Мисли за самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мисли за самоубийство
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 3275 пъти
Здравейте, скоро навърших 20, семейството ми е горе-долу нормално, като изключим проблемите който ги има във всяко семейство. Скоро завърших училище. Повтарям една година за това бала ми беше сега 24-ти май. Така. До тук добре. Проблема при мен започна преди.. не знам 2-3 години. Зад гърба ми имам повече от 3 опита за самоубийство. Ръцете ми са като дневници. Изпонарязани, изпозашити. Грозна гледка. След последното рязане "спечелих безплатен" престой в психо-диспансер. След престоя ми там си помислих че всичко е наред. Но не е. Този път усещам силна, остра нужда. Имали ли сте го това усещане. Вече нищо не е същото. Нищо не ми е интересно, а единствената причина(момиче) поради която бих поостанал(казвам поостанал защото знам че рано или късно ще се случи).. на нея не и пука. За нея съм просто приятел. Преди година и споделих за чувства ми към нея, но.. уви. От тогава не са се променяли. Не знам какво да правя. Но едно е сигурно-ще се самоубия. Дори не знам защо го пиша това, след като има хор а с много по сериозно проблеми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 9ec2388b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Не прочетох до край историята но на 20 години си! Изнеси се и си живей живота!!! :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1361003aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Знаеш ли моят съвет е да отидеш на свещенник и да поговориш с него

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 274509a500
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Повярвай ми - ако наистина искаше да се самоубиеш, още първият опит щеше да е успешен.
Всъщност какво си мислиш, че ще постигнеш с това? Ще се отървеш от проблемите си ли? Глупости! Пак ще трябва да повтаряш всичко и отново да се опитваш да ги решаваш... По-добре започни от сега.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 33511aecfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Едва ли ще съм ти полезна, но ако опиташ да вникнеш в това което пиша...
Причината да искаш да се самоубиеш не е тя.
Причината тя да не отговаря на чувствата ти е, че ти искаш да се самоубиеш.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4cac0a4c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   ЖИВОТЪТ Е ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО – ПОСРЕЩНИ ГО.
ЖИВОТЪТ Е ДАР – ПРИЕМИ ГО.
ЖИВОТЪТ Е ПРИКЛЮЧЕНИЕ – ОСЪЩЕСТВИ ГО.
ЖИВОТЪТ Е МЪКА - НАДМОГНИ Я.
ЖИВОТЪТ Е ДЪЛГ - ИЗПЪЛНИ ГО.
ЖИВОТЪТ Е ИГРА - ИЗИГРАЙ Я.
ЖИВОТЪТ Е ТАЙНСТВО – ОТКРИЙ ГО.
ЖИВОТЪТ Е ПЕСЕН – ИЗПЕЙ Я.
ЖИВОТЪТ Е ВЪЗМОЖНОСТ – ИЗПОЛЗВАЙ Я.
ЖИВОТЪТ Е ПЪТЕШЕСТВИЕ – ИЗВЪРШИ ГО.
ЖИВОТЪТ Е ОБЕЩАНИЕ – СПАЗИ ГО.
ЖИВОТЪТ Е ЛЮБОВ – ОТРИЙ Я.
ЖИВОТЪТ Е КРАСОТА – ВЪЗХВАЛИ Я.
ЖИВОТЪТ Е ИСТИНА – ОСЪЗНАЙ Я.
ЖИВОТЪТ Е БИТКА – ПРИЕМИ Я.
ЖИВОТЪТ Е ЗАГАДКА – РАЗРЕШИ Я.
ЖИВОТЪТ Е ЦЕЛ – ПОСТИГНИ Я.

Аз продължавам да се боря, въпреки бурите по пътя. Продължи и ти!

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 81a1bb04d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хапчета, хапчета и само хапчета! Веднага на лекар и някакъв мощен антидепресант, който, ще ти даде така мечтаното душевно спокойствие. Пий ги, колкото ти кажат, но може и да е до дълбоки старини!
Имаш някаква натрапчива психоза, която те кара да зацикляш над едно и също.
Много хора са били отхвърляни, повярвай ми.
Това, че не можеш да го приемеш, като нещо нормално е признак за болест.
Депресията е липса на серотонин в мозъка. Това е като анемията, при други. Анемията е липса на желязо и хората постоянно са зле. Ако една малка "бурмичка" в организма, не работи както трябва, цялата "машина" буксува.
Но слава Богу, има лекарства, които изкуствено ще подпомогнат твоят организъм.
Хайде, успехчета!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7000a6db5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Замислял ли си се какво щеше да стане, ако изведнъж ти подменят мозъка с някой, който умее да се наслаждава на живота и няма тези биохимични реакции, каквито се случват в твоя мозък. Защото нещастието е просто биохимична реакция, както и щастието.

Вярваш ли, че едни и същи обстоятелства могат да направят някой безумно щастлив, а друг като теб неблагодарно да ги пропуска край очите си - примерно това, че има покрив над главата си, живи родители, възможност да вижда обекта на любовта си, възможността да ходи, тича, диша, и късмета да не изпитва подлудяваща непрестанна физическа болка.
Едни оценяват всичко това, други не. И невинаги причината е в характера, както казах понякога става дума за биохимични процеси, с които е трудно да овладееш с усилие на волята, тъй като става дума за липса на важни вещества, отговорни за работата на мозъка.

Послушай ме и опитай да пиеш 3 месеца много рибено масло от сьомга (1000-2000-3000 милиграма) и виж какво ще се случи с усещанията и възприятията ти. Просто остани още 3 месеца на този свят и има да се чудиш как ще се промени отношението ти към света - и след това и светът ще ти се усмихне.

Рибеното масло съдържа абсолютно незаменим вид мазнина (омега 3), която когато липсва, изчезват положителните емоции, мозъкът става муден, разконцентриран, демотивиран, постепенно може да се отключи по-сериозно психическо заболяване. Шизофренията, за която се знае вече, че е автоимунно заболяване, се отключва именно при липсата на тази есенциална мазнина.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7000a6db5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ето и малко извадки от медицинската литература:
РИБЕНО МАСЛО /Омега-3 мастни киселини/

- Омега-3 мастни киселини са високо ценени заради способността им да подобрят концентрацията, функционирането на мозъка, емоционалния баланс и общ психически комфорт.

- Ново изследване разкрива, че мастните киселини омега-3 могат ефикасно да смекчават депресията без опасни странични ефекти

- Тези мастни киселини са от от решаващо значение за растежа и поддържането на мозъчните клетки, особено клетъчните мембрани. Допринасят за структурното подобрение на мозъчните зони, свързани с емоциите.

- При повишена консумация на Омега 3 сивото вещество в зоните на мозъка, свързани с емоциите и настроението, нараства. При хора в депресия, то силно намалява.

- Следродилната депресия е 50 пъти по-често срещана в страни с ниски нива на консумация на морски дарове. По време на бременността тялото на жената обеднява на мастни киселини, защото те се прехвърлят на плода.

- Депресията е 60 пъти по-висока в Нова Зеландия, където средната консумация на морска храна е 20 кг на година, в сравнение с Япония, където един човек консумира около 4 пъти повече морски дарове за същия период от време.

- Емоционалното здраве и добро настроение се влияят много от нивото на Омега 3 мастни киселини. Колкото по-ниско е то, толкова по-застрашени сте от депресивни състояния. Лекарите все по-често препоръчват Омега 3 и на хора, които вече са в депресия, вместо антидепресантите, които са с твърде тежки странични ефекти

- омега-3 мастните киселини оказват силно положително въздействие върху мозъчните зони, свързани с емоциите.
Хората с ниско ниво на омега-3 мастни киселини са по-склонни към депресивни състояния, негативно отношение към света и са по-импулсивни и раздразнителни. За разлика от тях, тези с по-високи нива на мастните киселини са по-спокойни, уравновесени, рядко проявяват раздразнителност или склонност към апатия.

- В изследването взели участие 55 здрави доброволци. Те попълнили анкетни карти и отговорили на въпроси за хранителните си навици и диетичните режими, които спазвали. Посредством ядрено-магнитен резонанс, бил определен обемът на сивото мозъчно вещество в определените зони при всеки един от доброволците.
Анализът на резултатите от изследване, категорично показал, че сивото вещество в зоните, свързани с настроението и емоциите било толкова по-обемно, колкото по-голям бил приемът на омега-3 мастни киселини. Тези зони били силно редуцирани при хора с емоционални, суицидни разстройства и хронична депресия.

- Омега 3-мастните киселини спасяват от депресия и самоубийство. Помага за подобряване на широк спектър от психични разстройства и нарушения, като депресия, биполярно разстройство, болест на Алцхаймер, агресивност, загуба на паметта, и затруднения в обучението.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker