Приятелка постоянно ми натяква за брак и деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Приятелка постоянно ми натяква за брак и деца
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2364 пъти
Здравейте,
Жена съм на 30, имам приятелка на 31. Тя има мъж от 4 години и дете от 6 месеца. Откакто роди постоянно започна да ми натяква за брак и деца. Преди това не говореше за деца май защото при тях стана по-бавно и трудно. Аз не съм семейна излизам с един мъж от няма и 2 години, но още и двамата не сме готови за такива отговорности, защото той имаше проблеми с работата и не иска да се чувства несигурен ако имаме дете. Все още не сме говорил с него сериозно за брак и деца. Имаме желание, но изчакваме още малко.

Моята приятелка откакто роди всеки път на ден по 10 пъти ми повтаря колко е хубаво да имаш бебче, няма по-хубаво от това да гледаш бебе и т. н. Вече ми стана досадна всеки път едно и също повтаря "айде и при теб така", "ще видиш като имаш деца", "ще се радваш като им купуваш разни неща", "айде женете се скоро", дори пред гаджето веднъж за първи път като се запознаха го пита кога ще се женим. Толкова е нетактична.

Аз се радвам за нея, радвам се че се омъжи и си има детенце, но не ми е приятно всеки път повтаря едно и също сякаш иска да вървя по стъпките и. Даже пред гаджето вика моя мъж на 30ия рожден ден ме заведе в Париж трябваше и ти трябваше като навърши 30 да я заведеш. Сякаш трябва да живея нейния живот. "Трябва да идете там и там" все където те са ходили. Омръзна ми, не е нужно да копирам нейния живот. Преди като учех висше все ми повтаряше айде кога ще започваш работа, аз от кога работя, а какво се оказа сега че имам много повече стаж от нея. Още от малка ми завиждаше че съм отличничка, с нея се познаваме от 2-ри клас. От тогава сякаш се състезава с мен и като аз изостана в нещо спрямо нея все го изтъква и ми натяква. Аз веднага влязох в университета, а тя 3 години след това учи в един колеж. Сега уча второ висше.

Сега сякаш ме учи как да живея. Разбра че скоро завършвам второто висше и веднага "айде чакам изненади после брак, бебе". Вече не издържах и и казах какво мисля. Дойде ми много все да ми дава акъл, кое и кога да стане. Не мога да разбера защо ми се бърка. Аз не съм си помисляла да я питам преди за дете, тъй като 4 години нямаха и ме беше страх да не я засегна нещо и не съм смеела да спомена, а тя сега всеки ден ми натяква. На мен ми е мъчно че още не съм омъжена и че нямам дете и точно това ми е мъката а тя все там рови и повтаря за да ме депресира сякаш.

Не знам аз ли не я разбирам правилно.
Не ми е приятно, това е всеки ден по няколко пъти.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 29 дни
hash: 221bc8106f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Опитай се постепенно да намаляш контактуването си с нея. Още повече, щом си й казала, че не ти е приятно вече. Не давай на други да диктуват и/или събарят живота ти. Успех и късмет!

 
  ...
преди: 12 години, 29 дни
hash: 0c1374b422
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нормално е майка на бебе да говори само за бебета. Тя няма друга информация около себе си, това я интересува най-много в момента и дори си мисли, че всички ги интересува.
Има и друг вариант, след като прочетох, че от втори клас се състезавате в живота, може би сега тя те е победила в надпреварата и търси признание за победата, че първа се е омъжила и родила.

 
  ...
преди: 12 години, 29 дни
hash: 000772d20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може да е добронамерена, все пак сте приятелки от детинство, а нея сега тези неща я вълнуват, затова за тях говори... И моята най-добра приятелка роди и сега ми говори само за колики, растящи зъби, проходилки и партита за първия рожден ден. :) Проблема е, че теб самата те мъчи това, че нямаш дете и не си омъжена, и може би си прекалено чувствителна на тази тема, или пък ти несъзнателно се сравняваш с нея и допълнително се измъчваш, че е една стъпка пред теб (образно казано).

Правилно си постъпила като си говорила с нея, гадно е да човъркат в раната ти (дори и несъзнателно). Виж дали ще промени поведението си, след като е разбрала, че това не ти е приятно. Ако продължи по същия начин... дистанцирай се и си живей живота. Скоро и на теб ще ти се случат тези прекрасни събития и то, защото сте готови, а не защото приятелите ти вече са направили тази крачка и не бива да изоставате! Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 29 дни
hash: c34319f2a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката
Да знам че е нормално да говори само за бебето си и аз нямам нищо против. Даже и се радвам че е щастлива, но просто не ми е приятно като постоянно ми натяква "айде кога и ти ще имаш дете", "време е вече", "няма много време", "как искам сега да имаш дете за да си играят заедно" и т. н. Знае много добре положението ми и само повтаря и ме тормози с тези приказки. От намеците ми да спре не разбира и вчера вече не издържах и и казах директно да спре. Тя пък взе че се разсърди и каза че по-добре да не виждам детето и и да не си пишем повече. Много се впрегна. А иначе да от малка ми завижда за оценките, за фигурата, и винаги и се е струвало че при мен всичко лесно става, а при нея не.
И все гледа да се състезава, да се изтъкне как добре домакинства, как се преработвала къде ли не аз нищо не правя и не мога и съм изостанала във всяко отношение, не ми се поемало ангажимент, не съм правила нищо за да имам брак и деца, все едно само от мен зависи.
Може би повече няма да ми проговори, но ми омръзна от напъствията и съветите в тази посока и и казах какво мисля.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker