Относно тютюнопушенето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Относно тютюнопушенето
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3392 пъти
Бих искал да споделя нещо за цигарите и да чуя и вашето мнение по въпроса.

Значи през определени периоди с прекъсване съм пушил цигари, но не съм ставал пристрастен към тях и дори мисля повече да не паля цигари. Понеже съм млад, студент, и мнозинството от студентите пушат, и аз не правих изключения. Просто и аз, когато пуших не исках да изглеждам по различен от тях и палих цигари, пушил съм и преди това. Но това не е проблема. Винаги ми е било чудно какво е удоволствието да се пуши, как е възможно да има хора, които не могат без цигари, вече говоря и за такива в по напреднали години. Аз въобще не се чувствам по добре, когато пуша цигари, дори напротив, ставаш някак си по нервен точно в този момент, а някои казват, че пушили, защото били нервни и с цигарата се успокоявали.

Дори напротив мисля, че когато човек не пуши е по съсредоточен в нещата, няма да си дава парите за глупости, няма да мирише на цигари. Аз много често след пушенето отивах да си измия зъбите и да се напарфюмирам, защото някак си миризмата не ми харесва на цигарите. Не бих се чувствал уютно, когато застана до момиче и аз да и мириша на цигари. Не виждам нищо хубаво в цигарите и винаги ми е било чудно как някои правят скандали заради цигарите, някои дори се разделят, защото единия от партньорите пуши примерно по една кутия цигари поне на ден и другия не може да търпи това, поради много причини, а в същото време пушача не е готов на компромис, заради тези цигари.

Да не говорим, че цигарите са вредни и за здравето. Имало е моменти съм пушил с месеци, но не виждам смисъл от това. Но през всичкото това време не съм развил никаква зависимост към цигарите, а два месеца вече не съм запалил и една цигара. Има много по хубави неща от цигарите. И винаги съм се чудил на егоизма на пушачите? Вие какво мислите по този въпрос?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: f542922751
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм пушачка и нямам нито един аргумент в своя полза. Подкрепям забравата за пушене на обществени места. Рядко пуша извън дома си. Доставя ми удоволствие сутрин с кафето или вечер с питие след храна да запаля цигарка.
Щом не изпитваш потребност, не го прави.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 20fbdb5b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей няколко довода от пушач
"как е възможно да има хора, които не могат без цигари"- Както е възможно да има хора който не могат без алкохол, кафе, сладкиши или дори който не могат без да си измият зъбите сутрин, всичко е въпрос на навик.
"няма да си дава парите за глупости"- това всеки сам решава, това което ти би си купил с 5лв днес може за мен да е глупост.
"Не виждам нищо хубаво в цигарите и винаги ми е било чудно как някои правят скандали заради цигарите" с какво би заменил удоволствието на пушача да изпуши първата сутрешна цигара? Някой правят скандали защото им се нарушават човешките права с новия закон, не можело да има питейни заведения за пушачи, защо, на мен не ми пречат питейните заведения за не пушачи, просто искам да се позволи да има питейни заведения за всякакъв вид клиенти. Аз като клиент имам право да посетя заведение което отговаря на моите изисквания. Никой не задължава не пушачите да ходят в заведение за пушачи докато на мен не ми дават избор.
"някои дори се разделят, защото единия от партньорите пуши" това не е вярно причината за раздяла не е тази. Той пушачът не е започнал да пуши след брака, а когато се омъжваш/жениш знаеш, че си си избрал пушач. Просто нямаш други аргументи за да изоставиш партньора си и изтъкваш този.
"Да не говорим, че цигарите са вредни и за здравето" по този въпрос може много да се спори кое колко е вредно и кое не. Макар да не те познавам мога да ти изброя поне 10 вредни неща който ядеш/правиш почти всеки ден, колкото и здравословно да живееш.
И накрая да завърша няма забрана за алкохола и за една доза наркотик, макар тези две неща да вредят повече на обществото от цигарения дим. Не съм чул за грабеж с цел закупуване на цигара, нито за блъснато от пушач дете на пътя, нито за съпруга/деца пребити от опушения си мъж/баща и т. н.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 14ebeb5320
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 1 ти го каза - щом не изпитваш потребност, не го прави. Щом мислиш, че е вредно и не ти помага, защо го правиш, за да не си по-различен от останалите? Прояви малко разумност и спри да се държиш като хлапе.

GG

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2045d7c31f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прав е автора, че пушачите са егоисти. Моя мъж си пуши и нищо не го спира да не запали цигарите, дори не се спира в присъствието на 2 годишния ни син, да не говорим пък, когато в нас дойдат други деца, това много ме притеснява. Като чета тук и номер 2 е така, явно обичат всички да се съобразяват с тях, като че ли другите нямат права и трябва да бъдат тровени. Колкото до здравето на някои хора така им изнася, когато казват, че цигарите не били вредни.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 20fbdb5b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   №4 Не си прав, непушачът има право да избере в заведението залата за непушачи или да избере заведение за непушачи. Мъжът си си го избрала ти нали?? той пушеше преди брака нали? Ситуацията която описваш той пуши в собствения си дом нали? Дали ще се съобразява с собственото си дете е негово решение нали /макар тук да не е прав/? Ако пиеше по литър ракия всяка вечер и правеше пиянски скандали пред детето нямаше да е проблем така ли? Също никъде не съм споменал, че цигарите не са вредни, а че всичко около нас е вредно и няма как да се опазим от всьо и вся. 99.9% от хранителните продукти който ползваш съдържат доста вредни вещества най-много плодовете и зеленчуците, препаратите с който миеш домът си детето ти диша изпаренията им, колата която караш замърсява въздуха на всички в града. Въздухът в града е замърсен от коли и заводи, водата от не знам си какво. И непушачите си мислят, че ние пушачите вредим а реално погледнато всички вредим.

Не от егоизъм пиша така просто искаме и за нас да има място под слънцето, а не всички да се съобразяват само с вас. Нямаме против да има заведения за непушачи просто искаме да има и такива за нас, съобщавам, че и ние имаме права не само вие.

Другото което е, аз съм собственик на малко квартално заведение с 6 маси. По три в зала за пушачи и съответно за непушачи. Преди две години ме задължиха да разделя съответните зали, струваше ми 2200лв. Миналата година правителството ме задължи да извикам проектант да си направя вентилационна система /в залата за пушачи/, за което се наложи да взема заем от 1700лв още не съм го изплатил и се оказва, че според най-новия закон няма да ми е нужна, нито разделителната стена нито вентилационната с-ма. Правителството няма да ми върне заемите, клиентите пушачи /повечето са такива/ ще спрат да идват, ще си пушат у дома щом при мен не може и какво правим?

Мисля, че аз като собственик би трябвало да реша какво може и какво не може да се прави в моето заведение не правителството да ограничава клиентелата ми по този начин особено като съм изпълнил изискванията за две зали и вентилационна система изчислена от проектант. Те утре могат да забранят и кючекчиня на масата, за да не гледали другите клиенти, какво и купони ли да не правят клиентите ми. Най добре да забранят алкохола и кафето и да се свърши. Ще продавам само сокчета на две годишните и чай на майките им.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7a2b765622
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До №5, както ти казваш всичко е вредно и замърсено, точно по тази причина трябва да се стараем да ограничим вредните влияния на които сме изложени до минимум, а не да оправдаваме вредните си навици с този довод.
А относно съобразителността на пушачите искам да ми кажеш ако си навън със смесена компания-пушачи и непушачи, в кой салон ще седнете? 99% ще седнат в салона за пушачи и втова съм убедена на 250%. Точно пораи тази причина трябва да има пълна забрана за пушене във всички заведения. А освен това и за персонала на заведенията ще е по-добре защото не всички са пушачи, и такива хора цигареният дим най-малкото ги ДРАЗНИ. Разбираш ли за какво говоря? Вероятно не имайки предвид че си пушач, ти просто не разбираш колко е неприятно това за непушачите. Да, вярно е, че и пушачите имат своето законно право да пушат, но без да пречат на останалите. Това обаче не се случва, дори напротив-все непушачите се съобразяват с вас. А я ми кажи ти с цигара в ръка ли си се родил? Не, това означава, че нормата са непушачите, защото те със своето непушене не пречат на никой. Следователно, тези които трябва да се съобразяват са пушачите. И да, да обърнеш една бутилка водка и да пердашиш на ред също е голям проблем и съм съгласна, че и по отношение на алкохола трябва да се вземат мерки, но това отново казвам не оправдава тютюнопушенето, което нанася други вреди!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 20fbdb5b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До №6 От тази смесена компания-пушачи и непушачи, никой не задължава непушачите да идат в залата за пушачи, това решение го правят самите те, всеки за себе си /свободен избор се нарича/докато пушачите нямат избор, задължително /ако са направили избор да идат в зала за непушачи/ трябва да излизат да се крият. За персонала на заведенията като не им е приятно никой насила не ги кара да работят точно това, на миньора като не харесва прахоляк някой спира ли му прахоляка или му казват като не ти изнася смени длъжността си. Който не може да гледа кръв не става хирург!!!!
"имат своето законно право да пушат, но без да пречат на останалите" че те като са си в залата за пушачи на кого пречат??? На тези който не пушат а сами са решили да посетят зала за пушачи??? Който не обича миризма риба какво дири в цеха за обработка на риба???
"я ми кажи ти с цигара в ръка ли си се родил? " а ти с дрехи ли си се родил, с кола ли, всеки ден унищожаваш хартия а тя е от общите ни дървета и т. н. Хайде всички да сме в нормата да ходим голи, пеша и да гоним мамути. Щом ще лишаваме част от хората от нещо хайде да лишим всички в името на природата. Ако ти се лишиш от всичките удобства и заживееш гол в пещера с теб съм няма проблем.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 40c41fb8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   7., стига с оправдания. Пушачите сте причина за огромни разходи за Здравните каси - не само умирате (бързо) от рак, лишавайки държавата от данъци и пройзводство, децата си от родители (пак ние плащаме), но и с години трябва да ви лекуваме заради сърдечни заболявания, задух, пневмонии и т. н.

Баща ми беше страстен пушач до 40. След като влиза 3 поредни години в болница заради пневмонии и се задъхваше на стълбите, спря. От тогава е нямал пневмония.

Дядо ми е умрял на 35 от рак на белите дробове - в страшни мъки. Пушил е по две кутии цигари на ден. Оставил е малки деца-сираци.

Работещите в заведенията са с ниска квалификация и често НЯМАТ ИЗБОР - това е работата, единствената работа, която могат да получат...

Стотици са изследванията, че пушачите са вредни не само за себе си, но и за обкръжението и децата си, както и за данакоплатците.

От 2014 г. на ВСИЧКИ закрити места в ЕС ще е забранено пушенето.

Всяка дискусия е излишна, а авторката - още една жертва на тази индустрия

П. П. Номер 5, когато навсякъде нямат право да пушат, ти няма да имаш проблеми. Подобни на теб протестирали и в другите страни, но днес е доказано, че оборотите не са намаляли - напротив!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 20fbdb5b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   №8 ти се оправдаваш не аз! Дали ще рискувам рак си е мой проблем, не е доказано, че рак се получава задължително от пушене много непушачи имат рак. ти днес като пресичаше булеварда рискува живота и здравето си, защо го направи.
"лишавайки държавата от данъци" Е хе хе като умра съм виновен за по малкото приходи на държавата така ли. Хайде да обвиним всички бездетни, че лишават държавата от данъкоплатци. Браво на ромите, че се развъждат и са живи.
На 54 години съм, пуша от 34 години по кутия на ден, нито съм сърдечно болен, нито раково болен. Децата ми са големи и вероятността да останат без баща не е от голяма важност. Така или иначе един ден ще останат без мен.
"Работещите в заведенията""НЯМАТ ИЗБОР" да работят в магазини, продавачи, там не се пуши!
"Стотици са изследванията" но едно изследване няма със сигурност, че 100% цигарите са виновни, тъй като и непушачи с нисък достъп до пушачи се разболяват от същите болести, следователно причината не е там, където я търсят.
"От 2014 г... " е аз съм против това да се съгласявам с тяхното решение, не мисля европейците за нещо повече от мен и теб и не мисля, че те имат право да решават вместо мен. Това, че ти им позволяваш да вземат решения от твое име си е твой проблем.
От № 2, 5, 7 един и същ човек съм. И знам кой от клиентите ми са пушачи и колко процента са те, ако имах избор цялото ми заведение щеше да е за пушачи, непушачите имат право да избират дали да влязат при мен или не, никой насила няма да ги дърпа да влизат.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 40c41fb8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7/9, и да спориш, и да не спориш - решено е.

Мнозинството сме непушачи, вече и мнозинството от политиците, които избираме не са НЕпушачи (българите СМЕ европейци и сме избрали начи представители в Брюксел).

2/3 от пушачите умират не в катастрофа или при раждане, а заради вредния си навик. Водите се наркозависими дори, защото никотинът е наркотик.

Както и да е - хора като авторката са доказателство за силата на тази дрога.

Обгазихте ме като дете, и на дискотека спрях да ходя, защото ми ставаше лошо от цигарените ви изпарения и от десетилетия ограничавате свободата на непушачите, на нашите деца. Причина сте и за редица пожари (и във влака с 15 души загинали).

Пушете си навън, не съм длъжна да ви дишам изпаренията, а и не съм длъжна да ви плащам за здравословните проблеми.

Цигарите ще станат 5 евро или към 10 лв. Слава Богу за това!

На Запад вече е страшно АУТ да пушиш. Млади пушачи почти няма.

След забраната на пушенето на закрити обществени места в САЩ, сърдечно-съдовите заболявания намаляват с цели 15% ЗА ГОДИНА. Близо с 1/3 са намалели сърдечно-съдовите заболявания за 3 години. Подобен опит правят и в Западна Европа (изследвания на Университетска Болница Франкфурт).

Авторката е пример, че децата ни особено трябва да бъдат защитени. Особено за жените цигарите са с
1. 5 пъти по-смъртоносни и вредни, причиняват и безплодие, и недоразвитие, преждевременна старост и смърт. Важно е, колко хора умират и се осакатяват заради цигарите, не един номер 7/9, който е бил жив.

Ами обгазявай домочадието си, не нас.

Непушачите вече сме мнозинство, не сме длъжни да ви търпим отровния пушак повече.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 20fbdb5b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   №10 Какво би казал за дрогата флуорид съдържаща се в всички пасти за зъби и в повечето минерални води. Натриев флуорид, който е токсин от флуор съединения, използвани за най-вече флуорирането на водата, използва се и за отрови за плъхове и хлебарки, отрова е няма съмнение, той е силно токсичен. Защо си миеш зъбите всеки ден?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 40c41fb8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от 10 до 11, аз не ям паста за зъби и дори да беше така, няма как да те надимя с нея и да се отровиш и ти. Има разлика.

В повечето минерални води ВЕЧЕ няма от тази отрова, чети етикетите. В минералните води на Кока Кола в България никога не е имало, както и в изворните води на всички пройзводители. Преди в някои води имаше от този елемент, но отдавна не ми е попадала такава, освен това - пий си чишмяна вода и не ползвай паста за зъби, какво ме интересува и, какво има общо пастата за зъби с тютюнопушенето, освен пушачите освен всичко останало имат и лоши и миризливи зъби?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d8d591c87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Виждам, че основния аргумент на пушачите в тази дискусия е, така и така се тровите от храна, напитки и т. н. какво ви пречи и ние да ви тровим? Голям аргумент, няма що...
Дано ги забранят и не остане местенце, на което да са разрешени.
Бивш пушач

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 20fbdb5b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не №13 не това е основния аргумент, основният аргумент е, че и ние пушачите имаме права да имаме заведения за пушачи, или поне зали за нас. Това за тровенето е аргумент против това, че ние сме се тровили пък не пушачите не се тровели, просто обясних, че всичко на белия свят ни трови и всеки би трябвало да има право да реши от коя отрова да вземе или не. Те непушачите чисти сълзички, пък ние пушачите долни и черни трябва да сме безправни така ли да нямаме право да правим това което желаем в места обособени за нас. Не е правилно само не пушачите да имат права и само за тях да бъдат обособени всички места на земята.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 40c41fb8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   14, нима нямате зали за пушачи, нямате цели дискотеки, заведения?

Един нормално дишащ човек не може да отиде никъде, без да бъде одимен. Нашата свобода, къде е тя?

Непушачите не ви пречим, вие пречите на всички, включително на самите себе си. Отвратително е като запалите в ресторант, в които се хранят хората, своите вредни цигари. Къде да отидат децата?

Бях преди години на рожден ден в един софийски апартамент при хора, считащи себе си за „висше общество“, имащи дядовци генерали и апартамени в покрайнините на Витоша.

Идват две момичета, и двете в 8-ми месец. Преди това горе-долу се бяха ограничавали да не пушат толкова, проветряваше се, че щели да идват бременни.

И какво стана - бременните дойдоха и първото, което направиха беше да запалят цигарка. Другите като видяха си отдъхнаха, изкараха кутийщата и почна едно пафкане, при което не можеше да се види дори, къде е питието пред теб. Направих им забележка, все пак - бременни жени - накрая аз излезнах виновната.

Скъсах с тази компания, защото бях отвратена от тях, отбезотговорността им и от хрантутенето им.

Не ви пука не само за хората около вас, но и за неродените ви деца, за децата на другите.

Колкото и да спорим, пушачите са заивисими хора и ако ги оставим отново да вземат надмощие, не само ще одимят заведенията и офисите, но и автобусите...влаковете никога не са били неодимени.

Някой пита ли се, дали трови околните във влака например?
Пътувала съм и в автобус, в които пушачите на задната седалка си пафкаха съвсем спокойно. В автобуса пътуваха деца, възрастни хора. Какво да кажем ние?

Не, хич не ви дреме за нормалните хора, защо на нас да ни дреме за зависимостта ви?

Имате си места за пушене - пушете навън. Тровете себе си и своите си деца, не нас и нашите деца.

С нетърпение очаквам 2014 г., когато цяла Европа ще се лиши от цигарения дим. Най-късно тогава цигарките ще са и у нас 5 евро. Весело пушене!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 20fbdb5b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   15Според новия закон влизащ в сила от 1 юли няма да имаме зали нито дискотеки.
Дрън дрън дрън.... Като идеш на гости нали не мислиш себе си за най важен гост, че всички с теб да се съобразяват. Те бременните не си мислели за децата ти ще мислиш за тях брех колко важна се имаш.
"Някой пита ли се, дали трови околните във влака например? - А този някой пита ли се какво е правил в вагона за пушачи като е не е пушач да е отишъл в вагона за непушачи. Кви ги държи в неправилния вагон. Отдавна е забранено в влакове и автобуси не сме казали нищо против това но да нямаме и зали в кафетата, за нас ненормалните. Вие нормалните...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 40c41fb8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   16, НЯМА ВАГОНИ ЗА ПУШАЧИ, това ясно ли е? Ама не се съобразяват! Откакто изгоряха дестетки души във влака, беше забранено пушенето във влакове, но факт - най-малкото коридорите са вмирисани, често не се отваря прозорецът в купето, и вътре се вмирисва, защото отваряш вратата, за да влизаш и излизаш.
Аз затова не пътувам отдавна с влакове в България - на Запад - винаги!
Като бях малка, пътувахме винаги с влак във вагони МАЙКА И ДЕТЕ, не е нужно да оточнявам, че вътре беше леш от цигарен дим, децата си ловяхме облачетата направо, но не сме знаели, колко е вредно всичко това за нас. Отвратила съм се от малка заради тези пътувания. Възрастните, които трябваше да са отговорни за нас ни заушаваха, и сега е същото.

В рейс обаче да пушат - най-голямата цигания.

Не вярвам на новия закон в България. Винаги лобито на пушачите е било силно, но вярвам на ЕС-правилата, защото са подкрепени с милиони глоби.

Най-късно 2014 ще се родим нормалните хора, които не сме зависими от никотин.

Вие?

Ами не ми дреме, честно казано. 19 години ме задушихте с вашите пушаци, човек не може да излезне на нощно заведение или дискотека, без да рискува рак и задушаване, да не говорим за миризливи дрехи и коса.

Нека въведат като в САЩ по-малки заплати за пушачите (заради паузичките ви), както и по-високи здравни вниски. Това в съчетание със забраната на пушенето на закрити обществени места е перфектно. В САЩ и на открити вече не може да се пуши навсякъде. Перфектно! Наскоро бях там и съм възхитена - един не видях да пафка и да пие алкохол на улицата, хората не миришат на леш и нямат жълти зъби.

Правете, каквото си искате, но бременните и кърмачките, които пушат, не бива да получават пари за майчинство, ако не взимат участие в специални симинари за отказване. Просто не е честно да обричаш невинно дете на умствена изостаналост, недоразвитие и рак.

Никотинът ви е размекнал мозъците явно, не можете да мислите логично, затова Законодателят и мнозинството избиратели трябва да ви постави някакви граници.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d8d591c87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 15, точно и аз се сетих за това. Бременна бях в 7ми месец и имах среща с един познат да се видим на заведение и той като се запътихме директно към опушената зала за пушачи, ама дим, нищо не се вижда и аз казвам дай при непушачите при което той ми отговаря:"

Айде сега и ти ли ще се лигавиш като всички бременни, че дима ви бил вредял? " Ей не знам какво ми стана, казах му, че ако ще да ме мисли за лигла, но аз там няма да седна. И какво мислиш, никакво кафе не пихме, човека се обиди, че не уважавам правото му на пушене, щото нищо нямало да ми стане за няколко минути.

Номер 16, то е забранено и във офисите да се пуши, ама в последната фирма, в която работех всичко живо пушеше и като им направех забележка и ми казваха да си изнеса бюрото навън и там да работя.

И ти говоря за хора, с които се разбирахме чудесно, но станеше ли въпрос за цигари скачаха на нож. Регионалния пушеше и беше разрешил. Ама като идваха шефовете от София криеха пепелниците и бягаха да пушат навън. Така че пушачите определено не уважавате непушачите.

Колкото до това, че само на себе си вредите- това е пълен абсурд. Баща ми е пушач и има болест вследствие на тютюнопушенето. Не знам как се казва, но се запушва някакъв съд във крака, изтръпва и не достига кръв. Накараха го да ги спре, каза не може. И така, живот и здраве дано не се наложи, но лекарите казват, че след 3 операции няма да оперират вече, а ще ампутират.

И на кого мислиш ще легне да го гледа този болен човек? Няма на кого, разчита на майка ми. А тя живее разделено с него и не иска, тъй като не му е и длъжна, зарязал ни е като малки, но сега като трябва някой да го гледа е най-милия и заяви, че ако му ампутират крака се прибира при майка ми, защото няма кой да се грижи за него.

И нека пак да вредят само на себе си. Една моя приятелка, почина на 35години само защото беше пасивен пушач години наред в игрална зала, почина от рак на белите дробове, беше по-зле и от пушач. Сега ще кажеш, защо не се е махнала? Ами защото нямаше никакви пари да издържа и дете, и да си плаща образованието, учеше редовно право и мечтаеше като завърши да се махне. Е, успя, но след половин година почина. Така че пушете си във вас колкото си искате, ето ви правото. На заведение ли е - не трябва да има никакъв толеранс. Дискотеки, клубове, нищо, глобите дано са жестоки, а не както всичко досега да е изродено в нашата мила държава.
Пушила съм над 10 години и не съм се съобразявала с никой. Точно, защото знам какви са пушачите, затова съм за пълна забрана навсякъде. Някога ми бяха казали, че бившите пушачи най-много се настървявали против тютюнопушенето и не го вярвах. Сега и по мои познати, бивши пушачи виждам, че е така.

Номер 13

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 20fbdb5b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Добре че си ти № 17 да мислиш за нас за нашите деца. Как е оживял света досега без теб направо се чудя. Трябва целият свят да се обединим в една държава и ти да си нашият началник нещо като корейският... Всички да козируваме "това ясно ли е" "Да тъй верно" Ще ти построим специално за теб нощно заведение с всичките ти изисквания само кажи колко жигола ще са ти нужни да задоволят здравословното ти тяло. Ти да решаваш кой да взема майчински кой да диша и как. А нас с меките мозъци дето не можем да мислим направо на клада. Не мислиш ли, че си позволяваш твърде много да обиждаш.
Не пътувам с влак и не съм наясно дали има купе за пушачи ти го каза под №15, че имало пушачи и ти повярвах.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 40c41fb8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От 17 до 18

Тромбоза се казва проблемът на баща ти.

Случва се на много жени, които приемат противозачатачни и пушат, както и на бременни и родилки-пушачки.

Никотинът не успокоява, както си въобразяват пушачите, а обратното - артериите се свиват и ако имаш и наслагвания някакви - толкова ти е. 2/3 от пушачите умират именно от сърдечно-съдови заболявания.

Ти сигурно си чувствала успокоение след цигара? Това е така, защото си имала (и още имаш) специялни рецептори в мозъка, подобни на всички други наркомани, които те правят щастлива при поредната доза. Ако почнеш пак да пушиш, ще ти е толкова трудно да спреш като преди. Особено са застрашени хора като авторката, почнали в детска и юношестка възраст.

Браво, че си спряла и искренно желая да успее да се наложи закона на Борисов - прав е човекът, да пушиш - това е признак на ниска дисциплина и отговорност към себе си и околните.

(операциите на пушача с тромбозата кой ги плаща? Семейството му и данакоплатците!!! Егоисти сте пушачите и това е)

До 19

О, аз съм излишна, когато си имаме Б.Б. и ЕС. Още няколко месеца останаха.
Иначе, ако пушиш в помещението, в което е и детето ти, и сега социялните имат право да се намесят...Има правила, трябва да се спазват

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 78ea474acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   19, като си представя що за човек седи зад този коментар.... не виждам смисъл дори някой да му казва нещо.... Съгласна съм със 17 и 18, само за влаковете не съм много сигурна, че са толкова зле нещата. Пушачите, които аз съм виждала там, пушат до отворени прозорци и пушекът при мен май не е влизал в купето а бая съм пътувала. Във вагоните, в които няма отделни купета изобщо не се пуши. Като прибавим към това и градския транспорт си мисля, че хората много лесно могат да се научат да се съобразяват, но до сега единствено за пушачите се мислеше. Дори аз при смесена компания не си бях помисляла, че пушачите трябва да се съобразяват и с нас. Едва сега, като се спуснаха някои неща отгоре, се заговори.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c4122674d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Дрън-дрън. Само глупости.

1. НЕ цигарите причиняват рак. Други са факторите, за съжаление медицината не е дотам напреднала, за да ги установи.
2. Пушенето на цигари, пиенето на алкохол - ЛИЧЕН ИЗБОР! И право на всеки един човек.
3. Като толкова ви пречи тютюневия дим, ходете в сладкарници и детски увеселителни паркове. Там със сигурност не се пуши.
4. Не виждам защо някой трябва да се съобразява с друг. Пък и с разделението на зали си е идеално. Мен поне ме устройва (непушачка съм). Не е честно съвсем да се ограничава тютюнопушенето.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: cab6f0abf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   убийци! То си го пише и на кутията на цигарите. Само се моля семейството ми да е живо и здраво, че тея цигари не прощават

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 40c41fb8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   „1. НЕ цигарите причиняват рак. Други са факторите, за съжаление медицината не е дотам напреднала, за да ги установи. “

Ами подобни твърдения можеш да чуеш от всеки наркоман. „не амфетите убиват, може утре да те блъсне кола, ама медицината не е достатачно напреднала, за да установи“

Дрън-дрън.

Ти можеш да пушиш навън, защо ние да ходим в сладкарници?

Не, че там някои никотинозависими родители не опушват атмосферата...

С подобни доводи доста бременни, кърмачки и млади майки пуфкат цигара след цигара.

Не може да оставим на наркоманите да ни определят живота „Като толкова ви пречи тютюневия дим, ходете в сладкарници и детски увеселителни паркове. Там със сигурност не се пуши. „.

Толкова си „непушачка“, колкото аз съм пушач. Никой непушач не би написал подобни глупости, защото стотици пъти се е задушавал в разни дискотеки, докато разни хора са му пафкали нарочно в носа (много смешно).

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2e9679b587
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Зле прикрита омраза от единия към другия лагер. И както става обикновено в България: "ние" срещу "тях". Завиден талант да се разделяме на каузи, но да не можем да намерим и да отстояваме обща кауза. Дали ще е сини срещу червени, млади срещу стари, жени срещу мъже, пушачи срещу непушачи...
И аз сега кой лагер да си избера в тая война? Бивш заклет пушач, сега върл непушач. Много съображения и за едната, и за другата теза, но много ме мързи. Пък и нищо няма да променя, спорът ще е вечен като света. Само внимавайте да не си пропуснете собствения живот, докато се кривите от омраза спрямо различния.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 2d53cec022
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Твърдо против пушенето съм. Освен гадния дъх, пожълтелите зъби, вмирисването на дрехите хващаш рак на устната кухина и белият дроб става на нищо. Като изключим вредата, която пушачите си причиняват сами, вредят и двойно повече на околните. Изключително нетолерантни са, в цялото ми семейство пуши само единият ми дядо, но хич не се съобразява с мен, двегодишния ми брат, 4 годишната братовчедка, 9 годишния братовчед и въобще всички. Супер ми става гадно като се съберем и седнем да ядем и той запали цигара. Просто ми идва да си изповръщам храната, всичкият дим се понася към мен. Знае, че е вредно, има няколко заболявания, но продължава...

Имам и една приятелка, която пуши и като излезнем двете изобщо не й пука, че на мен цигарения дим не ми понася, сълзят ми очите, пригадва ми се.
Веднъж седнахме да ядем и като ме заврънка хайде да влезнем в мястото за пушачи, 20 минути и се обяснявах, че не мога, но дори не си направи труда да ме чуе и ме завлече там. Ако не се бяхме виждали от 1-2 месеца просто щях да си тръгна. А и заведенията изобщо не спазват никакви закони. Аз съм на 16, тя на 17, но никой нищо не казва и не само там.

На мнение съм, че трябва да се забрани тютюнопишенето в ресторанти, заведения и всякакви такива. В западните страни е така, само тук се ослушват още. Щяло да навреди на бизнеса- да бе да. Като навсякъде е забранено, пушачите къде ще отидат-ами ще престанат да го правят на обществени места. Вярно, това си е личен избор, но да вредят само на себе си, останалите хора с какво са заслужили да ги тровят. Много се дразня като видя майки с бебешки колички и всяка запалила цигара- е тия жени изобщо мислят ли за децата си? Сега сигурно 10 човека ще скочат да ми се карат, че не е така, ама е! То на кутиите си го пише "Пушенето вреди сериозно на Вас и на другите около Вас".

Веднъж си седя на спирката и дне лелки, видимо съсухрени и миришещи на комини, си запалиха цигарите от двете ми страни и накъдето и да се местя, димът при мен, щях да умра. Отказвам да се прибирам, миришеща на пасивен пушач и нагълтала се дим. Непушачите не пречат на никого, обратното-да.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 83363325b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Непушачка съм, но някои коментари ме разсмяха... няма как да не се включа. Първо пък как така решихте, че само цигарите причиняват рак? Дядо ми (и двамата ми дядовци) починаха точно от рак на белите дробове, а никога не са и палили цигара. Баба ми лека и пръст почина от инфаркт, а никога не бе палила цигара.... Не нали само цигарите са ви виновни, няма нищо общо НЕЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ, няма нищо общо пушека от големите предприятия, няма нищо общо глобалното затопляне.... ама нищо общо нямат и колите, автобусите и всичко що е на газ, нафта или там с каквото е.... нееее само цигарите ще да са. Интересно ми е как пък ви пука толкова за децата ви, но им позволявате да стоят по цели денонощия пред компютрите, как не рециклирате, както в другите държави които обичате да споменавате, защото нали знаете има правила, трябва да се спазват, но не хванали сте се като удавници за сламка с тия проклети цигари.... знаете ли да пушила съм, да спрях ги отдавна - не не ми липсват, но всеки има право на избор бе хора, при положение, че има толкова народ умиращ от глад в третия свят, всеки един от вас бил пушач или непушач замърсява планетата - тръгнали да обясняват... ще ме прощавате, но сте смешни и то непушачите, не видях една обидна дума, сякаш голяма злоба има във вас... да и аз искам да не ми пушат на главата, за това си има специални зали в заведенията, цигарите са най - малкия проблем.... не гледайте само здравето на възлюбените си дечица ами гледайте възпитанието им.... защото напоследък чета теми като "На 12 съм и съм го правила вече 10 пъти пробвайте и вие" - точно днес я прочетох тази тема и паднах... толкова перверзни, невъзпитани малки олигофренчета и к*рви... те тръгнали с цигари да се занимават... на който му харесва ще пуши, на който не - много лесно няма да пуши и толкова... както с пиенето....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 40c41fb8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   27, дядо ми го смачка кола на тротоара - ходи само по магистралата тогава, може и да оживееш.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d8d591c87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   „1. НЕ цигарите причиняват рак. Други са факторите, за съжаление медицината не е дотам напреднала, за да ги установи."
"толкова перверзни, невъзпитани малки олигофренчета и к*рви... те тръгнали с цигари да се занимават"
При такава желязна аргументация спора е просто безсмислен!!!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 20fbdb5b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Не бе 27 ти не разбираш те непушачите искат да ни спасят от самите нас да спасят децата ни от самите нас. Благодаря за подкрепата.
Наскоро чух по тв и за ледения човек умрял преди 5000 години учените са сигурни че той е умрял от сърдечно заболяване на 47 годишна възраст той сигурно е пушил!!! щом имал сърдечно заболяване.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 40c41fb8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   30, искаме да предпазим себе си и ВСИЧКИ ДЕЦА от пушачите. Никой не ви забранява да пушите навън.

Аз знам пък за мъртво-родени деца, те не са пушили, а майките им. Може до утре да спорим, но статистиката е унищожителна - 2/3 от пушачите умират заради навика си, след като се забранява в САЩ пушенето в закрити обществени места, инфарктите за 3 г. спадат с 15%
Ако нямаше доказателства, изследвания, че вредите на другите, никой нямаше да ви ограничава тютюнопушенето!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 20fbdb5b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Но №31 защо някой трябва да решава дали на мен ме се живее до 80 или не. Ако не пуша и по твоите изследвания живея до 80-90-120 годишна възраст твоите деца ще бачкат да ми плащат пенсия здравни осигуровки и т.н., ти правиш лошо така на децата си.
Плюс това ние не искаме да пушим навсякъде съгласни сме да сме ограничени в зали за пушачи, но само навън на -20 или +40 градуса не е честно.
Непушачи казват, че заради компанията от пушачи трябвало да влизат в зала за пушачи е ако забранят залите за пушачи те ще спрат да ходят в кафетата и ще трябва да ходите с тях у тях където се пуши или в парка на пейка където ще е навън и позволено. Та това не е начина да спрете пушачите а начин да ограничите правата на някой хора. Ако ти например страдаш от колит трябва ли да седиш навън постоянно или всички трябва да траят газовете ти нищо, че те съдържат отровен метан.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 40c41fb8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   32, като станеш на 79 ще запееш друга песен.

Не е казано, че всички пушачи умирате от рак и на 50, можете с десетилетия да влачите сърдечно-съдови заболявания, разни доброкачествени образования, бронхити, астми... НЗОК плаща...

В Германия, в провинциите, в които не се пуши вече по заведенията се е постигнал най-важният ефект - МЛАДИТЕ НЕ ПУШАТ ТОЛКОВА, по-малко от 25% от населението са пушачи, а у нас - ужас!

Колкото по-малко социялно акцептирано е тютюнопушенето, колкото по-отричано и по-малко „яко“ е, толкова по-малко деца ще пушат.
Пушачи винаги ще има, но е срамота да сме на 2-ро място в ЕС след Гърция.

Радвам се, че сред градското, образованото и младото население тютюнопушенето губи популярност. Браво на правителството, че най-после реши да спре да ограничава мнозинството НЕПУШАЧИ, заради едно малцинство, решило да не живее до 80, но после обикалящо болници и лекари на наши разноски.

Имам наблюдения от други държави - хората отиват заедно на заведение, който иска да пуши - отива пред вратата и си пуши, после влиза вътре и не трябва да диша изпаренията и на другите пушачи. Непушачите в това време си остават на масата и продължават с разговора си. ... да не говорим, че персоналът не е длъжен да ви диша по 12 часа на ден изпаренията.

В България имаме уж зали за пушачи и непушачи и какво става? През зимата мястото за непушачи е неотоплено в много заведения, изолацията е толкова лоша, че е все едно, в коя част си или просто заведението е твъръде малко за две зали. В най-добрия случай залата за пушачи е 2/3 от заведението, а непушачите са изтикани в някои тъмен ъгъл - заведение за пушачи и зала за непушачи става. Барът дори е в залата за пушачи, голям абсурд - а уж щяхме да предпазваме персонала...

В най-хубавото уж заведение в нашия град има СТАЯ за непушачи - използва се обаче от разни младежи да се натискат там, пушат - разбира се.

И какво? Аз с години съм с нарушени права и свобода, без да имам колит (как не ви е срам да се подигравате с хората с газове) и без да съм пушач. И пушачите ще го преживеят. Не ходя на заведения и дискотеки, смятам да си наваксам след юни-юли...

На пушачите мога да кажа да си направят колективно пушене пред Народното Събрание - Б. Б. ще ви раздаде по една вафла с лика си и ще ви се изсмее на селянията

Няма вече „со кротце-со благо“ - доказахте, че сте непоправими и не ви дреме за нас, защо на нас да ни пука за „правата ви“?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 78ea474acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   28, ужасен пример, но много правилен. Понеже ракът може да се причини от нещо друго, хайде да направим вероятността по-голяма...

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: daf1d20c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   "заради едно малцинство, решило да не живее до 80, но после обикалящо болници и лекари на наши разноски"
--------------------------------------
Това вече е цинизъм в най-висша форма. И още по-лошо, това граничи с ксенофобия. А хрумна ли Ви, уважаема, че по собствената Ви логика, след като те умират по-млади, значи са в по-малка тежест на държавата и на пенсионната й система от нас, непушачите? При положение, че осигурителните рискове за пушачи и непушачи са еднакви по вид и по размер и при положение, че пушачите /според Вас/ умират по-млади, излиза, че средствата за пенсиите на преживелите непушачи произтичат частично от направените приживе осигурителни вноски на пушачи и работодатели на пушачи, осигуряващи ги за социалния риск "пенсия", до който тези пушачи /или голяма част от тях, според Вас/ не доживяват?
А хрумна ли Ви така също, че този навик в доста случаи вече се е превърнал в трайна зависимост и немалка част от пушачите може би искат да се отърват от него, но просто не могат въпреки усилията си? Не всички хора притежават силна воля.
Начинът Ви на мислене и цялостният Ви поучителен, критичен, антагонистичен и нетърпящ възражение тон не е диалогичен и не е човечен. Съжалявам, но с всичките Ви здравословни добродетели и алтруистични виждания спрямо децата и подрастващите, Вие сте човек с отблъскваща вербална агресия и махленска дребнавост и заядливост.
Да се има предвид, че съм непушач... който е отвратен повече от приказките Ви, отколкото от дима на цигарите.
Пожелавам Ви от сърце здраве и чиста околна среда, която да не трови очевидно чувствителните Ви дробове и нестабилни нерви.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 40c41fb8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   35, НЗОК и Пенсионният фонд нямат нищо общо по между си.
Аз тук дискотирам с пушачите, които не искат да спрат да пушат, а се борят да могат да пушат НАВСЯКЪДЕ, защото било тяхно право.

Не ме интересува кой пуши и кой не - искам аз да не пуша пасивно и мнозинството хора (и пушачи) мислят като мен.
Който е зависим - да се лекува и да си понася последствията. Аз какво мога да направя за него?
Просто не искам да се тровя заради НЕГОВАТА зависимост, не искам децата ни да се тровят, не искам да ме обгазява просто на закрити обществени места.
Това си е мое право.

Иначе, пушачите са вредни и за икономиката. Почва се от почивките им за пушене, през болничните и ранната смърт. Един човек, дори пенсионер, е по-полезен за обществото от мъртвият човек. Един болен с години заради зависимости човек е в тежест за обществото. Да го отричаме е глупаво. Да му даваме правото да разболява и работещите в гастрономията, и останалите клиенти на заведения, барове е нехуманно. Да не говорим за пушенето в БДЖ, което си е и животоопасно...до следващите десетки изгорели живи...заради една цигара...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 20fbdb5b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Ох хаа ха ххх №36 Бориш се срещу нас. Никъде не говорим за пушене НАВСЯКЪДЕ, наше право е да си имаме наши си места. Не искаме ти да пушиш пасивно затова сме ти осигурили в всяко кафене зала за непушачи. На мен ми харесва да съм зависим и не мисля да спирам да пуша приемам това за най-голямото си удоволствие в живота. Ти искаш да не си пуша в собствената си зала за пушачи, защо?

За работещите сервитьори вече говорихме те избират да са сервитьори нима аз съм ги спрял да учат висше и да работят като министри. С какво аз съм вреден за твоята икономика, че вече пенсиониран военен на 54 години /завършил висше военно училище/ продължавам да плащам данъци и осигуровки тъй като продължавам да работя в кафето си, ходя на лекар на 6 месеца веднъж по-задължение по-закон. С какво точно не работещите пенсионери са полезни за икономиката не ми стана ясно????

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 690332bd56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Абе някои пушачи сте ми много интересни с вашата "обоснована" "аргументация". Давате пример, че пиян под въздействието на алкохол би изнасилил жена, а че цигарите не карат на това. Да да всичко си е до характера в този случай на човека. Много хора пият и не правят нищо лошо. И нека кажа и аз един факт, когато на пушача му се пуши и иска да е с хората, претендира, че му се нарушават правата, но в същото време другите трябва да му дишат дима. А докато някой, който пие алкохол, по никакъв начин приемането на алкохол не пречи на тези до него.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 48162fa980
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Напълно подкрепям господина изказващ позиция за равни права за пушачи и не пушачи. Ама не била съгласна да има заведения за пушачи, защото трябвало да ходи и тя с компанията пушачи в тях - ами ако те заведат насила обади се на 112, че си отвлечена. По-добре да нямало иначе трябва да решава дали да направи компромис и да отиде с приятелите си пушачи или да си седи сама в "екологичното" си заведение, и поради тази дилема по-добре да няма зали или заведения за пушачи, така приятелите и ще се съобразяват с нея. Алоооо ти за коя се мислиш, коя си ти, че да решаваш дали да има заведения за пушачи, теб а и всички други непушачи никой не ви кара да ходите там. Относно финансите всеки пушач всеки ден с купуването на кутия цигари плаща акциз отиващ в държавата. Та не знам кой ощетява хазната повече дали пушачите или непушачите.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7bab56b9f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Мисля че не си гълтал дима като си пушил а си се правил че пушиш. Никотина е един от най-силно пристрастяващите наркотици и веднъж докопа ли ти се до мозъчето няма отърване от него, колкото и да си мислиш че можеш да спреш.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 42a83d3320
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Ха, НЗОК плащала за мен като пушачка? ! Айде бе! Че аз кат поп си плащам здравните осигуровки, така че какво точно ми плаща тя напълно? Да не говоря, че на лекар почти не стъпвам. А колко печели държавата от акциза върху цигарите, които пушачите плащаме? М? Това с болестите е страшно относителна и подлежаща на манипулации работа. Майка ми е заклета непушачка и от млади години си влачи хронична хипертония. Баща ми е заклет пушач от 30 и кусур години и грам нищичко му няма. Така че оставете хората сами да си правят избора. Спазваме си забраните за пушене, пък някои от нас и вкъщи вътре не пушат, да не повярва човек!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 80cb8c124e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   а защо закона не разреши създаването на смокинг клубове както е в Англия и някои други държави. управниците от ГЕРБ решиха да създават раздори в обществото и както виждам постигат го с успех. ако някой си мисли че ги е еня за здравето на непушачите много се лъже. зад този закон се крият далече по користни намерения. ГЕРБ сами си правят така че на следващите избори да се провалят засегнатите от този закон никога няма да гласуват за тях.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 80cb8c124e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   И какво стана сега - ставихме ресторантите на непушачите, а те сега ще ги фалират. Време е да разберат че с фрешове, марулки и постни ястия ресторант не се подържа. Сега нека тези, които най много ревяха, че им нарушаваме правата те да обяснят как заради техните капризи стотици сервитьори, бармани и готвачи ще отидат на трудовата борса. Нас пушачите не ни бърка, че ще изкараме зимните празници на частни партита, и на вилите си вместо в ресторанти, а напролет летните заведения са пак наши.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 80cb8c124e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   според статистиката в България има повече от 3. 000. 000 пушачи. не може с един закон на толкова много граждани да им бъде забранено да посещават ресторантите през зимните месеци. никой пушач няма да си позволи да плати стабилна сметка за консумация и да излиза през час на адския студ за да пуши и да хваща простуди. просто ще си покани приятелите в домът си. от това губят заведенията а не ние. освен това по експертни разчети, икономическите ефекти от забраната ще се изразят в над 228 млн. лв. по-малко приходи за държавния бюджет годишно, в т. ч. : над 12 млн. лв. по-малко приходи от осигуровки; над 60 млн. лв. по-малко приходи за бюджета от ДДС; над 144 млн. лв. по-малко приходи от данък "печалба". министър Дянков да намери начин да събере недостигащите суми от непушачите. не може зарад техните капризи да се увеличава дефицита в бюджета от това губим всички ние. всяко удоволствие се заплаща.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 80cb8c124e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   правителството да се благодари че в България ресторантьори и собственици на заведения са толерантни към държавата не като в Германия. там последните са завели съдебни искове към държавата да им компенсира загубите причинени от закона и под този натиск съдът в Хамбург признава закона за противоконституционен и го отменя. сега там има отделни заведения в които може да се пуши и други където не може. ето как в цивилизованите държави се поставя рязка граница между пушачи и непушачи всеки си знае територията. този метод е приложен още във Франция, Австия и Швейцария. в Белгия закона още съществува само че никой не го спазва. а непушачите да престанат да заблуждават обществото с "така е в Европа". да ама не. само ние се намерихме по големи католици от Папата.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d102041d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   н. 45 - нещо си назад с материала. Българите, за разлика от немците, са запознати с европейското право. От 1. 01. 2013 в целия ЕС важат единни правила и това е краят на господството на пушачите.
Просто в случая в отделни области на Германия икономическите интереси са надделяли над тези на населението, и там съдът не е много безпристрастен.
В момента живея в Холандия. Тук уж либерални, но не се продава алкохол и цигари на лица под 21 г. Не съм виждала пияни, напушени малолетни, освен англичаните събота и неделя. Пушенето се осъществява само в специални помещения, а цигарите са признак за лош вкус и култура. Хората предпочитат да си дръпнат 1 джойнт пред една цигара, може би е и по-малко вредно.
Никъде иначе не се пуши в заведения.
Живяла съм и в Германия и там в отделни градове, вярно, лобитата са се наложили, но в Мюнхен например загубиха т. н. „клубове за пушачи“ делата и от години не се пуши в заведения. В началото имаше детски плач и скърцане на беберони, но от тази година и на Октоберфеста не се пуши, забраната се спазва и никой не е фалирал и не си е закрил заведението.
Въпрос на време е пушенето в ЕС в закрити обществени места да бъде забранено навсякъде. Край на дискреминацията на непушачите - който иска да се трови и да умира от рак, да го прави у дома, не сме длъжни да ви дишаме изпаренията. Браво на българите, че се оказаха пионери и спазват забраната. Не само не се затвориха заведения, а някои като Хепи експандират и не можеш да си намериш свободно място. Същото се отнася и за нощните заведения и дискотеките. Дори на пушачите е по-приятно да се хранят на чист въздух.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker