажба, съм подарявала. Онези, които са получили нещо от мен, никога не са подозирали и разбрали в какво тежко положение съм всъщност. Усмивката ми за пред хората е факт.

За запада да не говорим-не съм ходила там, но очевидно стандартът е друг и чак такова мизерие едва ли има, или има само за нежелаещите да работят, най-образно казано.
Ако все пак оцелеем ние тримата/а не скоча от 9-тия етаж в пристъп на отчаяние/след 2-3 години ще се пробвам да спася поне малкото от това тук, което се нарича държава-не е държава, мащеха е.

Няма да пиша повече в темата-а и нямам възможност често да вися тук. Писах за последно да подкрепя автора. Не са ми нужни коментари. Почти предчувствам какво ще се напише след мен... Надявам се да сме живи/явно сме си упорити аз и децата, та сме поне здрави, не сме боледували хич.. / и да излезем от тази жестока криза... Засега има само надежда да започна работа в магазин тези дни нощна смяна, докато децата спят, пак сами...
Изходът за хората е силна, стегната, активна, действително работеща социална политика, без толкова много бумащина, последната е често в повече и невинаги недоказваща мизерието на народа. Има и други, разбира се, имащи, но с документи доказващи, че нямат нищо-нищичко, но на фона на беднотията май са в пъти по-малко...
Съжалявам за дългия пост...
Ж 38

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9bc04231cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Виж 10-16 и аз имам 2 деца, за никой не е гаранция че след година няма да съм в твоето положение, но пак-извинявай но ти ядеш хляб и маргарин а си даваш стотинките в интернет клуб??? Не те съдя, напротив, жал ми е, но... аз съм убедена че ще се справиш, ако искаш. Първо незнам от кой град си, но при която и директорка да идеш на детска градина и и обясниш положението ще вземе детето. Може и през комисия да минеш и пак да го вземат.
Аз познавах жена, т. е. още я познавам но вече за мен не е човек, чиито мъж си изплащаше заемите от чужбина и са стояли с дни гладни с детето и, но пушеше, винаги когато и пратеше 20-тина лева купуваше бири и цигари и канеше "приятелки" на гости. Много съм и помагала но не мога да я оправдая... накрая мъжа и си дойде и тя заряза него И ДЕТЕТО сами да се оправят. Нямаше пари за ядене но никога не почна работа тая жена. Аз самата я уредих да е камериерка в хотела в който работя и след 2 дена се отказа. Мъжът и в момента живее съвсем сам с детето си и работи като сервитьор в хотела и често взема детето със себе си.

Значи има начин нали? Може да е под достойнството някоя работа но пак... Сега за това което казваш да-кофти е, очевидно нямаш изход, и не знам какво да те посъветвам. Не разказах тази история за да те поучавам, а за да представя и друга ЕВЕНТУАЛНО гледна точка за автора. И аз те съветвам нещо подобно. Можеш да си подадеш молба за лелка в някоя детска градина или дом и да вземаш детето със себе си. Може да пробваш в хотели и пак при условие да е с теб. И за магазин не знам вече дали ще позволят но частници много, все някой може да се навие. Може в някое заведение с детски кът да пробваш или в кухня-там пак няма да е проблем за детето а и ще остава и храна... търси, забрави за гордостта и усмивката, кажи си положението и търси.... Съжалявам че живота се е отнесъл тежко с теб, но трябва да му се противопоставиш!
~Рамона~

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ee0e856154
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Бъди доброжелателна, покани съдия-изпълниля у вас на кафе докато обсъдите ситуацията и го почерпи със сладки. Предварително сложи силно разхлабително във сладките, така че да получи силна диария след 15-20 мин. Толкова неприятно ще се почувства, че се е осрал у вас, че няма да дойде втори път. Пробвано работи, от година и половина не плащам нито вода нито парно, навън е -6 аз съм по потник и братчедите идват в нас да се къпят. В тоя живот трябва да си тарикат.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f6c571f06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

20.   Ей и през 21 век се навъдиха Аднрешковци.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2175a80d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   19 - не се радвай предварително. Ти в момента си просто един крадец. Потребеното от теб не е без пари, а просто е откраднато. Един ден ще дойдат да ти затворят кранчето, има много съдя изпълнители. Как мислиш? Цял живот да си метър ли?

Родила си се 30 години прекалено късно, едно време така се е живяло (всички като теб), затова сме сега на този хал.

После държавата ни била виновна. Виновни сме си само и изключително ние. И вместо да те е срам, ти дори се хвалиш с „тарикатлъка си“. Сигурна съм, че и интернет не плащаш - просто си вреден човек за общството. Надявам се скоро и ти да отидеш да висиш за социялни помощи в чужбина, време е да се изчистим от такива паразити. Абе, направо - в Гърция!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ee0e856154
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз съм номер 19, спокойно номер 21 апартамента е обявен за продан и вече има купувач, докато се усети, че има натрупани много сметки за плащане ще съм далеч и естествено няма да оставя верни телефон и адрес да се оправя новия собственик :))) на новото място мисля пак така 3-4 год нищо няма да плащам и се чупя :))))

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f6c571f06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   №22 новите собственици си правят нова партида и старите сметки пак са на твое име не на новият собственик. Сметките не са вързани за апартамента а за твоето име.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 08cbf87900
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   22, говориш глупости. Купувача трева ли пасе, та няма да се информира за задължения по жилището, което смята да купува? Това е първото, което прави купувача: отива в нотариата с вещо лице /адвокат/ и проверява за задължения.

А по въпроса на автора, отново подкрепям Кубрат. Никой не ти дава вода безплатно. Като харчиш вода, ще си я платиш. Да, рано или късно ще си платите за "тарикатлъка".

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ee0e856154
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Номер 22, кажи ми какво точно слагаш в сладките, искам и аз да го направя, че имам много сметки натрупани не се издържа, ужас. Дано повече такива предприемчиви хора като теб да има, иначе държавата ще ни съсипе.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b262475894
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   До номер 22:

Жестоко се лъжеш, че ще продадеш апартамента си с неплатени сметки. За да се сключи сделката си ДЛЪЖЕН да покажеш документи, удостоверяващи, че си изплатил всички задължения. Предстои ми покупка на имот и съм запозната-разкатаха фамилията на продавача от документи и удостоверения за липса на задължения, което е много добре. Не говори глупости.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f95d32fa93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Аз имах същия проблем, но сключих договор за разсрочване на задължението. Не прочетох предните коментари, но това не би трябвало да е първото известие. Имало е и преди него, сигурно и обаждания. Може и да е късно вече за разсрочване, но все пак опитай.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f6c571f06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   №27 Късно е за разсрочване, такова за каквото говориш. Минало е дело, за да се даде на съдия изпълнител. Сега авторката трябва да покрие и сметките и сумата за делото. по принцип могат да й продадат жилището, ако сумата е голяма и няма деца не навършили пълнолетие.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 05d857263b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   24 и 26 - сметките за вода, ток, парно и т. н. не се водят на имота. Удостоверенията, за които говори 26, се отнасят за липса на тежести, ипотеки и така нататък на самия имот, без значение апартамент, къща, парцел или нещо друго. Вода, ток, телефон, интернет и другите консумативи ги потребява лицето, не имота, така че се водят на негово име и си "пътуват с него" без значение къде се премести да живее, Дори да не си абонат на същата Топлофикация или да си при друг интернет доставчик, сметката пак ще ти я търсят.

Според мене номер 19 и 22 не говори сериозно, а само се опитва да провокира тука, защото е пълно безумие да се местиш заради неплатена сметка за вода. Разходите по преместването са много повече от водата, която може да изразходиш за 2-3 години, ако изобщо те оставят толкова време да не плащаш.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2d9d9c7f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Кубрат е прав. Особено за сметката на водата. Скоро се нанесохме, сметките идват на името на хазяйката, така и не разбрахме, как може да мине абонатната станция за водата на наше име, без да сме собственици на имота, но сметката беше толкова нищожна, че не плащахме, понеже и се нанесохме по средата на годината. (хазяйката плати)
За ток нещта са по друг начин, лесно се сменя договора с енергийното дружество.
Дълговете са на човека, но в България ВиК-овете имат навика да спират водата просто на абонатната станция и това е. Искат си парите, не им дреме. Можеш да ги съдиш, ако искаш да си без вода.

Л.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ee0e856154
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Аз съм номер 19, Кубрат аз никъде несъм казвал, че продавам апартамента заради сметките. Преди около 2 години решихме, че ще сменим жилището и от тогава не плащам нищо. След 6-7 месеца ме дадоха на съдия изпълнител, но както съм писал човека се осра зверски у нас и от тогава не е припарвал нито пращал писма, факт.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 043bebae64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   АВТОРЪТ СЪМ:
СТАВА ДУМА ЗА 400ЛВ В МОМЕНТА, КОИТО НЯМА КАКА ДА ИЗВАДЯ НА РЪКА.
ОСТАВИХА МЕ В КЪЩАТА МИ С КУП НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ, КОИТО СЕГА САМ ОПРАВЯМ С МАЛКАТА СИ ЗАПЛАТА. НЕ Е ЗАРАДИ МОЯ БЕЗОТГОВОРНОСТ, а заради тези, които си тръгнаха от вкъщи..

Вземам средна заплата, с която покривам други задължения.
Сега, както ме оставиха вкъщи, просто нямам как да ги извадя на ръка.
Ако вземате 500лв, плащате 200лв всеки месец, заради някой, който ви е оставил куп неплатени сметки...

Трудно ми е. Затова писах. Иначе и критикуващите са ужасно прави.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f6c571f06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Авторе на никой в този живот не му е лесно!
Тези който са те оставили да плащаш, ти не си ли живял с тях в това жилище? Нанесъл си се след тях ли? Ти ли си собственик на жилището? Тези който се изнесоха наематели или роднини бяха?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b638561660
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Авторе, разбирам те. Аз съм номер 27, и също като теб плащам натрупани чужди дългове. Заради това и не трябва да се съди толкова сурово. Понякога има ситуации в живота, при които не всичко зависи от теб. Особено ако не живееш сам. Отиди на място във ВиК и говори с тях. Обясни, че доходите ти са ниски и искаш да разсрочиш за няколко месеца. Пробвай, може и да се получи, нищо не губиш. Седейки и питайки тук нищо няма да промениш. Все пак става въпрос на 400 лева. А моето задължение беше хиляди... Сега плащам по 400 всеки месец :)
Действай, а не чакай да дойде съдията.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 05d857263b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   31, е как, писал си, че и на новото място мислиш да направиш така - да стоиш някоя година, да не плащаш и да се махнеш. От това по-преднамерено не знам...

Също така ми е трудно да повярвам на историята ти с осирането, защото съдията изпълнител тия пари не си ги прибира в джоба, че да може ей така да се откаже от тях. Съда, който го е пратил, рано или късно ще го пита какво е свършил. Той може да си измисли оправдание защо не е свършил нищо, и тогава съдът ще изпрати друг съдия изпълнител.

Няма как изпълнението на едно дело да бъде прекратено, само защото съдията се насрал...

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f6c571f06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Кубрат какво се занимаваш? 31 лъже! Съдия изпълнител виждали ли сте? Как си го представяте?
1. съдия изпълнител не идва сам, а с 2 полицай, ВИНАГИ.
2. Той е напълно наясно, че не е желан, от самото предложение ще откаже.
3. Ако дори се съгласи да хапне. Колко сладки ще изяде? Като се има в предвид, че каквото и да е разхлабителното за да го хване след 15-20мин. той трябва да погълне поне 70-80 гр. концентрат наведнъж английска сол или дуфалак. /но това го знаят само хората с хроничен запек а 19 изглежда не е от тея хора/
4. полицаите не се ли посираха и те?
5 И накрая ако дори един съдия изпълнител се откаже от делото веднага го поема друг.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3f358b3545
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Колко пъти получи писма-предупреждения? Моята ситуация е сходна и последно преди 20 дни получих бележката със сумата, разграфена по месеци, нея я получавам за втори път по принцип, в плик за писмо, като последния път беше с една жълта бележка на вратата ми, понеже не е имало кой да отвори. Къде се намирам в цялата работа? Искам да отложа идването на съдия-изпълнител за възможно най-накрая... И друго, като отида да питам за разсрочено плащане, 1/3 от сумата ли ще искат или 10% от нея? Четох и за двата варианта. По телефона във ВиК ми казаха, естествено, че се иска вноска от 1/3, но юрист беше писал в един форум, че трябва да се знае, че повече от 10% не могат да ти искат.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 24ba0d81fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Автора:
А да ви попитам, дава ли се някаква сума на съдия изпълнителя. извън тази към ВиК?
Щом си даден на съдия изпълнител, означава ли, че трябва да дадеш пари извън сумата за водата>
И на кого трябва да се плати сумата на ВиК, или на частното лице>

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f6c571f06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Авторе всичко е изчислено до стотинка сумата към ВИК + лихви + разходи по делото. Не е нужно да му даваш още пари, той при събирането си взема процент от общата сума т. е. даваш му сумата, която пише на документите.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a5f6e44844
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Съдията изпълнител е поел задълженията ти към ВиК и трябва да ги плащаш на него. По принцип са склонни на преговори, в смисъл може да му обясниш положението си и да се разберете да му внесеш сумата на равни вноски, т. е. да я разсрочиш. Но ще има и лихви за през този период. Най-добре осъществи контакт.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 36cb31e30f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Моля, не нападйте жената. Във всяка нормална държава, щеше да ползва един куп социални придобивки като самотна майка. Моят съвет е, продавай жилището и заминавай на запад.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bcc6e4a4d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Отговорете на 37, моля ви.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 20de17d9b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Не, не знам какво е да си в това положение.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5964a5d990
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Как може едни да си плащат а други не, вдовица съм, без родители и братя и сестри - сама с малко дете и след работа чиста входове, събота и неделя мия прозорци и сметките са ми платени.
Защо едни да плащаме други да кръшкат. Затова България се разпада.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6a29705375
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Всичко е в следствие на човешката природа - желание за надмощие на останалите. Ако няма богати то не би имало и бедни, но това няма как да стане. Или си касапина или си добитъка. Това е! Ето пример - номер 15 намеси гладуващите и жадуващите в Африка. А знаете ли защо е така? То не само в Африка, ами и другаде е така (части от Азия). В Африка има скандално количество подземни води. Ако милиардер знаеше, че може да промени света само с един милиард, дали би го направил - да инвестира в изграждане на кладенци. Кладенец струващ 30 000 долара може да се употребява от 3 000 души. А знаете ли, че там поради липса на вода реколтата измира? Е това ще подобри значително живота в Африка, но какво ще стане като планетата може да поеме 11 милиарда души? Ето защо населението по един или друг начин се ограничава (Китай - закон, България - социално положение, богати държави - тероризъм, всички - венерически болести) и сме на ниво капитализъм, понеже техниките и технологиите (поне общоразкритата) не са достатъчно развити, за да се заселят други планети. Тези масонски планове се осъществяват благодарение на това, че човекът си е човек - иска да се отличава от останалите, но така, че да представя превъзходството си. А наистина ли мислите, че хора дърпат конците на земните пешки (очевидно говоря за гений масони). Аз не съм много сигурен, че какъвто и гений да си се родил, си способен да раждаш толкова стабилни планове, ако ще и Гари Каспаров да си. А сега се замислете как учените биолози използват опитни мишки за тестване на различни лекарства и т. н.

Както и да е. Просто животът е такъв какъвто е. Днеска имаш, утре нямаш, вдругиден и теб те няма и така. Дали ще съчувствам или завиждам на някой няма никакво значение и в същото време има цялото значение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker