Общуването ме изтощава - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Общуването ме изтощава
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 3033 пъти
На 22 години съм, жена. Почти по цял ден не говоря с никой. Върша си работата и нямам търпение да се прибера, да се захвана с домакинската работа, да си слушам музика, да гледам филмчета, да чета, да релаксирам с вана, свещи и т. н. Колеги постоянно ме търсят, но на мен не ми е приятно. След работа веднага изключвам телефона и не искам никой да ме търси.

Ужасно много ме дразни като ми звъни телефона.
Би трябвало сега да излизам, да ходя да се "забавлявам" като един нормален млад човек. Истината е, че общуването би трябвало да е приятно, а не натоварващо. Би трябвало да е интересно, а не отегчително. Когато говоря с някой се хващам, че после ме боли глава, а по време на разговорът, не спирам да се прозявам.
Нещата, които говорят... Вечното мрънкане и оплакване... Някакви безмислени разговори за глупости... Не ми е интересно.

Въобще не виждам смисъла примерно ме поканят на плаж/басейн/. Какъв е смисълът да ходя да се печа там, като мога да го правя на терасата. Имам огромна тераса на висок етаж, с всякакви удобства. Къде ще ми е по-приятно. В хладилника имам всичко, което би ми се приискало. Бих си пуснала музика, каквато аз харесвам. И би ми било много по-приятно от това да ми пият силичките с някакви малоумни разговори кой какво казал и кой какво направил. Да се подиграваме на нямащите, или по-слабите. Да злобеем и завиждаме на по-имащите и по-можещите. Целият този негативизъм ме убива и ме дразнят. Естествено аз си го казвам и би трябвало да не съм добра компания, защото съм искрена и не се правя на тях, за да ме харесат. А на тях не им пука и продължават да ме търсят. Та относно плажа-откога търся някой да ме научи да плувам, поне да науча нещо полезно от някой, ама те хората за кво да се хабят, те предпочитат да се препичат. Не ми казвайте да се запиша на плуване, идеята е друга.

Хората ми казват "пропиляваш си младините", или "ами като се пенсионираш какво ще правиш? ". Осъзнавам, че са прави донякъде. В интерес на истината за годините си съм плела, бродирала, засаждала съм растения и цветя, прекопавала съм ги, шия на машина. Изобщо всичките пенсионерски занимания са моите:D

Аз обичам да има хора покрай мен, обичам да е шумно и забавно, но някак си последните години, когато има хора покрай мен не е нито шумно, още по-малко забавно. Няма живец, няма емоция. Понякога(сега вече ще се смеете) заговарям 8-9 годишни деца и си приказвам с тях. Те са енергични, забавни и не виждам злоба. По- интересни са. Случвало ми се е да седна да побъбря с пенсионери за нашите любими пенсионерски занимания. Те също на моменти стават досадни, защото като започнат да разказват за младостта си, нямат спирачка. Но съм научавала интересни неща за живота, или някоя друга рецепта за вкусна торта.

Аз търся нещо ново, нещо интересно, или нещо полезно. Търся адреналин, търся различни хора.
Защо предлагат да ходя с тях по кръчми. Къде е забавата? Кръчмата означава глупави разговори, съпроводени от тъпа музика, солидно количество алкохол и изкуствен смях. Дискотеката е една идея по-добре, че поне няма разговори, но и там не мога да си изкарам добре нещо. Предпочитам да си танцувам сама вкъщи и поне никой не ми се натиска, никой не ме зяпа.
Тези неща дискотеки и заведения ми бяха интересни като бях непълнолетна. Тогава съм се забавлявала така, сега немога.

Предпочитам да чистя, да подреждам-носи ми някакво удовлетворение.

Дори забелязах, че в дните, които успешно съм ограничила общуването, нямам нужда почти от сън, нямам нужда от възстановяване. Спя сутринта 3-4 часа, понякога не спя и съм пушка на следващия ден. А като сме се събрали компания, като почна да се прозявам рано вечерта и уж ми се приспива и нямам търпение да се прибера, да си легна вече. Толкова е изморително. Какво мислите във вълк единак ли съм се превърнала? Ако пък мислите да обвините българите, че са такива и онакива. Не, че няма да сте прави, но съм живяла и навън и не е по- розово положението. Даже пак ще заминавам другият месец за по-дълъг период от време. Този път в друга страна, със студени хора, която се води една от най-скучните в цял свят сигурно, но няма начин. Там поне толкова работа ще имам, че няма да имам време да мисля даже.

За съжаление хора, с които би ми доставило удоволствие да общувам ги виждам само по телевизора. Наскоро гледах интервю със синът на Стефан Данаилов- Владимир. С такива хора бих искала да общувам и би ми доставяло удоволствие.

Нещо в реалният живот немога да попадна на такива хора, а и както казват моите псевдо-приятели "няма да ги срещнеш като си стоиш вкъщи"...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 07c5b39a38
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В смисъл? Кои са качествата, които ти допадат в личността на Стефан Данаилов - Владимир?

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: baa3a89e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам те, отегчена си от празните приказки и безсмисленото говорене... Аз съм същата, само че на 16 и тези неща ме изтощават.. Искам да имам някоя истинска приятелка, която да не се оплаква постоянно и да си говорим приятно, а не празни приказки, но уви, няма я тази приятелка, май не съществува...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a2277444b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката:
№1,Той е различен,интересен събеседник, с богата душевност,смел...В сърцето му няма място за омраза.Чужди са му алчността и егоизма.Тъй като не го познавам лично,моите заключения изхождат само и единствено от интервютата,които е давал.Естествено аз съм човек със собствено мнение и не вярвам на глупостите,които пишат смешните ни медии.Защото като влезеш в Гугъл пише,че бил извънземен,луд,или сектант и какво ли още не,а "сигурният източник" е вестник "Шок"!Затова препоръчвам като ти остане време да хвърлиш едно око на лично неговите думи и сам за себе си да си направиш заключенията. http://play.novatv.bg/play/258608/
и http://www.videoclip.bg/watch/76175

Мисленето му се препокрива с моето и освен това със сигурност мога да науча още нещо от него.Много бих искала да общувам с подобен тип хора.
Но дори да не са точно такъв тип,защото не се срещат често.Просто с хора,които има какво да кажат,а не говорят по инерция.Хора,които не живеят за да тровят живота на околните, а за да обогатяват духа си и да им помагат.Хора,които не подражават на масата.Хора,които мислят какво трябва да направят в живота си,за да го изживеят пълноценно.Хора,които не спират да се развиват и самоусъвършенстват.Такива,които си постигат целите и сбъдват мечтите си.Хора,които се наслаждават на живота си...и т.н.
№2,иска ми се да ти кажа,че ще срещнеш подобни приятели,но ето ти сама виждаш и при мен какво е.Ти поне си на 16 после в университета,или на работа има някаква надежда,че ще срещнеш подходящите хора за приятели.Не губи надежда. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 07c5b39a38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Благодаря за клипчетата, интересен човек. Следваща стъпка - присъединяваш се към неговата facebook страница, хах :)

Знам че не е успокоение, но доста хора са в същото положение. Знае ли човек, там където ще заминеш да работиш, може би ще срещнеш... "изключението". Иначе, не мисля че имаш някакъв проблем или че си вълк единак, просто си имаш праг на търпение и внимание към злободневието и интригите, и вече си го преминала. Както казваш, трябва ти нещо ново. Различно.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2f9dc445a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ох, момиче, трогна ме историята ти... Опитай се да промениш нещо, много си млада още, от позицията на моите години можеш да си ми дъщеря...
Иначе описваш моето ежедневие и моите мисли и усещания, едно към едно... Нямам желание да излизам, да се нося по заведения, да се контя.. Затворила съм се вкъщи след работа и с кран не могат да ме поместят. Предпочитам да си преподреждам шкафовете, да си сготвя нещо вкусничко, да си сипя винце и да си гледам телевизия и филми по нета.
Не вярвам на хората, не смея дори да опитам вече да се сприятеля, запозная с нови хора. Имам различни вкусове, мислене, та дори и стил на музика, който обичам... Ще ми се смеят, ако узнаят-от шантаво до по-шантаво, че и старомодно вероятно... Масата е-клюки, чалга, кой играл и на каква игра, кой с кого спал, къде отишъл... Празнота...
Имах приятел-но сякаш се изтощавах с него... сега съм по-бодра и свежа без него. Сама ми е по-добре.
Но мила, аз съм на 43. Две деца ми ходят из къщи и не съм съвсем сама, а и не се чувствам самаТе са ми напълно достатъчни. Не се затваряй съвсем, намери си някакво местенце, да е с хора, може да попаднеш на такива с близки интереси. България се променя, макар и бавно, много бавно. Не се изолирай съвсем. Казва ти го жена, препатила и пострадала от много хора.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a2277444b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте!
№5, ами бих се присъединила, ако имах Фейсбук, не се занимавам с такива неща. Някак си прекалено много си ценя и уважавам личното пространство, за да го използвам, а и не ми се налага за щастие.
Наистина и аз съм си пожелала и тайничко мечтая като замина там да ми се усмихне късмета :)
№6, благодаря ти за силните думи и подкрепата. Допълваш неща, които не съм казала. Например музиката, която слушам често никой не я знае и никой не я слуша. Може би, защото не ни интересува какво е на мода и не се влияем от нея. Аз също предпочитам по-стари парчета и като пусна да се върти само една и съща песен с часове-кой би издържал да ми прави компания:)
Аз също нямам приятел, но се чувствам добре. Чувствам се свободна.
Обмислям в момента идеята... там, където отивам да живея за известно време ще съм на квартира. Та се чудя дали да не си потърся съквартирант, за да пробвам как ще съм. Хем си е разнообразие, хем може и да ми хареса, знае ли човек.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 71d0f8bf8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Да, добре дошла в клуба на младите пенсионери! Мен отдавна са ме зачислили в него, но какво от това? По-добре да съм пенсионер, отколкото да търпя лигави, лицемерни, злобни, нахални и глупави същества, които са тръгнали да ме поучават как да си живея живота. Леката злоба в изказването ми е просто начин да браня своята независимост и правото да вземам решения за живота си. Опитайте се вие да говорите иначе, ако постоянно чувате от хора с коефициент на интелигентност под 100 как те живеят правилно, а вие - не. Кой го каза това? Те ли? И кои са те, че да определят кое е правилно и кое не? Според мен правилния начин на живот е строго индивидуален и няма универсална рецепта за него. Ще е добре повече българи да разберат къде започват чуждите работи и къде нямат право да си навират носа. Щом на мен ми е приятно да живея така, кой им даде правото да ми казват как трябва да правя нещата? Късмет в страната със студени и скучни хора, авторке! И дано да не се връщаш, защото тази страна и след 1000 години няма да стане нормална. Защото нямаме смели хора с гражданска позиция, които да кажат на деградиралите и тарикатите: "Вие стойте в ъгъла и оставете нас да определяме курса на развитие! " А последните само това чакат, за да продължават да правят нови и нови магарии и да си мислят колко са велики, понеже още никой не им е схванал играта. Смешно и в същото време трагично!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2f9dc445a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От номер 6.
Пожелавам ти късмет със съквартиранта, дано попаднеш на свестен човек.
Надявам се да не разводня темата ти, направих си фейсбук след 300 колебания и скептицизъм към тоя род социални мрежи, дори скайп не обичам да ползвам. Много ми се чудят познатите защо не искам да вися в скайп и фейсбук. Как пък не, нямам си работа в къщи, та да седя на едно място да си пиша клюки, да качвам снимки и не знам си какво още-мога да си уплътня времето много по-добре и полезно.
Що се отнася до музиката, веднъж-два пъти в месеца си правя дискотека с децата и котката, опонирам на комшиите с чалгата :)) Представи си няколко големи папки с всякаква музика-от 50-те до ден-днешен. Буквално всякаква-от португалска през финландска, до бг ретро и руска музика, италианска, че и полска. Един огромен колаж от различни стилове и години. Кой слуша руско или финландско, или пък полска музика/страхотните Червоне гитаре/? ! Мен кой ще ме търпи такава? ! :)))
Но пък се чувствам свободна и самата себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a2277444b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте, отново!
Аз пък се чудих, защото съм зодия скорпион и ни изкарват енергийни вампири уж, а то май е обратното. Имам чувството, че хората се зареждат с моята енергия, вместо аз с тяхната...
№ 8, добре заварила:)Благодаря ти и аз ти желая успех!
Само да уточня, че страната е скандинавска, за да добиете представа за какво иде реч.
№ 9, не съм слушала такъв тип музика никога честно казано:)))Но имам една приятелка, която слуша такава, но тя е рускиня. Така де, все пак не си единствена:)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker