За простите хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За простите хора
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 7017 пъти
Здравейте, преди да дойдат селяните в градовете беше друга България, сега не мога да повярвам на очите и ушите си, страната ни е неузнаваема. Като се почне от обслужващия персонал и говоренето им на ти без да те познават, и се стигне до клюкарстването и интриганстването повсеместно.

Пълно е с комплексирани и озлобени хорица, които гледат накриво и упрекват, за тази си участ кого ли не, само не и себе си. Чувствам, че се задушавам.. Когато казах на една жена да си събира екскрементите след кучето, тя ми заяви нагло да напусна България? !?

Докъде стигна простотията на хората, та дори не им прави впечатление. За тях е постижение, че от село са дошли в столицата или в някой друг голям град...

Вие какво мислите за всичко това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4f945b4abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

1.   Има разлика между "селянин" и "селяндур". Селянин е човекът, който си копае градинката, отглежда си животните, препитава се с труд на полето. А селяндур е онзи, роден в София, но без елементарни обноски, мислещ се, че като е роден в столицата е нещо повече от всеки друг. Аз съм родена в София, но нямам против хората да излизат от селата и да идват да живеят в града. Всеки е свободен да прави каквото си иска, стига да не пречи на другите. И ако някой трябва да си събира екскрементите на кучето, то и майките с децата в парковете да си събират екскрементите на децата, а не да се изхождат зад храстите. Защото ла*ното на кучето не е по-различно от детското. Когато видя майка да прави това, тогава и аз ще правя така с кучето си.
Ж25

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c9562ec369
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Осъзнай се България е за всеки и всеки сам решава какво да прави с живота си ;)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0256574b0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Аман вече от мрънкания за тези ''селяни''.
Откъде знаеш, че жената с кучето не е коренячка софиянка? Да не пише някъде на челото ви, че сте кореняци?
Светът се развива, не може да искаш да живееш в богат и развиващ се град с 200 000 души население.
Аз като живях на квартира в София се нагледах на гнусотиите на хазайката ми, дори не си беше си направила труда да избърше праха от мебелите... какво да кажа аз сега? Да пусна и аз тема, че сте мизерни..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7fab6bddb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаеш ли к'во, аз работя в 5 звезден ресторант и СЪМ ОТ СЕЛО! НЕВЕРОЯТНО, НАЛИ? Да си чувал за протоколно обслужване и сериране? Е, ако не си това ще ти кажа, че това е ферарито на обслужването, ако мога така да се изразя! Според мен, няма значение от къде си, а какъв човек си.. Знаеш ли колко байганьовщини съм видял, няма да ми стигне сайта да ти разкажа всички... И попринцип смятам, че съм културен, не си хвърлям боклукът където ми падне, като ще пуша искам разрешение от непушачите, ако има такива и т. н. това да от първите седем годинки. Но и ти, авторе нещо нямаш връзка с "горния етаж" щом обвиняваш хората от село за несгодите си, нищо чудно така е по-лесно, нали?

NoBody

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6f99d61b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Не знам защо продължава това делене, "селяни-граждани" като се има в предвид че простотията върлува навсякъде и човек не се определя по местораждането си, а по постъпките си.

Rebel

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f90fb4fdb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   NoBody, впечатлена съм! Наистина ли има още ресторанти, в които се спазва savoir vivre? Би ми доставило удоволсатвие да вечерям в такъв ресторант с половинката си! Ако не се приеме като реклама, би ли посочил такъв/такива ресторант/и в София?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0256574b0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Май жената е била от старите нагласени градски дами. Ако е била СЕЛЯНКА не би трябвало да се гнуси от лайното на собственото си куче!
Нали е селянка колко ли фъшкии е изринала, та едно кучешко лайно ли ще я стресне.
И под село провинцията ли разбираш?
Нали знаеш, че 90 % от населението на БГ живее извън София?
Селско е да обиждаш половин България затова, че си срещна няколко кофти настроени хора. Пък и никой не е длъжен да ти се усмихва насреща. При този тежък живот съвсем нормално е хората да са мрачни и нещастни.

Vika

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7fab6bddb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   #6 И аз много бих се радвал да си ми клиент, която и да си :) Не знам в София има ли такива, понеже аз не съм от там. Може моят "вид" колеги да са на изчезване, но все още се намират тук-таме. И още нещо, протоколното обслужване е само за най-важните гости, като президента, премиера и някои други важни клечки...

NoBody

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: dae5cd9834
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Аз не мога да обидя хората които са или не са в София, но там е адски мизерно. Да не говорим че живота е много по-скъп. С нищо не бих заменила живота си в едно малко габровско градче. Чисто, приятно, спокойно и красиво. Жителите са около 7000 човека и общо взето се познаваме :) спокойна съм да пусна детето си пред блока и единствения ми проблем са безпризорните кучета, но това не липсва и в София. Добре де извинявайте но какво ви харесва там??? Ако имаш собствено жилище ок, заплатите са високи и сте добре, има перспектива за децата, но дали ще пътувам градско 20-30 км, или до Велико Търново-Габрово 25-30 км, не е ли все едно? А както са повечето провинциалисти на квартири, заслужава ли си до плащаш 600-лв и нагоре за квартира? Ми ние тука изкарваме 1000 лв месечно заедно със съпруга ми и успяваме и да спестим, за какво ми е София!!!
А по въпроса, аз не съм съвсем сигурна, че софиянците сте по-културни от нас, понеже съм работила в хотел и знам какво правят децата ви когато дойдат на екскурзия. Е никак не е приятно. Да не говорим, че не говорите правилно и че се мислите за велики. Всички сме в България бе хора... Кога шопите ще спрат да се правят на шопи и кога циганите ще спрат да се правят на цигани че да се оправим??? Ако всички знаем че сме българи така както ни го пише в паспортите проблем няма да има!
~Рамона~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a6d3c22176
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   С нетърпение чакам да идват празници. Хората си заминават на село и тук определено се диша. Иначе си е жива мъка. А в градския транспорт като почне някой да ми мИека по телефона, направо ми идва да слезна преди спирката си. Прост пример - качвам се на такси, казвам адрес (известен поне на 99% от хората), а този индивид ме пита какво имам прИедвид? !? ! Същата работа е и със спирките на трамвая. При спрял трамвай колите с несофийска регистрация незнаят ли че трябва да спрат? Е, как да ги обичам и да съм толерантна? И да искам, просто не мога.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1e1b8e4376
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 1 е най-права. Подкрепям я. Аз живея в София, ненавиждам този град, но просто тук има възможност за работа. Родена съм тук, мо майка и татко са от провинцията, аз също до 18 си година живеех в провинцията. Важно е не от къде си, а какъв ти е манталитетът. Мразя хората със селски манталитет. Познавам хора от село, които са чудесни, познавам и столичани, които са отврат. Огледайте се - лайна има навсякъде. Аз лично няма къде да си изведа детето, дуплите по улиците зейнаха още повече, напълниха се с кална вода. И когато някой тъпанар мине с колата и засили, виждайки ме с детска количка и аз изпростявам и му тегля една, защото олива детето ми с калната вода. Аз мразя кучкарите и бездомните кучета - заради мръсотията, която оставят след себе си. Но мразя и майките, чиито деца се изхождат по същия начин, разхврлят опаковки от вафли и снаксове. Моето дете е малко, сега се учи на гърне. Но когато порасне и съм навън, никога няма да го издържа направо на земята, а ще сложа памперс отдолу и след тпва ще си го изхвърля където трябва.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9d1739a6d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Подкрепям Рамона, и аз недоумявам защо всички се бутат в София, въпреки че аз съм от там. Ако не беше тая мания, нямаше цялата икономика да е концентрирана в София, а в другите градове да се чудят от какво да живеят. Щяха да са по-равномерно разпределени нещата. София няма инфраструктурата за населението, което побира. С метрото нещата вървят в правилната посока, но има още какво да се желае. За най-елементарната дестинация: Студентски град - Софийски университет, няма предвидена метро линия.

Номер 10, кво ти пречи пък на тебе мьекането? ! Във всяка държава има диалекти, и в България има, и никой диалект не е "по-важен" от другия. Шопския също е доста далече от книжовния български, дори истинския шопски (какъвто се говори по селата из Западния Балкан, не в София) е толкова изчанчен, че ако не си от там нищо не разбираш. Ама от тва никой не се оплаква? Само мьекането ви е проблема...

По въпроса за такситата имам обратен пример: Бях поръчал такси на дадено място в центъра (!! ), отидох там, след време ми призвънкаха, че е дошло таксито, обаче такси няма. Три пъти звънях на операторите да ги питам кво стана с тва такси, въряха, сукаха и накрая като нямаше кво да кажат "Еми извиняваме се, шофьорът е от провинцията. " В крайна сметка се намерихме криво-ляво с таксито, качвам се аз, тоя по-шопски от тва не можеше да говори. Дори като видя кола с не-софийска регистрация сам почна нещо там да псува "селяните". Ако му бях споменал, че операторите са казали, че е от провинцията, щеше да подивее сигурно... Обаче да дойде на правилния адрес въпреки тва му дойде нанагорно...

Иначе и аз харесвам София по празниците, но не защото ги няма "мьекащите", а защото няма задръствания!

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d3994ea292
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Какво значи от провинцията, аиде да цитираме сега Хемингуей "Всичко що е далеч от морето е провинция" и още нещо ще ви кажа само че за простотията и глупостта"Глупости правят само умните хора, за останалите е ежедневие"О, Уайлд. Ако човек е простак по рождение няма значение откъде е. Не е важен града а манталитета.
Маги

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 16c8f380ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Пари да ми дават в София не отивам да живея. Изобщо не ми харесва, едвам изкарвам там седмица.

То и аз не харесвам прости хора, но повече ме дразнят хора от "голямото добро утро". Ако ме разбираш.

Аз съм живяла 7 години (първите, уж най-важните) в едно тъпо, малко село, където съм била единствено българче. Ако не го кажа на някой, дори няма да предположи. Така, че колкото и да е тривиално, това което казва Маги си е самата истина.

Лоша

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9d2d37a9e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   9, Особено показателен е факта, как няма написана една лоша дума за друигте градове от софиянци, а за сметка на това София я правите буквално на гъз...Невероятна е тоталната нетолерантност по отношение на софиянци и София от жители на останалите градове. Имам чувството, че вие не осъзнавате, че има хора, които обичат София, хора, за които София е най-чудесния и приятен град за живеене. Откакто съм в този форум, а и навсякъде в интернет пространството ми прави впечатление, че когато се говори за София може да се говори каквото човек си поиска - да псува, да се оплаква..всичко и ние, софиянци нямаме никакво право да защитим града ни, а когато се говори за другите градове, софиянци нямат никакво право да коментират.

Намирам всичко това са изключително нечестно. И вие имате боклуци, и вие имате мизерни квартали с панелки, ама все се биете в гърдите, все едно че смешните ви градченца са на нивото на един Париж, на една Виена, на една Будапеща - три града, много по-красиви от който и да е роден град. Така че, я по-леко!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 79a074ad2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   О 10 питаш ли ни нас какво ни е като започнат да ни говорят на шопски ;) "епа да идемЕ". Вие просто говорите на някакъв противен и смешен диалект, но най-лошото е, че си мислите, че е много правилен. Отидете във Велико Търново да ви научат малко на Български език. Да не говорим, колко пъти съм чувала шоп да казва на басейн-море, ама така не можем всички да живеят във Варна и Бургас. Ходила съм в други прекрасни градове и по-мизерен и миризлив град от София няма.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9dc0d6d9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Всичко си зависи от човека в крайна сметка. От неговите предпочитания. Имам приятели, които се чувстват добре в голям град като Истанбул. Имам приятели, които искат да живеят сами в някоя гора. Има хора, които предпочитат спокойствието на селата и малките градчета. Има хора, които са по живота и обичат шума и лудницата в големият град. Затова има и градове и села-за всеки по нещо.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9d2d37a9e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   17, о да, точно пък свинарите във Вйеликьо Търновьо много правилно говорят български. Мякат ужасно, като някакви гейове. И има много по-гадни градове от София, София я направиха гадна и миризлива селяндурите, които идват в нея от някъде си. Най-простите хора в София са именно тези от Студентски град.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9d2d37a9e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   17, хаха и кои са тези толкова прекрасни градове? Много БГ градове обиколих (Пловдив, Варна, Търново и т.н.) и нито един не е кой знае какво, да не говорим да може да се сравнява с една Прага, какво остава за Париж, Лондон, особено Рим! Ти си от тези, които никога не са излизали от България, та да каже, че има хубави големи градове тук. Колкото и да те е яд, такива няма! Хубави са само някои малки градчета!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8ca1c32a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   17, когато се избирал какъв да ни е официалния език, се е избирало между търновски и македонски, избрали са търновски. Не зная вие в момента там какъв български говорите, може и да миекате. В София не говорим нито твърдо, нито миеко, говорим правилно. Ако изобщо можеш да виждаш по-далеч от носа си, ще забележиш, че в западна България се говори много по-твърдо, от колкото в София.
Селата са едно, София е друго. Диалектите, за които говориш, колкото и да не ти се иска не са на софиянци, а ако София беше такова село, каквото я изкарвате, защо когато говорите за нея давате за пример селата около нея и хората в тях?
Ако искаш да разбереш как говорят софиянци, си пусни новините и се заслушай във водещите.
Що се отнася до малкото ти градченце, мога да ти кажа, че освен хубавите неща, които видяхме там, се наситихме и на селските ви улички до центърчето ви.
Това как изкарвате, че софиянци били селяни с твърдо говорене, ми напомня за един коментар относно пускането на няколко нови тролея в София. Новината беше относно нови линии разбира се, но вие провинциалистите отново решихте да се покажете какви сте комплексари и в един коментар беше писано как можело да правят новина за няколко нови КОЛИ в София. В тяхното градче ги били сменили всичките, а ние какви сме били мизерници. :Д Отделен е въпросът, че вие така и така нямате нужда от нови линии, освен 10-те ви(най-много) сегашни, а броят на колите на автобусите ви(единственото ви превозно средство)е колкото броят на колите за 1-2 софийски линии. И това се отнася за по-големи градченца.
Кубрате, това за шопа се отнася и за теб. Селата на около не са едно и също с София, не е лошо и ти да го разбереш.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 79a074ad2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Номер 20 аз чух как говорят софиянци, няма нужда да си пускам новините. Точно една баба, която се биеше в гърдите, че е кореняк софиянка ми говореше някакъв неразбираем шопски. Потресена съм, като започнете да слагате ударения там където не трябва и да епате.
''Що се отнася до малкото ти градченце, мога да ти кажа, че освен хубавите неща, които видяхме там, се наситихме и на селските ви улички до центърчето ви. ''Кое е това малко градченце. Някъде да съм споменала от къде съм. Дадох пример с Велико Търново, но не съм написала, че съм от там.
А на номер 20 ще му кажа да спре с тая Прага. Не ти ли писна бе, човек цяла тема написа и дори сам си отговаряше там и се опитваше да ни убеждаваш, колко грозни са българските жени и градове.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 79a074ad2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   О сега видях с какво се гордеете вие шопите. С трамваите, прашните улици и 100 -те си автобусни линии.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 79a074ad2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Толкова ли няма какво друго да изтъкнеш за София, че намери точно трамваите и липсата им в другите градове. И защо са ни трамваи в които да се тъпчем не мога да разбера.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9d2d37a9e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   За 23/24 - злобо, прочети пак коментар 16!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4355ba517b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   До номер 22 - Прага наистина е невероятно красив град, много подреден и архитектурно издържан.

Но за Париж, Рим и тн. не мога да се съглася. Има толкова много български градове, които са по-красиви и хората са много по-свестни, независимо дали говорят на диалект или на чист български.

В Париж, например, хората са толкова груби, че просто не е за вярване. Пълно е с негри от Африка, на които мястото им не е в Европа, поради културните различия, но нали са натурализирани французи не можеш и да ги изгониш.

Градът е 100 пъти по-мръсен от София. Ако пообщувате с тези черните и най-големия български селяндур ще ви се стори прекрасен.

Вярно е, има много красиви сгради и забележителности, но те изглеждат не на място, в смисъл в пълен контраст с архитектурата на града и мръсотията наоколо. Вероятно в миналото е било много красиво, но не и сега.

В Рим е същото - красиви сгради, но наоколо ужасна мръсотия и мизерия.

Много хора си мислят, че в България е много зле, но има и по-зле и то в развити европейски държави.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4355ba517b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Айде сега не се засягайте толкова много. Според мен авторката няма предвид хората от село, а селяните по душа - нека да кажем байганьовци. Може да са и от села, може да са и от градове, това няма значение.

Далеч съм от мисълта, че хората от село са тъпи и невъзпитани. Напротив - в повечето случаи те са работливи, дружелюбни, отзивчиви.

Истината е, че най-невъзпитаните и прости хора, които съм срещала са от по-малките градове. Забележете, че не твърдя, че всички са такива.

Според мен хората-кореняци софиянци, пловдивчани и варненци са като цяло по-интелигентни, просто защото са имали повече възможности за развитие и културен живот.

Хората в селата пък работят здраво и нямат много време да се усъвършенстват, но това не ги прави по-малко достойни.

С хората от по-малките градове, тези, които впоследствие се местят в големите, положението е различно. Доста от тях са много нахални, прости парвенюта, които се мислят за голяма работа, но само носят лоши навици. Тук пак изключвам свестните хора от малки градове.

Авторката не обсъжда интелигентните хора от провинцията. Тя говори точно за такива прости хора, които идват от по-малки селища в голямото и се държат отвратително. Това че има такива хора и в столицата е извън темата.

Авторката не обобщава, че всички селяни или хора от малки градчета са лоши. Тя говори за тези, които наистина са били невъзпитани и са и направили лошо впечатление.

Аз съм съгласна с нея, че наистина се усеща разлика отпреди години. Естествено, че има невъзпитани хора и от София, но ние сме свикнали с тях. А като дойдат и прости хора от провинцията тогава вече става множко, на човек му писва и му се иска да се оплаче и да го разберат, а не да го нападат.

 
  ...
преди: 11 години, 2 дни
hash: 19855bfaf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Напълно подкрепям автора. Аз живея в къща в града и скоро етажа над нас го купи един идиот който се премести да живее тук от едно близко село. Не може да си представите каква простотия настъпи. Отоплява се на дърва и ги цепи в апартамента си при условие че долу има двор. Фасовете се изхвърлят директно от терасата. Тупа килими от терасата върху прането на терасите отдолу - като го помолихме да спре не го интересувало. Купил е един етаж има претенции за абсолютно всичко. Сам си ремонтира всичко като чука и блъска до 1 през нощта. Купи си две дърти коли за него и жена му и ги паркират най-нагло като запушват всички. Правилно "селянията" е символ на простотия и наглост.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 дни
hash: 0b69ec1a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

29.   Аз, също подкрепям автора. Живея в блок, където 90% са пълни селяни- и географски и по душа. Просто е ад, това с дървата, висенето с часове по пейките, говоренето на висок глас по стълбите... Примерите са безброй. Да си ходят на село, където сами се чувстват комфортно и в свой води.

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: 40111078e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Прост народ, слаба държава.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 35d558dff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Чуйте ме бе хора, май не знаете нищо по тоя въпрос. Нищо не зависи от това, че идваш от малък град, или от село, няма значение, че идваш от село, има значение колко ти е възпитанието и характера, не зависи от мястото, а от характера на човек, защото има хора от село, които са умни и добри, но има хора от големи градове, които са простаци и невъзпитани, има прости хора и от градовете, и от селата. Същото се отнася и за столичаните и хората от градовете. Зависи от характер и възпитание това е!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 557e6be386
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Последния път когато си говорех с двама "кореняк софиянци", които бяха на около 25, стана дума за това, как по комунизма, е било хубаво, че не е била задръстена София и не са били обезлюдени малките градове, а селяните си селяндурствали насело. Много жалко за комунизма, казаха те и се надяваха да дойде някой като Сталин и да оправи нещата??? Когато ги попитах защо, те ми казаха, че била за равенството и хората, а когато ги попитах да са чували за Фермата на Животните и че големия брат през комунизма биеше лошо, младежите с бира в ръка, ако ги набара посред нощ. Единия ми каза, че Big Brother е за тъпи селяни, a другия ме попита тая Ферма за Животни, да не би да е някаква книга, която се чете на село.... Помислих си, че се базикат.... Но сгреших. Ако аз съм виновен, че съм от малък град, така да бъде, но поне разни хора, да не се славят за по-добри и умни от другите, защото са били родени с 20 километра по нагоре от някое село.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 35752e48aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Напълно те подкрепям. Аз живея в триетажна къща. Преди няколко години последния етаж го купиха едни селяндури родом от село близо до Пловдив. Не мога да опиша простотията която настъпи. Постоянно тупане върху проснатите ни дрехи на терасата, 5-та година ремонт без прекъсване с къртене и пробиване до 11 вечерта, разправии за всяко дребно нещо, алчност до припадък. Хвърлят фасове и остатъци от ремонта от терасата директно в двора ни. Разправии и полиция и нищо не помага. Селяндура си е селяндур. Да ги връщат обратно по селата!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5cdec8f9a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Принципно не е правилно да се слагат хората под общ знаменател. Всичко зависи от възпитанието и културата на конкретният човек. Примерно докато бях студент живях в центъра на Варна и такива помии съм виждал да летят от терасите, че ви е бедна фантазията. Да не говорим, че в родният ми град, който е между 10-те най-големи, има цели квартали, потънали в мизерия и това не е от вчера. Дори последните години се забелязва лек напредък, тъй като доста хора имаха възможността да попътуват в чужбина и видяха какво значи чистота и ред. Просто такъв ни е манталитета на по-голямата част от народа. Колкото и да не искаме да си го признаем е така. Когато на 10 човека един пази, а 9 хвърлят на поразия, няма как да е чисто.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8eb4bac489
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Единствено не съм съгласна, че простотията е по селяните. И гражданите не са по-цветущи, то си е до човек и възпитание.
Да, затънали сме до гуша от простотия... Оня ден настъпих едно кучешко л... о, та на всеки 10м ме гледаха като щури защо тъпча из гьоловете. Сядаме с приятелки на кафе и не можем да се чуем от надвикването на простаците, на улицата ни бръмват главите от бумтенето на газарски автомобили, млади момичета с външен вид на проститутки, плюещи двукраки навсякъде, писнало ми е отдавна!!!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e8b21a5030
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Няма нищо лошо да си от село или от малък град, проблемът е когато си селяндур по душа. Познавам невероятни хора родени в най-забутаното село, познавам и пълни простаци родени в София. Така, че не месторождението правят човека селяндур, а възпитанието му. Ако ти липсват първите 7 години, където и да си роден, ще си останеш тъпанар. За това аз никога не съдя за хората по месторождението им, а по възпитанието им. И да, за съжаление София се напълни с всякакви селяндури, обаче някои са си родени тук. Колкото до разговарянето на ТИ и мен ме дразни понякога, обаче не това е най-големия проблем. Много повече ме дразнят тези, които се правят на много вежливи и възпитани, а после правят такива селянии, че не е за разправяне. Примерно, не бих имала нищо против със съседите да си говорим на ти, ако не си изхвърлят боклука през терасата... разбираш ли, това не е най-големия проблем, ето и аз в момента не използвам учтивата форма вие, защото не смятам, че е необходимо когато става дума за един такъв форум. Ако обаче се срещнем някъде официално, тогава нещата ще са съвсем различни. В офиса не мога да си позволя да говоря на ти с клиентите дори и да става дума, за хора, които са ни клиенти от години. Просто човек трябва да има усет. Обаче, пак ти казвам за мен това не е голям проблем, много по-лошо е когато става дума за действия.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 61a6e29cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Мисля, че културата на българина колкото и малко да е тя, е в най-ниски концентрации, както по селата и малките градове, така и в столицата. Селяните и столичаните са просто с различни маниери, но нивото им е горе-долу равно. Едните да наричат прости невъзпитани селяни другите ми напомня на приказката присмял се хърбел на щърбел. Хората от селата: говорят на ти с непознати, слагат вестник вместо тоалетна хартия, плюят, слушат чалга, говорят на диалект, нямат изградени обноски особено ако работят някъде с клиенти. Софиянци: също говорят на диалект, но не го осъзнават, изключително нагли са, надменни, арогантни, основната им част живеят на принципа на дребните тарикатлъци, каква далавера да направим и какво да краднем, не са продуктивни хора, а гледат само как да източат някой с пари, шумни са и паркират все едно няма други, голяма част от тях имат психически отклонения, обслужването им също не е на шест и на лицето им е изписана една подтиснатост, често говорят глупости когато се очаква да са сериозни, а ценностната им система е по-ниска от на хората от селата. Това, че някой говори на Вие с непознати, живее в град където културният свят е направил повече инвестиции, и има скъпа кола закупена с пари със съмнителен произход не е достатъчно за да влезе в категорията човек с култура! Ако София беше културна, умна или нормална нямаше България да носи определението тоалетна на Европа! Един път мнението за една държава се съставя предимно по столицата и, втори път държавата се управлява от там! Пак казвам цялата нация е калпава, но най-зле е положението в селата малките градове и столицата, като селяните стоят по-високо от столичани защото сред тях има повече добри хора, пък били те и чалгари говорещи на ти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d072df4197
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Е, че то България само една София ли е драги зрители???

И аз съм родом от София обаче не харесвам хора с такъв тип поведение, каквито са сега

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a5be06ba67
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   Така както описахте България, вие ме отчаяхте бе хора. Живея в западна държава доста години и последния път посетих Б-я през 2008 г. Тъкмо бях решил през 2016 пак да си дойда, но май ще се откажа. Аз живея в 27 годишен град където всичко е ново и чисто, улиците широки и озеленени, хората учтиви и усмихнати. Тук при нас има писани и не писани правила, които се спазват почти от всички. Като сравня това с описаното от вас за българските градове направо отчайващо е. Май нещата на все по-лошо отиват, как мислите няма ли да има някакво подобрение, нали вече сме в Европейския съюз. Нищо ли няма да премем от западната цивилизация!? Жал ми е за България.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker