Положително мислене - да или не? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Положително мислене - да или не?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2569 пъти
Уважаеми читатели на Сподели нет–нещата от живота,

Искам да Ви попитам оптимисти ли сте за бъдещето и това помага ли Ви? Помага ли Ви положителното мислене в житейските ситуации или това дето го пише в книги като "Тайната" на Ронда Бърн не са ли бабини дивитини? Може ли всичко да бъде преодоляно с положително мислене и вяра? И не се ли състои всичко в действието. Защото не само вяра трябва, но и дела?

С други думи–от къде черпите оптимизъм и как не изпадате в депресии, когато Ви се случи нещо неприятно. Как не посървате и как решавате проблема?
Как се задържате на повърхността? Стара истина е, че всеки проблем си има решение? Но когато не го виждаме, какво правим?

Благодаря за отговорите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 342497850b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз мисля положително и се радвам на живота. Разликата е в това, че отрицателните мисли ти изсмукват енергията, а като мислиш положително лошото минава леко. Все пак щастието е основно психологически показател. Да определено помага на чисто психологическо ниво, а това е доста важно.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fd23747937
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Положителното мислене има уникален ефект при всеки, който опитва. Това е голяма доза самовнушение, а силата на психиката ни е огромна над живота. Песимизма се появява, когато се вниква прекалено много в лошите случки, тогава на практика мислиш само отрицателни неща, защото и обекта на мислите не е положителен. Извода е, че да си позитивист е много приятно усещане, не мислиш прекалено много за проблемите, усмихваш се на малките неща и игнорираш всякакви натоварващи те дейности.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ee902cb973
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Положителното мислене определено служи за опора на огромен брой хора. Помага им да се справят по-лесно с ангажиментите, проблемите и т.н. Не виждам в него нищо лошо, но не бива да му се придава прекалено голямо значение. Преди всичко трябва да се действа. Ако си много позитивен и претърпиш неуспех, това според мен би усилило негативните последствия като депресия или спад в самочувствието, защото може и да загрееш, че си вложил енергия в позитивното мислене, не е имало резултат и да се разочароваш допълнително. Аз лично не мисля нито позитивно, нито негативно, защото това за мен е излишно влагане на енергия за глупости. Правя, каквото трябва и се старая да влагам максимални усилия. При успех се радвам за кратко, при неуспех - продължавам напред и не допсукам да ме обземат негативни емоции. Ако неуспехът е поради недостатъчно положени усилия, е още по-добре, понеже знам причината и съм я знаел през целия период на полагането на тези усилия. Така се е случило, не може винаги да съм на 100%. Затова не се хабя да се обвинявам, поучавам се от грешката си и продължавам.

Позитивното мислене не го е открила въпросната авторка, просто е набарала тази лесно смислаема за масите тема, защото е благодатна за писане на книга и могат да се изкарат кинти от продажби. Пак казвам, не намирам нищо лошо, но според мен е напълно излишно. Мислите не влияят върху реалността. Знам, че щеше да е хубаво да е така, но това е положението. Просто съвпадения и нищо друго. Всеки има случаи, в които е мислил позитивно и еди какво си хубаво нещо се е случило. Но ние сме така усторени, че абсолютно несъзнателно игнорираме или забравяме многото други случаи, които не са се развили по желания от нас начин. Така остава усещането, че позитивното мислене наистина работи с по-голяма успеваемост от тази, която предрича теорията на вероятностите. На същия принцип са и врачките. За вярващите в техните способности е достатъчно да им познаят 2-3 неща, независимо дали са общи приказки, отнасящи се за 99% от човечеството и мигновено забравят останалите 10 неща, които не е познала, но после ти разправят, че видиш ли уменията им са реални. Суеверията и ритуалите също съществуват заради тази особеност на човешката психология.

В крайна сметка изборът е личен. Забелязвам, обаче, че хората просто имат нужда от залъгалки и съответно си ги тъсят - позитивно мислене, енергии, паранормални способности, световни конспирации, създател горе на небето и тем подобни. Трудно им е да възприемат, че нещата просто се случват, затова имат нужда да натоварят някого или нещо с функцията на диригент, който после да възхваляват или да опере пешкира. Съгласен съм, че без тези неща светът изглежда доста сив, но това е положението. Поздравления все пак, че има и скептична нотка в темата ти. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 35dde98e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Решението на всеки проблем е в подсъзнанието ни, в всяка ситуация има няколко начина на действие, когато мислим положително ни идва наум най-правилният начин, така че да продължим да бъдем щастливи.
когато си без пари и си мислиш "О няма да се справя та то в Бг няма работа" подсъзнанието ти започва да ти доказва и извлича от всяка ситуация това което е удобно за твоето твърдение. Ако обаче си мислиш "това е просто един къс период ще измисля нещо" в един момент ти идва идея за бизнес или виждаш познат който знае за свободно работно място.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f8d4fbcd0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да, много помага положителното мислене, не са бабини деветини това, което пише по книгите, казвам го от личен опит. За филма "Тайната" - не са празни приказки, :) всичко е вярно. Е, разбира се, на теория и на думи всичко е много лесно, но наистина закона е верен и работи.
Да, по-леко минаваш в житейските ситуации като мислиш положително. Трябва да има синхрон между мисъл, чувство и действие, а мисълта определя чувството и действието: ако мислиш лошо във връзка с дадено нещо, каквото и да правиш, ще се чувстваш зле.

Ако правиш съзнателни усилия да мислиш позитивно в една ситуация, във връзка с нещо, което те затормозява, това променя чувството, вътрешната нагласа.
Подобното привлича подобно - вярно е.
Първо е мисълта, след това идва чувството и действието.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2837531948
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не съм оптимист за бъдещето. Как да съм оптимист, след като ще се умира? :D Някой ще каже за задгробен живот, но не виждам смисъл от такъв живот, а да не говорим за липсата на доказателства за такъв. Положителното мислене е самозалъгване. Достатъчно съм препатил от живота, за да предпочета трезв анализ на нещата и да действам според него, за постигане на най-добри резултати и по този начин и по-добър живот. Само с вяра и надежда не става, макар те да се изтъкват като основни фактори за успех в религиите и книги, и филми, от рода на "Тайната". Ако при тях има успех, той се дължи на задържането на една мисъл, идея, желание, за продължително време в съзнанието, което допринася за по-пълноценно осмисляне, анализиране, планиране и използване(дори несъзнателно) на всяка реална възможност "нещото" да се случи. При разумните хора е същото, но без да си мислят за "тайни" и намеса свише. Просто анализират, планират и действат, без да губят сили и време да викат неволята.

Моментът с проблемите е неприятен, но неизбежен - в живота се случват и гадости. Подкрепа в такива моменти ми е единствено мисълта, че решаването на проблемите е единствения изход, който би ме удовлетворил. Живота с проблеми не ми харесва, затова гледам да ги избягвам превантивно или да действам за преодоляването им. Как става това ли? С план. Сядаш, мислиш, пишеш, анализираш, преосмисляш... изобщо тая глава не е само за украса. :) А когато все пак не намираш решение, помоли някой по-способен да ти помогне. Не е срамно, защото колкото и да се мислим за способни, все има някой по от нас.

Харесва ми мнението на 3. С удоволствие бих прочел и други неща от него.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 дни
hash: 89578ab550
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен всички оптимисти са ТЪПАЦИ.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker