Най-ранният ми спомен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Най-ранният ми спомен
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 3436 пъти
В детската ми кошетка съм, току що изкъпана, изправена и впила ръчички в преградата за да мога да пазя равновесие понеже още не мога да ходя стабилно, аз не мога да говоря.

Срещу мен майка ми, а след секунди пристига и баща ми. Двамата стоят усмихнати срещу мен и ми се радват. В този момент аз усещам някакво неудобство и срам, понеже съм голичка. Срамувам се, но продължавам да се смея и да се правя, че няма нищо защото аз съм бебе, просто няма откакво да ме е срам.

В този момент аз размишлявам и някак си имам усещането, че тези мисли не са нормални за толкова малко бебе, чувствам се така сякаш вътрешно съм много по развита отколкото физически. Слагат ме на тяхното голямо легло за да ме облекат. Аз се търкалям и си вдигам краченцата като ги хващам с ръчички, но не мога да разбера защо правя това, може би защото така трябва да се държи едно бебе и това се очакваше от мен? ...

След години разглеждам семеен албум със снимки и се натъквам на няколко мои фотографии точно от този случай. Поглеждам датата написана до снимката и какво да видя - Ели на 8 месеца..? !! Стоя и се питам.. възможно ли е? Как така си спомням нещо от толкова ранна възраст? Замислям се сега и всъщност имам спомени и от други случки на същата възраст, но просто е необяснимо за мен. Бих искала да чуя мнението и на други хора, понеже ако го споделя с някой познат или близък ще се подиграят с мен и ще кажат, че просто си въобразявам, но аз съм сигурна в това, което казвам. Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: c7aa0712df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има такива хора, аз помня как на 1 годинка и нещо ме нападна куче...
Noood

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: bbf24add6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам дали е възможно, но аз като бях на годинка, годинка и нещо, и на скоро разглеждах снимките, и си спомних точно за този момент, когато ми правиха снимките.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8e9ad75033
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Не си спомянш от тогава! със сигурност !
Изключително малко са хората (да не каза, че няма) - които да помнят нещо от времето преди да навършат 2-3 годни!

Спомняш си това защото като малка (4-6) или по-голяма 10-11 си разглеждала албума :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 501f371d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз лично имам спомен как съм се разхождал в кошарата наляво надясто, държейки се за решетката за да не падна. Тогава бях много горд от себе си, че можех да "вървя" като големите хора. Бил съм на около 7 месеца. Не си сама :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7ffeb55cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   На мен най-ранният ми спомен е как ме разхождат в количка и някакви жени познати на майка ми ни срещат на улицата, надвесват се над количката и искат да ме пипат. Аз разбира се умирам от ужас! Спомням си дори точно на кое място стана в града, в който живеехме.
Мисля че всеки има по един такъв спомен, нещо като проблясък. ...

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ba783310e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Така, както го разказваш изобщо не прилича на спомен. Срам на осем месеца понеже си голичка? Ти сериозно ли? :))) Нормално е да не знаеш нищо за бебетата, но чак пък толкова...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4a1254afef
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз имам спомени от когато съм на 1 годинка сигурно (как брат ми лепи картинка върху нощната ми лампа :д). Колкото до въпроса ти за преждевременно развитие, имаше един научен труд, който доказва че бебетата се раждат информирани за всичко, даже и за смисъла на живота (ако вярваш в прераждането на душите). National geographic изследват как няколкомесечни бебета умножават, събират, четат. По принцип приемах тези неща като научна фантастика, но като ми изнесоха безброй доказателства и се сетих колко често ми се случва дежа вю започнах да вярвам.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a90f3d6876
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Мда възможно е :) И е много интересно, да имаш далечни
спомени, които не би трябвало да помниш! Често,
съзнанието не отчита най-ранните ни моменти, те се
запаметяват от подсъзнанието ни. Но доказателство, че
всеки има някакви спомени, е че са правени доста
изследвания и под хипноза, човек е могъл да каже и
най-първите си моменти!... Обикновенно голямата памет е признак за интелигентност.

По някаква причина, ти имаш достъп до този спомен, може
би защото в него приства нещо много важно за теб, вероятно сплотеността и любовта на родителите ти към теб!... Или съзнанието ти, тогава е били будно за кратко! Но едва ли си мислела каквото сега разказваш. Да имаш спомена, но вече си на 17 съзнанието ти е много развито, и този кратък спомен се размесва със сегашните ти съзнателни мисли, без да го усещаш. От там и правиш разсъждения, какво си правила, и какво си мислила. А което си видяла на 8 месеца, е било нещо като първи инстиктивен поглед!...

Аз също имам много ранни спомени, имам спомени от 5
годишен, от 3 годишен и от по-рано. Имам даже един спомен, който не мога да го класифицирам, от кога ми е, и на колко трябва да съм бил. Споменът ми не е нещо особено, състой се в това, че не виждам нищо, освен една бяла светлина като при заслепяване и сенки.

Според мен, ранните спомени, нормално му, биват изтласквани от новите спомени. Защото мозъка ни през годините на израстването ни, променя свойте процеси. Но ето че има хора, които съзнават спомените си.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8606936151
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 6 ти пък какво точно намекваш?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d030f0e3d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз намирам за най-странно в разказа ти всъщност това, че те е било "срам" на такава възраст. Вероятно си спомняш, че ти е било неприятно/некомфортно по някаква причина, но по-късно интерпретираш този спомен като "срам".

Нели

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 39d8d52dcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   На мен пък ми се стори най-странно, че въпреки, че те е срам, се правиш, че не те е срам, защото за бебетата не е нормално да ги е срам?! Откога бебетата знаят какво се очаква от тях?

Като цяло вярвам, че може да имаш спомен от толкова ранна възраст, чел съм за хора, които имат спомени от преди раждането (от утробата на майката). Но според мен малко ги смесваш със сегашната ти гледна точка и в разказа си влагаш интерпретации, които тогава е нямало как да направиш.

С номер 7 също съм съгласен.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 62f388f45c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не вярвам, да имаш спомен от тогава. Може би като си била на 4-5 пак си разглеждала албума и тази снимка и ти е останало от тогава, мислейки си, че е от бебешка възраст. Пък и начина, по който го разказа.. ами не е логично.

Моя единствен най-ранен спомен е от около 3 и половина някъде. Бях на село(тогава живеехме там) и мама ми беше облякла любимата зелена рокля и си рисувах на цимента пред къщи с тебешир. Тогава една от драсканките много ми заприлича на костенурка и се похвалих на мама, че съм нарисувала костенурка:D

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6cd21b659a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Има доста хора със спомени от ранните си години. Аз познавам няколко. Но сигурно защото обичам да си приказвам с хората на теми, за които не се говори много. :) Дори една позната има спомени от времето, когато е била в корема на майка си.
Аз също имам ранни спомени, като някои от около 1 - 1, 5г. мога да локализирам във времето, но други са доста мъгляви. По-интересното е, че имам и спомени от преди идването ми в този свят. Като душа. И бях много учудена когато разбрах, че никой друг не си спомня такива неща.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 42af259a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Също разглеждах семеен албум, когато видях своя бебешка снимка на 8 месеца, споменът просто премина през мен, като на лента. Бях страшно шокирана. Лежа на пода, върху някаква постелка, баща ми си играе с мен, говори ми, тръгва да излиза от стаята, в този момент започнах да изпитвам страх и се разплаках, защото мислех, че си тръгва. Той ми каза : "отивам да взема фотоапарата и се връщам". След тези думи се успокоих. След това той се върна и направи тази снимка ;) Странното е, че помня чувствата си и думите му. И още повече, че съм разбирала напълно това, което ми казва, щом съм ги запомнила. На доста хора съм разказвала тази случка, но никой не ми вярва.

 
  ...
преди: 12 години, 28 дни
hash: 5148e18559
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 14 и аз съм така като теб и никой не ми вярва

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 28 дни
hash: b177781cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   И аз имам спомени от бебе, но не с такива емоции като срам. По-скоро емоциите са ми необясними, някакви нито хубави, нито лоши, много е странно, но спомените са ясни и кратки. Не са нещо специално за което да ми разказват, за да си въобразявам, че си спомням. Истина е. Вярвам ти аз. Може и да преувеличаваш, но наистина може да имаш спомени от толкова ранна възраст.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0fd8d45d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз ти вярвам! Имам спомен какво съм сънувала на 2/3 годинки. Ако искайте ми вярвайте, но е така.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: dab61f6802
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Аз също имам спомен. Набор 89 съм и си спомням, където беше гръмнал Ален Мак същата година, че имаше радиация нещо и как баща ми затваряше прозореца да не се натровим, а майка ми ме държеше на ръце. Имаше голяма паника и много хора.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9ff5a4594d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Най-ранният ми спомен е може би от 3 годишна възраст. Единственото, което помня е, че стоя на диван или нещо такова :D Първият по-ясен спомен ми е от 5-годишен. Разхождахме се и се бях качил на оградата на детска градина. Някак си успях да се надера ръката на мрежата. После ходихме при позната на майка ми, която живееше наблизо за да ми промият ръката. Все още имам белег от този спомен. За щастие е от вътрешната страна на лявата ми ръка и почти се припокрива с линиите на ръката. Така се научих, кое е ляво и кое дясно :D

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 80e2d96738
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   за 5 годинки, това не е кой знае какво, нормално е да си спомняш оттогава, номер 19, аз ако става въпрос и от 3 годишен помня, но темата тук е за прекалено ранни спомени... под 2 години

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2fae63a680
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Роден съм 1997 май месец и ме мога да преценя кой е най-ранния ми спомен но се сещам как посрещам 1999 тоест годинка и половина, а относно въпроса до колкото знам има хора които си спомнят дори самото си раждане колкото и шантаво да звучи. Знам че добрата памет се асоциира с много остър ум и умствен капацитет като цяло

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ed35b30979
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Според мен всички вие сте си внушили тези спомени. Най-вероятно сте разглеждали семейни снимки, гледали сте се като бебета и сте мислели как ли сте живяли тогава... Малко по-късно несъзнателно сте си имплантирали тези спомени като истински преживявания.

Честно казано, спомени от преди минимум 3-4 годишна възраст ми се виждат пълен абсурд.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b662203525
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Не е вярно, 22, аз например си спомням, как веднъж, като бях на 3 годинки, се хванах за секцията, повлякох я и паднах заедно с нея-едвам не се пребих.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: cd4441e453
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Аз ясно си спомням кръщенето на сестра ми. Даже с какво съм облечен. Била съм на 2г.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: e0576e0465
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   На скоро споделих на майка ми, че си спомням как сме в кухнята и тя ме държи на ръце и се опитва да ме успокои, за да спра да плача. Тръгнахме по коридора и отидохме в хола. Тя ми казваше: "Виж, виж лампичката, виж я", а аз не исках, защото светлината от лампата ме дразнеше - исках да гледам към витрината на секцията, където бяха наредени кристални чаши (е, тогава не знаех, че са кристални, но знаех, че са чаши). Опитвах се да извия поглед към тях, но нямаше как, защото майка ми ме държеше така, че да съм срещу полюлея, а чашките бяха зад нас. Исках да й кажа какво исках - исках да й кажа, че не ми се гледа полюлея и че светлината ме дразни, но просто не можех :) Не можех да говоря. :)
Когато й го разказах това на майка тя възкликна: "Лелееее, ми ти тогава беше само на 6 месеца мама! "

Странното е, че и до ден днешен доста бързо ме изнервя изкуствената светлина, чак си ме дразни всъщност светлината от ел. крушка - жълта, гадна, изморяваща.
Е, светлината от монитор на комп определено не ме дразни :)

Мисля, че ако успея някоя път да се концентрирам достатъчно ще успея да си спомня за какво точно съм се разплакала тогава.

Имам още няколко ранни спомена, но този ми е от най - ранна възраст, най - първия. 1987 съм родена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker