Постоянно мисля за най-лошото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Постоянно мисля за най-лошото
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 9554 пъти
От няколко седмици насам постоянно мисля за смъртта... СТРАХ МЕ Е, че някой от РОДИТЕЛИТЕ МИ или баба ми, която много обичам, ще умрат . Не искам да умират... няма да го преживея... Страх ме е, че мама ще си отиде... или тати... предпочитам аз да си отида първа. Не искам да умират. Те заслужават по-добра дъщеря от мен, но въпреки всички караници и обидите, които сме си разменили - аз много ги обичам! Много съм емоционална! Много ме е страх да не починат ! Дори ме е страх да изричам тези думи... постоянно през деня си мисля за това... а вечер... снощи или миналата вечер плаках, защото ме е страх да не се случи . Няма да го преживея... Може би ще го преживея след години, но тогава ще се самосъжалявам още повече от сега, когато трябва да съм щастлива, че са живи и здрави... Тогава ще се чувствам самотна и близките ми ще ми липсват... Ще гледам как другите хора как има кой да нарекат мамо, татко... а аз? Ох ще се побъркам . Преди няколко месеца пак подобни мисли се лутаха в главата ми... но сега сякаш е по-сериозно. Изгуби ми се желанието да се храня... аз се храня редовно, дори 2пъти повече от преди, но не ми е сладко.

Има го гладът, но не ми вкусно... Изгуби се желанието да мастурбирам... тотално безразличие към всичко. Не знам дали е свързано със страховете ми, но дните ми минават бавно и скучно... Страх ме е от това, което може да ми се случи. Постоянно си мисля за най-лошото. Внимавай какво си пожелаваш.... АЗ не си пожелавам нищо лошо... камо ли най-лошото, но тези натрапчиви мисли... защо мисля за такива неща? Защо не мисля за хубави неща, а все за най-лошото? Дори виждам живота си на лента, след като загуба родителите си Не дай се Боже. Не искам не искам не искам да си отидат . Казах на мама да спре цигарите, но тя не иска.. Всеки ще умре един ден :( по различен начин... но като си представя от едни цигари от какво може да заболее Не дай се Боже скъпата ми майчица... ми става лошо. Дано родителите ми ми простят за всички обиди, които съм изрекла, когато съм била ядосана, за отвръщането на шамарите... Не са ме малтретирали никога, но когато са ми посягали, много пъти съм си позволявала и аз да го правя, за което съжалявам. Дано ми простят за това. Те много ме обичат, както и аз тях, но винаги ще се чувствам виновна дори и за най-малкото! Дори и да не ми личи, дори и да съм материалистка за тях, те за мен винаги ще са най-скъпото!
Преди, когато бях малка, имаше едни тестове в интернет "кога ще умреш" и написах моята дата и след това на мама... само че помня само нейната, кога ще умре... Знам, че подобни тестове в интернет са само за забава или нещо от сорта, но почти помня годините на мама, когато ще се случи.. Страх ме е!! Живее ми се сега, но искам родителите ми да са до мен до старини! Дано са столетници... те са добри хора, много добри, трябва да живеят! Въпреки трудностите в живота, аз винаги ще бъда с тях! Офф...


Защо се чувствам така? Явно наистина съм се стреснала щом нямам кеф за нищо сега... Само шопингът ме развеселява, всичко останало ми е сиво и безразлично :(. Дори не мога да заспя сега... вчера през нощта като се звънна на вратата и помислих, че нещо се е случило с мама НЕ ДАЙ СЕ БОЖЕ. Тези постоянни мисли за смъртта... нормално ли е? Защо мисля за тях, как да се разсея? Не искам повече да си мисля за лоши работи, въпреки че виждам живота си на лента имам чувството, че ме очакват само най-лошите неща ДАНО НЕ СЪМ ПРАВА. Някой друг чувствал ли се е като мен? Как се избавихте от тези натрапчиви мисли?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 151534a719
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Аз съм момиче на 18.. и съм абсолютно същата. Постоянно мисля за най - лошото. През деня.. докато заспивам.. когато стана.. по всяко време :((.. Обичам ги всичките много и не си представям живота без тях.. макар да съм имала тежко детство и да сме имали много проблеми.. притеснявам се, че някой ден няма да бъдат до мен и ще съжалявам, че не съм им показала колко много ги обичам.

Когато майка ми закъснее да се прибере.. постоянно си мисля, че нещо е станало с нея или когато не ми вдига телефона или когато не ми се обажда.. не мога да се отърва от негативните мисли и това ме побърква. Винаги си повтарям на ум "Господ да ги пази".. и при мисълта, че на някой от най - любимите същества може да му се случи нещо, ме изяжда отвътре :(.. Предпочитам да понеса всичко вместо тях.. те заслужават да бъдат щастливи и да имат друг живот.. по - спокоен :(.. само се моля да бъдат дълги години живи и здрави, защото го заслужават.

~lollipop, 18

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c6e8f8c061
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мисли за това. Просто не мисли! Отиди някъде развесели се. Иди с приятели някъде. Забавлявай се и не мисли за тези неща. С течение на времето ще се оправиш. Просто думата СМЪРТ да изчезне от речника ти. Мисли си за това как те водят някъде. Как са те гледали, как са те учили на разни неща! Излез с приятели и се забавлявай. Разходи се, иди на кино, иди някъде където обичаш много. Ако имаш приятел се забавлявай с него! Сподели това и той със сигурност ще се опита да ти помогне! Живота продължава и на никой нищо няма да му се случи! В живота трябва да сме силни! Както е казано: Силните живеят, слабите умират! Ти бъди от силните! Аз мога да ти помогна, но за съжаление е просто много невъзможно!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2af5b37d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Номер 2, как можеш да ми помогнеш? Не разбрах кое е невъзможно?
Номер 1 и аз така... на всичкото отгоре колкото повече мисля на тая тема постоянно се случва вещо гадно :( Мама сега е малко схваната, но дано това не е нещо злокачествено... Винаги когато си мисля за смърт или когато внезапно напуснат този свят и се случва нещо... или някой умира след няколко дни, месеци.. или някой се разболява... Постоянно попадам на булки в интернет, или чета някакви истории за женитба... а до колкото знам булката май носи лош късмет... Преди обичах много котките, сега като видя черна котка, дори на картинка и не смея да я погледна. Много съм сеуверна и страхлива. Не искам родителите ми да плащат заради моята неспособност да се оправям с живота. Не искам да ме напускат... аз ще се науча да се оправям сама, но не искам те да си отидат от тоя свят, за да го сторя. Много съм страхлива... дори ако не сгъна дрехите както трябва или направя нещо, което ми се стори не както трябва и п остоянно си припомням, че ако не го направя както трябва, и мама ще си отиде :(... или тати:( УЖАСНО Е, много ги обичам! ДА СА МИ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!! ТЕ ЗАСЛУЖАВАТ МНОГО ПО-ДОБРА И ПРЕДЕНА ДЪЩЕРЯ ОТ МЕН, но въпреки всички обиди от моя страна или лошо отношение - аз много държа на тях и ги обичам и се притеснявам за тях... нека те не плащат за моите грешки и грехове! Нека сама понеса всичко! Моля те Боже... не ми ги отнемай :(((

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a97193fb66
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прочети в интернет за обсесивно - компулсивно разстройство ( ОКР ).
Мисля, че ще ти е полезно.
Успех!
Ето малък цитат:

" Повечето хора с обсесивно-компулсивно разстройство попадат в една от следните категории:
Хора, които непрекъснато мият ръцете си, страхувайки се от зараза. Те непрекъснато мислят, че ръцете им са мръсни и нещо подсъзнателно ги кара да ги почистват отново и отново.
Хора, които многократно проверяват неща (дали фурна е изключена, дали вратата е заключена и т. н. ), които те свързват с увреждане или опасност.
Хора, които се съмняват непрекъснато, че извършват нещо лошо. Те се страхуват, че ако не всичко, което правят е перфектно и точно направено, нещо ужасно ще се случи или те ще бъдат наказани.
Хора, които постоянно броят и подреждат. Те могат да имат предразсъдъци за някои числа или цветове, обикновенно това е обсебване от ред и симетрия.
Хора, изпитващи страхове, че нещо лошо ще се случи, ако изхвърлят определена вещ. Те принудително трупат неща, от които не се нуждаят всъщност.
Ако имате един от изброените по-долу симптоми е добре да потърсите подходяща помощ. В случай, че не бъдат взети мерки ОКР може да пречи изключително на ежедневието ви, да губи голяма част от времето ви и да ставате все по-обсебен от различни мании и желания.

Най- общо симптомите на ОКР може да се сведат до:
натрапчив страх от заразяване с микроби или обикновено замърсяване. Прекомерно отделяне на време за чистене, миене и др.
натрапчив страх, че непрекъснато нанасяте вреди на себе си или околните, пряко или косвено
натрапчиви мисли и образи на сексуално или друго насилие
прекалено съсредоточаване върху религиозни или морални идеи
обсесивен страх от загуба или липса на неща, от които може да се нуждаете в последствие
вманиачена необходимост от ред и симетрия: идеята, че всичко трябва да е "наред. "
суеверията; прекомерно отдаване на внимание на нещо, което смятате, че ви прави щастлив или нещастен
системна проверка на ключалки, техологични устройства и ел. ключове
многократно проверявате близките си, за да се уверите, че са в безопасност
често извършване на ритуали, предизвикани от религиозен страх "

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c6e8f8c061
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За авторката! Ами невъзможно е! Не се познаваме! Аз съм имал такива проблеми, но подобни! Само дето не съм си мислил за смърт! Имах проблеми, но аз съм силен и се борих. Борих се и сега съм напълно излекуван. Напълно добре! И се радвам много! Съжалявам, че не се познаваме! Друго не мога да ти кажа.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8512109321
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Почти всеки човек минава през тези черни мисли в живота си, просто при различните хора се случва на различна възраст. Аз минах през тези терзания в доста ранна възраст и съм ги приела. За съжаление това е животът! Няма измъкване ...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2f658ce7e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В момента аз съм по същия начин. Мисли за смъртта, молитви към Господ сутрин, вечер... по всяко време за благодарност (щом всичко е наред)... Подреждам, чистя, искам си всичко мои вещи да са си при мен. Сега живея в чужбина и родителите ми пратиха колет с всичко мое... Но сутрин... страха от смъртта, на когото и да е било е първото нещо, което излиза пред лицето ми... Плача без причина, обвинявам се... Сигурна съм, че някой ден Господ ще ме накаже жестоко за грешките ми...
Във всеки, абсолютно във всеки един момент очаквам да се случи нещо лошо...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6328cf8bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Всеки се ражда и в даден момент умира нищо не е вечно това може и да се случи след време но ако мислиш постоянно за бъдещето ще пропуснеш всичко хубаво сега и всички хубави моменти със твоите близки. Изживей максимално миговете си със тях сега когато ми е времето и не мисли за това което ще се случи вероятно след много дълго време. Не пропускай всичко хубаво което може да ти се случи сега като си мислиш за най-лошото гледай оптимистично на нещата... Дано успееш да се радваш на всичко което имаш сега докато още го има.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e5588b3922
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Понякога подобни размисли са полезни. Аз също минах през този период. Страхувах се да не загубя хората, които обичам, страхувах се от пожари, катастрофи. Докато не разбрах, че в живота съдбата ни е написана и се случва това, което е писано да стане. Разбрах и че смъртта не е нищо страшно и не трябва да се страхуваме от нея - тя е нещо обикновено и отваря вратите към други светове, за които не сме и подозирали, колкото и необяснимо да звучи. Няма да ти кажа да не се страхуваш, защото страхът е нещо в нас, нещо подсъзнателно, и няма как да избягаме от него и да го спрем. Той е неизменна част от нашата същност. Няма човек без страхове, ние не можем да ги контролираме, но един ден, когато ни омръзнат и ги преглътнем сами ще изчезнат от съзнанието ни. След това ще дойдат нови... и ще изчезнат. И така всеки път се учим да живеем с тях, защото те често ни правят силни и ни помаг да сме предпазливи и да избягваме най-големите опасности, които животът ни поднася.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3cab5f9b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз съм момиче на 17 год. и коментарите Ви описват моето състояние. Чувствам се по точно същия начин, постоянно мисля за най- лошото и от това нещо да не се случи. Не знам какво да правя, опитвам се да бъда оптимист и да си представям само хубави неща, но някак си съзнанието ми се връща отново на лошото, не мога да го контролирам. Помогнете ми, моля Ви. Какво да направя, за да избегна тези натрапчиви мисли от главата си?

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: a183a05726
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Към номер 13 : Момиче, не се притеснявай, отиди при личната, да ти даде направление за психо доктор. Аз минах през това, че и много по-лошо, но се оправям. Сигурно си малко депресирана! Всичко ще се оправи, бъди спокойна! Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4309d2e1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Хей момичета, момчета, мъже и жени! МОЛЯ ВИ СЕ!!! стегнете се колкото и да ви е трудно мрачно, болно, тежко, депресивно, отчаяно и самотно.. не си съсипвайте здравето с подобни мисли когато ви е тежко облечете каквото ви падне под ръка и отидете да тичате обикаляйте и тичайте ако трябва до припадък приберете се капнали от умора хвърлете си душ легнете и поспете когато се събудите и пак сте така надуйте музиката пейте и танцувайте дори и да сте си самички направете нещо щуро различно необичайно за вас!!! и дано ви помогне! НЕ СЪСИПВАЙТЕ ПСИХИКИТЕ СИ! особено тези които са по малки на възраст! и си казвайте аз сам голям човек и ще мисля като такъв! кво е тва нещо Майка, баба, стринчо ще почине старайте се аз разбирам че ви е много изкл. трудно но не го мислете и си кажете и се замислете.. колко бездомни има, колко хора нямат дори легло на което да спят да сигурно и това би ви натъжило но ето сеегаа! видяхте ли вашия живот си е хубав и мама и тати са си живи, здрави, прави, весели ще живеят още дълги години с вас!!! :д най - много вие да ги притесните с вашите мисли и страхове за това недейте да се мъчите!! това трябва да се стараете да го осъзнаете!! че това което мислите е само в вашите глави и не е редно първо да го мислите защото съсипвате здравето си! второ с всички силни на максимум се старайте да правите нещо лудо различно вместо да го мислите изчистете къщата, изперете, проснете иненадайте семейството с подарък! танцувайте - пуснете музика пейте, отидете на кафе с приятели и да това се отнася до всички независимо на каква възраст сте! НАПРАВЕТЕ ГО! търсете запознанства излизайте, отидете на море, планина, пикник ако няма с кои - ПРИЯТЕЛИ! с семейството тогава идете! споделете им какво мислите как се чувствате тренирайте това много помага : )! вярвайте колкото и трудно да ви е! ВИНАГИ ИМА ИЗХОД! : ) за промяна към положителното!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 4f01efdf50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Мисля, че това са страхове, които имаме в подсъзнанието си. В определен момент под действието на някои фактори те излизат в съзнанието. Казвайте си, че това просто е един страх и той е под ваш контрол. Защото наистина е така.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker