Светът отива по дяволите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Светът отива по дяволите
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 5139 пъти
Един човек трябва да е обичал и да е бил обичан поне веднъж в живота си”… красиви думи, след които следват болезнени въпроси.

Какво кара хората да предпочитат болката от любовта пред самотата, а други да се отказват от тръпката на любовта в името на самотата?

Кога разбираме, че обичаме и как осъзнаваме, че е дошъл краят?

Как намираме пътя след като паднем… и защо едни са готови да ходят по несигурните черни пътеки, натам, все назад, само и само да се върнат на стария път до някого, а други предпочитат да бягат сами по своите пътеки все напред…?

Защо в крайна сметка всичко се свежда до противоположности – връзка-самота, любов-безразличие, щастие-болка… защо си задаваме най-важните въпроси само и единствено тогава, когато вече сме изгубили смисъла да открием отговорите…?

Може би защото в живота човек се учи единствено от своите грешки и когато допусне голяма грешка в своя живот, то тогава той се обрича да открива отговорите сам… отговорите, които раждат болка. За да осъзнаеш и изпиташ истинската болка от самотата и нещастието, трябва да си бил отхвърлян, обиждан, унижаван, тъпкан, мачкан и т. н.

Когато биваш отритан от всички започваш да се луташ в празнината на лъжливи надежди, а липсата на очаквания заличава трезвото ти виждане за бъдеще… животът ти се свежда до едно простичко съществуване. И си задаваш въпросите: „Ама защо аз? А втори шанс…? ”

А място за втори шанс има само за малцината, които са запазили пламъка на борбата в себе си… които не са спрели да се борят дори след като са видели как всичко, което са градили, бива сринато от материализма и лицемерието на хората. Не ми харесва лицемерието пропило се във хората, не ми харесва система в България, ненавиждам безправието което беснее на воля в тая окаяна държавица.

Писна от някакви нафукани кифли омазани с по 1 кило грим, облечени като някакви проститутки, и вече се мислят за мис свят, а дори не осъзнават колко, жалки и смешни са отстрани.

Дотегна ми и от някакви тъпи тарикатчета с богати родители които им пълнят джобовете с пари и те си мислят че са хванали Господ за шлифера. Вече разликата между правилно и грешно се превърна в майната му на всичко, къде отиде любовта, къде отидоха истинските хора? Сега всичко е обгърнато от материализма едно 90% от хората гледат само на материалните блага, не гледат на това какво представлява човек няма вече и свесни момичета всичките ги интересува само колко ти е голяма банковата сметка.

Преди девствеността беше символ на нещо чисто, свято и невинно, а сега сред тая деградирала младеж 13-14 годишни се чукат като зайци, само и само да се докажат пред приятелите си. Всичко се скапва, прогнива и пропада от всякъде се чува пари, пари, пари.

Пари заради тях стават всичките злини на тоя свят, войни за петрол, войни за власт, войни за кво ли не, даже и религията е пари. Хората са се превърнали във безчувствени машини, ставаш сутрин, пикаеш, пърдиш, сереш, отиваш на скапаната работа която дори не харесваш и за какво? ... За шибаните пари, парите са оковите на човечеството, те диктуват кой да живее като цар и кой да умре от глад. Красота, пари и връзки... това ли е целият свят?

Май всъщност това е самият живот. Мислиш различно от масите и започват да ти натякват колко си тъп, глупав и мисленето ти е грешно, щом не обичаш парите, не се чукаш безразборно с някакви курви, не си купиш последен модел телефон значи си шибан кретен и пълен нещастник, нещо толкова противно че не трябва да съществува. Жалко но факт.

John Doe

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5550ab9a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   John Doe, стотици и хиляди са умирали, за да имаш ти днес и тук правото да говориш глупости - това е правото ти на свободно слово, заложено в Конституцията. Това си е твой проблем, но не прочетох да предлагаш някаква алтернатива, не прочетох да си се кандидатирал за политически пост, да си организирал един протест, да си помогнал на един беден човек.

Аз мисля, че ти си просто поредният завистник и злобееш сам пред компютъра, а навън си просто поредният сив човечец, преминаваш по улицата и гледащ злобно по-хубавите, по-заможните хора.

Стегни се!!! Ти губиш. Гледай си живота.
В крайна сметка може и без жени, без пари - стани монах, отиди да живееш в някое безлюдно село или събери съмишленици и основи някаква комуна, но остави хората, които не вярват в утопии да живеят днес и сега, да ходят на работа и да произвеждат, за да имаш ти интернет и компютър да пишеш глупости безплатно...

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 046fb62d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До номер 1. "а навън си просто поредният сив човечец"
Шшшш чакай малко . Ти да не си нещо повече от другите хора, аа? И се изказваш така смешно палячо!!
Сега към автора искам да знаеш че никой на тоя свят не е нещо повече от тебе! Нито ти си нещо повече от тях. Да по заможните може да имат малко повече екстри от другите.
Но накрая всички отиваме на едно място, човек гол се ражда и гол отива от тоя свят. Затова трябва никога да не гледаш във паницата на другия а да се концетрираш към твоята, но и трябва да се напрегнеш да я напълниш трябва да овладееш себе си и мозъка да несе увличаш към наркотици алкохол и хазарт, ако спазваш тези принципи всичко ще се подобри но не очаквай да се случи веднага трябва много търпение и вяра!! Не забравяй капка по капка става езеро!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ee05bd0ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Лаура, Лаура, писна ми да чета коментари на такива глупави момиченца като теб. Авторът нищо не губи- той просто отбелязва каква е жалката действителност в днешно време. А относно завистта- трябва да си луд, за да завиждаш на изкуствените жени, които не познават любовта и на мъжете, които не са свикнали да оценяват дребните и малки неща и които са заобиколени само от използвачи, а не от истински и верни приятели.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7b90e5ccb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До № 1 Нито ти ще промениш моето мнение, нито аз твоето от коментара ти ми хареса частта да си гледам живота и че може без жени и без пари.
До № 2 не пуша, не пия, не употребявам наркотици и не играя хазарт до колкото е възможно си гледам в паницата, но има такива хора които не само гледат в моята паница, а и бъркат в нея което не ми харесва. Но си много прав няма значение колко пари имаш... нищо няма да занесеш в гроба.

John Doe

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5550ab9a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   John Doe, сега ако кажеш и с какво помогна на друго човешко същество или изобщо - на света като цяло със съществуването си, ще има някакъв смисъл казаното.

Номер 3. - не чети!

Лаура

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 562b99c92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Номер 3, кой е казал пък че точно на тия трябва да завиждаш, които ти изреди? Що да не завиждаш на тия, които са щастливо влюбени, които имат деца и ги отглеждат в мир и спокойствие, които се трудят много, за да имат това, което имат - било то малко или много. На тях що не им завиждаш? Ааа да - щото те не ти се набиват в очите, не бият тъпана колко са велики и колко много имат, и поради тая причина не ти бъркат в чувството за справедливост "виж го тоя къв е мизерник, пък колко много има".

Както каза номер 2 - гледай си твойта паница, гледай ти да живееш така, както смяташ за редно и както искаш и другите да живеят. Единствения начин да проемниш света, е да промениш себе си. Ако всички го направят, тогава и светът ще се промени.

С такива лозунги "Светът отива по дяволите", с тюхкане и вайкане, и със злоба по другите нищо няма да се постигне. Авторът е просто един отчаян нихилист, една ракета, на която космоса й пречи.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0eeb216c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До № 1 Въобще не хващаш мисълта на написаното от автора. Този сив човечец си точно ти и този който злобее. Ако се замислиш защо, може и да разбереш... Всъщност отговора го имаш най отгоре, добре описан!
John Doe евала за написаното от теб! Точно и ясно!
Желая ти успех и приятна вечер!

TiB

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7b90e5ccb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Лаура преди около три години приютих двама бездомници в старата къща на дядо ми, стана ми жал да ги гледам как се свиват и спят като кучета под терасите на блока в който живея, купих им дърва и въглища, носех им хляб и хранителни продукти, а от тях само исках да седят в къщата ей така просто да се вижда че има хора в нея. Знаеш ли как ми се отблагодариха? Изнесоха цялата къща даже и кабелите от стените бяха изровили. Човека е най-гадното същество на тази планета, честно казано яд ме е че помогнах на тия двамата боклуци по-добре да бях взел уличните кучета в къщата, те щяха да са ми 100 пъти по-благодарни от тия двете"човешки същества" на които помогнах. А Кубрате и да искаш не можеш да разбереш написаното от мене.

John Doe

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 2d4bd7918c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   ''Светът отива по дяволите''
------------

Тогава не отивай по дяволите и ти.
Щом имаш своя философия за живота-следвай я. Ти си върви по своя път, а те по техния, кой път е правилният времето ще покаже.

Lola

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5550ab9a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   John Doe - ето, ти сам си разбрал, че човек САМ е виновен за съдбата си. Какво си очаквал от бездомниците ? Да поддържат дарения дом, да обработват градината, да работят изобщо?

Когато си получил нещо даром, не го цениш.

Не гледай другите, гледай себе си. Ако си недоволен срещу държавата и обществото, напиши нещо градивно, дай алтернатива. Всички можем да плюем и да критизираме, но на практика - нищо не си направил за другите, а примерът просто доказва, че ти липсва опит с хората. Не се отказвай, все някога ще успееш да направиш някое добро - до тогава, ще трябва да живееш с нас - „лошите“, които ходим на работа, печелим и живеем добре. Нашият свят не отива по дяволите - кой, както си го направи!

Лаура

П.П. Гледай следващия път да дадеш нещо на човек, които го заслужава, който се труди и е градивен и позитивен...

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 562b99c92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Номер 8, още като ти прочетох първите два реда ми беше ясна развръзката. И мен понякога ми е тъжно като гледам бездомници и просяци, но истината е, че 80% от тях сами са си виновни за положението. И ти си го видял сега от първа ръка с какво точно са си виновни - с това, че им даваш, а те не оценяват какво имат. Наистина има и такива, на които съдбата е била нечестна с тях, но те са по-скоро изключение.

И с тази история само потвърди мнението ми. Вместо да погледнеш истината в очите, че двама неблагодарника са се докарали сами до незавидното си състояние, ти тръгваш и обвяняваш "света", че отивал по дяволите. Пак нещо "отгоре" не е в ред, пак някой е крив.

Проумей най-накрая, че с много малки изключения всеки получава в тоя живот, каквото заслужава. Размърдай се и бъди от тия, които заслужават.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 562b99c92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Ах, Лаура пак ме е изпреварила... Подкрепям напълно.


Кубрат

П. П. Душа, казва се "критикувам", не "критизирам" :-)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0eeb216c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Вие май не искате да разберете реалността или просто така ви е угодно? Защо да ми е зле, живота е прекрасен? Кой както си го направи? ! Я се замислете и се огледайте около вас, че всичко е материално в днешно време, плазми, автомобили, къщи, пари, лукзосни хотели и тн. Точно това е причината хората да мислят по този начин, биват залъгвани... От кого, от какво? Сигурно се питате? ! Какво удоволствие изпитахте от това? Работиш... за какво? Можете ли да сравните едно удоволствие от това да имаш страхотна къща, страхотен автомобил, перфектната жена/мъж омайващо красив/а с това да се насладите с половинката си на зелената полянка в планината с мек и приятен полъх споделяйки искренните си чувства? Имам луксозна къща, спортен автомобил, всичко материално което ми идва на ум.. но всичко това омръзва.. или по простичко казано ще ви дам пример(мога да намеря всеки филм, музика която искам, софтуер за 500 долара и то всичко това в интернет и без пари.. минава време.. ох този филм е ужасно скучен и поредната боза.. но когато нямахте интернет на най нискобюджетните филми се радвахте) копнееш за духовните блага на един човек който ги има и осъществява но си толкова привързан към това че няма да го зарежеш по каквато и да е била причина. До къде се свежда всичко това..?? ! "Светът отива по дяволите" Време е хората да се осъзнаят какво наистина се случва... но се опасявам че е прекалено късно! Вярно е че човек гради сам по себе си света в който иска да бъде.. и какво всъщност очаква но се опасявам че зад всичко това стои някой и този някой е...? ! Кой? Кои? Господ може би...? Не, грешен отговор...! Поогледайте се и ще ви стане ясно. Не се оставяйте да бъдете манипулирани... точно за това "Светът отива по дяволите"

Поздрави!!!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0ead27de8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   ''Светът отива по дяволите'- Защото авторе си с убеждението, че си помогнал на бездомниците. Точно както работодател мисли, че помага на работника си. Докато има хора с такива убеждения светът ще върви нататък. Какво си им помогнал ти? Дал си им задължение /работа като охрана/ и си си плащал за това с хляб, дошъл е моментът в който те са се усетили, че на охрана се плаща повече и са си взели полагаемото. Точно те са човешки същества защитили правата си. Сега се усещаш, че е можело да си вземеш по-евтина работна ръка в вид на куче, която би била доволна само на хляб нооо. Нормално е който се мисли за по-хитър от другите да се чувства в последствие прее**н. Замяната на задължения в 21 век се нарича бизнес, не съжаление или помощ, ти си предложил хляб и подслон срещу охрана, живата човешка охрана струва доста повече по около 25-30 лв на денонощие и те са се усетили. Това, че са били бездомници не означава, че са безмозъчни същества.
Ако аз наема работник идиот /съгласен да работи за четвърт минимална заплата/ в цеха, вероятността скъпите ми машини в цеха да са счупени е доста висока. Спестените от неговата заплата средства няма да ми стигнат за поправката им.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 06e9907ee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Дяволите, ангелите - все някой друг ви е виновен. Като на Бойко.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ee05bd0ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Добро не се прави само на добрите хора :) Добрината е нещо много, ама много ценно и трябва да се помага на всеки без значение що за човек е. Не бива да те интересува толкова тяхната реакция- били са глупави и неблагодарни, не са оценили стореното от теб, но това не трябва да те обезсърчава. Ти си направил нещо велико, което сигурна съм почти никой не би сторил. Продължавай да си такъв готин човек и да подаваш ръка на нуждаещите се! Не знаеш колко много се радвам, че има още като теб. За жалост ние сме такова общество- тези, които искат и се опиват да направят този свят поне малко по-добър и по-приятен за живеене са сочени с пръст, не са разбирани и дори понякога са обект на подигравки и обиди. Не им се сърди- те просто нямат твоята богата душевност. Мирогледът им за света е много ограничен и не стига по-далеко от носа им. Да подадеш ръка на някого не е достойно само за похвала, а за уважение. Продължавай да държиш на мнението си, отстоявай го и не се притеснявай да го изказваш на глас. Такива хора като теб трябват на нашето болно общество. Ние сме загубена нация, но четейки написаното от теб в мен се надига надеждата, че имаме още шанс да се изправим и да станем истински хора. Благодаря ти за това, което си написал! Искрено се зарадвах и се надявам да чета все повече такива теми от млади хора, за които на преден план стои душевното им израстване. Хубав и усмихнат ден ти желая :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5c84647ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Лаура според теб само определини хора ли имат право на втори шанс? Според мен всеки има право на втори шанс независимо какъв е бил, какво е направил и какви грешки е допуснал, но за втория шанс човек трябва да има глава на раменете си и да си помисли как ще се възползва от него. Е бездомниците го пропиляха тоя шанс... техен проблем, но аз бях длъжен да опитам.

John Doe

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 44cf38c3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Ние не можем да променим света, ако не променим себе си.

~Makaveli

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f573bfddec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   JD:"И си задаваш въпросите: „Ама защо аз? А втори шанс…? ”
Защото всяко действие си има последствия. За втори шанс се работи по-яко и от за първия.
JD:"Писна от някакви нафукани кифли омазани с по 1 кило грим, облечени като някакви проститутки, и вече се мислят за мис свят, а дори не осъзнават колко, жалки и смешни са отстрани. "
И на мен, ама не ви пречи на повечето мъже да викате по улицата еб""'и яката мадама и слюнката ви да потича като на гладни кучета пред кокал.
JD:" Дотегна ми и от някакви тъпи тарикатчета с богати родители които им пълнят джобовете с пари и те си мислят че са хванали Господ за шлифера"
Нали се сещаш, че парите са благо, което свършва? Ако въпросните тарикатчета нямат мозък, няма как да продължи това благо да съществува. Умните от бедни могат да станат богати...
JD:"Всичко се скапва, прогнива и пропада от всякъде се чува пари, пари, пари"
На латински има една моя много любима поговорка: "Pecunia, si uti scias, ancilla est, si nescias, domina", т. е. Ако знаеш как да ползваш парите, те стават твои роби, ако не знаеш, твои господари. Парите са нужната мотивация на човека да работи, без нея видяхме какво се получава(визирам комунизма). Но те са и си остават средство. Това, което казваш ти е същото все едно да кажеш, че оръжията убиват, а не хората, които ги използват. Прави разлика между причина и средство, моля.
JD:"Мислиш различно от масите и започват да ти натякват колко си тъп, глупав и мисленето ти е грешно, "
станали симъж, а все още се съобразяваш с мнението на другите. Имаш мозък, мисли сам кое е добре за теб и кое не. И един съвет: смени средата. Изглежда доста ограничена.
JD:"но има такива хора които не само гледат в моята паница, а и бъркат в нея което не ми харесва. "
Факта, че си неспособен да определяш какво става в собствеаната ти паница и кой да бърка в нея и кой не, доказва колко си слаб. Паницата е твоя, точка. А хора, които да гледат в твоята паница и да се опитват да се бъркат винаги има и ще има. За това си ТИ там, за да определяш кой може и кой не може.
Колкото до случая с бездомниците: има една приказка: Не е виновен тоя, който яде баницата... знаеш продължението. И аз съм възпитана социално, но всичко си има граници.
Колкото до последният ти коментар(17) темата за втория шанс я засегнахме. И като заключение: светът е на борбените и издържливите. Ако не беше така, нямаше да сме издържали до сега и да сме изчезнали като вид. И винаги има външни фактори, въпроса е как виждаш ти света: като нещо, което те управлява, и виждаш себе си кати някой, който влияе на света. Струва ми се, че ти си от първите, а такива хора по призумция не успяват.
Лола
П. П. подкрепям Лаура и Кубрат.
П. П. П. Кубрате, странно, но всичките ми приятели са директни и аз целенасочено си ги избирам такива, които не ми спестяват мнението си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker